Pages

20. 5. 2013

F&F BASICS AND OTHER MIRACLES

Zázračné "basics" z kolekce F&F a jiné :)

Půlnoc 19.5. odbila a já uzavírám soutěž z "giveaway". Sešlo se nám 24 tipů, což je krásné číslo, na čísla jsem totiž vysazená :), "24" mi silně připomíná Štědrý den, tj. den, kdy se rozdávají dárečky a to mi k "giveaway" perfektně sedí :o))). Už teď jsem moooc zvědavá, ke komu balíček poputuje :)....

Slíbila jsem Vám post o senzačních kouscích z nové F&F kolekce. Když už jsme u těch zázraků, musím zmínit pár malých zázraků, které jsem v posledních zažila :). Naštěstí, ještě mezi námi existují lidé, kteří vědí, co to znamená udělat "dobrý skutek". A nejen, že "vědí", ale dokonce je umí i "dělat". O co lepší život bychom všichni měli, kdyby každý z nás, každý den prokázal někomu "dobrý skutek" nebo aspoň ochotu, slušnost a vstřícnost...... Musím přiznat, že se  sama snažím, alespoň jednou za den, někoho úplně cizího potěšit. Dělám to čistě z radosti, že někdo další bude mít radost :o)))...

Pomalu začínám mít pocit, že se mi to snad i nějak vrací, protože...... Dlouho jsem toužila po knize od největší francouzské módní ikony a múzy Karla Lagerfelda,  Ines de la Fressange - "Se šarmem pařížanky". Ovšem, je to kniha drahá, velmi drahá..... Když moje "chtění" trvalo tak dlouho, že jsem si byla skálopevně jistá, že "chtění" není jenom "rozmar" a navíc jsem zjistila, že kniha je v edici "Knižního klubu" Neoluxor, jehož jsem členem a tudíž mám nárok na "slevičku", rozhodla jsem se knihu koupit :).

Přinesla jsem ji k pokladně, ale mladý muž za pultem mi říká: "no jo, ale Vám před 14 dny propadla průkazka Knižního klubu, to Vám fakt slevu dát nemůžu" :(, ........chjooo, pomyslela jsem si, asi tu knihu mít "nemám"! Následně se  ten milý prodavač nadechl, zamyslel a praví: "slečno, ale mohl bych Vám založit nové členství a v tom případě máme akci, která platí jenom dnes a to je 50% procentní sleva na až 3 knihy z edice knižního klubu". Jupííííí, zázrak řekla jsem si, tu knihu mám mít! Vybrat další dvě byla hračka, jelikož knihy miluji a musím se krotit, abych to s jejich nákupy nepřeháněla :o))). Takže ve finále jsem měla za cenu mé vytoužené knihy celkem tři fantastické knížky :)!

Další zázrak se konal pár dní nato :). V postu o objevech z C&A jsem zmiňovala sáčko á la Chanel, které neměli v mé velikosti a takjsem koupila o velikost větší, s tím, že si ho nechám zmenšit. Jenomže, dva dny poté, jsme šly s kamarádkou do kina, okolo C&A, já měla sáčko s sebou na ruce, pro případ, že by v kině byla zima. Nedalo nám to a šly jsme se podívat ke stojanu se zlevněným zbožím, zda tam náhodou menší velikost nemají... a bum ho, čekalo tam na mne!!! Takže jsem po něm okamžitě skočila a šla k pokladnám, kde jsem paní prodavačce slušně vysvětlila situaci a tato dobrá duše se jen usmála a zeptala se, zda mám cedulku, tak jsem jí na rovinu řekla, že cedulku nemám, neboť jsem ani ve skrytu duše nedoufala, že bych svoji velikost ještě mohla někde sehnat. Paní se usmála a sáčko mi vyměnila!!!! Další zázrak, pomyslela jsem si!!! Já snad nebyla v tu chvíli v českém obchodě, ale někde v zámoří :o))))).

Když jsme s kamarádkou vyzvedávaly lístky do kina z rezervace, čekala na nás další dobrá duše. Po nahlášení rezervačního čísla se na nás pan pokladní usmál a pravil " a nějaká studenská slevička bude, máte průkazky"?? Kamarádka se zasmála a odpověděla mu žertem "no to by nám vůbec nevadilo :o)))". Lístky jsem zaplatila a nižší cenu jsem přisuzovala tomu, že má kamarádka věrnostní kartu toho kina.

