Pages

26. 6. 2013

HOW TO DIMINISH UNDER EYES DARK CIRCLES

JAK SE ZBAVIT KRUHŮ POD OČIMA?

HÁDANKA :), "KAŽDÝ JE MÁ A NIKDO JE NECHCE, CO JE TO" ???

Na tuto otázku bychom jistě našli i více odpovědí :), dnes bych chtěla zmínit pár svých postřehů a zkušeností s kruhy a váčky pod očima. Napřed špatná zpráva a pak už jenom ty dobré :o)! 
 Kruhy ani váčky pod očima nelze zcela odstranit :(, ale je možné tyto nechtěné "vetřelce" minimalizovat :) a následně zneškodnit pomocí korektorů, takže na ně zapomenete až do příštího odlíčení :).

Odkud se "vetřelci" berou a proč??? Ve hře je více faktorů, což je fajn, protože tím pádem máme i více možností, jak s nimi zatočit. Za prvé, sklon ke tvorbě kruhů pod očima je částečně vrozený a bohužel, s postupujícím věkem a v kombinaci dalšími nepříznivými faktory, se tento sklon prohlubuje...

Co kruhy a váčky pod očima zhoršuje:
- špatná funkce vnitřních orgánů - po konzultaci s expertem na celostní medicínu jsem se dozvěděla, že se jedná především o játra a ledviny
- nedostatek spánku - pochopitelně
- špatná anebo naopak přehnaná péče o oční okolí, včetně nevhodného odličování! U tohoto bodu se zastavím, protože s kamarádkou vizážistkou pořádáme workshopy "Beautypedia Make-up School", a když vidíme, jakou "technikou" si většina žen a dívek odličuje oči, musím říct, že nám naše vlastní oči lezou z ďůlků :o))). A pokud se nevhodnou technikou odličujete 10 let a více, je to prostě na očním okolí markantně vidět! 
- nevhodné složení stravy => zátěž pro výše uvedené orgány
- špatný pitný režim
- postupující věk - jemná kůže v okolí očí se ztenčuje a více prosvítají žilky i drobné kapiláry a souběžně se pod spodním víčkem hromadí tuk a způsobuje váčky pod očima...
- o kouření snad ani psát nebudu, myslím pro čtenářky "beauty blogu" to je zbytečné, kouření je out,  totální nesmyslnost a pro mně osobně nechutnéééé (pokud jsem se někoho dotkla, tak se moc omlouvám, ale nemůžu si prostě pomoct :o)))!

Takže, co s tím?:
Nejsem dermatolog ani opthalmolog, ale mohu se podělit o své zkušenosti s tím, co pomohlo mě :)

 A) VNITŘNĚ:


- celkový detoxikační režim (o tom se rozepíšu někdy příště, je to na samostatný post)
- pitný režim - v detoxikaci je nejlepší pití vlažné a převařené vody, 3 l denně a je to opravdu  velký rozdíl, oproti pití klasické neperlivé neochucené vody
- ajurvédský čaj ALOCHAKA, který má komplexní harmonizační a posilující účinek na vše, co působí na zrakové funkce, včetně vzhledu očního okolí
- potravinové doplňky (viz foto - obsahující výtažky z borůvek, světlíku lékařského, lutein, zeaxantin), vitamíny řady B a také zinek
- konzumace zeleniny a ovoce, které tyto látky obsahují v přírodní formě
- dostatek spánku, je individuální, kolik hodin je ideálně potřeba, doporučuji řídit se tím, co Vám vyhovuje. Já osobně potřebuji min. 8 hodin spánku denně.
 - prakticky úplně se vyhýbám alkoholu - ten výrazně zatěžuje ledviny a na očním okolí  je to hrozně moc vidět (alespoň v mém případě ihned)

