Pages

2. 1. 2014

TAG - NEW YEAR - QUESTIONS BY MY SIST

TAG NEW YEAR - QUESTIONS BY MY SISTER

 

 

Krásný čtvrteční večer :),

jako první letošní post jsem chtěla napsat novoroční TAG 2013, jak jste ho mohli vidět třeba u Rendy z  Ordinary Life, ale poměrně značně mne překvapil email od mé sestry, který měl v předmětu uvedeno "otázky pro blogerku" :-D. Strašně mně to pobavilo, a protože mám ptákoviny podobného typu ráda, tak na otázky odpovím, s tím, že  je opisuji přesně tak, jak mi přišly ( i když hlavou mi zní něco ve stylu "na blbé otázky" neodpovídám, né legrace, samozřejmě)! 


1. Ájo, jakou máš dnes náladu, upřímně?
Ehmmm, skončila mi včera dovolená, skončily Vánoce, moje nejoblíbenější období v roce a chtěla jsem natočit nové video. Jenomže pak jsem se podívala na nové video k mé oblíbené youtuberce, a když jsem viděla komentáře pod videem, opravdu mne přešla chuť dnes cokoliv natáčet :-D. Stačí???.....

2. Je nový rok, máš nějaká předsevzetí?
Předsevzetí nemám a ani si je nedávám, protože nevěřím,že systém "předsevzetí" funguje. Bohužel, většina lidí předsevzetí nikdy nedodrží a není to úplně jejich chyba. Respektive chyba je v tom, čemu věnují pozornost. Pokud chce někdo měnit něco "špatného", tak logicky tím, že se zaměří na ten který "negativní jev", tak ho tou pozorností doslova živí a přitáhne si k sobě ještě více toho, co nechce :-). Pokud se mi zdá, že bych měla něco měnit, pracuji na tom celoročně, ale tak trochu z "opačné strany" :-)

3. Měla jsi vloni nějaká předsevzetí?
Na tuto otázku mám stejnou odpověď jako na tu předchozí. Ano, měla jsem určité cíle a přání. No většina z těch, které pro mne byly důležité, se mi splnily. (Pozor, někdy můžeme mít zkreslenou představu o tom, co JE pro nás důležité). Ty ostatní cíle či přání asi nebyly důležité anebo pro ně ještě nenazrál správný čas. Úplně vše má "správný čas", a to je potřeba respektovat. Dřív jsem to neuměla. To je asi jedna z věcí, ve kterých jsem se "zlepšila" :o))

4. Kouříš??? 
WAS?? ségra, Apríl bude až 1.dubna! :-D. Takhle otázka mne pobavila, protože jedna z věcí, které víš na "beton", že se mi hnusí jsou cigarety a teď se fakt nechci nikoho dotknout!! Občas jsem si zapálila někdy těsně po 20tce, pak jsem měla období, kdy jsem se učila na zkoušky a to jsem kouřila jako tovární komín :D. Ale pak přišla vážná nemoc a uvědomila jsem si, jaký jsem s tím kouřením idiot! Strašně mi to páchne, připadá mi to "tupé" s ohledem na zdraví, drahé, u holek hrubé  a hlavně nemoderní. Mám to štěstí, že díky své práci poznávám výjimečně nadané a mimořádně úspěšné lidi, kolik z nich je kuřáků? Tak 5%, maximálně. Troufám si říct, že podle pleti poznám kuřáka na 90%. Na pleti je vidět i 1 cigareta denně.


5. Kam bys chtěla letos na dovolenou? 
Haha, někam, kde mi nebude fungovat roaming a BB, to považuji v dnešní době za největší luxus. No ale protože to je utopie, přála bych si mít alespoň 2 týdny dovolené v celku, což se mi už hodně let nepoštěstilo. Destinaci mám jasnou, ale přání se nemají vyslovat :-)

6. Kolik času ti zabere denně malování a odlíčení?
Nelíčím se úplně každý den, ale i tak si pleť čistím 2x denně, důsledně, bez výjimky, což jde pochopitelně rychleji, když na pleti není make-up. Běžné, denní líčení mi zabere 10-15 minut, zvládla bych to i rychleji, ale je to v podstatě jediná chvíle přes den, kterou mám "jen pro sebe". Líčení a hru s barvami prostě miluji, je to pro mne relax. Pokud se líčím na nějakou speciální příležitost, zabere mi to cca 30-40 minut.

