Pages

23. 5. 2013

DAILY MAKE UP

DENNÍ LÍČENÍ

Jak víte, slíbila jsem Vám tento make up post již z kraje týdne, ale bohužel, vyskytly se drobné "technické" problémky :o))).........

Když jsem o víkendu hltala červenou módní Bibli od Ines de la Fressange, moc si mi líbily její  obecné "rady do života", které velmi vtipnou formou na mnoha místech zmiňuje. Jedna z nich zněla: "vychutnávejte každou minutu krásných dní, protože je jisté, že přijdou i ty "horší"....... Po přečtení tohoto tvrzení jsem říkala, že má Ines "recht" a ještě mi hlavou problesklo, že ale zrovna mám dny dobré až skvělé a relativně snad "pod kontrolou". Ehmm, netušila jsem, jak moc se mýlím!!!! Dnes mi jedna paní napsala, že se u nich v rodině říká, že" minimálně 2x do roka se člověk setká s idiotem". Vzhledem k tomu, že frekvence těchto "setkání" byla v posledních letech  v mém případě mnohonásobně vyšší, tajně jsem doufala, že toto už mám na nějakou dobu "vybrané". :o))))

Ale to bohužel, zjistila jsem, že jistá osoba(y) neváhala(y/i) a neštítili se zkopírovat má fota a založit falešný účet na Facebooku, obeslat s žádostí asi tak 200 tisíc Arabů (ve finále jsem měla na falešném profilu v přátelích "jen" cca 2000, už od prvního pohledu né úplně normálně vypadajících chlapíků......). Ovšem tato partička zašla ještě dále, pod mým  falešným profilem začaly "na černocha" prodávat zboží a lákat lidi na různé placené soutěže, no prostě i Agatě Christie by se z toho uvařil mozek, protože se tento profil nakonec našel i na jiných sítích, detail no :D.

Nejhorší ale bylo zjištění (díky Bohu za IT bezpečnostní řešení), že neznámý úchyl, je "úchylná známá(í)" :o)))))). Ano přátelé, nezpochybňuji rizika kyberkriminality, ale pravděpodobnost, že Vám někdo "cizí" napíše odporný anonym nebo provede jinou "milou službu", je asi tak tisíckrát nižší, než že Vám řádně zatopí člověk, kterého znáte.....

Tím bych tuto kauzu uzavřela, protože jsem si dala zásadu, že nebudu na blog dávat a ani upozorňovat na nic negativního, ze stejného důvodu například nesleduji televizní zprávy už několik let. Kdo má v sobě špetku empatie, asi pochopí, že i otrlejší povaze by toto malinko "rozhodilo kecky"..... Naštěstí máte hodný kluky, kteří "pomáhají a chrání", takže je nechám dělat jejich práci a jen vysvětluji, proč jsem výjimečně nedodržela termín dalšího, slibovaného make-up postu.





Tak tahle vypadá mé nejčastější líčení na den, tj. běžný provoz, práce, obchodní schůzky atd.
Musím říct, že si  né úplně každý den líčím řasy. Mám totiž vyzkoušené, že když  dám řasám
den či dva pauzu, jsou pak daleko kvalitnější a navíc  nemám další dny skoro vůbec kruhy pod očima. Přičítámto tomu, že při odličování řas se vždy řasenka dostane do oka a pokaždé vyvolá "reakci". I proto mám řasenek více, střídám je a jakmile uplyne jejich "expirační" lhůta, tak se s nimi rozloučím.