Až když jsme lístky předávaly paní uvaděčce, všimly jsme si nápisu "STUDENT" na vstupence a v tu chvíli nám spadla čelist :o))). Ano, další kouzlo, protože dobří lidé ještě žijí!!! Stačí si jich jen všímat, což jde ovšem těžko, když se člověk mračí, dívá do země a přemýšlí, jak je vše na ...... víte co :D. Takže doporučuji usmívat se a čekat, co se bude dít :). A když budete moct, udělejte zase radost někomu Vy.  Třeba paní, kterou necháte v klidu přejít na přechodu. Nebo pomozte nějaké mamince s kočárkem do tramvaje. Usmějte se na staršího člověka,  na dítě,  na psa.  Zkuste spočítat, kolik je barev všech květin, které momentálně kvetou, všimli jste si kolik moc jich je, tedy pokud jste vůbec zaregistrovali, že "nějaký kytky kvetou" :D ?? A jak fantasticky voní??? 

Další post věnuji určitě tomuto námětu. Po nedávné návštěvě Botanického zahrady v Praze a po dnešním, nádherném odpoledni, stráveném v zámecké zahradě v Lánech, mám pocit, že mi snad začal kvést i můj fotoaparát :o))))!

Tak a teď už slíbený shopping post z F&F a jako bonus se zmíním o pár věcech, kterými si dobíjím baterky :)

Hodně jste se mne ptaly na "basics" každého šatníku, které jsem dříve zmiňovala. Jedním z nich je klasické bavlněné tričko, hladké, bez nápisu. Samozřejmě vyrobené ze super-kvalitní bavlny, s hezký kruhovým výstřihem, ne moc hlubokým, ale zase ne moc mělkým. Dále úžasně střižené, tak aby hezky (ne příliš) obepínalo siluetu těla. Mělo by mít rukávky, které dělají hezké ruce, tričko musí být krejčovsky výborně vypracované,  s dokonale začištěnými lemy a po vyprání by mělo jevit stejné parametry, kvalitu a rozměry :o))), jako před praním. Asi jsem cvok, ale toto vše bych od basic trička čekala. Mám takové kousky od americké značky Express a ještě několik z H&M, ale ty už se nedají koupit :(. O tom, jaká trička jsem viděla ve všech možných i nemožných obchodech a kolik stála, se nebudu rozepisovat. Jen zmíním, že tričko, které splňuje bilión mých představ o kvalitním "basic" tričku, jsem našla za 130,- Kč v Tescu, v aktuální kolekci F&F. 

Tím to ale nekončí přátelé!! :o))). Angláni mysleli i na další kousek z "basics" výbavičky a to na klasické žebrované tílko!!!! Wow, opět za 130,- Kč.

Tak a teď už jen dokumentární snímky, protože "napindala" jsem toho zde již 5x více, než jsem původně zamýšlela... Jestli jste při čtení mezitím neusnuli :o))), zde jsou fota :)!





FASCINUJÍ MNE PRECIZNĚ ZAČIŠTĚNÉ ŠVY, TO JSEM ZATÍM VIDĚLA JEN U TRIČEK CK, EXPRESS A DKNY...






MÁ SBÍRKA BASICS Z F&F ZA CENU JEDNOHO, ZDALEKA NE TAK KVALITNÍHO TRIČKA TŘEBA Z BENETTONU


ZÁZRAK JMÉNEM NOVÁ KOLEKCE F&F. LODIČKY  440,- KČ, CROSSBODY A ŽABKY VE SLEVĚ, TJ. ZA 200,- A 160,- KČ :)

MÁ ÚPLNĚ PRVNÍ, REGULÉRNÍ OBUV Z TESCA :O)), PUDROVÉ LODIČKY. JSOU NAPROSTO ÚŽASNĚ POHODLNÉ A V MÉ VYTOUŽENÉ BARVĚ, S ROZUMNĚ VYSOKÝM PODPADKEM A HEZKOU, NADČASOVOU ŠPIČKOU. NEDÁVNO JSEM MĚLA V RUCE PODOBNÉ LODIČKY Z JIMMY CHOO, ZA 20X VYŠŠÍ CENU. KVALITA, POMINU-LI TO, ŽE TYTO Z F&F NEJSOU KOŽENÉ, ROZHODNĚ NENÍ 20X HORŠÍ!