B) PÉČE O OČNÍ OKOLÍ

- důkladně si oči odličuji oči micelární vodou Bioderma  - na každé oko musíte používat z hygienických důvodů extra vatový tampón, na pořádné odlíčení na každého oka min. 3ks. Nejprve namočím polovinu obou tamponků micelární vodou a přiložím na víčka, pozor - důležité je nechat micelární vodu působit, tak aby make-up rozpustila. Čím lépe micelárka make-up rozpustí, tím méně dostane oční okolí "zabrat". Takže napočítám do 15-ti a pak směrem odshora dolů, přes řasy velice jemně setřu make-up. Toto opakuji stejným směrem několikrát, až je tampon úplně čistý. Pak vatový tampon přeložím na půl, znovu namočím micelární vodou a otřu řasy ze spodní části. Mimochodem, zde je největší množství řasenky. Na závěr ještě dočistím oko vatovou tyčinkou namočenou do micelární vody (opět  co oko, to extra vatová tyčinka, jinak je to totálně nehygienické). Jako poslední krok vykapu oči Ocuflash-em a poslední residua make-upu vyndám z oka vatovou tyčinkou. Na našich kurzech klientky nevěřícně zírají, kolik make-upu ještě v oku zůstává! A právě zde je "zakopaný pes". Pokud v oku cokoliv necháte, samočistící mechanismus oka to sice postupně vyplavuje, ale bakterie z líčidel vyvolávají mikrozáněty spojivek a také tím vznikají alergie a potažmo váčky pod očima atd. Nikdy při odličování za víčka netahejte a už vůbec ne do stran! Možná Vám to přijde takto napsané tristní, ale píšu to na základě toho, co vidím na workshopech....

- každý den nebo obden si večer svařím světlík lékařský a dám ho na pět minut na zavřená víčka,  zbytek odvaru dobře uzavřu a nechám na v ledničce na použití ráno, pro oči je to pro probuzení úplný balzám :). Tím použití odvaru končí a pak ho musíte vylít a večer uvařit zase nový. 

- mikromasáž očního okolí provádím většinou sama  anebo u kosmetičky, která mi kromě masáže dělá ještě okysličení speciální tryskou a toto ošetření je úplný zázrak. Spoustu video-návodů, jak mikromasáž očního okolí provádět, najdete na internetu, ideálně přímo u výrobců kosmetiky (Lancome, Helena Rubinstein, Shiseido atd.). Nejlepší jsou na tyto masáže "Japonci" :). Masáž je mimořádně důležitá, protože v okolí očí se rozproudí lymfatické žlázky, které bývají "ucpané" a způsobují otoky.

- na oční okolí používám kvalitní oční krémy, které střídám. Bohužel, vypěstovala jsem si alergii na skvělý krém Shiseido, kterého jsem po spotřebovala 2 balení po sobě a v polovině 3. balení jsem měla čím dál silnější alergickou reakci, až jsem krém musela úplně vysadit
a skončila jsem na dermatologii :(. Takže za sebe doporučuji krémy střídat! Jakmile je Vám krém nepříjemný, svědí atp. okamžitě jej přestańte používat! Protože čím častěji přichází pokožka do kontaktu s alergenem, tím silnější alergickou odezvu to vyvolává!

- důsledně hlídám expirační dobu všech přípravků na oči, od očních kapek, přes řasenky, linky až po korektory. Jakmile uplyne doporučená doba spotřeby, okamžitě je vyhodím. Všechny oční kapky jsou použitelné pouze 4 týdny od otevření, pak musí putovat do odpadkových košů! :)

- na kruhy a váčky pod očima je na trhu několik specializovaných produktů, na dva z nich, které používám už několik měsíců, je v tomto postu recenze.

SKVĚLÝ AJURVÉDSKÝ ČAJ "ALOCHAKA", už jsem spotřebovala min. 5 balení! :)

TYTO PŘÍPRAVKY UŽ ODE MNE ASI ZNÁTE :)




PÉČE O OČNÍ OKOLÍ - Clinique - Even Better Eyes vers. Sampar - Glamour Shot Eyes:





Začnu přípravkem:

Clinique - Even Better Eyes, protože už jsem spotřebovala dvě balení.
Bohužel, firma Clinique nepatří mezi "sdílné" výrobce, co se týká produktového složení :(.
Když se podíváte na americké webové stránky Clinique, najdete tam sice hodně recenzí, ale přesné složení výrobku ne a ani detailní popis mechanismu účinku přípravků, což mně osobně vadí, protože chci vědět, jak "funguje" to, co si dávám na obličej a hlavně, co vše produkt obsahuje!

Přesné složení vidíte výše na krabičce, výrobce oficiálně na stránkách zmiňuje kofein a výtažek z kvasnic. Každopádně, firma slibuje zmírnění kruhů pod očima až o 30% do 12-ti týdnů, což mohu potvrdit. První balení krému jsem dostala a druhé si pořídila sama, protože jsem viděla, že výrobek opravdu funguje (na mě, je to opravdu individuální!!!). 

