Pages

12. 5. 2013

URBAN DECAY - AMMO PALETTE - REVIEW (HOW TO)

URBAN DECAY - AMMO PALETTE 

Recenze a jak na to :o))

Dnes jsem byla v Botanické zahradě v Praze, na speciální expozici motýlů. Takže kromě nádherně rozkvetlých, tradičních májových kvítků, jsem se inspirovala i fantastickými tropickými květy a motýlky :).
Barev jsem dnes dostala pořádnou "dávku", takže mám velkou chuť napsat o naprosto úžasné, pestrobarevné paletce stínů "AMMO" od Urban Decay. Protože ji testuji už cca měsíc a půl, myslím, že můžu posoudit, jaká paletka je, jak se s ní pracuje a jaké barevné kreace se s ní dají vytvořit.

Mnoho let u mne vedou jednoznačně stíny Christian Dior, které považuji co do kvality i odstínů za absolutní špičku. Protože jsem četla stovky více než pozitivních recenzí na Urban Decay paletky Naked a Naked 2, rozhodla jsem se, že tento "zázrak" musím vyzkoušet také :). Obzvláště pak, když jsem v nabídce eshopu "Lookfantastic" objevila super výhodnou akci na tuto paletku,  tzn. v ceně jako "bonus" cestovní balení kultovní báze Primer Potion zdarma. Zvažovala jsem i variantu Naked nebo Naked 2, ale protože neutrálních barev mám relativně hodně, vybrala jsem si záměrně tuto, výrazně barevnou Ammo Palette.





Když jsem krabičku otevřela, doslova mi spadla čelist, barvy byly totiž v reálu hooodně výrazné :o))).
Pak mi spadla čelist podruhé a to, když jsem vyzkoušela konzistenci stínů, která je naprosto nepopsatelná!!!
Kam se hrabe "můj Dior" :o))). Stíny jsou super-pigmentované, ultra-jemné a i na výrazné krytí stačí pidi množství. Skvěle se s nimi pracuje, takže úplně snadno vytvoříte přechody i mezi zdánlivě "nekombinovatelnými" odstíny!!!

Začala jsem klasicky, jak vidíte na obrázku nahoře, zkouškou odstínů na ruce. Pokud se Vám zdá, že tam chybí tyrkysový odstín Shattered, tak se Vám to nezdá, opravdu tam není, protože jsem usoudila, že tento odstín nikdy (haha) na sebe nepoužiji :D. A jak už to bývá, never say never, odstín Shattered se stal mým jednoznačným favoritem :). Na první pohled se tento odstín jeví jako "nudná tyrkysová", ale po nasení se změní v rafinovaného "chameleona", který hází zářivé zlato- zelinkavé, luxusní odlesky. Shimmer je nicméně tak jemný, že jej vůbec nepostřehnete. Stín prostě vizuálně není perleťový, ale "svítivý" ... :).

Zde je má, subjektivní recenze:
a) paletka:
+ odstíny - nádherné barvy, navíc mají úžasné názvy, což já, jak víte, miluji!
+ konzistence - ultrajemná, nejlepší ze všech, které jsem zatím vyzkoušela, a že jich bylo :D
+ pigmentace - velmi sytá, famózní
+ výdrž - stíny nanesené na podkladovou bázi vydrží celý den a i na pleti, která je mastnější
+ kombinovatelnost barev - naprostá pecka, jsem docela konzervativní, ale počet stylů a barevných 
   kompozic se snad nedá spočítat
+ spotřeba: minimální, stíny jsou podle mne "nesmrtelné", používám na sebe i klientky a prostě neubývají!