NA LODIČKY JSEM HNED,  JIŽ PŘI PRVNÍM NOŠENÍ , DOSTALA OBR KOMPLIMENT! :)

JSEM MOC RÁDA, ŽE OBVYKLÁ VÝMLUVA NĚKTERÝCH ŽEN, ŽE NA HEZKÉ OBLEČENÍ NEMAJÍ FINACE, DÍKY TESCU UŽ NENÍ "POUŽITELNÝ" A UVĚŘITELNÝ ARGUMENT....

TAK POHODLNÉ A ELEGANTNÍ ŽABKY JSEM JEŠTĚ NEVLASTNILA :)


A teď ještě pár věcí, kterými si dobíjím baterky "vnitřně" :¨):

 

MILUJI SALÁT Z POLNÍČKU, CHERRY RAJČÁTEK, S OŘECHY, KOZÍM SÝREM A BALZAMICO-VOU GLAZUROU. DALŠÍ ZE SÉRIE AYURVÉDSKÝCH ČAJŮ, KTERÉ ZBOŽŇUJI A PRAVIDELNĚ POPÍJÍM.

 

POKUD NEMŮŽETE MOMENTÁLNĚ NA KOUPAČKU K MOŘI, PODOBNÝ EFEKT MÁ KOUPEL V ROZPUŠTĚNÉ MOŘSKÉ SOLI :).  A KDYŽ SE NAVÍC JEŠTĚ K TOMU BUDETE Z VANY  DÍVAT NA PLÁPOLAJÍCÍ SVÍČKU, (IDEÁLNĚ AROMATERAPEUTICKOU), EFEKT "MINIDOVČI" ZARUČEN :O))))

JEŠTĚ NĚCO MÁLO "DUŠEVNÍ" POTRAVY :O))) Z RŮZNÝCH "ŽÁNRŮ":

1) časopis Forbes - sleduji výjimečné lidi a zajímá mne, jak uvažují a co je odlišuje od lidí "průměrných".
Jsem pyšná na to, že můj "šéf" byl jední z těch mála, o kterých se v tomto časopise píše. Je skvělé mít vedle sebe příklady, které táhnou...
2) Feng - Šuej - moje dlouholetá vášeň. Tato skvělá kniha od Karen Kingstonové je další přírůstkem do mé sbírky.
3) Dr. Wayne W. Dyer - jeden ze 4 mých nejoblíbenějších autorů knih z oblasti "věcí mezi nebem a zemí".
Kniha "Konec výmluvám" je naprosto fantastické dílo, které jen potvrzuje to, o čem jsem přesvědčená
a sice, že možné je vždy vše (když se chce)! Paradox je, že ty největší překážky, se kterými se v životě potýkáme, jsou jenom v našem mozku :)
4) Nový časopis L´amour, velmi mne zaujal obsahově i graficky. Od té doby, co se věnuji blogu, na čtení časopisů nemám skoro čas, ale tento mne hodně zaujal a myslím, že nejen mne
4) Ines de la Fressange - má vymodlená "módní Bible", tu si nechávám záměrně na konec. Kniha předčila má veškerá očekávání! :)

NAPROSTO VÝJIMEČNÁ KNIHA, OBSAHOVĚ I GRAFICKY, ZAŘADILA BYCH JI MEZI POVINNOU ČETBU PRO VŠECHNY STŘEDOŠKOLAČKY :)

Kniha je tak famózní, že ji nechávám záměrně na konec a vrátím se k ní v samostatné recenzi. Díky mimořádnému grafickému zpracování si Vaše oči přijdou na své! A kromě toho, u knihy se skvěle pobavíte a zasmějete. Připomenete si věci, které víte nebo tušíte a místy Vás autorka přivede i k zamyšlení jdoucí více do hloubky. Ines de la Fressange tímto tleskám a podrobnější recenze na mém blogu  již brzy :)............

Snad se Vám dnešní mix-post líbil, a zajímá mne, čím si "baterky dobíjíte VY". Budu moc ráda, když mi napíšete, co se osvědčilo Vám :). 