Co se týká "chladivého aplikátoru", podle mne je to spíše "reklamní tah", protože za pár vteřin, během kterých byste přípravek měli nanést, žádný "chladivý efekt" nemůže proběhnout. Já osobně (i z hygienických důvodů), krém nanáším prstem, zásadně směrem od vnitřního koutku k vnějšímu (speciálními pohyby z mikromasáže). Krém je středně tekutý, mírně zabarvený do béžova (viz foto), slušně hydratuje a obsahuje i náznak perleti.

Výrobek hodnotím subjektivně jako produkt, který splňuje to, co výrobce slibuje, takže tomuto očnímu krému dávám pět srdíček :)
5/5


 SAMPAR - Glamour Shot Eyes
V porovnání s Clinique, je Sampar tisíckrát sdílnější ohledně složení přípravku a jeho fungování!!
Na webu najdete veškeré informace, což je super.

 Co výrobce slibuje? Korekci očního okolí (kruhy + váčky) o 77% za 1 minutu! Což samo o sobě zní tak trošku "proti přírodě" :))).
Složení výrobku zní slibně: kyselina hyaluronová, výtažek z ovsa, probiotické sacharidy, "shea butter", směs antioxidantů a optické komponenty - jakési "mikro-čočky", které právě způsobují výsledný efekt. 

Moje zkušenost: po několikerém vyzkoušení přípravku v Sephoře jsem byla nadšená, takže jsem si ho pořídila. Bohužel však, krátkodobý efekt opravdu pozoruji, ALE - po nanesení přípravku se pleť na můj vkus nepříjemně napne, asi jako kdybyste nechali na pokožce zaschnout bílek :/. S aplikací make-upu se má počkat 5 minut.

 Za těch pět minut mám pocit, že je jemné oční okolí totálně dehydratované :(. Vadí mi naprosto i doporučený způsob aplikace, tj. houbičkou přímo na spodní víčko. Tzn. pokud byste výrobek použily 2x denně, ráno i večer, jsou to 4 máznutí z obalu na pokožku aplikátorem, za měsíc je 120 aplikací, za 2 měsíce 240...... umíte si představit, co se pak děje uvnitř přípravku???? Nepochybuji, že obsahuje nějaké bakteriostatické komponenty, ale stejně mi to připadá krajně nehygienické, obzvláště na okolí očí!

Po nanesení make-upu a korektoru na "Glamour Shot" se vytvoří jakási "krupička", i přes totálně pečlivou aplikaci se během dne vše spojí do pidivrásek a výsledek, podle mého názoru,  fakt nic moc :(, do "glamour" to má hooodně daleko :D!


Můj závěr: přípravek nevhodný na každodenní používání. Dle mého názoru nemůže ani omylem nahradit klasický oční krém. Tudíž ho mám v ledničce, za prvé, aby se v něm tolik nemnožily bakterie a za druhé, docela dobře funguje jako nárazový "vyprošťovák" pokud se špatně vyspíte. Mé hodnocení dvě srdíčka z pěti, za sebe "nedoporučuji". Daleko lepší efekt Vám přinese obklad z vývaru světlíku lékařského, za mnooooohem nižší cenu....

2/5
 


JEŠTĚ NĚCO MÁLO KE KOREKTORŮM,  
 i když by to bylo téma na samostatný post, tak aspoň přináším přehled korektorů, které se mi osvědčily. Zásadní parametry pro výběr korektoru na oční okolí, jsou: a)správný odstín, b)vhodná konzistence.

Co se barvy týká, často se píše, že na kruhy patří korektor co nejsvětlejší. Velký omyl!! Pokud nechcete vypadat jako panda.... Barva by měla být stejně tmavá jako pokožka, dle odstínu pleti buď růžová anebo do žluta, záleží na tom, zda kruhy pod očima jsou spíše do modra anebo do červeno-fialova. Odstín musí plynule navázat na zbytek make-upu na obličeji, proto je dobré ho rozetřít cca 2 cm ještě pod kruhy. Jediné využití světlého korektoru je v případě pokud máte pod očima "pytle", tak pak patří světlý korektor do linie do "očním váčkem", kam se nanese štětečkem na korektor a to tak, že mírně skloníte hlavu a tak snadno uvidíte linii tmavého stínu. Nikdy světlý korektor nenanášejte na váčky pod očima nebo je ještě více zdůrazníte. Velmi světlý korektor ale může použít v miniaturním množství na vnitřní koutek oka (pokud je nemáte daleko od sebe) a pod obočí.