Dávám 5/5 srdíček ( a dala bych i více)




b) podkladová báze - UD - Primer Potion
Podkladová báze má konzistenci jako "tekutější guma", skvěle se roztírá a stíny vydrží opravdu celý den.
Zkoušela jsem i jiné báze, např. Benefit atp., ale tato je prostě "superstar".




c) aplikační štětec:
Typický, syntetický "multitasker", používám ho jen na drobné korekce přes den, je dobrý i na větší plochy, banánek či linky, nemám mu co vytknout. Profesionální štětec v plné velikosti nenahradí, ale svůj úkol plní skvěle!




Jaké kreace a kompozice můžeme s paletkou Ammo vykouzlit?

Dostáváme se k "jádru" pudla, vytvořila jsem pro Vás 4 barevné kompozice, jednu "ulítlou", zeleno - fialkovou; jednu výraznější - "smoke", jednoho naháče "nude" a jednu "barevnou", (v hlavní roli odstín, o kterém jsem si původně myslela, že "nikdy".... :o))). 

Dalo by se vytvořit daleko více kreací, o tom žádná :). Výsledek posuďte sami, třeba se něčím inspirujete.
Ještě bych doplnila, že jsem při líčení nepoužívala žádnou konturovací tužku, pouze u dvou barevných kompozic, jsem na vnější třetinu horního víčka použila svoji oblíbenou,  tenkou černou fixu Maybeline. Bohužel, momentálně mám na jednom oku místo, kde mám kratší řasy, čekám, až mi dorostou, znáte to... :D Spodní řasy si líčím jen velmi málo, protože se mi výraznější líčení spodních řas nelíbí a navíc to zdůrazňuje kruhy pod očima. Obočí mám upraveno stínem na obočí Clinique a "řasenkou na obočí" Speed Brow od Benefit-u, kterou používám už několik let, je fantastická.

1) kompozice "nude"

Pro většinu dívek a žen asi nejvíce "nositelná" kompozice, i když já osobně dávám přednost spíše výraznějšímu líčení očí i na den.

 2) barevná kompozice - tyrkysová

Tuto barevnou kombinaci jsem si hodně oblíbila a nosím ji momentálně každý týden, většinou o víkendu....

3) crazy kompozice "zeleno - fialková"

4) výraznější kompozice "smoke"

Varianta kouřového líčení i na den. Na noc bych ji udělala ještě podstatně výraznější.


Stíny Urban Decay jsou opravdu fantastické a já už čekám na svoji NAKED 2 :o))). Máte někdo zkušenosti s touto značkou??? Budu ráda, když mi napíšete do komentářů :)!











26 komentářů:

  1. Andrejko, vše moc hezky nalíčené a za mne vede varianta "smoke". Já osobně tuto značku nezmám, ale barvičky jsou to nádherné. Dají se stíny koupit i v ČR nebo jenom zahraničí? Andrej, jakou barvu stíny byste volila pro zelenomodré oči a trochu zapadlé? Váš blog je prostě pecka :) !!!!

    Děkuji Sandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sandři, moc děkuji :)!!! U mne také vede "smoke" :)
      Stíny seženete na www.lookfantastic.com, u nás se sehnat nedají, ale vím, že je prodává jedna paní na MMB, zkuste zadat "Urban Decay" do vyhledávače ..., vím že měla i hodně dobré ceny.
      Ohledně volby stínů bych musela vidět Sandři foto, zkuste mi nějaké poslat na Beautypedia.byAja@gmail.com
      Obecně u zapadlých očí volit takové, aby víčko opticky vystoupilo, případně zvýraznit hodně spodní víčko. Barva stínů se volí vždy tzv. komplementární, tj. barva, která násobí, umocní barvu duhovky. K zeleným očím je to fialková barva, k modrým zase hnědá, ale musela bych vidět obličej jako celek a jeho proporce. Hodně dělá i to, jak je upravené obočí.... Snad jsem Vám trošku poradila :)

      Vymazat
  2. Andrejko,
    opět super tip na nákup kvalitního produktu.