1. přípravky pro vytvoření základu líčení, tváře a rty

1. báze Benefit - the POREfessional - báze pod make-up je jeden z přípravků, na kterých, by se dle mého názoru nemělo šetřit. Funkce této báze je ta, že sjednotí povrch pokožky, zmatní a výrazně prodlužuje trvanlivost "make upu" (foundation).
2. make up Rimmmel - LASTING FINISH - 25 hour, odstín 303 true nude (nejtmavší). Název je trošku zvláštní, protože fakt nevím, kdo by chtěl a potřeboval mít make-up na pleti 25 hodin. Každopádně, tento make-up je velmi kvalitní. Mám i Double Wear od Esteé Lauder nebo Teint Idole od Lancome a rozdíl, při použití této konkrétní podkladové báze, mi připadá minimální. Ještě tak před 6ti lety byly obrovské rozdíly ve kvalitě pudrů i make-upů z drogérií  versus přípravků z parfumerií, dnes mi tento rozdíl u některých přípravků připadá minimální!
3. korektor Double Wear - Estee Lauder - odstín 08 Warm Medium. Korektory jsou kapitola sama pro sebe. Vyzkoušela jsem desítky produktů jak z parfumerií, tak z drogérií a bohužel, v tomto konkrétním produktu stále ještě rozdíl vidím poměrně značný. Ovšem záleží na tom, na co chceme korektor použít. Na kruhy pod očima to jistí parfumérie, popraskané žilky skvěle "zakytuje" :o))) klasický zlatý Dermacol.
4. pudr STAY MATTE - Rimmel - jsem vyzkoušela, až když jsem si přečetla u Miušky na Kissbooku, že jich spotřebovala už asi 4 balení. Můj závěr je ten, že je to opravdu skvostný pudr, daleko lepší, než pudry od MAC, které jsem používala dlouhé roky hlavně v létě, na zmatnění. Je více matující, než True Match od L Orealu, který mám také ráda. Kromě toho ještě miluji pudr YSL - poudre compacte radiance. Nicméně, když porovnám pomě "cena/výkon", na celé čáře vyhrává Rimmel Stay Matte. Koupila jsem ho v akci asi za 85,- Kč a opravdu není o moc horší, než jeho luxusnější kolega YSL :)
5.tvářenka - Sephora - No.9 Healthy Rose - u tvářenek je to jak která, některé drogérkové jsou super, třeba Dermacol nebo Gabriella Salvete, L´Oreal. Nebudu Vám tvrdit, že zrovna tvářenky z drogerií jsou to nej.
 6. balzám na rty Helena Rubinstein - Lip zoom collagenist - jako vše od "Helči" fantastický výrobek, dá se sehnat velmi výhodně v různých akcích a vydrží sto let
7. rtěnka Rimmel - Kate Moss, č. 05. Přestože rtěnky moc nepoužívám, spíš u mne vedou lesky, "Mosska" je prostě vynález století a mám ji ve dvou odstínech. Mám i rtěnky i od Diora a troufám si říci, že kvalita hooodně podobná. Kdo hledáte levnou a kvalitní rtěnku, neváhejte :). Pokud nosím rtěnku, vždy ji na závěr rozetřu štětečkem na rty, výsledek je tak daleko hezčí.

2. oči - stíny, linky, řasy, obočí

1. báze pod oční stíny Urban Decay - Potion, už jsem zde o ní psala, revoluční produkt absolutní "must have", alespoň pro lidi s mastnější pletí, kteří nechtějí opravovat stíny každou hodinu a půl...
2. linky Maybelline Master Precise - black. Zde jsem je použila pouze na vnější třetinu horního víčka a na tečky mezi spodními řasami na spodním víčku.
3. voděodolná tužka na oči Ch. Dior - Crayon Eyeliner Waterproof, no. 594 Brun Intense - fantastický produkt, neříkám, že v drogérii nenajdete dobrou tužku na oči, ale takto skvělou tužku opravdu ne, pokud ano, napište mi, budu ráda za tip!
4. stíny Stage Line Professional - španělská profesionální kosmetika, určitě udělám samostatnou recenzi, je to úžasná značka, relativně dostupná a bohužel málo známá.
5. stíny Ch. Dior 3 Couleurs Smoky no. 781 - stíny od Diora jsou fantazie, předčí je jen stíny od Urban Decay.
6. tužka pod obočí Brow Lift od Benefitu - další úžasná vychytávka.
7. pudr na obočí Clinique - Brow Sculpting Duo no. 02 Auburn to Brown, nanáším profi štětcem.
8. fixační gel na obočí Speed Brow - Benefit, také jsem zde zmiňovala mockrát, neznám nic lepšího, fantastický produkt, zkoušela jsem různé levnější varianty, ale bohužel, tento výrobek je malý "zázrak".


9. Jako poslední věc při líčení nanáším řasenku. Moje vychytávka je ta, že vždy používám 2 typy řasenek. Určitě jste si všimly, že jsou řasenky na objem a pak ty na prodloužení, řasenky typu "vše v jedné" jsou na kulo. :)
Vtip je v tom, že jako první vrstvu nanesu řasenku na objem, která řasy krásně oddělí a zhustí. Nanáším 2 vrstvy a na ně ještě další 1-2 vrstvy skvělé, prodlužovací řasenky Stimulong od Astoru, která řasy nádherně rozčeše a prodlouží. 