Opatrně s množství korektoru a zvláště pak, pokud již máte nějakou tu vrásku! To samé platí pro pudr. Méně je někdy více a v tomto případě to platí desetinásobně!! Cílem je vypadat "zdravě" nikoliv "nakytovaně" :D!

Pokud máte opravdu výrazné kruhy, je dobré zkombinovat silně krycí korektor, který ale nesmí vysušovat, s rozjasňovačem. Určitě Vás napadá Touch Eclat od YSL, tak ten fakt nemám ráda. Měla jsem ho dvakrát a pokaždé jsem ho prodala, protože prostě nefungoval!!! Daleko lepší "zázračné pero" má Lancome, Artdeco anebo z drogérie L´Oreal. Já osobně miluji  přípravek Magic Touch od španělské profi značky Stage-line (viz foto). 

Před nanesením korektoru musí být oční okolí perfektně hydratováno očním krémem!
Nejlepší krycí schopnost má: zlatý Dermacol, Erase Paste od Benefitu, Full Cover od MuFE, Absolutely Flawless od Too Faced (není na obrázku), Double Wear od Estee Lauder a jako poslední produkt uvádím naprosto unikátní "fake up" od Benefitu, což je 2v1 produkt, hydratační balzám s korektorem (viz detailní foto).


Osobně používám nejraději Erase Paste od Benefitu, no. 3 a na rozjasnění skvělý Magic Touch od Stage-line, popř.  Double Wear no. 8, který má výhodu SPF 10, což je na oční okolí perfektní. Tento korektor se dá krásně vrstvit, nevysušuje a je voděodolný, stejně jako korektor od MuFE.  Korektor "fake-up" bych asi nedoporučila do vysokých teplot, ale jinak je úžasný. Korektory vždy nanášejte profi štětcem a na závěr ho ještě jemně vklepejte do očního okolí. Zásada je, aby korektor rovnoměrně navazoval na make-up na obličeji. Ostré přechody, nedostatečně rozetřené a napojené, je nejčastější make-up chybou,  kterou u žen vídám :).  S fixačním pudrem hyper-opatrně!!!!



Na obrázku vidíte "foundation" brush - Estee Lauder, ten je dobrý na větší plochy a vytvoření přechodů. Štětec uprostřed je Stage-line Professional, určený na korektory či rozjasňovače a spodní štětec je určený "nevím na co" :D, ale každopádně funguje skvěle. Například na zmiňované maskování "váčků" pod očima.  Je ze sady štětců, která byla letos u časopisu Marianne.

Snad Vás něčím tento, původně plánovaný "hodně krátký post" nenudil a třeba i něčím inspiroval :). Berte prosím v úvahu, že zde sděluji subjektivní zkušenost, která nemusí být vhodná pro každého! Hlavně Vám přeji, abyste v ideální případě žádné kruhy pod očima nikdy neměli! :)

Jestli máte nějaký svůj osvědčený tip nebo fígl, budu moc ráda, když mi písnete do komentářů :)!!

Ps. jen mi prosím nepište mi o studených okurkách a umyvadle s kostkami ledu :o)))))





27 komentářů:

  1. Ahoj nechcela by si vzájomné sledovanie ? :)
    PS: ja ťa už sledujem ❤
    http://eeverywomen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, máš hezký blog! :) Ať se Ti daří!!

      Vymazat
  2. Anonymní27/6/13

    Zdravím, Ájo. Kde se dají koupit tyhle ájurvédské čaje? V lékárnách, čajovnách nebo jen vyloženě na netu? Díky a hezký den, Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, dost často se prodávají v obchodních centrech, ve speciálkách s čajem. Pak také v obchodech s esoterním sortimentem a zdravou stravou. Záleží na tom, odkud jsi.
      Každopádně, tutovka je eshop dodavatele, kde najdeš kompletní sortiment :)
      Zde odkaz: http://www.everest-ayurveda.cz/index.php?id=2&item_id=1&temp=7&products=1&prod_id=1&it=r1

      Vymazat
    2. Anonymní29/6/13

      Ájo, velké díky za odkaz na čaje! Určitě si tam vyberu a ne jenom jeden :-) Krásný večer, Renata

      Vymazat
    3. Renčo, není vůbec zač! Hlavně to chce správnou přípravu a pravidelnost a uvidíte, že budete spokojená! :), krásné léto!