    Navnadila jsi mne, takže teď přemýšlím, jestli objednat tuhle UD AMMO, nebo radši jít do "mírnější" verze UD NUDE.
    AMMO jsou na můj vkus celkem výrazné barvičky, ale zase na druhou stranu, proč nebýt v létě krásně "vybarvená" :-)

    Díky moc za tento super blog. Zase bude díky Tvým tipům průvan v peněžence :-) Ale proč si neudělat radost, že?

    Krásný den i celý týden.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, děkuji, to jste mne moc potěšila! :)
      Jestli máte modré oči, volila bych NAKED, pokud máte oči hnědé, tak bych se nebála AMMO paletky, která má i spoustu decentních, neutrálních odstínů :).
      Ještě existuje levnější varianta a to od MUA, Undressed, vyjde více než o polovinu levněji, prý je skoro stejně tak dobrá, ale osobní zkušenost s ní nemám... zatím :D

      Vymazat
  3. Zdravím Andrejko.
    Opět moc pěkný článek a zajímavý.Pro mě úplně neznámá značka:-(.Můžu se vás ještě zeptat na podkladové báze?Tuto co uvádíte opět neznám,na Benefit jsem mrkla na netu,u nás nelze nikde zakoupit,tak by mě zajímalo,jestli máte vyzkoušenou podkladovou bázi od Dermacolu?Vím,asi to nebude žádný šlágr,ale já jí používám a nepřijde mi špatná,ale nemám bohužel srovnání.
    Přeji hezký den.Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlínko,
      moc Vám děkuji.
      Asi jsem to nenapsala dostatečně zřetelně, ale tato báze od Urban Decay, je určena pouze na oční víčka!:)
      Bázi pod make-up používám od Benefitu "Porefessional". Benefit dělá také bázi na oči, ale ta není zdaleka tak dobrá jako Urban Decay.
      Bázi od Dermacolu jsem nezkoušela, pouze na ruku v obchodě, připadala mi dost olejová a asi i silikonová. Jestli se rozhlížíte po něčem cenově dostupnějším, zkuste podkladovou bázi Sephora (zmatňující), té jsem spotřebovala min. 3 balení a naučila na ni hodně mých kamarádek :D

      PS. bázi pod make up nikdy nedávejte na oční víčka :), to jsou dvě rozdílné věci :)

      Vymazat
    2. Andrej moc děkuji za odpověď.Jsem asi natvrdlá,že mi nedošlo,že je to báze od stejné značky:-))).A taky se přiznám,že jsem netušila,že je jiná báze pod make-up a jiná na oči.No jo,ještě že máme vás a vaše super rady.Moc díky.P.

      Vymazat
  4. Anonymní13/5/13

    A pak že hnědým očím nesluší barevné stíny! :-) Paráda! Právě v těch barevných se mi líbíš nejvíc. UD Naked jsem hóódně zvažovala, ale nakonec jako škrťa šla raději do MUA Undressed. Dají se... Ráda si počtu, o co jsem přišla. ;-)
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)! Tyrkysová nebo fialová je příjemná změna, ale stejně vždy skončím u kouřového líčení :).
      MUA Undressed musí být určitě dobrá, hlavně se mi líbí cena! Hodně holek si ji chválí!

      Vymazat
  5. Andrejko, opět skvělý typ na stíny !!!Supr článek:-)
    mě osobně se na tobě nejvíc líbí tyrkys.všechny jsou krásné,ale tyrkys.vede ;-)
    Vali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valinko, moc děkuji! :) Ten tyrkys mne fakt hodně překvapil, musím říci :D Ráda si hraju s barvičkami, zase brzy nafotím nějaké další varianty, jak to všude kvete, mám na barvy vyloženě náladu :)

