Pages

28. 5. 2013

PRAGUE FOOD FESTIVAL 2013

PRAGUE FOOD FESTIVAL - 2013

Je jen několik dnů, tradičních svátků a událostí, které miluji a těším se na ně vždy několik měsíců předem :). Prague Food Festival mezi ně bez pochybností patří. Každoročně vyhlížím zahájení on-line prodeje vstupenek a pak už jen doufám, že nebude "sněžit" :) a nikdo neonemocní, protože po předchozích zkušenostech vím, že vše ostatní bude perfektní :).

Prague Food Festival vznikl díky časopisu Apetit, ještě v době, kdy jeho šéfredaktorkou byla Dita Pecháčková. Bohužel, po změně šéfredaktorky jsem postupně časopis kupovala méně a méně a jediná vydání, která mám doma schovaná, jsou právě ještě z doby, kdy Dita ukázala národu českému, že se dá jíst 
i jak, než "knedlo-zelo-vepř", a když už tato kombinace, tak ve velkém stylu a z poctivých surovin...

Na PFF chodíme vždy v neděli odpoledne, protože tam bývá nejméně lidí a je šance si jídlo vychutnat v sedě. Letošní termín bohužel vyšel přesně v období, kdy počasí mělo do "ideálního festivalového" hodně daleko, ale i tak jsme si PFF užili. Naštěstí máme teplého oblečení dost a deštníky k tomu :)! Už před  docela dlouhou dobou jsem si řekla, že moje nálada nebude závislá na počasí. I když samozřejmě, krásný slunečný den potěší ! :)

U vstupu do Královské zahrady, kde se PFF konal, pořadatelé rozdávali krásně zabalené příbory, které vypadaly jako stříbrné, ale jsou samozřejmě z plastu. Na pikniky, které milujeme, budou perfektní!

Opravdu smekám před veškerým personálem PFF, který po 3 dnech v dešti i zimě neztratil nic z profesionality a dokonce ani úsměv na tváři nebyl vzácností. Zcela jednoznačně, nejlepší servis, obsluha, interiér stánku a nejdokonalejší jídlo bylo v ART NOUVEAU - francouzské restauraci, kterou najdete v Obecním domě. Jestli existuje nějaké "kuchařské nebe", tak šéfkuchaře Jan Horkého z něj do tohoto fantastického podniku určitě poslali :)!! Fota nechám až na konec článku, dle hesla "nejlepší na konec" :).

I všechny ostatní podniky měly  v nabídce fantastické chuťové variace, myslím, že fota mluví za vše :)

Zde nás odradila nekonečná fronta....








1. AUREOLE - sázka na jistotu a zároveň podnik, který sídlí doslova téměr v nebi :), je zde výhled na celou Prahu. AUREOLE znám, navštěvuji docela často různé obchodní akce zde, takže doporučuji max. :)......

Dušené telecí Ossobuco na rizotu z vína Barolo, zázvor a divok. brusinky, tymiánové glazé:

Jako dezert - umělecké dílko: Kokosová pěna s bílou čokoládou, malinovým želé a pistáciovou oplatkou, bylo nám málem líto tento nádherný výtvor sníst!!! :)

2

2. CHATEAU ST. HAVEL 

Zde nás jednoznačně zlákaly "Tvarohové knedlíčky s omáčkou z kunratických jahod, ořechovým chipsem a marcipánovou zmrzlinou".... 3x mňam :D

Myslím, že netřeba představovat :)



3. LE GRILL & GARDEN @KEMPINSKI

Grilované vepřové filátko ve špeku Lardo di Colonnata, vyuzené bramborové pyré, medová omáčka a výběr ze sladkého pokušení cukrářky Karolíny :)

4. Francouzská restaurace ART NOUVEAU - můj tip! :)




 Menu:

Kroketa z brasírované hovězí oháňky mladého býčka "Charolais" s rajčatovým fondue
Grilovaná Pluma z iberijského vepře s pyré ze žluté karotky
Brownies se slanými buráky a sorbetem z kokosových ořechů

 Jak vidíte, v Art Nouveau byl i interiér stánku doladěný do posledního ubrousku, tapeta za mnou je foto interiéru kamenné restaurace.  Nádherně prostřený stůl a dokonce i voda ve skle byla samozřejmostí. Profesionalita a přátelskost personálu nás ohromila natolik, takže jsme toto s díky komentovali při odchodu.... a následovala ještě "výslužka" na cestu.... co dodat :), snad jen přání, aby bylo více takových podniků, kde si zákazník připadá jako vážený host .....

