Pages

5. 5. 2013

MOTHER´S DAY IN DRUGSTORES

DEN MATEK - slavit či neslavit? Čím potěšit sebe a ostatní ženy :)

 

Ještě jsem ani nepublikovala tento článek a už "slyším" komentáře, že se opět jedná o "komerční využití" nějakého "nesmyslného" svátku obchodníky :). Já odpovídám: "a proč ne"???:o))). Jak "uchopit" tento "svátek"? Slavit či ignorovat? Jak to vidí Ája :o))):

Být matkou není "zásluha", což byl názor většiny zástupkyň "socialistické generace matek", ale je to "výsada, štěstí a dar", také samozřejmě nesmírná zodpovědnost. Děti nejsou naším "vlastnictvím", pouze je máme dočasně svěřeny, přišly k nám, abychom se od nich mohly učit, a aby nám ukázaly to, kým jsme byli my sami, než jsme to zapomněli :o))). Trošku filozofická úvaha a pro někoho možná kontroverzní názor, nehodící se na "fashion and beauty" blog.

Jenomže, vše souvisí se vším a já nechci psát jenom o věcech, které by se daly označit za totálně "povrchní". Kromě jiného, o tématu rodičovství, mateřství a "výchovy" dětí, pojednává fenomenální divadelní hra "4 Dohody", ve které exceluje Jarda Dušek. Nedávno jsme na tomto představení byly s kamarádkou
a nadchlo nás natolik, že jsme si po jeho skončení říkaly, že bychom předepsaly tuto kulturní akci povinně všem rodičům min. 1x měsíčně :D.

Takže nečekejte, že Vás za to, že jste matkou někdo poplácá po rameni. "Odměna" je totiž už to, že jí jste :)! A samozřejmě, nikde není psáno, že stát se matkou je povinnost.Je snad žena, která děti mít nechce, z jakéhokoliv důvodu, "špatná"?? Opravdová pitomost, podívejte se do některého z dětských domovů :(...., možná by někdo nemusel chodit ani tak daleko :o)))). Vážím si žen, které se nebojí říct nahlas, že děti mít (třeba zatím) neplánují....

Jak to souvisí s dnešním článkem?? Nijak, prostě využijte akce, které při příležitosti "Svátku matek" připravili například provozovatelé drogistických řetězců a udělejte si radost!! Nečekejte, že "radost" Vám bude dělat někdo jiný. Každá máme zodpovědnost za to, abychom dělaly radost samy sobě
a tuto radost pak posílaly dál,
třeba všem  ženám, které jsou pro nás důležité, ať už jsou to babičky, tety, maminky, kamarádky nebo sestry, protože my holky bychom prostě měly držet při sobě :).

A teď už jen moje objevy, které Vám chci vřele doporučit:

A) ROSSMANN:


 Položky, které jsou v akci a já osobně je považuji za hooodně dobré, jsou označeny fialovým rámečkem :).
1) Sleva 25% na celý sortiment Rimmel, WOW!!!
2) K nákupu Maybelline Color S. Whisper, o které jsme zde debatily již hodně :o))), máte možnost si vybrat další produkt zdarma (levnější)...
3) Zaujala mne velmi vychytávka Maybelline,  sada menší verze skvělé řasenky Rocket Volum´  s gelovými linkami, cena - skvostná!!!

Pokračujeme:



 4) Za nejlepší "drogérkový" make -up  vůbec, považuji True Match od L´Oreal, používají ho i přední vizážisté, osobně jsem viděla používání tohoto make-upu při líčení jedné velmi známé zpěvačky na přímý přenos  TV, co dodat.... K make upu je i božský pudr, který jsem, za úžasných 249,- Kč, v Rossmanu prostě nemohla nechat..., je mým favoritem již 6 let!
5) Dermacol lesk - 2ks za cenu 1ks... paráda.. :o)))
6) Laky Rimmel SalonPRO z řady Kate Moss za 75,- Kč
7) K nákupu skvělé řasenky Gabriella Salvete - d´amore si můžete vybrat tužku od stejné značky zdarma!!