Spousta lidí si už myslelo, že mám "prodloužené" řasy. Nemám, mám svoje řasy docela kvalitní a dlouhé, ale hlavní trik je ve správném nanesení řasenky, které mne kdysi naučila jedna vizážistka Lancome. Tj. řasy malovat od  těch nejkratších ve vnitřní koutku oka a postupovat směrem ke koutku vnějšímu. Řasy nabírat úplně u kořínků a otáčivým pohybem kartáčku natřít až ke špičkám. A to nejen ze spodu, ale i z vrchní strany řas. Kombinovat dva typy řasenek (mám nejraději plastové kartáčky a řasenky od Maybelline, popř. Gabriella Salvete d´amore a na obrázku vyfocenou Big Beautyful Lovely Doll, která má opravdu fantastický kartáček, zakulacenou špičkou naberete i tu nejkratší "pidi" řasu.
Ps. a abych nezapomněla, řasy před líčením vždy pročešu, abych je srovnala a zbavila případných zbytků stínů nebo pudru.

Zde ještě detail oka a zpracování stínů:




Způsobů, jakým nanášet stíny a jak je kombinovat je milion, já většinou nosím světlejší odstín na spodní části horního víčka, neutrálním odstínem vystínuji "banánek" na začátku horní části horního víčka. Pod obočí dávám rozjasňovač nebo v tomto případě tužku Hight Brow od Benefitu. 

Spodní víčko líčím minimálně. Nanesu stínem linku jen v 1.třetině víčka a pak ji do ztracena rozetřu profi štětcem na linky. Spodní řasy si většinou nelíčím, zbytečně to zdůrazňuje kruhy pod očima. Na fotu použity stíny Dior (popis výše, pouze světlý odstín je od Stage-Line Professional). Nad konturou linky ve fixu od Maybelline je nanesena a do ztracena rozetřena konturovací tužka od Diora.

Snad se Vám dnešní make-up post líbil, napište mi, jak se Vy líčíte většinou na den :)















21 komentářů:

  1. Ahoj Ájo, moc děkuji za včerpávající popis denního líčení ve Tvém stylu. I se svým dlouhým vedením jsem vše pochopila a ani nebylo zapotřebí instruktážní video :-) Já se líčím dost podobně. Hned zítra ale vyzkouším tvou radu č. nevímkolik, a to nelíčit spodní řasy, abych ještě více nezvýraznila své už tak dost veliké kruhy pod očima :-( Už se jich asi nezbavím, ale měla bych si natrénovat nějaké dokonalejší maskování.
    Takže ještě jednou díky a přeji Tobě a všem,co ještě nespí, krásnou dobrou noc Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, moc děkuji, mám radost, že se můj návod někomu hodil :)!

      Vymazat
  2. Anonymní24/5/13

    Krásné ráno,Andrejko.
    Po každé se na další Váš post moooc těším.Díky nim,na chvilku vypadnu z domácího kolotoče :-D (mám tři dcerky,tak je to někdy náročné).Za těch 10 let,co jsem máma ,jsem na sebe uplně kašlala.A až díky Vám mi KONEČNĚ došlo,že je to špatně.Tak se to snažím krůček po krůčku změnit.Moooc Vám za Váš blog děkuji.Markéta
    p.s:díky Vašemu tipu na senzabox,na jeden květnový dnes čekám a moooc se na něj těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, děkuji, moc jste mne potěšila! Je dobře, že si najdete i čas pro sebe, klobouk dolů, že se staráte o tři děti! :)