P.S. děkujeme pracovníkům u stánku Apetit za krásné časopisy a skvělý citrónový čaj na zahřátí
a za čokoládové překvápko pro prcky, moc nás to potěšilo :)!!!!


P.P.S. Ještě jedno srovnávací foto z loňského PFF (pro porovnání počasí :o))))













26. 5. 2013

KVĚTNOVÝ SENZABOX

KVĚTNOVÝ SENZABOX :)

Krásné nedělní odpoledne všem,

přestože mi kurýr dovezl "senzáče" už  v pátek, nechtěla jsem hned jeho obsah zveřejňovat, protože mi několik z Vás psalo, že si ho také objednaly a nechtěla jsem Vám kazit radost z překvapení. Věřím, že už všechny máte Senzabox doma a tak Vám bleskově ukážu, co jsem našla v krabičce já. Předpokládám, že tentokrát asi budou co do obsahu a především pak v odstínech velké rozdíly, protože v květnové edici převládala dekorativní kosmetika. 

Brandy v květnovém senzaboxu mluví za vše: MAKE UP FOR EVER, DERMACOL, SALOOS, MAYBELLINE, YVES ROCHER. Poslední značku nechávám jako poslední záměrně, jelikož já nějak YR nemusím, i když uznávám, že jeden z přiložených produktů se mi líbí.

Po obsahové stránce,  Senzabox je opět parádní, co se odstínů dekorativky týká, už tak nadšená nejsem. Dovolím si výjimečně použít výraz naší 1. slečny :) a sice, že odstíny dekorativní kosmetiky v mém Senzaboxu jsou "krutopřísné" :o)))))).

Takže jdeme na to! :)

Balení, které Vám předá kurýrní služba...

Tajemství "proutěného košíku" :). Růžová je základní barva Beauypedie, takže Senzabox-ákům, děkuji za senzační balení (podle mne)! :)


 Zde obsah:
1. celé balení zeštíhlujícího, sprchového gelu Dermacol, s vůní levandule a zázvoru. Já osobně vůbec nevěřím v jakýkoliv efekt všech "zeštíhlujících" a jiných produktů na tvarování postavy, takže toto jsou snad jediné produkty z parfumérií, které u mne doma fakt nenajdete :o)))). Nicméně, gel náááádherně voní, takže za mne spokojenost!
2. plná velikost COLODRAMA laku Maybelline. Vyrábí se v 70ti odstínech. Některé mám doma, ale ten, který přišel mně, je opravdu DRAMA :o)))), viz foto.
3. plné balení očního stínu YVES ROCHER, v mém Senzaboxu naštěstí docela hezký odstín  11. Rose Pétale.Jemná starorůžová s nenápadným shimmer-em. Dá se použít i jako tvářenka. Hezká neutrálka, která nenadchne ani neurazí.
4. vzorek rakytníkového balzámu SALOOS. Z toho jsem nadšená, kosmetiku SALOOS mám moc ráda, hojivý balzámek s bambuckým máslem má univerzální použití, velikost do kabelky je super a dá se použít na děti, takže paráda!!!!
5. vzorek make - upu YVES ROCHER,  Pure Light. Jedná se o mírně krycí, velmi přirozený make-up, který rozjasňuje. Uznávám, že konzistence je parádní, ale odstín 200 Teint Clair, je tak světlý, že ho pošlu dál, jedné ze svých sestřiček.
6. nejluxusnější vzorkem je rtěnka MAKE UP FOR EVER - Rouge Artist Intense Lipstick.
MUF patří ke špičce v dekorativní kosmetice a používají ji i profesionální vizážisté. Přišel mi odstín 42, klasická červená s podtónem do modra. Na mne použitelná, pouze pokud bych si chtěla přivydělat nejstarším řemeslem na světě :o))))), toto je prosím VTIP, pro méně chápavé! :o)))))) Ale, pokud rtěnku nanesete prstem a jemně vklepete do rtů i tato barva je nositelná a vypadá hezky :). Při stejném způsobu nanášení lze použít jak krémovou tvářenku :)
Senzabox dále obsahuje slevový kupón Yves Rocher (možná využiji na svoji oblíbenou pleťovou masku, asi jediný produkt YR, který používám). Dále letáčky Dermacol (celá řada na modelaci těla) a SALOOS, který si moc ráda přečtu :).







