Pages

12. 6. 2013

LIKE A TRIP TO NEW YORK - REVIEW

DO NEW YORKu ZA OSM PĚTEK :)

RECENZE VŮNĚ ESSENCE

Nerada bych to zakřikla, ale začíná to vypadat, že po nekonečně dlouhé zimě a následném nekonečném období deštů a bohužel i záplav :(, nám konečně začíná léto!!! :o)))

Léto je pro mne asi jediným obdobím, kdy odkládám všechny své milované parfémy od Chanelu a začínám se "polévat" něčím lehčím, osvěžujícím a méně výrazným. Loňské léto jsem nosila zelené letní Chloe, které v kombinaci s tělovým mlékem bylo úplný sen :). Kromě toho mám ještě několik dalších "letniček" od Guerlainu, např. miluju Aqua Allegoria Pamplelune  a   přeci jen něco málo svěžesti od Chanelu (Eau Fraiche a Chance Eau Tendre), na večer nebo když není úplný pařák.

Protože mám moc ráda dekorativní kosmetiku Essence, nemohla jsem si při návštěvě Globusu (to je nová parfumerie, víte... :o)))), nevšimnout krásně balených parfémků, ve stojanu této značky. Značnou výhodou bylo to, že jsem měla s sebou dcerku, která také moc ráda zkouší vůně (ehm, v tomto případě asi jablko fakt nepadlo daleko od stromu :D), takže jsem měla na testování letní vůní Essence hned čtyři ruce najednou, namísto dvou, paráda :o))).

Ze všech novinek se nám líbila nejvíce a odnesly jsme si domů vůni, která je nepochybně inspirována dvěma parfémovými bestsellery a to "Happy" od Clinique a DKNY Woman. Tyto obě vůně už  jsem dříve měla vícekrát, takže vím, o čem mluvím. Možná i z toho důvodu se mi toaletka  "LIKE A TRIP TO NEW YORK" zalíbila a přeci jen s nedůvěrou, co se z obsahu flakónku  vyklube za pár hodin :), jsem odcházela z obchodu se super malým,  kabelkovým balením za cca 80-90,- Kč.  Cenu už přesně nevím, ale určitě to bylo pod 90,- Kč.

Co o vůni říká výrobce? 

Hlavu toaletní vody tvoří:
  • kardamon
  • elemi
  • grep
  • brusinky 
Srdce:
  • růže
  • durman
Základ:
  • cedrové dřevo
  • bílé dřevo
  • jantar
Z hlediska kompozice je to pro mne vůně značka "ideál", protože "citrusovo-pudrově-dřevité" vůně jsou přesně moje krevní skupina.

Moje hodnocení:

+ kompozice jako taková, je podle mne, na tuto cenovou kategorii skvělá
+ na každém člověku vůně bude vonět jinak, na mé pokožce se rozleží do vůně "pomeranč-pudr-mandarinka" :), což se mi líbí moc
+ za obal a flakonek
+ za název :), NYC miluju - jak jinak :o)))
- mínus - dávám za výdrž, která je opravdu slabší, na druhou stranu mám srovnání jenom s 10x dražšími vůněmi, takže si myslím, že prostě za tuto cenu asi není možné vyrobit vůni trvanlivější....

Dávám 4 srdíčka z pěti, protože jedinou nevýhodou je opravdu slabší výdrž, ale tu asi nenajdeme v této cenové kategorii u žádné voňavky. 4 srdíčka za výše uvedené plusy . Dle mého subjektivního názoru, tato levná vůně vůbec "levně" nevoní a určitě si ji pořídím znovu :)


4/5


Pokud se Vám zrovna nehodí utrácet za drahou letní vůni anebo chcete jen nějakou netradiční změnu, určitě bych tuto vůni doporučila :)


A když už výlet do NYC, tak i výlet do "historie" :o))). Foto níže je z mé úplně první návštěvy
a služební cesty do NYC v roce 2000 :), kdy započala má celoživotní láska k městu, které "nikdy nespí".......
Já jsem to rozmazané, blonďaté, culíkaté uprostřed :).


Třeba se někomu z Vás bude moje recenze hodit :). Potěší  mne, když mi napíšete, zda nějaké toaletky od Essence vlastníte, případně jaké, jsem zvědavá :)).