7. Kdy jsi naposledy šla spát v s makeupem?? 
Haha, tak to vím naprosto přesně. 5.8. 2007, kdy se mi narodila dcerka, ráno ve 4.21. Tenkrát jsem to nějak nestíhala, fakt :o))))

8. Maluješ se každý den, popř. kdy ne?
Na to už jsem odpověděla u otázky č. 6, nemaluji se, když zůstávám doma anebo když chci strašit lidi :D

9. Vychytávka/produkt roku 2013?
Těch je hodně a velmi brzy zveřejním video na toto téma :-)

10. Propadák roku 2013?
Tak těch bylo více, než "vychytávek" pochopitelně.

11. Jak vidíš letošní rok, v lepším světle, než ty uplynulé? 
Těžko říct, už jsem spoustu věcí viděla v super světle a pak to nedopadlo a naopak. Vše je o polaritě, světlo a stín jsou dvojčata. Snažím se dělat vše nejlíp, jak můžu (ne lépe, než můžu) a zbytek nechávám v rukou něčeho vyššího, k čemu mám respekt. Je iluze, myslet si, že máme vše výborně ošéfovaný a ve svých rukou. Je spousta okolností a vlivů, o kterých nevíme a tuším, že jich je možná víc, než těch, které si uvědomujeme. Trošku těžké téma na "beauty blog" :o)))

12. Jsi pesimista/optimista/realista?
Rozhodně každým coulem optimista. Je fakt, že už mne zaskočilo hooodně věcí, ale nikdy jsem se nenechala zlomit do zatrpklosti. Mám ráda život, vážím si ho, chci se mít dobře a chci, aby se měli dobře i lidé okolo mně. Věřím, že nikdo není "oběť" nebo dítě "štěstěny". Nic není náhoda, všechno je výsledkem našich rozhodnutí, která jsou někdy špatná nebo úplně super blbá :o)), ale člověk, který nedělá chyby,  je člověk, který nedělá nic :-D. 

Věřím v dobro a i v dobro v lidech. A když se někdo s prominutím chová jako idiot nebo dělá naschvály a manipuluje s druhými lidmi, je to to tím, že prostě "lépe neumí". Takovým lidem se ale snažím za každou cenu vyhýbat, pokud je to možné, protože negativita je fakt nakažlivá. Máme velké štěstí, že přátele si můžeme vybírat :-D. Obklopuji se lidmi, kteří mají podobný přístup k životu, což se mi daří i v práci.
Strašně se mi líbilo, co řekl Jarda Jágr, když se ho po utkání reportér ptal: "věřil jste vůbec, že vyhrajete?" no a Jarda se na něj chvíli nechápavě dívá a pak říká: "no jasně, věřit přeci je absolutní základ všeho".....  Tím se oklikou dostávám k dalšímu výroku, který mne zaujal. Byl to rozhovor s "moderní čarodějnicí" Noirou z Kouzelného zrcadla. Jan Krauz se jí ptal, "co vše je možné". A ona mu odpověděla: "jediné, co není možné, je oživit mrtvého člověka"... takže asi tak. 

13. Co Češi - čím tě baví a co na nich nemáš ráda?
Jsou věci, které se mi líbí a pak ty, které mi nelíbí vůbec. Češi jsou na jednu stranu národ neskutečně šikovný, flexibilní a vynalézavý, no ale ta vynalézavost občas souvisí s podlézavostí, vypočítavostí a omezeností. Češi jsou velmistři ve vymýšlení výmluv a omluv čehokoliv. Jen málokdy jsem slyšela, "mám se blbě, protože jsem se udělal špatné rozhodnutí, je to moje chyba". Drtivá většina lidí se chová zbaběle a pro 
své chyby a neúspěchy mají naprosto uvěřitelné výmluvy. Většina lidí u nás neví, co je to pořádně "makat" a nedej bože, dělat něco jen tak... "jakože zadarmoooo"??? :o))) A pak závidí těm, kteří třeba dlouho něco zadarmo dělali a pak se jim daří. Stačí se přečíst pár komentářů u úspěšných blogerů..... :/
Na druhou stranu v posledních letech pozoruji jakoby určité "probuzení" u lidí, mění se jim v životě hodnoty a možná se mi to zdá, ale mám pocit, že lidé chtějí více "žít", než jenom "mít".. jestli to píšu srozumitelně :-)