Jak se líbil a hlavně hodí obsah květnového Senzaboxu Vám???? Budu moc ráda za Vaše postřehy :)!





23. 5. 2013

DAILY MAKE UP

DENNÍ LÍČENÍ

Jak víte, slíbila jsem Vám tento make up post již z kraje týdne, ale bohužel, vyskytly se drobné "technické" problémky :o))).........

Když jsem o víkendu hltala červenou módní Bibli od Ines de la Fressange, moc si mi líbily její  obecné "rady do života", které velmi vtipnou formou na mnoha místech zmiňuje. Jedna z nich zněla: "vychutnávejte každou minutu krásných dní, protože je jisté, že přijdou i ty "horší"....... Po přečtení tohoto tvrzení jsem říkala, že má Ines "recht" a ještě mi hlavou problesklo, že ale zrovna mám dny dobré až skvělé a relativně snad "pod kontrolou". Ehmm, netušila jsem, jak moc se mýlím!!!! Dnes mi jedna paní napsala, že se u nich v rodině říká, že" minimálně 2x do roka se člověk setká s idiotem". Vzhledem k tomu, že frekvence těchto "setkání" byla v posledních letech  v mém případě mnohonásobně vyšší, tajně jsem doufala, že toto už mám na nějakou dobu "vybrané". :o))))

Ale to bohužel, zjistila jsem, že jistá osoba(y) neváhala(y/i) a neštítili se zkopírovat má fota a založit falešný účet na Facebooku, obeslat s žádostí asi tak 200 tisíc Arabů (ve finále jsem měla na falešném profilu v přátelích "jen" cca 2000, už od prvního pohledu né úplně normálně vypadajících chlapíků......). Ovšem tato partička zašla ještě dále, pod mým  falešným profilem začaly "na černocha" prodávat zboží a lákat lidi na různé placené soutěže, no prostě i Agatě Christie by se z toho uvařil mozek, protože se tento profil nakonec našel i na jiných sítích, detail no :D.

Nejhorší ale bylo zjištění (díky Bohu za IT bezpečnostní řešení), že neznámý úchyl, je "úchylná známá(í)" :o)))))). Ano přátelé, nezpochybňuji rizika kyberkriminality, ale pravděpodobnost, že Vám někdo "cizí" napíše odporný anonym nebo provede jinou "milou službu", je asi tak tisíckrát nižší, než že Vám řádně zatopí člověk, kterého znáte.....

Tím bych tuto kauzu uzavřela, protože jsem si dala zásadu, že nebudu na blog dávat a ani upozorňovat na nic negativního, ze stejného důvodu například nesleduji televizní zprávy už několik let. Kdo má v sobě špetku empatie, asi pochopí, že i otrlejší povaze by toto malinko "rozhodilo kecky"..... Naštěstí máte hodný kluky, kteří "pomáhají a chrání", takže je nechám dělat jejich práci a jen vysvětluji, proč jsem výjimečně nedodržela termín dalšího, slibovaného make-up postu.





Tak tahle vypadá mé nejčastější líčení na den, tj. běžný provoz, práce, obchodní schůzky atd.
Musím říct, že si  né úplně každý den líčím řasy. Mám totiž vyzkoušené, že když  dám řasám
den či dva pauzu, jsou pak daleko kvalitnější a navíc  nemám další dny skoro vůbec kruhy pod očima. Přičítámto tomu, že při odličování řas se vždy řasenka dostane do oka a pokaždé vyvolá "reakci". I proto mám řasenek více, střídám je a jakmile uplyne jejich "expirační" lhůta, tak se s nimi rozloučím.

