Pages

5. 8. 2013

TAG: LIKE A HIGH STREET MAKE UP - BELOW 5,- USD

 

TAG: LUXUSNÍ MAKE UP - PŘÍPRAVKY DO 100,- Kč

ČLÁNEK PRO BLOGERKY.CZ 


 

 

Krásný letní den,

k nápadu na sepsání dnešního make-up  postu mne inspirovalo několik mých čtenářek, které mi psaly, že buď studují anebo jsou momentálně na mateřské a přípravky, které na blogu nebo ve videích ukazuji, jsou pro ně naprosto cenově nedostupné.

Což mne přivedlo k úvaze, za jakou minimální částku by se dala sestavit "basics" výbava, která by stačila pro vytvoření jak denního, tak večerního líčení, při zachování stejné kvality, jakou mají luxusní značky. Protože mám dlouholeté zkušenosti s produkty z obou kategorií, dovoluji si takový set sestavit.

Pochopitelně, odstíny produktů budou vyhovovat určitě každému odlišné. V rámci limitu "přípravek do 100,- Kč", jsem vynechala například podkladovou bázi pod make-up. Oční stíny věřím, že se budou hodit pro všechny barevné typy, alespoň si umím představit, že bych s paletkou očních stínů Catrice "Absolute Nude" dokázala nalíčit kohokoliv :).

Nastavila jsem si sama pro sebe limit 100,- Kč/přípravek a u výrobků, které mají více funkcí,  jsem limit navýšila přímo-úměrně, dle počtu možných způsobů využití ....
Určitě chci zdůraznit, že zásadní vliv na celkový výsledek mají štětce. Dopřejte si vždy nejvyšší kvalitu štětců, v rámci Vašich možností.

Zde již fota, snad dostatečně přehledná pro každého :).... Všechny uvedené produkty používám dlouhodobě, v některých případech jsem výrobek koupila opakovaně.


CELKOVÝ PŘEHLED "ZÁKLADNÍHO SETU"...  a pak již jednotlivé kroky v posloupnosti nanášení make upu.




 

 

1. pěnový make-up Essence by měl vyhovovat všem typům pleti, s výjimkou velmi suché.

Korektor CATRICE je skvělý a dá se využít i jako náhrada za bázi pod oční stíny. Tyto báze se určitě dají sehnat do 100,- Kč, ale bohužel jsem nenašla takovou, která by měla srovnatelnou kvalitu s luxusními značkami (například Urban Decay).



VARIANTA SYPKÉHO TRANSPARENTNÍHO A LISOVANÉHO ZMATŇUJÍCÍHO PUDRU

2. Dvě varianty pudru - sypký, transparentní a zmatňující, pro fixaci líčení všech typů
a odstínů pleti. 

Dále Stay Matte od Rimmelu, jež má dle mého názoru daleko lepší efekt, než jeho o mnoho dražší luxusní "ekvivaletní produkt", např. Blott Powder od MAC.

 

 

3. Na úpravu obočí - postačí, dle barevného typu, oční stíny ze skvělé paletky CATRICE, k nanášení doporučuji zkosený štetec na aplikaci gelových linek, od stejné značky.

Na fixaci obočí vřele doporučuji "řasenku na obočí" od Essence. Bohužel se jedná o limitovanou sérii a tak pro jistotu ještě přikládám bezbarvý gel stejné značky. Nutno podotknout, že Guarilla Gardening se svojí kvalitou vyrovná mému oblíbenému "Speed Brow" od Benefitu, který používám již 7 let.

Dle mého názoru, obočí je možná nejdůležitějším bodem celého líčení. Rozčleňuje proporce v obličeji a správně upravené vyrovnává i různé asymetrie. Pozor na příliš vytrhané obočí, spolehlivě Vám přidá 10 let!!



 4. O krajkové tvářence Dermacol č.4 už jsem psala na blogu mnohokrát. Je to jeden z mých úplně nejoblíbenějších, multifunkčních kosmetických produktů vůbec. Sedí všem barevným typům a velmi oceňuji naprosto "ne-oranžový odstín", který se skvěle hodí na konturování. Další využití jsem vypsala přímo na fotu, ještě bych doplnila funkci očních stínů
a podkladu pod lesk na rty.

Tvářenka CATRICE je skvěle pigmentovaná a vyrábí se ve velmi zdařilých odstínech!

 

5. Oční stíny ABSOLUTE NUDE musím vychválit až do "kosmetického nebe".... vlastním paletku NAKED 2 od Urban Decay a ta je samozřejmě o něco lépe pigmentovaná, ale i levnější alternativa CATRICE je skvělá a tím spíše, že obsahuje odstíny, které jsou více než perfektní na stínování obočí.

Stíny 3D od Essence jsou asi dobře známy všem, dají se použít i jako klasický rozjasňovač a na značku Essence jsou naprůměrně dobře pigmentované.

