Pages

30. 7. 2014

SUMMER INSTAGOODIES

CO VÁS BAVÍ NA INSTAGRAMU:

Dnes jsem měla v úmyslu zveřejnit druhou část videa "Novinky a oblíbenci", ale bohužel mám trošku problém s uploadem :/.

A tak jsem se rozhodla, že se dnes podíváme společně na to, co vás nejvíce bavilo v posledních měsících na, dle mého názoru, nejpopulárnější sociální síti - Instagramu. Je až s podivem, jak vydatně Instagram válcuje Facebook a spol.... Mám na tento fenomén vlastní, asi malinko kontroverzní názor. Insta,  nebo-li "okamžitý", je synonymem dnešní doby. Vše musíme vyřídit, vědět, udělat, popřípadě mít ... "e-hned" :D. Navíc, na rozdíl od ostatních sociálních sítí, na "insťáku" odpadá jazyková bariéra a nutnost cokoliv číst. Že čtenáři blogů paradoxně "nečtou" text :-)))) je mezi blogery docela časté téma rozhovorů :-).

Vybrala jsem fotky, které mají hodně nad 100 "lajků" a překvapivě, co do oblíbenosti vedou tyto kategorie: outfity, jídlo - je vidět, že jste na sladké :-))))), momentky a nákupy. 

Pochopitelně, kvalita fotek na Instagramu není valná, jelikož až na výjimky, většina uživatelů fota zachycuje telefonem.

OUTFITY 

 Související "hastags": #ootd #instafashion #outfits #instastyle #streetstyle #newin #instadaily #wiwt (what I wear today) .... a další, jsou jich stovky...


 

 MOMENTKY 

Související hastags:  #POFD #instapict #instadaily #instamood #instapeople #instaparty #funny #instamood #love #family #friends #happy .... a tak dále :-)





 A JEŠTĚ SPECIÁLNÍ SUB- KATEGORIE "NO MAKE UP" .... haha :D  #nomakeup #nofilter (viz foto níže.... :-))))

NÁKUPY

Související hastags: #instashopping #newin #addiction #cantstopshopping #instahaul ... atd.




JÍDLO A LAHŮDKY:

Související hastags: #instafood #smarteating #eatwell #yum #yummy #delicious #foodgasm #foodporn ...... no comment :D






Na téma Instagram by se dala napsat minimálně seminárka...... Jaký máte názor na "insťák vy??? Používáte, milujete nebo nesnášíte??? Já se dobrovolně přiznám, že když mi Instagram chvíli nefungoval, například v zahraničí, došlo mi, jak špatně na tom jsem...... související hastag: #ADDICTED .... haha :-))))

21. 7. 2014

OOTD - LEATHER JACKET & ROMANTIC STYLE

OOTD - kožená bunda vers. romantický styl


 

Krásné odpoledne vám všem!
Dnes po cestě z kanceláře jsem poslouchala v autě BBC, kvůli angličtině. Jenomže to, co jsem vyslechla ve zpravodajství, mne opět připomnělo, v jak luxusní bublině komfortu žijeme, řešíme ptákoviny a nedaleko od nás zuří válka a lidé neví, zda přežijí do dalšího dne, ani kde budou spát a co jíst :-/. Vůbec se mi nechce dnes zabývat něčím tak "povrchním" jako je móda nebo styl, nicméně, vzpomněla jsem si na velmi zajímavou statistiku, kterou jsem nedávno četla. Údajně se během 2. světové války prodalo dvojnásobné množství rtěnek, než v letech před a po válkou. Úplně to chápu...

Dnešní outfit jsem zamýšlela jako prezentaci jedné z mnoha možných variant, jak nosit koženou bundu. Už jsem zde dříve psala o tzv. stylovém zlomu, který dělá z outfitu šik outfit. Co tím myslím? Pokud se od hlavy k patě žena oblékne romanticky, výsledný efekt bude nudný. Naopak, pokud si třeba ke kostýmu v pánském stylu uděláte na hlavě romantické lokny, stylový kontrast více umocní pánský styl.... a tak dále.... Tento stylový zlom jsme chtěli umocnit tím, že fotograf zvolil lehce dekadentní industriální část města.

Samozřejmě, úplně chápu, že na to, jak sestavovat outfity někdo může mít jiný názor než já! :-) Takže to neberte jako diktát, nýbrž případnou inspiraci, ze které si můžete vzít jenom esenci a nakonec to třeba vymyslíte úplně jinak. Asi rozumíte, že být celá v kůži "head to toe", není úplně ono :-)....