14. Na co se v letošním roce opravdu těšíš?
Těším se na vše, co mne baví, včetně blogování a natáčení videí a těším se na lidi, které mám ráda, na cestování a na kurzy a semináře, které mám v plánu navštívit :-).
Snad jsem odpověděla srozumitelně, každopádně nejlépe, jak jsem mohla a jak to cítím. A naprosto respektuji, že kdokoliv může mít jiný názor, snad jsem se nikoho nedotkla. Takhle to vidím já, dnes, 2.1.2014.

Přeji vám takový rok, jaký si sami přejete! A nebojte se mít sny a cíle, možné je úplně vše :-)!

 PS. a pokud by se vám hodila k plnění těch vašich přání nějaká inspirace, tak zde jsou mé top 3 knihy, které se mi za uplynulý rok líbily úplně nejvíce:




 

14 komentářů:

  1. Jé dobrý tag, ale odpovědi jsou fakt super, úplně jsem ho zhltla :)
    šťastný nový rok :)

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji hrozně moc, to mám radost! :-) Je mi jasné, že moje názory jsou pro někoho možná trochu kontroverzní, no ale píšu to tak, jak to cítím, jinak bych to už nebyla já.... :-)

      Vymazat
  2. já se musím přiznat, že jsem se neodlíčila letos na Silvestra :X fakt na to vždycky dbám, i když přijdu domů nad ránem, tak si na tom dávám záležet, ale letos jsem byla hrozně utahaná a byli jsme u kamaráda, koupelna byla jenom dole a mně už se tááák nechtělo jít ještě po schodech... ale hned ráno jsem to sundala a doufám, že to bylo letos naposled :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natálko, myslím, že pravidla jsou od toho, aby se aspoň na Silvestra mohla porušit :o))), alespoň co se kosmetiky týká :D

      Vymazat
  3. Líbí se mi tvoje životní filozofie! Některé odpovědi mi jsou obzvlášť sympatické, protože to mám podobně ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji hrozně moc! :) Musím říct, že mne to nepřekvapuje, měla jsem stejný pocit, když jsem četla tvůj blog, na několika místech mne to "trklo" :-) Přeju ti krásný rok 2014, máš super blog, tak ať se ti daří ve všem, do čeho se pustíš! :-)

      Vymazat
  4. Pekne odpovede a celkovo je ten TAGA zaujímavý. Kika

    OdpovědětVymazat
  5. Ajo, krasne jsi to vsechno vyjadrila, musela jsem si to precist jeste jednou:-).
    Me se libi ta kombinace filozofie a make- upu:-)))), umis ty roviny krasne sladit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aknelko, děkuji moc, pěkně jsi to vyjádřila! :-) Já myslím, že se v principu jedno s druhým nevylučuje, naopak by to mělo jít ruku v ruce :-)

      Vymazat
  6. Anonymní5/1/14

    Hеllo there, I disсovered your site via Google at the same time as
    searching for a related topic, уour websіte got hede up, it appears to be like great.
    Ι have bookmarked it in mу google bookmarks.
    Hello there, sіmply became alert tο your blog thru Google, and locatеd that
    it is really informative. I'm gonna wаtch out for brussels.
    I'll be grateful iff you continuе this in future.
    Many folks can be benefited from your writing. Cheerѕ!


    Ϻy site; vente privee ugg [http://vente-privee-ugg.northcoastparks.com]

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very much, highly appreciated. I had a look at your webpage, but unfortunately my French is a "very basic" :-)

      Vymazat
  7. Anonymní7/1/14

    Nádherné myšlenky zde napsány!! Musím se přiznat, celý tento tag jsem přečetla jedním dechem nedávno jeden večer, kdy jsem padala únavou do postele a krásně se mi pak usínalo!! Cítila jsem se jakoby taková nabitá optimismem...některé věty mi mluví z duše. Více takových tagů :-) Nicolce to moc sluší a ségra je taky kočka!
    Péťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, tak to mne fakt moc těší, děkuji i za ségru :-)!!

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.