Pages

10. 7. 2013

CC MAT CREAM - DR.BRANDT - REVIEW

RECENZE CC MAT CREAM - DR.BRAND

 

 

Krásný letní den všem :),

konečně to vypadá, že léto začalo a proto dnes přináším recenzi na přípravek, který by v těchto dnech mohl zpříjemnit život všem "majitelkám" smíšených a mastnějších typů pleti, mezi než se řadím! Udržet pleť bez nepříjemného lesknutí je v těchto teplotách nadlidský úkon :o))), navíc komu by se chtělo nosit cokoliv těžkého navíc, byť se jedná jen o "težký make-up" :).

Ještě dodatečná vsuvka na úvod, kdo by nevěděl, co znamená "CC" či "BB", to první znamená "color control", druhé "beauty balm". Color control creams jsou mladším sourozencem BBéček a jejich cílem je primárně sjednotit barevné nerovnoměrnosti pleti.

Proto mne mimořádně zaujala novinka od Dr. Brandt - CC Mat cream, který seženete například v Sephoře nebo on-line v některých  zahraničních eshopech.

Kdo nezná značku Dr.Brandt, tak jen velmi stručně, Dr. Brandt je dermatolog, kterého vyhledávají různé holywoodské a jiné "stars", a protože jeho praxe je očividně úspěšná, rozšířil své aktivity o vývoj vlastní dermo-kosmetické značky. Já osobně tyto přípravky znám už hodně let, hlavně ze zahraničí, mohu vřele doporučit. Proč? Jednoduše proto, že psychologie amerického spotřebitele je taková, že žádá produkty, které fungují spolehlivě  a "ihned", protože se vší "úctou", Amíci prostě chtějí vše "fast", hlavně aby u toho nemuseli nic moc dělat :D. To je má osobní zkušenost. Pokud by přípravky nefungovaly, nikdo by je ve státech nekupoval.

Musím zdůraznit, že po všech mých experimentech a testování asijských BB creams, jsem už propadla značné skepsi, co se této produktové kategorie týká. Tudíž, když mi byla k testování doporučena tato novinka, nečekala jsem, že se stane "zázrak". Hodně jsem se ovšem mýlila!!!

Protože už delší dobu krém používám, ráda bych napsala pár svých postřehů k tomuto skvělému výrobku! Pojďme se podívat, co krém obsahuje a hlavně co výrobce slibuje za "funkce" :)



 Popis krému: obsahuje patentovanou složku "SHINERASE", výrobek je navržen pro smíšenou a mastnou pokožku. Poskytuje okamžité, zmatňující krytí, vyrovnává barevné nerovnosti pokožky. Vytváří mladistvě, rovnoměrně a zdravě vypadající pleť.

V bodech:
  • reguluje tvorbu kožního mazotoku a odstraňuje lesk - naprosto souhlasím, pleť mi vydrží matná cca 4 hodiny, což se mi nestává ani u klasického make-upu
  • vyrovnává strukturu pleti a nerovnoměrný tón  - rozhodně ANO, i když je pravdou, že nemám žádné velké pigmentové skvrny, až na pár "maličkostí". Kruhy pod očima ve více vrstvách kryje dokonale!
  • zakrývá nedokonalosti ( akné a červené skvrnky, žilky),  postupně násobitelné krytí - co se týká popraskaných žilek tak těch mám "požehnaně", asi tak 100x  víc než vrásek, skvrn a akné. Zatímco drobnější rozšířené póry tento krém ve více vrstvách kryje perfektně, větší žilky zcela úplně nezamaskuje - viz foto, tzn. u tohoto bodu bych dala za sebe 70%
  • ochraňuje proti slunečnímu záření, obsahuje SPF 30  - o tomto určitě nelze pochybovat, i když já osobně používám každý den na obličej opalovací krém ISIS s SPF 50. Na obalu ještě výrobce upozorňuje na možná rizika spojená se sluněním a doporučuje opakovanou aplikaci přípravku po koupání, utírání atp. To nám řekne pochopitelně zdravý selský rozum, no ale "Amíci" prostě mají kvůli možným právním důsledkům varování úplně na všem :o))
  • neucpává póry - ANO, to mohu zcela určitě potvrdit.
  • výrobce ještě "pod čarou uvádí", že přípravek hydratuje vrchní vrstvy pokožky, což je přesná a férová informace, oceňuji, že je to na obalu napsáno.