Co fakt neee :o)))):
Pokud se díváte na novinku APOCALIPS.... za sebe nedoporučuji! Je nádherná, ale jen prvních 20 minut, pak zalézá do vrásek, vysušuje a je hned "pryč", výdrž nula.. :(. Jedno srdíčko dávám za hezký obal
a "první dojem"......


8) Kdo si barví vlasy doma, jistě ho potěší zpráva, že k určitému druhu barvy na vlasy L´Oreal, je nyní kultovní lak na vlasy Elnett zdarma!



9) Předpokládám, že asi každý člověk se ( pevně věřím :D) sprchuje :o))), tudíž akce na limitku Fáček", za  4 pětky, mi připadá bezva :) Edice "avokádo a granátové jablko" voní moc fajn :)



10) Dostáváme se ke "zlatému hřebu" nabídky Rossmannu, kterým je "kupón 30% sleva" na novinku péče o pleť od L´Oreal  "Revitalift Laser Renew". Já osobně péči o pleť od této značky moc "nemusím", ale vyzkoušela jsem vzorek, který byl v jednom časopise a konzistence  krému mne oslnila. Můj pozitivní dojem z této novinky podpořila i kladná recenze u mé oblíbené blogerky Černá Moora. Kupónky leží přímo u pokladen, takže neváhejte :o)))


  B) DM akce:

1) Maybelline AFFINITONE - pudr k make upu ZDARMA. Vřele doporučuji, AFFINITONE je jen o něco levnější "sestra" True Match od L´Oreal. Maybelline patří, mimo mnoha jiných brandů, také pod koncern L´Oreal. Make-up je velmi kvalitní a pudr taktéž :). Pro studentky nebo maminky na mateřské je to super "kauf" :)

  
2) Dermacol LIFT & MAT, který chci vychválit až do nebes :o)))!! Akce je na sadu denní + noční krému,  za cenu jednoho, tedy cca 209,- Kč.

Používám tento ranní i noční krém už déle než měsíc a troufám si říci, že Dermacol se trefil přesně do"díry na trhu". Od té doby, co Helena Rubinstein přestala vyrábět můj milovaný Collagenist matyfying cream, zjistila jsem, že v parfumériích leží tuny přípravků na problematickou pleť a další tuny krémů pro pleť "stárnoucí", ale že zcela chybí produkty na průsečíku těchto dvou množin. Tzn.přípravky pro péči o  mastnější pleť, která již potřebuje nějakou "anti-age" složku.

U LIFT&MAT mne zaujalo hlavně složení, tj. bez parabenů a silikonů. Krémy obsahují výtažek z mořských řas ve vysoké koncentranci, jejich skvělé účinky asi netřeba popisovat. Z dalších aktivních komponent je zde zastoupena kyselina salicylová, kofein a výtažky z bylin. Krémy neobsahují ani retinol nebo kyselinu hyaluronovou, takže myslím, že je to produkt vhodný určitě  pro pleť už okolo 30-tky. Žádnou super-liftingovou složku jsem v krému neobjevila.



Výrobce slibuje snížení tvorby kožního mazu o 32%, při souběžném měsíčním používání denního i nočního krému.
Protože tento produkt už mám otestovaný, zde je recenze:
+ balení - hygienické, z tuby vytlačíte tolik krému, kolik potřebujete, ne více
+ konzistence - střední krémovo - gelová, ihned se vstřebá, noční krém je trošku hutnější a připadá mi více
   hydratační. Vzhledem k tomu, že denní krém nemá SPF, myslím, že by se dal noční krém používat i na den
   u pleti, která není velmi mastná
+ vůně: prakticky žádná, což je mi sympatické, nemám ráda uměle parfémované krémy
+ účinnost: krém při pravidelném používání funguje tak, jak výrobce slibuje, pleť se mi méně mastí, přestalo
   se mi prakticky úplně dělat akné a  pleť je hezky vypnutá. S vráskami zatím nebojuji, protože mám
   spíše mastnější pleť, takže účinek na vrásky nemůžu posoudit.
   Navíc krémy vždy používám v konjunkci se speciálními koncentrovanými séry ( z parfumerie), což
   zkresluje možnost objektivně posoudit anti-aging efekt těchto krémů..
- design obalu: moc se mi nelíbí, zdá se mi přeplácaný, ale to není důležité
- denní krém nemá SPF, což mi ale vůbec nevadí, protože stejně používám (kvůli Neostratě) krém s  
   faktorem SPF 50