6. Pro dívky a ženy, které se neobejdou bez linek anebo oční kontury, jsem zvolila tekuté linky od s-he, kterých jsem sama spotřebovala několik balení, dále fixu na linky a skvělou kajalovou tužku od Essence. 

Řasenka WoW Lash od Rimmelu je moje no.1 v kategorii do 100,- Kč a toto je mé, již asi 7. balení. Tato řasenka líčí podobně jako Lancome Hypnose. Nanáším ji ve více vrstvách, prodlužuje i zhušťuje řasy a má klasický kartáček (ne plastový).

 

 

7. Na závěr ještě přípravky rty. Osobně nejsem úplně "vysazená" na rtěnky, dávám spíše přednost leskům nebo "hybridním" rtěnkám, typu Color Whisper či Love Lips.

Druhý přípravek zleva je "rtěnko-balzám" od Jordany, který mám ze všech znázorněných produktů na obrázku nejraději. Je opravdu srovnatelný s tónovacím balzámem na rty od Diora. Zakoupila jsem jej na veletrhu Interbeauty a už se těším na podzim, doplním si s radostí zásoby a rozšířím barevnou škálu :)! 

Za zmínku určitě stojí i poměrně slušně fungující báze pod rtěnku od Essence. Jen doporučuji dávkovat v minimálním množství. V opačném případě funguje spíše jako čirý lesk.


8. Základem profi líčení jsou profi pomůcky a hlavně štětce. V rámci cenového limitu, který jsem uváděla, se mi nejvíce osvědčil štětec od Catrice na linky, který používám i na obočí. Dále cestovní, magnetický set 3 skvělých štětců na oční stíny od Sephory.

Tím nejlepším na konec je již proslulý Flat Top - Petra Lovely Hair. S přehledem se vyrovná kvalitou štětcům MAC nebo realTechniques. Není den, kdy bych tento štětec nepoužila, od té doby, co jej vlastním. Jeho cena se liší v závislosti na různých akcích, nyní by měl být k dostání za zvýhodněnou cenu.

Ještě rada ohledně čištění štětců. Velmi se mi osvědčil antibakteriální odličovací gel na pleť od zn. Vichy - Normaderm. Nicméně věřím, že jakýkoliv antibakteriální gel bude fungovat velmi podobně. To, co kvalitně rozpouští make up a působí bakteriostaticky na obličeji, odvede stejnou práci i na štětcích. Měla jsem i různé speciální čističe na štetce, ale mně osobně se zmiňovaný postup, s antibakteriálními gely, osvědčil nejvíce.

 

Snad Vám bude můj dnešní příspěvek k užitku :), děkuji moc předem za Vaše komentáře a také za tipy na přípravky v této cenové kategorii, které se osvědčily Vám!

Pokud čte tento článek někdo z blogerek, budu moc ráda, když budete v tomto TAGu pokračovat a dáte čtenářkám do komentářů odkaz :), .......zn. "za holky krásnější" ! :)




 

 

18 komentářů:

  1. Ahoj Ájo, děkuji za moc pěkný článek... ale přeci jen mi to nedá a musím Ti napsat, že jsem strašně moc vděčná i za to, že ukazuješ i dražší a méně dostupné produkty, protože značky typu Essence (nic proti ní) ukazuje na blogu skoro každá blogerka a recenze těch dražších produktů je někdy nemožné dohledat! Tvůj blog jsem objevila teprve o tomto víkendu a moc mě zaujal! :) Těším se, až si ho v klidu celý projdu! Zdá se mi, že takových je tu málo! Moc tleskám a fandím Ti!!! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, děkuji moc, ono je těžké se zavděčit všem, tohle byl článek pro čtenářky, které si psaly o levné produkty. Já používám spíš luxusní značky, ale zároveň mám ráda i některé produkty z drogérií, takže v recenzích dražších produktů budu určitě pokračovat :)! Krásné léto!

      Vymazat
  2. Dobrý den Andrejko, další super článek. Stíny jsem si koupila již minulý týden, jsou to přesně moje barvy, v pátek v noci jsem si objednala zvýhodněnou sadu štětců, v sobotu jsem při cestě na chalupu sehnala oční gel uriage v Příbramské lékarně a dnes jsem ještě úplně náhodou v naší malé lékárně objevila poslední balení v akci 1+1 micelární vody za 500 :-). Až mi ještě pošta doručí YC od Vás, budu šťastná žena! Z Vašich tipů mě zaujala řasenka od rimmelu, za řasenky já totiž hned po vůních utratím nejvíc :-)
    Moc děkuji a těším se na další video nebo článek :-D
    Sabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabinko, moc děkuji, to mám fakt radost, že se Vám videa a články hodily :)! Oční krém-gel Uriage už dodělávám a určitě si pořídím další balení! Ohledně řasenek, tak jsou samozřejmě i o něco lepší řasenky, než tato, ale řídila jsem se limitem "do 100,- Kč". Přeji Vám krásné léto!!!!

