Pages

9. 12. 2013

REVIEW PETRA LOVELY HAIR - EYE´S MAKE UP BRUSHES KIT

RECENZE - SADA ŠTĚTCŮ NA LÍČENÍ OČÍ - PETRA LOVELY HAIR

 



Krásný večer,

delší dobu testuji, a to každodenně, sadu štětců na líčení očí od značky Petra Lovely Hair, kterou jsem zakoupila přímo v eshopu Petra Lovely Hair zde: KLIK 

Sadu jsem testovala nejen na sobě, ale i na spoustě dalších lidí, které jsem líčila, takže myslím mohu již napsat svůj názor na tento set štětců, byť subjektivní. Současně však, můj názor je  rozšířený, s ohledem na to, že jsem líčila různé oči, co do velikosti, věku atd.

Začnu pouzdrem, které je z příjemného, měkkého saténového materiálu. Barva černá, mírně lesklá, elegantní. Je fakt, že na černé je hned vše vidět, ale obal lze bez problémů vyprat (prala jsem v pračce na 30C, v ochranném sáčku, při 15ti min programu na velmi jemné prádlo). Po vyprání pouzdro vypadá jako nové.



Sadu tvoří celkem 6 štětců, které mají označení P01 - P06. Co do designu, líbí se mi kombinace černé a růžové, alespoň za sebe mohu říct, že růžové konce štětin mi padly do oka ihned. Bílá barva na koncích štětin vypadá obvykle okamžitě velmi ušmudlaně, černá působí "nudně". Rukojeť štětců je černá, dřevěná a dobře padne do ruky. Klidně bych brala i bílou variantu, ale chápu, že by se asi nelíbila většině zákaznic.

Potisk štětců je poměrně kvalitní, i po každotýdenním (někdy i častějším) praní štětců písmenka zůstávají, jen nepatrně ztrácejí svoji původní ostrost (což je vidět i na fotu). Na druhou stranu i štětce od dražších značek (např. MAC, Dior atd.) nemají potisk "nesmrtelný" :-).

Nevím, zda štětce používám přesně tak, jak bylo autorkou zamýšleno :-). Popíšu, jak se jednotlivé štětce osvědčily mě a na co přesně je používám já osobně.

ŠTĚTEC P01


P01 má kratší a husté štětiny, je poměrně "nepodajný". Používám ho na roztírání báze pod oční stíny, dále na gelové oční stíny, nanášení stínů "na mokro", na aplikaci pigmentů a glitrů do míst, kde je potřeba vysoká intenzita pigmentace. Další možné využití je na nanášení krémového korektoru, zvláště na větší plochy. Špičkou štětce lze nanášet rozjasňovač například pod obočí, případně do vniřního koutku oka (ale na to je potřeba cvik, přeci jen je štětec trošinku "širší", což není úplně ideální u očí, které jsou malé či zapadlé).


ŠTĚTEC P02


P02 - je štětcem, pokud to správně chápu, určeným na "blending" neboli roztírání barev do ztracena. Můj názor je ten, že když P02 srovnám třeba s "blendícím" štětcem od Sigmy, zdá se mi příliš "tuhý" a možná pigment stírá trošku více, než by měl. Takže spíše než na klasické "blendění" (omlouvám se tímto za to, co provádím jazyku českému :-), ale lepší český ekvivalent mne nenapadá, "rozmazávání, roztírání atd." mi zní spíše jako slova vhodná do kuchyně :-).
Protože mám docela velká oční víčka, P02 používám k nanášení základní barvy stínů na celé horní víčko, tzn. používám tento štětec opravdu úplně při každém líčení. Dále je super ke korekci při přesném líčení, jako jsou například "kočičí" oči, kde klasický blender nesetře dostatek stínů. 


ŠTĚTEC P03
 

P03 - seznamte se, máte tu čest s nejlepším štětcem na obočí na světě! Mám doma vyhlášený štětec od specialistky na obočí celebrit zn. Anastasia Beverly Hills, po kterém prahne kdekdo z řad profi vizážistů. A i v porovnání s touto velkou konkurencí P03 vede! Má perfektní střih, je dokonale "tvrdý" a přesný. Pokud Vaše obočí není značka "ideál", jednoznačně tento štětec doporučuji jako totální "must have".
Další využití pro mne osobně je zjemňování a fixace očních linek pomocí tmavého očního stínu.


ŠTĚTEC P04

 P04 -  je určena na aplikaci linek, zejména gelových a tuto funkci plní na 1*. Gelové linky ale zdaleka nenosím každý den. Další využití je na aplikaci tmavých stínů přes linky, kreslené tužkou nebo tekutými linkami. Štětec lze po důkladném vyprání použít i na precizní práci s korektorem, například při líčení na focení.