Celkově dávám dennímu i nočnímu krému Dermacol LIFT & MAT 5 srdíček z 5-ti :)

 

Moje úlovky :o)))

1) Dermacol - IMPERIAL MAKE -UP
Jedná se o novinku, za cca 159,- Kč. Výrobce produkt označuje jako hydratační make-up s výtažky z orchideje. Používám ho teprve pár dnů a musím konstatovat, že jsem se do tohoto přípravku doslova zamilovala!!! Vše, co mi chybělo u BB creams, nabízí tento produkt!!! Fantasticky hydratuje, kryje a vytváří naprosto přirozeně sjednocenou, bezchybnou pleť, příjemně voní. Mám nejtmavší odstín "Tan", který by možná mohl být ještě malinko tmavší. Líbí se mi moc, že odstín je neutrální, ani do růžova, ani do oranžova.
Skvělý produkt, za sebe dávám:





2) Rimmel - kultovní rtěnka "Moss-ka" odstín 16. Jak nejsem vůbec na rtěnky, tak z této jsem unešená!! Vůbec nevysušuje, nelepí, fantastické barvy, tato je teplá růžová, meruňková, matná. V akci za cenu 90,- Kč, co více si přát. Maximálně doporučuji, asi nikoho nepřekvapím hodnocením :)




3) Maybelline - Master Precise Liner. Po mnoha letech zkoušení nejrůznějších značek, včetně těch nejluxusnějších, jsem zůstala u těchto a troufám si říci, že na hodně dlouho. Kdo je jednou vyzkouší, jistě se mnou bude souhlasit, že by se mohly přejmenovat na Maybelline - The Master Piece :o))). Linky ve fixe mají fantastickou, výborně pigmentovanou, krycí  a ideálně "tekutou" náplň, knot fixy je ultrapřesný. V akci se dají nyní koupit za cca 120,- Kč, namísto obvyklých cca 150,- Kč.
Ještě foto detailu fixy :)




4) Poslední fantastický produkt, který odešel z drogérie "se mnou" :o)))),  je inovovaný lisovaný pudr L´Oreal True Match, v odstínu W3 (warm, nebo-li teplá béžová, se žlutým podtónem). Vyrábí se i "C" (cold - růžový podtón a "N" - neutral). Inovované je hlavně balení. Dříve se vyrábělo kulaté a velmi často se stávalo, že po určité době horní víčko odpadlo, protože konstrukčně byl "pant" balení přetěžován. Hranatější design bude určitě trvanlivější, oceňuji i saténovou, jemnou labutěnku namísto "gumáka" (latexové houbičky) :o))). Pudr sice nanáším štětcem, ale na cestách se labutěnka hodí. Zrcátko je rovněž zn. "de luxe".
Poznámka: těchto pudrů jsem spotřebovala již min. 10 balení, takže srdíček bych dala klidně i více, než 5 :D






Ať už jste maminkami, babičkami, tetami, sestrami, či kamarádkami, určitě si udělejte aspoň malou radost :o)! A jestli Vás dnešní článek inspiroval k nákupu či průzkumu "drogérií" určitě mi napište, co zaujalo Vás a jaké jsou Vaše oblíbené produkty :).

Děkuji za Vaše milé komentáře!