1. přípravky pro vytvoření základu líčení, tváře a rty

1. báze Benefit - the POREfessional - báze pod make-up je jeden z přípravků, na kterých, by se dle mého názoru nemělo šetřit. Funkce této báze je ta, že sjednotí povrch pokožky, zmatní a výrazně prodlužuje trvanlivost "make upu" (foundation).
2. make up Rimmmel - LASTING FINISH - 25 hour, odstín 303 true nude (nejtmavší). Název je trošku zvláštní, protože fakt nevím, kdo by chtěl a potřeboval mít make-up na pleti 25 hodin. Každopádně, tento make-up je velmi kvalitní. Mám i Double Wear od Esteé Lauder nebo Teint Idole od Lancome a rozdíl, při použití této konkrétní podkladové báze, mi připadá minimální. Ještě tak před 6ti lety byly obrovské rozdíly ve kvalitě pudrů i make-upů z drogérií  versus přípravků z parfumerií, dnes mi tento rozdíl u některých přípravků připadá minimální!
3. korektor Double Wear - Estee Lauder - odstín 08 Warm Medium. Korektory jsou kapitola sama pro sebe. Vyzkoušela jsem desítky produktů jak z parfumerií, tak z drogérií a bohužel, v tomto konkrétním produktu stále ještě rozdíl vidím poměrně značný. Ovšem záleží na tom, na co chceme korektor použít. Na kruhy pod očima to jistí parfumérie, popraskané žilky skvěle "zakytuje" :o))) klasický zlatý Dermacol.
4. pudr STAY MATTE - Rimmel - jsem vyzkoušela, až když jsem si přečetla u Miušky na Kissbooku, že jich spotřebovala už asi 4 balení. Můj závěr je ten, že je to opravdu skvostný pudr, daleko lepší, než pudry od MAC, které jsem používala dlouhé roky hlavně v létě, na zmatnění. Je více matující, než True Match od L Orealu, který mám také ráda. Kromě toho ještě miluji pudr YSL - poudre compacte radiance. Nicméně, když porovnám pomě "cena/výkon", na celé čáře vyhrává Rimmel Stay Matte. Koupila jsem ho v akci asi za 85,- Kč a opravdu není o moc horší, než jeho luxusnější kolega YSL :)
5.tvářenka - Sephora - No.9 Healthy Rose - u tvářenek je to jak která, některé drogérkové jsou super, třeba Dermacol nebo Gabriella Salvete, L´Oreal. Nebudu Vám tvrdit, že zrovna tvářenky z drogerií jsou to nej.
 6. balzám na rty Helena Rubinstein - Lip zoom collagenist - jako vše od "Helči" fantastický výrobek, dá se sehnat velmi výhodně v různých akcích a vydrží sto let
7. rtěnka Rimmel - Kate Moss, č. 05. Přestože rtěnky moc nepoužívám, spíš u mne vedou lesky, "Mosska" je prostě vynález století a mám ji ve dvou odstínech. Mám i rtěnky i od Diora a troufám si říci, že kvalita hooodně podobná. Kdo hledáte levnou a kvalitní rtěnku, neváhejte :). Pokud nosím rtěnku, vždy ji na závěr rozetřu štětečkem na rty, výsledek je tak daleko hezčí.