      Vymazat
  6. Ahoj Ájo,
    konečně jsem si Tě našla. Už mi začínaly chybět tvoje rady na FB v jedné ze sklupin :-)
    Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáš náhodou tuto paletku ze Sephory? Před nedávnem jsem tam byla a myslím, že je to jedna z těch, co mi padla do oka. Nooo, a když k tomu přidám tvé kladné hodnocení, myslím, že jsem rozhodnutá :o)
    Díky Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Míšo, to mne moc těší!! :)
      Nevím přesně, kterou paletku ze Sephory máš na mysli, ale obecně, Sephora má celkem slušné stíny, poměrně dobře pigmentované. V této cenové kategorii se ale dají sehnat i lepší stíny (dle mého subjektivního názoru, super je třeba Inglot, Sleek anebo Stage, skvělá profi kosmetika, na kterou se chystám udělat recenzi :)
      Jestli potřebuješ poradit s nějakou konkrétní paletkou od Sephory, tak mi pošli odkaz do zpráv na FB :)

      Vymazat
    2. Mě se líbí tato značka, konkrétně NAKED2 http://www.sephora.com/naked2-P302916, Možná jsem ji viděla v Sephoře v Londýně, tam ji měli určitě, ale fakt jsem byla přesvědčená, že i u nás. Takže, když jsem ji nekoupila hned, prohloupila jsem :-(
      Každopádně moooc děkuji za tip na tu paní na MMB!
      Andrejko, na tebe mám určitě spoustu otázek (BB krémy, kruhy pod očima, barevná typologie a milion dalších) jejich sepisování ale musím nechat na večery, až budou děti uklizené v postýlkách :-)
      Děkuji a přeji pěkný den M.

      Vymazat
    3. Míšo, v zahraničních Sephorách ano u nás nee, některé české Sephory prodávají značku, která má podobně kvalitní produkty a to je Two Faced... určitě bude ještě spousta postů i na témata, která zmiňuješ, mám "ediční plán" na 2 měsíce dopředu :o))

      Vymazat
  7. Andrejko, opět děkuji za super článek a tipy ;-)
    Jednoznačně u mne vede "smoke" nebo "nude", já sama se barevných experimentů bojím, mám celkem sytě zelené oči a barvičkám se vyhýbám :-)
    Ale děkuji za výborný tip na stíny, spíše se vydám cestou NAKED, i tak si ale myslím, že to bude pecka ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leničko, děkuji moc! Na zelených očích krásně vypadá fialová (samozřejmě se musí vybrat správný odstín), ale už jsem takhle líčila několik zeleno-oček a vypadalo to nádherně :)

      Vymazat
  8. Andrejko zase super článek,já osobně mám stíny MUA a jsem spokojená.Určitě ty NAKED budou lepší,třeba někdy vyzkouším.Ale chci si koupit tu bázi pod oční stíny a nevím jestli ty od Benefitu nebo Urban Decay. Určitě máš zkušenosti s oběma,tak jestli mi poradíš.
    Děkuji Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, bázi pod oční stíny stoprocentně od UD. Oční báze na pod stíny od Benefitu "Stay Don´t Stray" mám doma, ozkoušenou dostatečně a musím konstatovat, že UD je nesrovnatelně lepší :)

      Vymazat
  9. ja mam doma naked a tekutu linku, s ktorou som maximalne spokojna, zial uz ma svoje dni pomaly spocitane, ale uz teraz viem, ze si ju kupim zas:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za tip, na linky juknu :!
      Netrpělivě čekám na Naked 2, asi se někde zasekla :(, hrozně se na ni těším :D

      Vymazat
  10. wooww, snová paletka <3 moc chci ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě doporučuji! Ode dne, kdy ji mám doma, jsem snad úplně každý den použila alespoň 1-2 odstíny :)

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Moc děkuji Markétko :)! Netrpělivě čekám na NAKED 2, pak určitě "podám hlášení" :o)))

      Vymazat
  12. Já jsem si zrovna objednala paletku Vice 3. Viděla jsem tu kombinaci barev a taky jsem chtěla jednou pro vždy něco pořádného. Tak jsem zvědavá:-).

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.