PS. Toto srdíčko je pro Vás, ode mne :). Jak jste si možná všimli, na blogu přibyl nový banner "BLOGERKY.CZ". Nejedná se o žádnou "reklamu", ale o velkou událost a velký úspěch Beautypedie :)!

Blogerky.cz je asociace sdružující blogery a je velmi obtížné na tomto serveru získat autorský účet. Schvalování trvá obvykle velmi dlouho. No a Beautypedii se to zázrakem a díky Vám podařilo!!! A to velmi rychle, takže od zítřka budou mé články zveřejňovány nejen zde, ale i jako autorizované posty na Blogerky.cz. 

MOC Vám tímto děkuji za Vaši přízeň a za všechny milé komentáře :)!!!!!! 
Jako první  budu publikovat článek, který jste si odhlasovali(y) v anketě zde a  je jím "Má péče o pleť".
Takže už v neděli 5.5.2013, na BLOGERKY.CZ :)











27 komentářů:

  1. Krasnou nedeli Andrejko.. Tobe se v tom Rossmannu posledne nejak zalibilo :) Hodila by se mi ta barva na vlasy s tim lakem, ten jsem jeste nemela, voni pekne? (ten lak).. Jinak posledni fotka super, pozdravuj Nikcu a prozrad mi prosim, odkud mas ty zabky a kabelku. Ahoj, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý postřeh :o)))),v Rossmannu se mi zalíbilo převelice :D, akorát ho mám hodně z ruky. Všude okolo invaze "DéeMek" a sem tam nějaká ta "Teta" :o))).
      Lak Elnett je fantastický, je to nejpoužívanější lak v modelingu už 80-tých let minulého století:D, což nezní samo o sobě úplně "inovačně", ale je to ojedinělý produkt, že má ultrajemný rozptyl, vůbec vlasy nezatěžuje a já ho znám už od dětství, kdy ho babičce vozil strejda ze "Západního" Německa :D. Existuje několik variant dle typu vlasů a to i verze zcela neparfémovaná! V zahraničí je mnohem větší výběr (klasika..). Já používám "růžový", na objem vlasů a je to špička, voní krásně, čistě, nevtíravě. Když cestuji do zahraničí, kupuji si ještě i jiné druhy.
      Pozdrav malé slečně vyřídím, moc děkuji :o)))! Žabky jsou Roxy, kabelka z Terranovy, je super na výlety, protože se do ní vejde úplně vše i pro prcky , hlavně se dá vyprat, což mne, jako "Viktora Čističe" :o))), nesmírně těší :D
      Krásnou neděli!!! :)

      Vymazat
    2. Dekuji za vycerpavajici odpoved.. :)))

      Vymazat
  2. Anonymní5/5/13

    Anndrejko,super.Určitě se nechám inspirovat.Krásné počtení při nedělní snídani :-) .P.S:na fotečce Vám to mooooc oběma sluší.Jste krásná a milá žena .Krásnou neděli.Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko, moc děkuji, velmi jste mne potěšila :o))!!!
      Přeji Vám krásnou neděli!

      Vymazat
  3. Andrejko,gratuluji k úspěchu na blogerky.cz
    Opět krásný článek plný tipů SUPER!!!

    Krásnou neděli.
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, moc jste mne potěšila, děkuji!! :)
      Krásnou neděli i Vám!

      Vymazat
  4. Andrejko, díky za super článek a inspiraci ! :-) Zrovna jsem přijela z chalupy a v týdnu razím do obchodu ;-) Asi teda zvládnu jen DM, ale i to postačí ;-) Pudr mě zaujal mooooc, jen musím porozmýšlet o tom odstínu....krásný zbytek víkendu, L :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leničko, děkuji za milý komentář!:)
      S pudrem asi takhle na dálku bohužel neporadím :(, obecně je lepší vždy spíše o půl až jeden odstín světlejší, protože pudr na obličeji vždy trošku "ztmavne", když se spojí s kožním tukem. Ale blíží se léto, takže zase to s tím světlým odstínem nepřehnat :o))))