V dnešním outfitu hraje hlavní roli kožená bunda, kterou mám z obchodu Choies KLIK. Je to naprosto nadčasový kousek, který je dle mého názoru patří mezi "basics" každého šatníku. Unosíte ji totiž prakticky celý rok.

Outfit jsem založila na romanticko-elegantní kombinaci sukně s tropickým potiskem v midi-délce z kolekce F&F a přiléhavým černým topem z Manga. Outfit je doplněn 2 variacemi bot i kabelek, respektive psaníček, které mám také z Manga, obě psaníčka seženete i online v eshop KLIK, kde je většinou podstatně větší výběr, než v kamenných obchodech. Květinový vzor jsem umocnila jediným, velkým prstenem ve tvaru růžičky, která koresponduje s potiskem a tím ho zdůrazňuje.

Dnešní post bude trošku jiný, než všechny ostatní . A to z toho důvodu, že zde mám malého hosta...  :-).  Hodně se ptáte, jak se k určitým příležitostem sladit barevně s dětmi atp., takže zde jsem s odpovědí, respektive příkladem, jak se sladit, ale zase ne moc, aby dítě nevypadalo jako mini kopie maminky :-)...






















OUTFIT
kožená bunda CHOiES leather Biker Jacket - KLIK
sukně - F&F
boty - Zara, černé semišové páskované - Deichman
top - Mango
psaníčko - MANGO online KLIK
prsten - Orsay
černé korále - vlastní sbírka
hodinky - MK
sluneční brýle - ray ban

DĚTSKÝ OUTFIT
hedvábná bundička - Lindex kids
plizované šaty - Zara
zlaté balerínky - F&F
kabelka - H&M
zlaté brýle Hello Kitty - F&F

LÍČENÍ
stíny - tmavě zelené z palety Glamorous Nights MUA
řasenka - Too Faced - Better than sex mascara
tvářenka - Inglot pěnová
rtěnka - Astor Heidi 005 + transparentní lesk Jordana
make up - Essence soft touch matte
vlasy mám natočené kónickou kulmou Remington

Jak jste na tom s koženými bundami vy? Pokud nějaké vlastníte, v jaké barvě je máte a k čemu nosíte nejraději??
Přeji vám krásné letní dny...
A-

20. 7. 2014

NOVINKY A OBLÍBENCI - KVĚTEN & ČERVEN

NOVINKY A OBLÍBENCI - KVĚTEN a ČERVEN - VIDEO

Krásný večer,
několik týdnů jsem nenatáčela videa a už je to  tady. Seriál! :-D. Vše, co vám chci říci o novinkách, oblíbených produktech, ale i těch, které bych určitě nedoporučila, se mi bohužel nevešlo do jednoho videa. Tzn. ve druhém díle se můžete těšit hlavně na vlasové produkty a make up :-)....


Na fotu vypadám, jako kdyby mne vyndali z popelníku, bohužel, nevím, čím to je, opět mi Blogger mění fota, funkci autooprav mám samozřejmě vypnutou... netušíte někdo, co s tím?? :-)

Tak a zde ještě výpis všeho, o čem mluvím ve videu a také, co mám na sobě.. moc toho není :-D.

NALÍČENA JSEM A NA SOBĚ MÁM:
oči - Urban Decay Naked 2
řasenka - Too Faced Better than sex mascara
bronzer, tvářenka, konturování - Sleek - Bronze block:
http://www.lovelyhair.cz/lovelyhair/eshop/10-1-SLEEK/0/5/267-Bronze-block-dark
rty: Rimmel Stay Glossy 120 non stop glamour
náhrdelník Pilgrim: http://www.eppi.cz/sperky/pilgrim
šaty - Lindex

PRODUKTY, O KTERÝCH MLUVÍM:
Bione - Cannaderm Odličovací ple'tové mléko
Lancome - Visionnaiore multi-correction cream - např. Sephora
Eucerin - micelární voda - síť lékáren
Ziaja - dětské sprchové gely - http://www.ruzova10.cz/index.php?cPath=165_458
Original source - sprchové gely - síť DM
Nivea - natural fresh deodorant
Vita Liberata - samoopalovací pěna "medium" - Sephora
Sally Hansen - Airbrushed legs "medium" - síť DM