CC cream neobsahuje parabeny a koho by zajímalo přesné složení, zde je foto:


Dostáváme se k dalšímu bodu, ze kterého jsem naprosto nadšená a to je barva přípravku.
Vyrábí se ve dvou odstínech a na rozdíl od korejských výrobců, Dr. Brandt myslel i na tmavší obyvatele Ameriky, což naprosto, jako "poloviční černoch",  kvituji!! :D. 

Zkoušela jsem oba odstíny, světlejší i tmavší a zvolila si tmavší, jak vidíte na fotu, které poměrně velmi dobře odpovídá reálu, odstín je krásně hnědo-béžový, nemá žádné tendence k zbarvení se do "šeda, růžova, žluta či oranžova". Komu kvůli "oranžádě" nesedí tmavší odstín jinak svělého BB cream od Ruboril, bude z této barvičky nadšený.


Ještě ilustrační foto "před a potom". Přípravek nanáším, jak jsem psala na opalovací krém určený na obličej", a to ve dvou vrstvách, mezi 1. a 2. vrstvou nechám CC krém dokonale zaschnout, což trvá cca minutu. Na partie, kde mám žilky,, dávám ještě vrstvu třetí. Pozor, krém je hodně fluidní, až tekutý, takže před nanesení je dobré tubu důkladně protřebat. Což je i uvedeno v návodu na použití.


 
Varování, následující záběry jsou drastické :o))))!





Co dodat závěrem, tento produkt dělá téměř vše, co slibuje :)! Po nekonečnéM hledání vhodného BB krému pro sebe, jsem si už připadala jako  úplné BB ("blbá blondýna" :D). Ze CC krému Dr. Brandta jsem upřímně nadšená. Jediná, relativní nevýhoda, je cena. V Sephoře přípravek stojí okolo 990,- Kč, ale pokud ho koupíte ve slevové akci jako já, vyjde Vás přibližně o 20-30% méně. Určitě je to ale dobrá investice, produkt Vám poslouží jako krém, přípravek na opalování, make-up i korektor, takže Vám ušetří místo v kufru :).

Přípravku dávám, na základě své zkušenosti, plný počet "bodov". :)


5/5

Máte Vy nějaké zkušenost se CC krémy ostatních výrobců? Děkuji za každý komentář!
Krásné léto všem!





 

19 komentářů:

  1. Mě už se začínají všechny BB a CC a kdoví jaké další krémy slívat do jednoho. Svět se snad zbláznil:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o))), taky čekám, kdy se objeví "DD cream" :D. Nicméně, bez ohledu na název, tento "tónovací krém" je opravdu úžasný, alespoň na moji pleť :)

      Vymazat
  2. Krásný den Andrejko, děkuji za super recenzi! Po tomhle krémíku jsem už pokukovala, ale odradila mě cena :-( Nicméně, pokud by měl být tak dobrý, jak píšete (vím, že je to individuální, ale přece ;-) ), tak ho zkusím :-)
    Z BB krémů máme stejný pocit, mám jen jediný, co mi maximálně vyhovuje, a to je La Roche Posay Hydreane BB Creme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, nechte si udělat v Sephoře vzoreček a uvidíte. Podle mne se to fakt vyplatí, já se s ním dnes několik hodin koupala a slunila a po lesku ani památky, je fakt super :)... (na mastnější pleť). Jinak moc děkuji :), hezký večer!

      Vymazat
  3. No skvěle! Že bych vyměnila svého miláčka BB od L´Orealu?? Je to možný...díky Andrej! Zase skvělej článek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji moc! :) No uvidíš, podle vzorku, za sebe můžu jedině doporučit! :)

      Vymazat
  4. Anonymní10/7/13

    Díky za chytrou a čtivě napsanou recenzi. :-) Až spotřebuji L'Oreal, zkusím tohle "bíbíčko". Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní11/7/13

    Andrejko,

    výsledek na druhé fotce vypadá fakt moc pěkně, bohužel stále studuju a tahle částka je na mě dost vysoká :/ nemáš nějakou alternativu levnějšího bb/cc/tónovacího krému teď na léto? Mám smíšenou ple´t a dobře se opaluju, takže asijský krémy mám uložený v krabici a právě se sháním po něčem lehkym na léto :).