      Vymazat
  3. Krásné ráno Andrejko,

    díky za super článek (četla jsem ho už kolem 2. hod. v noci :-D ). Naštěstí se mě tento problém moc netýká, ale i tak vyzkouším vaše rady ohledně světlíku a kapiček Ocuflash :-) Díky za tip!
    A přidávám se k zastákyním ayurvédských čajů, nemají konkurenci! Sama zbožňuji i ayurvédskou kosmetiku, konkrétně mám pár věcí, bez kterých se prostě neobejdu ;-)
    Přeji krásný den, konečně zase aspoň trochu sluníčkový!
    L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D zdravím kolegyni "noční sovu" :o))))). Leni, já jsem v rámci detoxu vyměnila kravské mléko za sojové a po kruzích pod očima téměř ani stopy....nechápu.. :).
      Právě jeden ajurvédský čaj popíjím :). Zajímá mě hodně i ajurvédská medicína a těším se, že si snad brzy za "odměnu" dopřeju i ajurvédskou olejovou masáž hlavy a pak podám hlášení :D. Krásný víkend!!! :)

      Vymazat
  4. Anonymní27/6/13

    Milá Ájo, super článek. Musím se přiznat, že já osobně si oči neodličuji ani tamponem...já si stoupnu pod sprchu, a celý obličej včetně očí odlíčím odličovací pěnou od La Roche Posay. Asi to není zcela správné, ale odličování tamponem nedělá mým očím vůbec dobře a přípravků jsem vyzkoušela nespočet. Vůbec nejhorší jsou ty s obsahem oleje. Jsem moc ráda za recenzi na Clinique! Já osobně používám oční krém Le Chaton s obsahem kozího mléka. Moc mi vyhovuje, je téměř bez chemie. A ke kruhům pod očima...myslím, že se v nich hlavně odráží životní styl :-) A ještě jsem chtěla požádat...vyzkoušela jste Vy osobně korektor od Art Deco? Jaký je? Přeji krásné letní dny!Petrush

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, já zde píšu jenom svoje "zkušenosti" a postupy, které se osvědčily mně a případně dalším holkám, kterým jsem je poradila. Ale v žádném případě netvrdím, že jsou ideální pro každého. Naopak, každý by si měl vypozorovat, co mu prospívá nejvíce. Ty dvou-složkové odličovače na oči jsou "peklo" i pro mne, zkoušela jsem ty nejlepší, včetně vyhlášeného Bi-Facil-u od Lancome a byl to děs! Kosmetika Le Chaton je výborná a sama také některé přípravky používám :). Kozí mléko je úžasné, ať už se používá vnitřně anebo zevně :)! Krásný víkend :)

      Vymazat
  5. Anonymní28/6/13

    Super článek a poučný.Převařenou vodu používáš balenou nebo z kohoutku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji hrozně moc!! Používám vodu z kohoutku, buď přefiltrovanou vodním filtrem Brita anebo i nepřefiltrovanou :). Vodu z PET lahví jsem úplně přestala pít a cítím se daleko lépe :)

      Vymazat
  6. Ahoj Ájo,krásný článek,skvělé typy. Já osobně také bojuju s kruhy pod očima,někdy vypadám jak "zombík".zatím používám zlatý Dermacol,je vysoce krycí,ale jak píšeš, musím dát pozor, abych nebyla jak panda :-D
    Měj se krásně.VAli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valinko, moc děkuji!! :) Docela se mi osvědčilo přimíchat do toho Dermacolu malinké množství očního krému, nedělá to pak efekt "masky" :). Krásné léto!

      Vymazat
    2. díky, zkusím.Zkoušela si dát si ho na celý obličej?prý se hodně používá na líčení hereček do filmu a divadla, ale tohle si netroufnu dát si na celý obličej.nevím...
      ahoooj

      Vymazat
  7. Jej ani nevieš aká som rada že som tvoj blog našla ( odteraz sledujem :D), lebo vidno že vieš o čom píšeš a mne sa takéto vecičky zídu :)
    Našťastie nemám nejaké extra veľké kruhy pod očami, ale čo som si prečítala o tom odličovaní :D Doteraz som používala dva vatové tampóny - jeden na oči a druhý na zvyšok tváre, haha :D :D Budem to musieť zmeniť :D

    Kat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-), tak to jsem ráda, že Ti článek byl v něčem inspirací, děkuji! :)