      Vymazat
  3. Anonymní24/5/13

    Zdravím Andrejko,
    nejprve bych Vám chtěla poděkovat za tyto úžasné články. Vždycky je přečtu jedním dechem, píšete opravdu moc hezky. Ještě k tomuto článku, líčení je nádherné, moc se mi líbí a určitě ho i vyzkouším. Já používám make-up a pudr od Christian Dior a jsem velmi spokojená. Make-up je velmi jemný a lehký,vydrží celý den.
    Souhlasím s Vámi ohledně sledování televizních zpráv, také je nesleduji již několik let, neboť člověk stále vidí jen špatné věci, zlé lidi...je toho příliš. Snažím se žít naplno, těšit se z maličkostí a hlavně věnovat veškerý čas mým holčičkám 3 a 7 let. Andrejko přeji Vám vše nej...a buďte stále taková jaká jste. A pište články, jsou opravdu skvělé. Hezký den Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, moc děkuji. Psaní článků mne moc baví a tím spíš, že třeba někoho potěší. S make-upem i pudrem od Diora nemůžete šlápnout "vedle" :), navíc už jen nádherný obal člověku zvedne náladu :). Přeji Vám samé krásné dny s Vašimi holčičkami :)!

      Vymazat
  4. Anonymní24/5/13

    Zdravím Andrejko,
    nejprve jsem Vám chtěla poděkovat za tyto úžasné stránky, jste velmi šikovná, píšete nádherné články, vždycky je přečtu jedním dechem.
    Ještě k tomuto článku, máte pravdu v dnešní době je závist snad ta nejhorší vlastnost. Také se s ní setkávám, mrzí mě, že i od lidí, které mám ve svém okolí. Na televizní zprávy se také nedívám již několik let, snažím se žít jen pozitivně, být stále veselá, a užívat si každý den naplno s mými holčičkami 3 a 7 let.
    Líčení, které je v tomto článku je nádherné, určitě ho vyzkouším. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit make-up a pudr od christian dior. Make-up je velmi lehký a krásně se nanáší a vydrží celý den.
    Andrejko mějte se moc a moc hezky, a buďte stále taková jaká jste...milá, krásná, pozitivně naladěná.

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní25/5/13

    Andrejko, zdravím Vás a také se přidávám k těm, které Vám chtějí poděkovat za další bezva článek. Jste pro mně inspirací a také jsem si uvědomila, že bych se o sebe měla více starat a mít se více ráda. Udělala jsem si pár radostí v drogérii a pár kousků do šatníku a je mi skvěle B-). Na lidi se snažím usmívat, pomoct mamince s kočárkem do schodů, podržet někomu dveře a velice mě potěší, když se mi nějaký ten můj dobrý skutek vrátí zpět ke mně - mile to překvapí. Dnešní doba je opravdu zlá a moc mě mrzí, když si lidé nerozumí, dělají si naschvály a útočí na druhé jen kvůli tomu, že si neumí uspořádat svůj život a raději si užívat každou minutu svého života. Zprávy taky nesleduji, radši ani na netu nečtu - nechci si kazit den. Moc Vám držím palce, ať se ze všeho dostanete brzy a ten, kdo to všechno "spískal" se ponaučí a dostane co pro to!!! Mějte se krásně, moc Vám to sluší, jste milá, usměvavá "baba", která bere život s humorem a to je moc dobře. Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, moc děkuji, potěšila jste mne a povzbudila. Jsou dny zalité sluncem a dny, kdy prší, jde jen o to, vzít si hezký deštník a počkat, až déšť přestane :) .. teď to myslím samozřejmě symbolicky :)
      Také nechci vyhledávat ani zabývat se čímkoliv negativním, a když už to zařídí někdo jiný, snažím se co nejrychleji to vyřešit a dále se v tom "nerochnit". Některé lidi to baví, ale já se raději věnuji hezkým věcem, které život přináší, byť jsou to mnohdy maličkosti :)

      Vymazat
  6. Anonymní26/5/13

    Andrejko, přidávám se do zástupu spokojených čtenářek. Váš blog je ukázkou toho, že jsou mezi námi inteligentní blondýny.... :-) Jste super, těším se na další články, díky nimž se ráda vzdělám, jak o sebe lépe pečovat. Líbí se mi, jak dokážete vybrat to nej i v přijatelných cenových relacích, což jistě většina z nás ocení. Těším se na další články a tipy předevčím o modě. Přeji Vám jen to nejlepší, Andy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :)
      Naštěstí se dnes dá pořídit už i "hodně muziky za málo peněz", což je skvělé! :)

      Vymazat
  7. Anonymní26/5/13

    Andy,
    opět skvělý článek a spousta inspirace a vychytávek!!!! Super počtení, z Vašich článku dýchá pohoda, ženský trochu praštěný humor /přesně muj šálek kávy/ a hlavně lidskost a zájem vlastně o nás všechny čtenářky!!! Jen tak dál a HOUŠT:-))
    V mém prádelníku ještě nádherně voní Vánoční vosk od tebe, ten co mi ho záviděly všechny poštačky v Jindřišské:-)))
    Krásný večer a zdravíme i Nikču Lenka a Michalka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, mooooc zdravíme :o))) a děkujeme!!!!
      PS. pozdravujeme paní pošťačky, to byla dobrá historka :o))))!