    Díky!
    Karolína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, děkuji moc! :) Levnější variantu, kterou bych měla osobně ozkoušenou fakt nemám :(. Ale jestli nemáš moc tmavou pleť, tak konzistencí byl podobný BB cream Erborial, ve světlejším odstínu, který prodává parfumerie Mariounnaud a mají tam teď myslím, na tento konkrétní produkt, 40% slevu. Navíc prodávají i cestovní balení, které by po slevě mohlo vyjít tak na 200-300,- Kč. Tmavší odstín Erborialu mi připadal moc do oranžova a tolik jako CC mat určitě nezmatňuje.

      Z těch drogérkových jsem slyšela, že je dobrý BB cream od Garneir na smíšenou/mastnou pleť. Osobně ho vyzkoušený ale nemám, jen co jsem četla recenze. A asi bych nečekala u tohoto přípravdu žádné extra krytí. Tak snad jsem Ti trošku poradila :)

      Vymazat
  6. Anonymní11/7/13

    Já osobně používám BB Cream od Vichy...snad jediný neobsahuje hliník a BHC. Bohužel díky tomu, že jsem se začala tak trošku věnovat hlavně složení, zúžil se můj výběr makeupů a krému na minimum. La Roche snad obsahuje nejvíc chemie:-( Jsem mile překvapena, že tento krém žádnou takovou drastickou látku neobsahuje...bodejť ne, Američani jsou v tomto mnohem přísnější. Dobrá inspirace,možná vyzkouším! Hezký večer:-)Petrush

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za velmi zajímavý komentář! U La Roche P. bych v žádném případě složení á la "Spolana Neratovice" nečekala :o)), naopak mne mile překvapuje Vichy, ale bohužel BB Vichy na moji mastnější pleť byla pohroma :). Američani jsou přísnější, ale je paradoxem, že ve volném prodeji mají spoustu léků, které jsou u nás na předpis. Celkově mám ale k jejich produktům větší důvěru, než k tuzemským :). Krásné léto! :)

      Vymazat
  7. CC creamy mám ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jakou značku, jestli se můžu zeptat? Děkuji za milý komentář! :)

      Vymazat
  8. Vyzerá to veľmi zaujímavo :) krytie je dostatočné? Potrebujem niečo silné na pehy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. CC cream není korektor ani kamufláž. Osobně ho kombinuji, pokud je třeba, s kvalitním korektorem. Obličej je pak svěží, nemá efekt masky a například žilky překryju lokálně něčím s vyšší krycí schopností :). Super je třeba Absolutely Flawless build-able coverage concealer od Too Faced nebo Erase Paste od Benefitu, popř. Double Wear od Estee Lauder. Z těch drogérkových je asi nejlepší (podle mne) zlatý Dermacol :)... krásné léto!

      Vymazat
  9. Anonymní23/7/13

    Včera jsem ho dostala ve vzorečku v Sephoře a dneska zkouším :-), odstíny jsou oba vcelku fajn, zkouším světlejší. Hledala jsem recenzi o tom, jak vyhovuje po delšímm užívání, takže děkuji :-). Popřemýšlím nad ním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem moc ráda, že byla recenze pro někoho užitečná! :) Na mastnější pleť doporučuji max.! :)

      Vymazat
  10. Anonymní21/1/14

    Moc děkuji za pěknou přehlednou recenzi! Jsem v BB a CC krémech nepolíbená. Po několikaletém neúspěšném hledání toho pravého make-upu (co peněz už to stálo), jsem se rozhodla, že vyzkouším BB nebo CC produkt. Mám mastnou pleť a proto mi z obličeje vždy vše "sleze" do pár hodin. Drogérkové produkty zkoušet nechci a tak se mi zdá, že CC MAT CREAM bude to pravé...ještě dnes si zajdu pro vzoreček :-) Díky

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.