Jaké jsou vaše oblíbené produkty anebo novinky za poslední měsíce? Je něco, co byste doporučili anebo naopak? :-)

16. 7. 2014

MUA PALETTE - GLAMOUR DAYS - REVIEW

MUA GLAMOUR DAYS - RECENZE


V poslední době bylo na blozích velmi mnoho řečeno o paletách v "nude" odstínech. Věřím, že tuto barevnou škálu asi preferuje většina žen. Hodně mne překvapila informace, kterou jsem se dozvěděla na tiskové konferenci Sally Hansen.  Dle analytických údajů, se na Slovensku prodává výrazně více výrazných, barevných a netradičních odstínů, oproti ČR. Shrnuto, je statisticky podloženo, že Slovenky neberou make up tolik upjatě a vážně, nebojí se s barvami exprimentovat, jejich "spotřebitelské preference" se značně liší od českého trhu. Mě osobně je tento přístup blízký :-)-

Proč se, s nadsázkou řečeno, nevrátit do dětských let a neudělat si život aspoň na pár hodin barevnější?

Jak víte, oficiální zastoupení MUA pro Čechy a Slovensko, věnovalo čtenářkám Beautypedie mimo jiné i tuto paletku Glamour Days do Giveaway. Nezbyla na mne, ale velmi mne zaujala, a tak jsem si ji dodatečně sama objednala sama v eshopu KLIK.

Obal GD již tradičně není žádný zázrak, více se mi líbí bílá varianta Udressed Me Too. Nicméně za cenu 169,- Kč, asi netřeba čekat luxusní obal.
Stínů je 12 a váží celkem 9 gramů. Pouze 3 odstíny jsou matné. To je myslím škoda. Tím spíše, že pigmentace zvláště světlých matných stínů není úplně ideální. 

V čem je ale paleta Glamour Days výjimečná, je rozumný kompromis mezi konzervativními nude odstíny a výraznými barvami, což je fajn obzváště v létě, při cestování. S touto paletou vytvoříte jak přirozené, tak i extravagantnější nude líčení.








Pigmentace perleťových odstínů je již tradičně nadprůměrně dobrá, výbornou kvalitu má i neutrální matný odstín "taupe" studené hnědé, na obrázku se swatches je to čtvrtý zleva ve spodní řadě.

Výdrž stínů je solidní, ale jak jsem psala již dříve, vždy pod oční stíny používám podkladovou bázi Urban Decay, popř. Benefit.

Líčení, které vidíte na fotu, (Google mi opět přebarvuje fota :/, takže netuším, jak se zobrazí právě na vašem počítači), vzniklo kombinací neurálního světlého matného stínu, dále jsem použila perleťovou růžovou a fialkovou a na vytvoření přechodů studený, matný nude odstín. Bohužel v odstíny v paletce namají žádný název ani označení, tak snad pochopíte, jak to myslím :-).

Celkově jsem s paletkou spokojená a s drobnými výhradami bych ji určitě doporučila.

Mínusem je slabá pigmentace matných odstínů, relativní prášivost a obal také není úplně "dechberoucí", zkrátka taková MUA klasika.

Paletce GD dávám 4 srdíčka z 5-ti možných.

Kdo mne sledujete na Instagramu, viděli jste možná i další varianty líčení s Glamour Days. Velmi brzy budu pokračovat s paletkou Glamour Nights, která obsahuje odstíny z tzv. studené zimní barevné škály a mně osobně se líbí trochu více. Zdá se mi, že tmavě hnědé oči lépe vyniknou ve výraznějších barvách.




Máte někdo z paletou Glamour Days zkušenost? Kterou paletku MUA máte nejraději? Osobně nejvíce používám Undressed. A jak je se cítíte v barevném líčení vy osobně? Dáváte přednost čistě nude odstínům??

Krásné letní dny, 
Ája


12. 7. 2014

SALON GEL POLISH SET - SALLY HANSEN PRESS RELEASE - OOTD

V POSTELI S PÉŤOU, RENDY A SALLY + OOTD


Krásné sobotní odpoledne,

když mi jednoho krásného dne přistálo v emailu pozvání na tiskovou konferenci Sally Hansen, neváhala jsem ani vteřinu. Tuto značku znám už dlouho a velmi dobře z USA, kde jsem strávila nějaký čas a tudíž jsem měla příležitost Sally Hansen vyzkoušet ještě v době, kdy na našem trhu nebyla.