ŠTĚTEC P05


 P05 - přemýšlím, jestli je mým NEJvětším oblíbencem ze sady anebo zda-li je to P03. Ale vzhledem k četnosti využití, vyhlašuji P05 "superstar" celé sady! :-) Alespoň pro mne. Je to štětec určený ke konturování a stínování očních záhybů, hlavně "banánku". Výborný je i na menší plochy. Je super na velké i menší oči. Lze s ním dobře pracovat i na spodním víčku. Jedním slovem, je dokonalý.


ŠTĚTEC P06

 
P06 - univerzální štětec na větší plochy. Nanášení báze (stejně jako 01), stínování velkých ploch, popř. použití na gelové stíny jako např. Maybelline Color Tattoo nebo podobné stíny od Benefitu. Dále použití pudrových stínů mokrou metodou. Je perfektní i na nanášení tekutějších korektorů do očního okolí. 

Můj závěr:
se sadou jsem mimořádně spokojená. Kromě výhrady ke štětci na "blendění" nemám "stížnosti" vůbec žádné :-). Možná bych uvítala, kdyby sada obsahovala štětec typu Pixel point od RT viz. foto:


Štětec je z podobné sady na líčení očí od Real Techniques a kromě "blenderu" a tohoto "pixel point brush", je sada RT pro mne o dost horší (oproti PLH) . Pixel point používám jako jediný ze sady jako doplnění k sady Petra Lovely Hair, a to konkrétně na prosvětlování vnitřních koutků oka a jako rozjasňovač pod obočí. Ale je to jen můj subjektivní názor.

Celkově hodnotím sadu na líčení očí od Petra Lovely Hair jako excelentní a co mne udivuje, je cena. PC je 690,- Kč, což znamená, že 1ks štětce vyjde na cca 115,- Kč včetně pouzdra. Nyní je sada v akci, takže 1ks štětce vyjde na cca ani ne 100,- Kč. A to je výborná cena za skvělou kvalitu. Nejlevnější kvalitní štětce na oči od profi značek začínají někde okolo 250-300,- Kč a to je naprosté minimum.

Sadě Petra Lovely Hair určené na líčení očí uděluji nejvyšší hodnocení a to 5 srdíček z 5ti možných.


Je mezi Vámi, čtenářkami někdo, kdo již tuto sadu vlastní??? Jaké jsou Vaše zkušenosti? Předem děkuji za Vaše názory!


21 komentářů:

  1. Já si ji furt chtěla koupit, tak jsem to po této recenzi hned udělala. Mám její štětec na make up a můžu říct, že je super.
    Takže díky za recenzi! :)

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji hrozně moc, těší mně, že byla recenze někomu užitečná :-), věřím, že budeš se štětci spokojená!

      Vymazat
  2. Ahoj Ájo, štětce jsem si koupila hned jak se objevily u Péti v eshopu, protože jsem doma měla už i její dva předchozí štětce a ty jsou super! Nejdřív jsem byla trochu bezradná co na co použít :-) Ale po Tvém úžasném kurzu mi to bylo hned jasnější. Nevím jak mi dřív mohl stačit jeden štěteček na všechno :-)
    Souhlasím s tím, že štětečky i pouzdro jsou moc hezky vypracované - za tu cenu!!!!
    Teď si nejsem jistá, jestli nutně nepotřebuji Pétin nový štětec round top :-)
    Přeji krásný den :-)
    P.S. Včera přišel balíček z galaxie - to byly vánoce :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabinko, děkuji, to mne moc potěšilo!!! :o)) Také jsem štětce objednávala hned, jak je dala Péťa do prodeje :D. Měj se moc krásně a mám radost, že Tě balda z Galaxie potěšil :-) papa!

      Vymazat
  3. Péti sadu štětců na oči mám už nějaký ten pátek, nemohla jsem se jejich uvedení dočkat a proto jsem objednávala hned jak je Péťa dala na eshop :-) Moje nadšení když mi dorazily bylo veliké! Jsou opravdu moc fajn, a já je používám jako jediné štětce na oči téměř každý den. Co je teda pravda, tak jsem si říkala, že blendící štětec bych chtěla vyzkoušet ještě jiný, jelikož nemám porovnání s jinými a myslím si, že by mohl být o chloupek lepší. Ale to je jen malý detail a já jsem opravdu se sadou spokojená a můžu jen doporučit :-) Sada je podle mne kvalitní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, děkuji za zkušenost, tak uvidíme, třeba se ještě dočkáme nějakého přírůstku :-). Ten "blendík" myslím si ubírá trošku více pigmentu, než by bylo potřeba, ale třeba to tak je schválně, netuším. Ale mám srovnání s jinými značkami. Nicméně to je jediné, co bych změnila a je jasné, že není produkt, který by vyhoval ve 100% všem, no... :-)

      Vymazat
  4. Já se furt rozhoduju, jestli ano nebo ne, ale tahle recenze mě postrčila směrem k ano, díky za ni ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tak to mne těší, že to bylo někomu k užitku :)!