2. oči - stíny, linky, řasy, obočí

1. báze pod oční stíny Urban Decay - Potion, už jsem zde o ní psala, revoluční produkt absolutní "must have", alespoň pro lidi s mastnější pletí, kteří nechtějí opravovat stíny každou hodinu a půl...
2. linky Maybelline Master Precise - black. Zde jsem je použila pouze na vnější třetinu horního víčka a na tečky mezi spodními řasami na spodním víčku.
3. voděodolná tužka na oči Ch. Dior - Crayon Eyeliner Waterproof, no. 594 Brun Intense - fantastický produkt, neříkám, že v drogérii nenajdete dobrou tužku na oči, ale takto skvělou tužku opravdu ne, pokud ano, napište mi, budu ráda za tip!
4. stíny Stage Line Professional - španělská profesionální kosmetika, určitě udělám samostatnou recenzi, je to úžasná značka, relativně dostupná a bohužel málo známá.
5. stíny Ch. Dior 3 Couleurs Smoky no. 781 - stíny od Diora jsou fantazie, předčí je jen stíny od Urban Decay.
6. tužka pod obočí Brow Lift od Benefitu - další úžasná vychytávka.
7. pudr na obočí Clinique - Brow Sculpting Duo no. 02 Auburn to Brown, nanáším profi štětcem.
8. fixační gel na obočí Speed Brow - Benefit, také jsem zde zmiňovala mockrát, neznám nic lepšího, fantastický produkt, zkoušela jsem různé levnější varianty, ale bohužel, tento výrobek je malý "zázrak".


9. Jako poslední věc při líčení nanáším řasenku. Moje vychytávka je ta, že vždy používám 2 typy řasenek. Určitě jste si všimly, že jsou řasenky na objem a pak ty na prodloužení, řasenky typu "vše v jedné" jsou na kulo. :)
Vtip je v tom, že jako první vrstvu nanesu řasenku na objem, která řasy krásně oddělí a zhustí. Nanáším 2 vrstvy a na ně ještě další 1-2 vrstvy skvělé, prodlužovací řasenky Stimulong od Astoru, která řasy nádherně rozčeše a prodlouží. 

Spousta lidí si už myslelo, že mám "prodloužené" řasy. Nemám, mám svoje řasy docela kvalitní a dlouhé, ale hlavní trik je ve správném nanesení řasenky, které mne kdysi naučila jedna vizážistka Lancome. Tj. řasy malovat od  těch nejkratších ve vnitřní koutku oka a postupovat směrem ke koutku vnějšímu. Řasy nabírat úplně u kořínků a otáčivým pohybem kartáčku natřít až ke špičkám. A to nejen ze spodu, ale i z vrchní strany řas. Kombinovat dva typy řasenek (mám nejraději plastové kartáčky a řasenky od Maybelline, popř. Gabriella Salvete d´amore a na obrázku vyfocenou Big Beautyful Lovely Doll, která má opravdu fantastický kartáček, zakulacenou špičkou naberete i tu nejkratší "pidi" řasu.
Ps. a abych nezapomněla, řasy před líčením vždy pročešu, abych je srovnala a zbavila případných zbytků stínů nebo pudru.

Zde ještě detail oka a zpracování stínů:




Způsobů, jakým nanášet stíny a jak je kombinovat je milion, já většinou nosím světlejší odstín na spodní části horního víčka, neutrálním odstínem vystínuji "banánek" na začátku horní části horního víčka. Pod obočí dávám rozjasňovač nebo v tomto případě tužku Hight Brow od Benefitu. 

Spodní víčko líčím minimálně. Nanesu stínem linku jen v 1.třetině víčka a pak ji do ztracena rozetřu profi štětcem na linky. Spodní řasy si většinou nelíčím, zbytečně to zdůrazňuje kruhy pod očima. Na fotu použity stíny Dior (popis výše, pouze světlý odstín je od Stage-Line Professional). Nad konturou linky ve fixu od Maybelline je nanesena a do ztracena rozetřena konturovací tužka od Diora.

Snad se Vám dnešní make-up post líbil, napište mi, jak se Vy líčíte většinou na den :)















20. 5. 2013

F&F BASICS AND OTHER MIRACLES

Zázračné "basics" z kolekce F&F a jiné :)

Půlnoc 19.5. odbila a já uzavírám soutěž z "giveaway". Sešlo se nám 24 tipů, což je krásné číslo, na čísla jsem totiž vysazená :), "24" mi silně připomíná Štědrý den, tj. den, kdy se rozdávají dárečky a to mi k "giveaway" perfektně sedí :o))). Už teď jsem moooc zvědavá, ke komu balíček poputuje :)....