      Vymazat
  5. ahoj super článek moc mě nadchnul nechodí mi leták takže jsi mi nabídla úžasnou nabídku hned zajedu a podám hlášení co nového jsem ulovila,minule jsem byla nadmíru spokojená moooc ti to sluší a Nikče takéé odkud máš ten šátek (čelenku) pozdravujem pa pa už také vymýšlím čím potěším mamču:o))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, děkuji moc, no mně právě leták z Rossmannu také nechodí, byla jsem na "průzkumu" :o)))..... Ćelenka je Nikči :D, šátky a čelenky už si "půjčujeme" :), koupila jsem ji myslím v Kik-u, stála málo, tak do stovky a je fakt kvalitní..

      Vymazat
  6. Anonymní6/5/13

    Andrejko, díky. Ještě jsem nedočetla všechny tipy a už se vidím odpoledne v drogerii, kolik toho "nutně" budu potřebovat. Díky nejen za vychytávky, super čtení, ale pro dnešek i za úvodní úvahu o mateřství - slova ve 2. odstavci mně při každém dalším přečtení vhání slzy do očí. Krásné!
    Mějte prima den :-)

    OdpovědětVymazat
  7. laky od Rimmelu mi fakt vyhovuji!takze za tuhle cenu nejake vyberu:)
    mas moc hezky blog, ted jsem ho objevila
    a mimochodem zvu te ke mne na giveaway o kozenou kabelku
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milý komentář :)! Moc ráda se k Tobě podívám, děkuji za pozvání! :)

      Vymazat
  8. Ahoj Andrej,
    tak Ti děkuji za tipy - bohužel díky Tobě opět pěkně provětrám peněženku:-))))).Posledně jsem skoro vykoupila Rossmanna a následně vzala útokem DM. Řasenka je fakt úžasná - jedna z nejlepších co jsem kdy měla, samoopalovák už několik dní pravidelně stříkám a sloupávací masku jsem již taky několikrát aplikovala. Jen kluci byli malinko v šoku - -co že si to maminka s tou kůží dělá:-))). Také jsem nakoupila tu tvářenku, ale bohužel mě moc nesedí - přesně jak píšeš - jsem v ní jak "Marfuša hadr".
    Jak tu doporučuješ makeup i pudr od Lóreálu, tak pokud někdo ještě váhá, tak i já doporučuji. Doporučila mi je Andrej a jsou fakt super:-))))
    Hezký večer - a díky za super stránky:-). Pozdravuj Nikču.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, jsi mne pobavila s tou slupovací maskou :o)))), na mne takhle zase zazvonil pošťák a to mne málem kleplo, protože maska už byla ztuhlá, ale ne dost na to, aby se dala sloupnout a umýt vodou už také nešla, protože byla zaschlá. No prekérka :o)))) S tou tvářenkou počkej na léto, až budeš opálená, chce to fakt jen "pidi" dávku na jablíčka tváří .. :)
      Jinak v DM bude tuším od 8.5. za body z věrnostního programu kupón na 25% slevu na všechny samoopalovací přípravky :o)).
      Děkuji moc za návštěvu blogu a za pochvalu :)! Pozdravuj doma! :)

      Vymazat
  9. Zdravím Andrejko,

    super tipy na nákupy. Dneska se mrknu do DM na krémy od dermacolu, protože opravdu sehnat pro problematickou ple´t po třicítce dobrý krém je kumšt a za tu cenu na vyzkoušení se to hodí, děkuji za tip. Nyní zkouším zelenou řadu od biodermy pro problematickou pleť, měla jsem štěstí a vyhrála balíček této kosmetiky, tak uvidím jak bude fungovat.
    Moc Vám to s dceruškou sluší, veselé holky :)) Mějte se krásně a gratuluji na blogerky.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatko, moc děkujeme :)! Gratuluji Vám k výhře Biodermy, věřím, že budete spokojená! :)
      Ten Dermacol je opravdu výborný a kdyby se Vám chtělo si připlatit, tak ještě lepší je Créme Matifiante od Payot, který se dá sehnat třeba na www.feelunique.com
      Krásný večer!