      Vymazat
  5. Ajo, stetce mam od zacatku, uplne je miluju, fakt super a ta cena no proste celkove bomba. Jeste se tesim jak si poridim ten novy. Ahoj

    OdpovědětVymazat
  6. Koupila jsem si sadu hned po objevení u Péti v e-shopu, mým oblíbencem je též P05 (je úžasný) a P03, "blendič" by mohl být trochu chlupatějsí a jemnější. Zároveň jsem se tě chtěla zeptat, jestli plánuješ nákup a recenzi na Pétin round top na pudr a tvářenku. Docela by mi pomohla v rozhodnutí jestli zakoupit či ne, přeci jen Pétin small kabuki je úžasný miláček na pudr i tvářenku a pokud na světě není nic lepšího docela by mi stačil ;-). Moc se mi líbí tvé články i videa. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní10/12/13

    Taky jsem dlouho váhala nad koupí této sady......a po přečtení tvé recenze půjdu do toho!!! Vždyť jsou vánoce :-) je třeba si udělat radost :-)
    Moc díky!!!
    Petra

    OdpovědětVymazat
  8. já jsem si koupila ten štětec na makeup a s tím jsem moc spokojená, i když ho tedy používám na něco jiného:-) ale je super.
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  9. Sandra S.11/12/13

    Andrej, tak už opět vím co budu asi nutně potřebovat :) :) :) Chtěla jsem se zeptat co byste raději volila za štětce na na make-up, jestli ty od Petry a nebo ty od Ebelin jak jste měla ve videu. Včera jsem byla v Německu nově otevřené prodejně DM a ty štětce tam měly :) :) no musím říct, že jsem se cítila jak v kosmetickém nebi :) :) :)

    Děkuji Sandra

    OdpovědětVymazat
  10. od Péti mám ten štetec na makeup a ty na oči a musím je opravdu pochválit. Nečekala jsem, že budou tak skvělé, ale opak je pravdou. Pracuje s nimi krásně, používám je už dlouho a po vyprání jsou jako nové, štětinky neopadávají, všechno v pořádku. Pokud někdo váhá, tak by do toho měl určitě jít :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jestli můžu poradit, místo blendění můžeš použít třeba stínování..:-D Štětce jsou pěkné, mě jen trošku vadí ta barevná špička, ve mě to budí dojem toho, že štětec není očištěný, prostě od stínu, a když už jsou dvou barevné, tak já mám hrozně ráda, když je ta špička světlá, prostě očištěná:)) Ale tak to je jen moje úchylka divná:)) Líbí se mi ten P01, na stíny mám ráda takové s kratším chlupem.. Super fotky, děkujeme za recenzi:)

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní11/12/13

    Petru mám hodně ráda,
    štětce jsou super, ale to pouzdro smrdí jak od vjetnamců

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní17/12/13

      Tak logicky, Petry štětce se vyrábějí v Asii tak co by si čekala..

      Vymazat
  13. Anonymní12/12/13

    I think the admin of this site is really working hard in favor of his web
    site, because here every material is quality based material.


    Look into my homepage :: อาหารเสริมผิวขาว

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní12/12/13

    I am гeally іmpressed with your writing skіlls as well aѕ with the layout on yo&X75;r blog.
    Іs this a ρaiԁ theme or did
    you m&X6f;difу it yourself? Anyeay keep uup the &X6E;ice quality
    writing, it's ra&X72;е to se&X65; a great blog liκe this one today.


    Here іѕ my websіte: web site

    OdpovědětVymazat
  15. Pěkná recenze, asi taky neodolám :) Na všechno používám jeden štětec, takže něco "normálnějšího" by bylo asi víc než vhodné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Je to obrovský rozdíl hlavně ve výsledku, troufnu si říct "diametrálně odlišný". Tím myslím rozdíl, pakliže člověk používá 1 štětec anebo jakoukoliv profi sadu... To mluvím samozřejmě z vlastní zkušenosti. Rozhodně jsem se nenarodila s profi štětci v ruce :-D, takže jsem dost dlouhou dobu používala také 1 štětec na vše no.... normálka :-)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.