      Vymazat
  8. Anonymní27/5/13

    Zdravim,clanek je moc inspirativni,super. Chci se poradit- dostala jsem rozjasnovac "girl meets pearl" od benefitu. Poradite jak ho pouzivat? Predem moc dekuji, Tereza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko,
      tento tekutý rozjasňovač mám doma také. Ale moc ho nepoužívám, protože perleť, která by měla rozjasňovat, je v tomto konkrétní přípravku né úplně povedená - můj názor. Benefit má ještě jeden rozjasńovač, který má balení jako lak na nehty a ten je daleko lepší. Obecně, rozjasňovač se dává na ta místa, která chceme, aby z obličeje opticky vystoupila. Tj. nadočnicové oblouky, místo těsně pod obočím, nad lícní kosti (nad tvářenku), na horní hranu nosu (pouze ale v případě, kdy nos chceme zvýraznit, v opačném případě určitě ne). Rozjasńovač se dává i na nad "srdíčko" horního rtu, tím se rty opticky zvětší a ještě do prohlubně mezi rty a bradou. To jsou obecné rady, musela bych vidět obličej, u každého se místa, kam nanášet rozjasňovač liší.

      Vymazat
  9. Anonymní27/5/13

    Ajinko, přečetla jsem tvůj članek od začátku do konce jedním dechem.Moc Děkuji za luxusní rady a hned zítra si půjdu dokoupit tve vychytávky:-) :-) Jsi fajn a ja jsem rada že jsem te poznala. Jeste k první části tvého článku. ...ukázalo se kdo byl, je a vzdy bude za dámu a kdo za trhovkyni.Hezky vecer holky naše Kačka

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní28/5/13

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli na fotkách nad... 1.přípravky pro vytvoření základu líčení, tváře a rty, máte právě tu rtěnku Kate Moss, č. 05, je moc pěkná nebo je to lesk? Děkuji Sylva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sylvi, je to "Moss-ka" odstín č.05. Pod rtěnkou mám bázi DuWop VENOM prime.

      Vymazat
  11. Zdravím Vás Andreiko, supr rady na denní líčení. Moc ráda si přečtu Vaše tipy a triky o péči mastnější pleti, kterou mám taky. Ale i výborný článek z Prague food festival, my kteří se tam nedostanem, as´poň takto nakoukneme a věřím, že jste ochutnala delikatesy.
    Škoda, že jsou lidé zavistiví a bohužel nejsou sami se ze sebou spokojeni, že napodobuji druhé. Snad Vás tato zkušenost neodradí a budete nadále psát Vaše postřehy a rady.... Pro mě je čtení příjemné odreagování od práce, dětí a domácnosti, kdy si udělám zas chviličku pro sebe.
    Taky přispěju tipem na líčení a to řasenka Lumene, kterou jsem dostala zdarma ke krému v síti Fann. Řasenka je výborná pro líčení krátkých řas, kartáček je ze dvou strán s delšími štětinkami a ze dvou stran s kratšími, výborně se mi s ním malují řasy jak horní tak i spodní, které mám opravdu krátké, takže za mě velká spokojenost. A ještě na denní líčení balzám na rty od Clinique chubby stick mám barvičku 04 mega melon, taktéž velká spokojenost :))) Mějte se krásně.
    Mějte se krásně.

    OdpovědětVymazat
  12. Zlatko, děkuji moc :), potěšila jste mne milým komentářem!! Děkuji za tip na řasenku, určitě se na ni podívám, až budu mít cestu kolem Fann-u. S balzámem Chubby Stick jste se trefila do černého, je to jeden z nejskvělejších produktů na rty, které na trhu jsou a mezi blogerkami má přezdívku "čubínek" nebo "čubík", myšleno v nadsázce, samozřejmě v pozitivním slova smyslu :o))))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.