Slíbila jsem Vám post o senzačních kouscích z nové F&F kolekce. Když už jsme u těch zázraků, musím zmínit pár malých zázraků, které jsem v posledních zažila :). Naštěstí, ještě mezi námi existují lidé, kteří vědí, co to znamená udělat "dobrý skutek". A nejen, že "vědí", ale dokonce je umí i "dělat". O co lepší život bychom všichni měli, kdyby každý z nás, každý den prokázal někomu "dobrý skutek" nebo aspoň ochotu, slušnost a vstřícnost...... Musím přiznat, že se  sama snažím, alespoň jednou za den, někoho úplně cizího potěšit. Dělám to čistě z radosti, že někdo další bude mít radost :o)))...

Pomalu začínám mít pocit, že se mi to snad i nějak vrací, protože...... Dlouho jsem toužila po knize od největší francouzské módní ikony a múzy Karla Lagerfelda,  Ines de la Fressange - "Se šarmem pařížanky". Ovšem, je to kniha drahá, velmi drahá..... Když moje "chtění" trvalo tak dlouho, že jsem si byla skálopevně jistá, že "chtění" není jenom "rozmar" a navíc jsem zjistila, že kniha je v edici "Knižního klubu" Neoluxor, jehož jsem členem a tudíž mám nárok na "slevičku", rozhodla jsem se knihu koupit :).

Přinesla jsem ji k pokladně, ale mladý muž za pultem mi říká: "no jo, ale Vám před 14 dny propadla průkazka Knižního klubu, to Vám fakt slevu dát nemůžu" :(, ........chjooo, pomyslela jsem si, asi tu knihu mít "nemám"! Následně se  ten milý prodavač nadechl, zamyslel a praví: "slečno, ale mohl bych Vám založit nové členství a v tom případě máme akci, která platí jenom dnes a to je 50% procentní sleva na až 3 knihy z edice knižního klubu". Jupííííí, zázrak řekla jsem si, tu knihu mám mít! Vybrat další dvě byla hračka, jelikož knihy miluji a musím se krotit, abych to s jejich nákupy nepřeháněla :o))). Takže ve finále jsem měla za cenu mé vytoužené knihy celkem tři fantastické knížky :)!

Další zázrak se konal pár dní nato :). V postu o objevech z C&A jsem zmiňovala sáčko á la Chanel, které neměli v mé velikosti a takjsem koupila o velikost větší, s tím, že si ho nechám zmenšit. Jenomže, dva dny poté, jsme šly s kamarádkou do kina, okolo C&A, já měla sáčko s sebou na ruce, pro případ, že by v kině byla zima. Nedalo nám to a šly jsme se podívat ke stojanu se zlevněným zbožím, zda tam náhodou menší velikost nemají... a bum ho, čekalo tam na mne!!! Takže jsem po něm okamžitě skočila a šla k pokladnám, kde jsem paní prodavačce slušně vysvětlila situaci a tato dobrá duše se jen usmála a zeptala se, zda mám cedulku, tak jsem jí na rovinu řekla, že cedulku nemám, neboť jsem ani ve skrytu duše nedoufala, že bych svoji velikost ještě mohla někde sehnat. Paní se usmála a sáčko mi vyměnila!!!! Další zázrak, pomyslela jsem si!!! Já snad nebyla v tu chvíli v českém obchodě, ale někde v zámoří :o))))).

Když jsme s kamarádkou vyzvedávaly lístky do kina z rezervace, čekala na nás další dobrá duše. Po nahlášení rezervačního čísla se na nás pan pokladní usmál a pravil " a nějaká studenská slevička bude, máte průkazky"?? Kamarádka se zasmála a odpověděla mu žertem "no to by nám vůbec nevadilo :o)))". Lístky jsem zaplatila a nižší cenu jsem přisuzovala tomu, že má kamarádka věrnostní kartu toho kina.

Až když jsme lístky předávaly paní uvaděčce, všimly jsme si nápisu "STUDENT" na vstupence a v tu chvíli nám spadla čelist :o))). Ano, další kouzlo, protože dobří lidé ještě žijí!!! Stačí si jich jen všímat, což jde ovšem těžko, když se člověk mračí, dívá do země a přemýšlí, jak je vše na ...... víte co :D. Takže doporučuji usmívat se a čekat, co se bude dít :). A když budete moct, udělejte zase radost někomu Vy.  Třeba paní, kterou necháte v klidu přejít na přechodu. Nebo pomozte nějaké mamince s kočárkem do tramvaje. Usmějte se na staršího člověka,  na dítě,  na psa.  Zkuste spočítat, kolik je barev všech květin, které momentálně kvetou, všimli jste si kolik moc jich je, tedy pokud jste vůbec zaregistrovali, že "nějaký kytky kvetou" :D ?? A jak fantasticky voní??? 