      Vymazat
  10. Anonymní8/5/13

    Milá Andrejko,
    též děkuji za super blog. Čtu pravidelně, moc jste mi pomohla. Vždy mě v drogeriích popadala panika...neschopnost se v tom množství kosmetiky orientovat...a teď, chodím jako frajerka na jistotu..O:) Již jsem vyzkoušela několik typu a supeeer!!! Už mám další seznam a zase vyrážím nakupovat.
    Slova...že mateřství je výsada, štěstí a dar...si připomínám každý den...moc hezky napsáno, v dnešním shonu na to maminky i já někdy zapomnímáme...děkuji a krásnýýý den, Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, děkuji tisíckrát!! Ani nevíte, jak moc jste mne potěšila... :). Mějte se krásně!

      Vymazat
  11. Andrejko chci se zeptat na ten pudr Loreal,ten odstín jak píšete W3- je to golden beige? mě připadne docela dost světlej.Navíc je na něm napsaný myslím D3/W3.Chci si ho koupit,ale nevím jakej ten odstín.
    Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, dle označení, které píšete, to bude on. Je to již nové hranatější balení (stříbrné) anebo kulaté??? Pokud kulaté, tak se podívejte v jiné drogérii na nové balení, které mám na fotu v článku. Je daleko lepší, trvanlivější a má lepší labutěnku.
      Odstín Vám takhle "na dálku" v žádném případě nemůžu dobře poradit. Ale obecně, já mám spíše středně snědou až snědší pleť, třeba make-upy mám vždy na druhé polovině tmavších odstínů barevné škály a tento pudr je na mne ok, i když jsem opálená. Je potřeba počítat s tím, že pudr je transparentní, tj. průsvitný a na pleti vždy každý pudr o odstín ztmavne, když se spojí s kožním mazem.
      True Match řada obsahuje i ještě tmavší odstín, než tento. Vyzkoušejte nejlépe uprostřed čela a uvidíte. Prostředek čela je nejlepší místo pro určení správného odstínu. Určitě si ale dejte pozor na to, zda je Vaše pokožka s podtónem do žluta anebo do růžova. Pokud to druhé, pak byste musela volit True Match s označením C (cold) nebo N(neutral).
      Snad jsem Vám trošku poradila.
      PS. Pudr je určitě lepší nanášet štětcem (na pudr), výsledek je pak daleko hezčí. Labutěnka je dobrá, když chcete třeba jen menší korekce přes den, přepudrovat nos nebo tak :o))

      Vymazat
    2. já jsem se právě na něj dívala v DM,a mají tam právě ještě ty kulatý.Ty hranatý tam měli moc tmavý.Já mám spíš světlou pleť takže nevím,budu na to muset ještě mrknout.

      Vymazat
    3. Alčo, no právě v tom bude asi zakopaný pes. V tom starém balení je stejný odstín trošku světlejší. Důvod nechápu, označení je stejné. Určitě bych doporučovala počkat si na nové balení nebo se podívat jinde, už ho na mnoha místech mají.
      U kulatého balení byl pokaždé problém, že kloub, který spojoval horní a spodní část obalu, se vždy cca po max 2 měsících každodenního používání ulomil :(.....

      Vymazat
  12. Tak už jsem si pudr koupila,a je bezvadnej. Ten odstín teda nechápu,protože v kulatým je světlejší než v tom hranatým.A koupila jsem si tu W3. Takže děkuji za radu.A už jsem zavítala i do tesca na tričenka FF a jsou bezvadný,chtěla jsem mrknout i na ty žabky,ale ty tam neměli,škoda. Pokaždé když si přečtu vaše články tak se mi udělá průvan v peněžence.:-)))))
    Hezký den Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že se Vám moje doporučení hodilo :), mějte se krásně :)!

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.