      Vymazat
  8. Anonymní14/11/13

    Super clánek! (Narazila jsem na tebe az ted po vyhlaseni Blogerka roku 2013 a nemuzu se zastavit se ctenim:-) Me by ještě zajímalo, jestli mas zkusenosti )po ranu) i s opuchlými vicky? Zjistila jsem, ze kruhy pod očima téměř nemam, ale opuchla vicka - des bes:-( Nevim ani, zda je dobre nanaset ocni krem prave na vicka. Nebo jestli je nejaka specialni pece o vicka. Preju hodne dalsich ctenaru!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji hrozně moc za milý komentář! Opuchlá víčka máš spodní, horní anebo obojí???
      Mohla by to být alergie anebo ucpané lymfatické žlázy v očním okolí. Jako první bych na několik dnů úplně vysadila oční krém a oční okolí nemazala ničím! Uvidíš, zda-li se něco změní, také bych doporučila obklad z čerstvě uvařeného světlíku lékařského těsně před spaním. Pokud pak otoky zmizí, máš to z očního krému. Ale pozor, otoky očí také často souvisí se špatnou funkcí ledvin anebo se objevují při mononukleóze (ale to bys měla i nápadně oteklé uzliny i na krku atd.).

      Obecně ano, oční víčka mazat i horní, ale jen vnější stranu, nikdy ne do blízkosti vnitřních koutků očí. Oční víčko je velmi propustné, takže opravdu opatrně, ideálně něco nedráždivého a výživného, třeba bio bambucké máslo na horní víčko, popř. velmi kvalitní krém, neparfémovaný, bez parabenů atd. Osobně právě na očních krémech nikdy nešetřím.... , protože jakmile se vrásky vytvoří, tak už ti nepomůže nic, zásadní je prevence a také velmi šetrné odličování... :-)

      Vymazat
    2. Anonymní15/11/13

      Dekuju moc za odpoved:-) Ano, myslela jsem horni vicko. Po pravde...nepouzivam zadny ocni krem..:-( Po kazdem me pali oci (pouzivam kontaktni cocky- tak nevim jestli je mam ještě vic citlive nez ostatní?). Jen si lehce vklepu bezny nocni krem do okoli oci, když se mazu (denní rano). Během dne se to zlepis,vecer vlastne uplne v pohode. Ale rano je to opravdu otresny, mastny napuchly vicka, neni mozne se skoro nalíčit.

      Vymazat
    3. :)))), tak to bude ten zakopaný pes!!! Noční krém v žádném případě nepatří do očního okolí, nikdy!! :)
      Obsahuje látky, které jsou pro oči velmi dráždivé. Jak jsem psala, oční okolí mám daleko propustnější pokožku, než kterákoliv jiná část obličeje, což znamená, že dráždivé látky z krému (parfémy, konzervační látky atp.) se mohou vstřebat až na vnitřní sliznici oka. Pozor na to!!! Na oko jedině oční krém na citlivé oči, jehož složení je uzpůsobeno této partii. Pokud nosíte čočky, oko je neustále iritováno, a když na víčko nanesete ještě běžný noční krém, vůbec se nedivím ,že otékáte.... Zkuste Biodermu Sensibio oční krém anebo URIAGE oční hydratační krém - obojí lékárna. Ale doporučuji několik dnů dát očím pauzu a nepatlat na ně vůbec nic! Písněte pak, zda to pomohlo, držím palce :) Dobrou noc!

      Vymazat
  9. Opravdu povedený článek. Kamarádka trpí hodně na kruhy pod oči a neustále se mě ptá, co má s tím dělat. Asi jí dám přečíst tvůj článek, protože nic lepšího jsem zatím nenašla a sama určitě něco také vyzkouším, protože někdy na kruhy pod očima také trpím. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Tomuhle tedy říkám recenze - super dlouhá, super podrobná a včetně podpůrný vnitřních prostředků, venkovních i barevných zapatlávátek.. moc hezky se to četlo, spoustu informací =) jsme nadšená a fakt nechápu, jak to, že když už Tě nějakou dobu vídám u sebe na blogu, ještě Tě nemám ve sledování.. napravuju.. krásné jaro =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za milá slova! Tvůj blog sleduji a myslím, že některé zájmy asi budeme mít společné :-). Krásné jarní dny i tobě! :-)

      Vymazat
  11. Milá Ájo,

    tomu říkám kurva dobrej článek. Já sice na kruhy pod očima netrpím, ale už mi přepadávaj zase víčka. A na to je i korektor krátký. Si člověk nevybere, musí se zákonitě někde ubrat, když se jinde přidalo:-D

    Jinak jsem se taky naučila odličovat úplně jinak a když už tahy, tak dovnitř oka. A hlavně jemně!
    A ten čajíček vypadá dobře:-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.