PS. Závěrem chci tisíckrát poděkovat milé čtenářce, která mi v komentáři u postu o C&A, poradila nákup lososových riflí ve slevách v Orsay. Už je mám doma a s 50-ti % slevou! :) Jsem nadšená a nesmírně vděčná, protože by mne určitě nenapadlo tam tyto kalhoty jít hledat :).






22 komentářů:

  1. Zdravím Andrejko,
    moc díky za opět úžasný článek a za inspiraci k nákupu v Tescu.Triček a tílek není nikdy dost:-)).Knížka vypadá taky zajímavě,asi se po ní poohlédnu.
    A dobíjení baterek?Tak teď to zrovna byly vtipné hlášky mých pětiletých dvojčat;-).Ale protože dokážou taky pěkně ty baterky vybít,tak pak je fajn wellnes víkend s kamarádkou a úplně"vypnout".A taky mě samozřejmě příjemně dobíjí váš blog.Ten nemá chybu.
    Mějte se krásně.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Pavlínko, to jste mne moc potěšila!
      S těmi dětmi musím naprosto souhlasit :o))!!!
      Wellness už mám v diáři a pak dám určitě sem na blog vědět, jaké to bylo...
      Mějte se krásně!

      Vymazat
  2. basic topy jsou nejlepší a krásné botky!

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní21/5/13

    Jééé, žabky a crossbody musím mít! Zítra bude nákup z Tesca a jen tak mimochodem mi ve vozíku skončí i tyhle dva kousky. :-D Možná tři, protože pěkně střižené bílé tričko jsem zatím nesehnala. Moc hezký příspěvek, Andrejko, postarala jste se nám o tělo i duši. :-) A myslím, že pro hodně čtenářek je překvapivé zjištění, že tak luxusní kráska, jako jste vy, nakupuje hadříky v Tescu. Brzy se stanete módní ikonou no. 1 s širokým portfoliem čtenářek. Já už se do něj řadím, akorát stále nevím, jak se změnit z anonymky na neanonymku, ale s tím už mi dcera pomůže.... Vot těchnika i ja... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) a držím palce, aby v Tescu měli ještě vše ve velikosti, kterou potřebujete! Na módní ikonu ambice fakt nemám :o))), spíš si myslím, jak mne naučila babička, že ženské by měly držet při sobě, sdílet rady a pomáhat si. Dřív se "baby" scházely u "draní" peří, dneska nám to nějak chybí, tak proč si neporadit v takovémto virtuální koutku :). Krásný večer!

      Vymazat
  4. Andrejko, dekuji ti za Tve blogy, jsou naprosto perfektni, inspirativni, profesionalni!!! Jsi velkou inspiraci pro nas vsechny. Diky Tobe jsem objevila suchy sampon, naprosta super vec, pro mne objev roku :-))))). Jen se bojim aby jsi za chvili nepotkavala stejne oblecene, namalovane a usmevave zeny a divky jako jsi ty :-), ani bych se nedivila, mas totiz vkus a cit pro modu i jsi velka motivace jak byt stale pozitivni a usmevava, mam Tebe i Tve psani moc rada a uvitala bych cteni na kazdy vecer :-))), aspon si nemusim kupovat knizky kdyz uz mam oblibenou autorku. Papa a tesim se na dnesni nove poctenicko :-))))).

    Papa Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, moc děkuji a s "hrůza" zpožděním reaguji a zároveň dodatečně přeji vše NEJ k svátku! :)
      Komentář mne moc potěšil, já bych psala pořád, ale to bych si musela asi najmout někoho, kdo by za mne pracoval a fungoval v dalších "čestných" funkcích, jako je např. třeba uklizečka, nákupčí atd....... :o)))))

      Vymazat
  5. Anonymní22/5/13

    Aji, tak na CA jsi mě nepřivábila ani ty, zato tyto FF topy vypadají jako můj "cup of tea". A botky vypadají taky pěkně, opravdu pěkná barva. A knížky já taky miluju, nakupuju a pak není kdy to číst, ale uklidňuju se, že jednou na důchodě:)) na tu Ines jsem dnes mrkla, vypadalo to dobře, ještě tak bydlet v té Paříži, abych oběhla ty obchůdky. Nakonec jsem ale vzala "Provance jako sen" od jedné Češky, co se usadila tamtéž - toto je můj oblíbený žánr. A z časopisů u mě vede oddychový Instinkt. P.S. že by MMB is dead....??? Ach jo, to jsou věci...tak pá. Moni Bene.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mončo, díky za tip, na knihu se ráda podívám, mám totiž knížek "málo" :o)))))))))). Paříž je pravda nádherná a ráda se tam vracím, nicméně to, co Ines popisuje, se dá uplatnit všude.... A naopak, znám případy a není jich bohužel málo, kterým by nepomohlo, ani kdyby je někdo na rok ubytoval přímo na Champs Elysées :o)))))))