Další post věnuji určitě tomuto námětu. Po nedávné návštěvě Botanického zahrady v Praze a po dnešním, nádherném odpoledni, stráveném v zámecké zahradě v Lánech, mám pocit, že mi snad začal kvést i můj fotoaparát :o))))!

Tak a teď už slíbený shopping post z F&F a jako bonus se zmíním o pár věcech, kterými si dobíjím baterky :)

Hodně jste se mne ptaly na "basics" každého šatníku, které jsem dříve zmiňovala. Jedním z nich je klasické bavlněné tričko, hladké, bez nápisu. Samozřejmě vyrobené ze super-kvalitní bavlny, s hezký kruhovým výstřihem, ne moc hlubokým, ale zase ne moc mělkým. Dále úžasně střižené, tak aby hezky (ne příliš) obepínalo siluetu těla. Mělo by mít rukávky, které dělají hezké ruce, tričko musí být krejčovsky výborně vypracované,  s dokonale začištěnými lemy a po vyprání by mělo jevit stejné parametry, kvalitu a rozměry :o))), jako před praním. Asi jsem cvok, ale toto vše bych od basic trička čekala. Mám takové kousky od americké značky Express a ještě několik z H&M, ale ty už se nedají koupit :(. O tom, jaká trička jsem viděla ve všech možných i nemožných obchodech a kolik stála, se nebudu rozepisovat. Jen zmíním, že tričko, které splňuje bilión mých představ o kvalitním "basic" tričku, jsem našla za 130,- Kč v Tescu, v aktuální kolekci F&F. 

Tím to ale nekončí přátelé!! :o))). Angláni mysleli i na další kousek z "basics" výbavičky a to na klasické žebrované tílko!!!! Wow, opět za 130,- Kč.

Tak a teď už jen dokumentární snímky, protože "napindala" jsem toho zde již 5x více, než jsem původně zamýšlela... Jestli jste při čtení mezitím neusnuli :o))), zde jsou fota :)!





FASCINUJÍ MNE PRECIZNĚ ZAČIŠTĚNÉ ŠVY, TO JSEM ZATÍM VIDĚLA JEN U TRIČEK CK, EXPRESS A DKNY...






MÁ SBÍRKA BASICS Z F&F ZA CENU JEDNOHO, ZDALEKA NE TAK KVALITNÍHO TRIČKA TŘEBA Z BENETTONU


ZÁZRAK JMÉNEM NOVÁ KOLEKCE F&F. LODIČKY  440,- KČ, CROSSBODY A ŽABKY VE SLEVĚ, TJ. ZA 200,- A 160,- KČ :)

MÁ ÚPLNĚ PRVNÍ, REGULÉRNÍ OBUV Z TESCA :O)), PUDROVÉ LODIČKY. JSOU NAPROSTO ÚŽASNĚ POHODLNÉ A V MÉ VYTOUŽENÉ BARVĚ, S ROZUMNĚ VYSOKÝM PODPADKEM A HEZKOU, NADČASOVOU ŠPIČKOU. NEDÁVNO JSEM MĚLA V RUCE PODOBNÉ LODIČKY Z JIMMY CHOO, ZA 20X VYŠŠÍ CENU. KVALITA, POMINU-LI TO, ŽE TYTO Z F&F NEJSOU KOŽENÉ, ROZHODNĚ NENÍ 20X HORŠÍ!

NA LODIČKY JSEM HNED,  JIŽ PŘI PRVNÍM NOŠENÍ , DOSTALA OBR KOMPLIMENT! :)

JSEM MOC RÁDA, ŽE OBVYKLÁ VÝMLUVA NĚKTERÝCH ŽEN, ŽE NA HEZKÉ OBLEČENÍ NEMAJÍ FINACE, DÍKY TESCU UŽ NENÍ "POUŽITELNÝ" A UVĚŘITELNÝ ARGUMENT....