      Vymazat
  3. Stay Matte od Rimmelu stojí za nic, nevydrží matovat, dělá na obličeji masku a strašně mi zdůrazňuje chlouky na tvářích (připadám si pak jako opice). Daleko lepší je pudr Smooth Skin od NYC, stojí míň než Rimmel (teď jsem ho dokonce koupila v akci za 60Kč) a matuje opravdu až do večera (mám mastnou pleť). Zkuste, uvidíte :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip Petulo, na NYC se ráda podívám! Nicméně, záleží asi na typu pleti a vím, že na Stay Matte byly výborné recenze i u ostatních blogerek. Pravděpodobně i záleží na tom, co se dává pod pudr a čím se pudr nanáší. Já používám podkladovou bázi Benefit POREfessional a pudr nanáším zásadně štětcem. Přes den používám i zmatňující papírky Sephora. Mapy se mi nikdy na obličeji nedělaly, to bych pudr pochopitelně dál nepoužívala, obzvláště, když mi doma leží třeba YSL anebo Benefit. Popř True Match od L´Orealu, který je taky moc fajn (jen tolik nezmatňuje).

      Vymazat
  4. úplne super článok :)..ja som tiež študentka a nemám moc peniaze na kzmetiku

    pozývam ťa na môj blog :)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní7/8/13

    Dobrý den Andrejko.Jako vždy super článek...Můžu se zeptat kde kupujete kosmetiku Catrice? Díky Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, Catrice buď v Tescu anebo v Kauflandu. Údajně se dá sehnat i v Douglasu, ale tam jsem ji ještě neviděla... Krásné léto!

      Vymazat
  6. super článek s dobrými rady:)..jinak ten pudr od rimmelu mám také,je skvělý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, naprosto souhlasím. Měla jsem několikrát Blott powder od MAC a tento je určitě lepší a 7x levnější :D

      Vymazat
  7. Zdravím Andrejko,
    dobré tipy a přidávám se k nadšencům štětců PetraLovelyHair. Dnes dorazily a jsou úžasné. Trošku jsem myslela, že flat top bude větší. Mám od everyday minerals a je super, ale potřebovala jsem ještě druhý. A tohle je velikost výborná. Opravdu se dostane všude a použití má velmi široké, přesně, jak si chválíte. Jen bych ráda ještě nějaký tip na cenově podobný štětec na oči. Zatím jsem žádný přijatelný nenašla. Myslím takový ten tročku větší, třeba i zkosený. Žádnou sadu nechci, jen opravdu tento jeden. Tak jestli máte nějaký tip? Jo a jinak jsem si koupila na zkoušku pudr Max Factor Creme puff a je teda super. Cena 179,- taky není moc vysoká a je to 20g. Vydrží dlouho, můžu doporučit:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Elenko, to mám radost, že jste spokojená! Pokud mám správné info, již velmi brzy bude k dostání sada štětců na oči od Petra Lovely Hair, tak bych doporučila si ně počkat .... Já mám na oční stíny štětců více, kdyžtak jukněte na video recenzi štětců realTechniques, na Youtube - Červencové tipy II.
      Max Factor je určitě dobrý, hodně jsem ho viděla používat maskérky v televizi anebo na Barrandově. Krásné léto! :)

      Vymazat
    2. Jůů, super, tak to si počkám. Doufám, že budou stejně dobré, jako tyhle:-))))

      Vymazat
  8. Moc pěkný a pro mnoho lidí určitě užitečný článek..! Zrovna v pondělí mi došel ten lesko-balzám od Jordany v odstínu Sugar plum a od té doby se ho nemůžu nabažit. Je to nádherná "berry" barva, kterou teď úplně miluji a to nejen na rtech, mám pocit, že potřebuju milion věcí v této barvě nebo věcí, které mají "berry" třeba jen v názvu...:D Jediná výtka k tomu balzámu je, že je tak hydratační, že na rtech přímo taje, což je na jednu stranu fajn, ale když rty přejedu vícekrát, abych ho nanesla opravdu všude, vytváří takovou nepěknou vrstvu, která má tendenci se rozpíjet a zvýrazňovat nedokonalosti na rtech (ale to bude asi i tím, že je to celkem tmavá a výrazná barva)...ale začala jsem ho nanášet štětečkem na rty a pakt je ten efekt i barva prostě nádherný...krásná barva, sice výdrž nic moc, ale to je jasné, když to má takovou konzistenci..ale líbí se mi, že i když už se neleskne, funguje trošku jako lip tint a rty jsou ještě nějakou dobu hezky a jemně zabarvené...jen mě ještě trošku štve to zavírání, skoro vždycky si při otvírání drbnu do toho balzámu a pak je zapatlané skoro celé víčko...kupovala jsem ho teď v akci asi za 30 Kč, takže za tu cenu úžasný výrobek a všechno ostatní mu prominu, až bude zase nějaká akce, musím se podívat po dalších odstínech...:) Jakýpak odstín sis vybrala ty? :)

    www.thingsbydebie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.