      Vymazat
  6. Andrejko, opět úžasný článek :) a už vím kam dnes půjdu nakoupit :) a co asi budu mít i v košíku. Trika, žabky i lodičky vypadají naprosto dokonale :)moc jste mě inspirovala a zž se těším co ulovím v Tescu. Jinak děkuji za voňavý balíček, který už dorazil v pátek a na MMB doplním hodnoceníčko :) Mějte krásný den Sandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sandři, MOC děkuji, potěšila jste mne! Písněte, co jste "ulovila" :)

      Vymazat
  7. Ahoj s tim dělání radosti máš pravdu proč se na světě škaredit nejsme tu na věky ale na návštěvě a mosíme si ji co nejvíc zpříjemnit vždyť svšt a vše okolo je takové zrcadlo.mě hned po ránu v pondělí v práci potěšila hláška jedné paní jéé to je hezký že je tady zase ta usměvavá sestřička to potěší takže já mám usměv permanentně,šlověk by měl být šťastný každý den i když kuli prkotince,hadříky moc pěkné mám dovču tak se těším že vyrazím na relax po obchůdkách....pa Aji Ala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, věřím, že jsi usměvavá sestřička a pro mnohé lidi v nemocnici asi to jediné sluníčko, které za den vidí, bohužel ... :(, takže je tak dál. Jako dítě jsem byla v nemocnici hodně často :( a dodnes si pamatuji na sestřičky, které byly zlaté! Pochybuji, že toto některá z nich čte, ale kdyby náhodou, tak jim touto cestou MOC děkuji :)!
      Užij si dovču Alčo! :)

      Vymazat
  8. Anonymní22/5/13

    Zdravím Andrejko,
    Váš blog se mi moc líbí, jste krásná a velmi inteligentní žena = vražedná kombinace :-)
    Nechcete nám prozradit, v jakém oboru pracujete? Někde jste psala o dress codech, které musíte do práce dodržovat, teď o úspěšném šéfovi, moc by mě zajímala Vaše profese :-)
    Jinak se před Vámi klaním, jak Vy to všechno časově zvládáte :-)
    Mějte se stále tak krásně.
    Sandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jémine Sandři, po zkušenostech ze "serveru pro maminky" už si chci rozhodně soukromí chránit..... asi netřeba nic dodávat :/. Děkuji za milý komentář a za pochopení :)

      Vymazat
  9. Anonymní22/5/13

    Andrejko,... dnes jsem si koupila "Pařížanku", krásná kniha :-)... Moje stredeční radost. Těším se na make up school..., moje sobotní radost. Moc mě baví Váš bloig - moje skorokaždodenní radost. Iva V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, zdravím!:) Tak to mám radost, že se knížka líbí nejen mně a děkuji moc za pochvalu blogu a za príma sobotní odpoledne :)!!

      Vymazat
  10. Ájo,chci se zeptat, nečetla jsi 50 odstínů šedi?Hodně se teď o tom mluví,zajímalo by mě,jestli to stojí za to si knížku koupit. Díky,ahojky.Vali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valinko, nečetla jsem a absolutně vůbec mne to neláká :o)). Pokud bych měla věnovat něčemu tolik času, musela by to být opravdu hodně kvalitní literatura a zajímavé téma. Ale mám kamarádky, kterým se to líbilo.... Takže asi tak, to jsem Ti moc neporadila, co? :D

      Vymazat
    2. teď jsem si jí půjčila od kamarádky,čte se dobře ;-) , některé pasáže jsou až takové, že pak nedám doma manželovi chvilku pokoj :-)))))))))))))))) Ale kvalitní literatura to není,to máš pravdu:-))

      Vymazat
    3. Teď jsem si jí půjčila od kamarádky.čte se dobře.některé pasáže jsou až takové, že nedám manželovi chvilku pokoj :-)))))))))
      Ale kvalitní literatura to teda není, to máš pravdu :-))

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.