TAK POHODLNÉ A ELEGANTNÍ ŽABKY JSEM JEŠTĚ NEVLASTNILA :)


A teď ještě pár věcí, kterými si dobíjím baterky "vnitřně" :¨):

 

MILUJI SALÁT Z POLNÍČKU, CHERRY RAJČÁTEK, S OŘECHY, KOZÍM SÝREM A BALZAMICO-VOU GLAZUROU. DALŠÍ ZE SÉRIE AYURVÉDSKÝCH ČAJŮ, KTERÉ ZBOŽŇUJI A PRAVIDELNĚ POPÍJÍM.

 

POKUD NEMŮŽETE MOMENTÁLNĚ NA KOUPAČKU K MOŘI, PODOBNÝ EFEKT MÁ KOUPEL V ROZPUŠTĚNÉ MOŘSKÉ SOLI :).  A KDYŽ SE NAVÍC JEŠTĚ K TOMU BUDETE Z VANY  DÍVAT NA PLÁPOLAJÍCÍ SVÍČKU, (IDEÁLNĚ AROMATERAPEUTICKOU), EFEKT "MINIDOVČI" ZARUČEN :O))))

JEŠTĚ NĚCO MÁLO "DUŠEVNÍ" POTRAVY :O))) Z RŮZNÝCH "ŽÁNRŮ":

1) časopis Forbes - sleduji výjimečné lidi a zajímá mne, jak uvažují a co je odlišuje od lidí "průměrných".
Jsem pyšná na to, že můj "šéf" byl jední z těch mála, o kterých se v tomto časopise píše. Je skvělé mít vedle sebe příklady, které táhnou...
2) Feng - Šuej - moje dlouholetá vášeň. Tato skvělá kniha od Karen Kingstonové je další přírůstkem do mé sbírky.
3) Dr. Wayne W. Dyer - jeden ze 4 mých nejoblíbenějších autorů knih z oblasti "věcí mezi nebem a zemí".
Kniha "Konec výmluvám" je naprosto fantastické dílo, které jen potvrzuje to, o čem jsem přesvědčená
a sice, že možné je vždy vše (když se chce)! Paradox je, že ty největší překážky, se kterými se v životě potýkáme, jsou jenom v našem mozku :)
4) Nový časopis L´amour, velmi mne zaujal obsahově i graficky. Od té doby, co se věnuji blogu, na čtení časopisů nemám skoro čas, ale tento mne hodně zaujal a myslím, že nejen mne
4) Ines de la Fressange - má vymodlená "módní Bible", tu si nechávám záměrně na konec. Kniha předčila má veškerá očekávání! :)

NAPROSTO VÝJIMEČNÁ KNIHA, OBSAHOVĚ I GRAFICKY, ZAŘADILA BYCH JI MEZI POVINNOU ČETBU PRO VŠECHNY STŘEDOŠKOLAČKY :)

Kniha je tak famózní, že ji nechávám záměrně na konec a vrátím se k ní v samostatné recenzi. Díky mimořádnému grafickému zpracování si Vaše oči přijdou na své! A kromě toho, u knihy se skvěle pobavíte a zasmějete. Připomenete si věci, které víte nebo tušíte a místy Vás autorka přivede i k zamyšlení jdoucí více do hloubky. Ines de la Fressange tímto tleskám a podrobnější recenze na mém blogu  již brzy :)............

Snad se Vám dnešní mix-post líbil, a zajímá mne, čím si "baterky dobíjíte VY". Budu moc ráda, když mi napíšete, co se osvědčilo Vám :). 

PS. Závěrem chci tisíckrát poděkovat milé čtenářce, která mi v komentáři u postu o C&A, poradila nákup lososových riflí ve slevách v Orsay. Už je mám doma a s 50-ti % slevou! :) Jsem nadšená a nesmírně vděčná, protože by mne určitě nenapadlo tam tyto kalhoty jít hledat :).







 photo copyright.jpg
envye template.