Předpokládám, že asi většina z vás již má s produkty této značky nějakou zkušenost, prodává se exkluzivně v DM a také jsem si ji dříve zaznamenala v Sephoře, ale nejsem si jistá, zda tam ještě prodej pokračuje. Každopádně, přestože se u nás produkty neprodávají v tak širokém rozsahu, jako v zahraničí, velmi mne překvapilo, že po Austrálii a USA bude ČR první zemí, kde se již brzy začne prodávat to, co dle mého názoru na trhu chybělo. Profesionální řešení pro gelovou manikůru na domácí použití. Kompletní informace o sortimentu Sally Hansen najdete zde:  KLIK



Tisková konference proběhla v překrásných prostorách luxusního presidentského apartmá hotelu THE MARK - KLIK, dříve zvaném "Kempinski". Jistě si umíte představit, že když se na skvělém místě setkáte se skvělými lidmi, vznikne z toho naprosto unikátní zážitek. Děkuji tímto českému zastoupení Sally Hansen za pozvání na tuto úžasnou tiskovou konferenci a také za to, mít možnost se v předstihu dozvědět o žhavé novince, která pro mne osobně přišla jako na zavolanou.




Skvělou zprávou a novinkou Sally Hansen je navázání spolupráce se Stellou McCartney. Jak víme, vše do čeho se Stella pustí,  je přímo božské, tudíž věřím, že se máme na co těšit :-)...


Nový gel - lak se bude prodávat ve 12-ti naprosto luxusních odstínech. Na fotu vyšly barvy nepatrně zkreslené, v reálu jsou naprosto úchvatné!  Obsah je ukryt ve světelně nepropustných lahvičkách, aby UVA/UVB záření nepoškodilo konzistenci laku.



Kdo mne sledujete na Instagramu, tak asi víte, že již 2 měsíce řeším to, že  nechci ztrácet obden čas úpravou nehtů. Vyzkoušela jsem Striplac, který mi bohužel nedržel a loupal se již po pár dnech, dále Q-lac, který na mne žloutnul. Ve finále jsem skončila u Gellacu, se kterým jsem sice velmi spokojená, ale protože mi rychle rostou nehty, nestíhám běhat každých 10 dnů do salónu. Tudíž jsem nadšená, že mám nyní možnost otestovat zajímavě vypadající alternativu pro domácí použití a určitě věnuji samostatný článek této novince, až ji ozkouším na vlastních rukou a nohou :-))).

Odpoledne jsem strávila společně s Péťou a Mírou, Péťa o akci píše zde: PETRA LOVELY HAIR a s Rendy, která také už bleskově publikovala článek na RENDY ORDINARY LIFE. Nutno podotknout, že dámy ze zastoupení Sally Hansen jsou šarmantní,  přátelské, profesionální a naprosto jim nechybí smysl pro humor. Bez přehánění, díky všem zúčastněným to byl pro mne osobně "nejvysmátější" den letošního roku!

Na místě byla paní manikérka, díky které jsme mohly novinku na místě vyzkoušet. Čekalo nás fantastické pohoštění a k dispozici jsme měli i ložnici v prezidentském apartmá, kde jsme se fakt vyblbli :-)))), Míra fotil jako o život a byl tak hrozně moc hodný, že na místě nafotil můj Péťin outfit :-). Tímto Mírovi hrozně moc děkuji a pro zvědavce doplňuji, že Péťa s Mírou je opravdu mimořádný pár, jsou úplně stejní, jak je znáte z jejich společných videí :-).















Na sobě mám:
kožená motorkářská bunda - CHOIES
šaty - Tally Weil
pásek, kabelka - Mango
černé lodičky - F&F
hodinky - MK
prsten - Svarowski
řetízek s otevíracích jablíčkem - H&M

Ještě info ohledně zahájení prodeje novinky. Bude to někdy v první polovině srpna v drogériích DM, pokud vše klapne tak, jak má :-). Do té doby se určitě dozvíte od Rendy, Péťi a mne, jak jsme spokojené :-). 

Znáte a používáte Sally Hansen??? Líbila by se vám někdy v budoucnu Giveaway o produkty této značky ?? 

Přeji vám všem krásný víkend! :-)

 photo copyright.jpg
envye template.