PS. Moc děkuji čtenářce Wendy, která mne upozornila na to, že cena za 10ml balení nevychází "levně", takže doplňuji, že větší balení toaletky stojí něco okolo 200,- Kč za 50 ml, pokud se nemýlím, kdyžtak mne opravte :). Krásný slunečný den všem!

14 komentářů:

  1. Anonymní13/6/13

    Pěkné sluníčkové ráno Ájo..:-)

    jsem moc ráda za tento příspěvek, protože jsem řešila to samé...Koupila jsem si Bruno Banani, cena 500 kč a stejně mi přijde, že vůně nevydrží..jsem z toho docela zklamaná, takže Váš tip určitě vyzkouším..:-))
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Jarko, ten parfém, který zmiňujete, jsem nikdy neměla ani nezkoušela, tak to nemůžu úplně posoudit. Každopádně 50ml od Essence stojí něco okolo 200,- Kč, což mi přijde jako příjemná cena i kdyby se člověk měl polévat každou hodinu :o))).

      Vymazat
  2. 90 kč, za 10 ml je docela dost, když si spočítá na kolik by vás vyšlo 100 ml to už máte docela dobrý značkový parfém...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wendy, drahé je jen to kabelkové balení, toaletka 50ml stojí něco okolo 200,- Kč. Díky za upozornění, to jsem zapomněla do článku napsat :)

      Vymazat
    2. tak to už potom jde :-)

      Vymazat
    3. :), no je fakt, že v tomto krásném počasí mizí ta 10ml-vka rychlostí světla :o))

      Vymazat
  3. A já se těšila do NY City :-)) NA vůni se mi líbí to malé 10 ml balení do kabelky :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výlet do NY City určitě také bude :)! 10 ml je fajn, ale vzhledem ke slabší výdrži je to tak na týden :D, ale už jsem se dívala na 50 ml balení a stojí asi 190,- Kč, takže paráda. V Sephoře mají krásné kabelkové plnitelné sprejíky, takže si to budu přelévat. Vůni mi pochválila i kamarádka, která prodává v luxusní parfumerii, myslím, že na léto je přesně akorát :)

      Vymazat
  4. Anonymní15/6/13

    No to mě zaujalo, DKNY Woman jsem měla už dvakrát a levnější alternativu na letní "polití" jsem zatím nenašla... Dík za tip (úsporný :D )!
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evčo, tak to mám radost! To velké balení stojí 190,- Kč a pokud má člověk slevové kupony do DM, tak je to cena úplně super. Výdrž samozřejmě není zdaleka jako DKNY, ale na druhou stranu mi i druhý den voní oblečení :).

      Vymazat
    2. Anonymní21/6/13

      Takže potvrzuji, už ji mám: vůně opravdu podobná, cena aktuálně v Rossmannu za 50ml 189,90 Kč. Eva

      Vymazat
    3. Děkuji moc za tip, Evčo! Já už tu malou spotřebovala, tak aspoň vím, kde si pořídit větší balení :). Mějte se krásně!

      Vymazat
  5. Anonymní15/6/13

    Andrej, tak to jsi odvážná, zkoušet i takové produkty, k těm já nemám důvěru vůbec. Ale s chutí jsem přečetla review na mé oblíbené téma. Zrovna řeším co si budu přát k B´day případně Vánoce a vymyslela jsem si Allure - zkoušela jsi? Asi nepochybně, když jsi CC fanynka:)Nikdy jsem předtím osobně nevlastnila, přišlo mi to pro jako pro "zralou ženu" a teď najednou po něm toužím:))) A co se týká léta, tak tam mám evergreen Sun - Jill Sander a ty Guerlain jsou taky fajn. Pá a hezké léto. Monika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mončo, Allure jsem spotřebovala minimálně 5 lahviček :o))))), možná i více a neskutečně moc lidí mi ji pochválilo :). Ale rozhodně to chce EDT (toaletní vodu), ta je mnohem hezčí (podle mne), protože je lehčí a více citrusová :). Kromě toho už 10 let používám (kromě léta) Coco Mademoiselle, ale opět jedině EDT, EDP je už moc sladká a silná ( i na mne). Jinak Jill Sander klasická Sun se mi také líbí :). Krásný víkend!

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.