Pages

6. 8. 2014

MY FAVOURITE SUMMER SKIN CARE PRODUCTS

MOJE LETNÍ PÉČE O PLEŤ

Protože mi chodí spousty dotazů na to, jak pečuji o pleť v létě, rozhodla jsem se, že vám v dnešním postu ukážu produkty, které aktuálně používám nejvíce. 

Obecně se snažím v létě minimalizovat počet kosmetických přípravků. A jak vidíte na fotu, nejvíce jsou zastoupeny přípravky pro dokonalé čištění pleti, jež považuji, společně s pitným režimem, za absolutní základ pro zdravou a hezkou pleť. Také jsem hodně omezila čištění pomocí produktů, které se oplachují vodou. Hodně se mi pak zlepšila kvalita kůže v očním okolí.


Překvapivě mnohem méně používám micelární vody. Večer si obličej, oči, krk i dekolt vyčistím pleťovým mlékem Mixa. Nanesu krouživými pohyby, rozpustím, setřu jemným papírovým ubrouskem a opakuji tento postup cca 3x, dokud ubrousek není zcela čistý.
 Anebo použiji hydrofilní olej luxusní francouzské značky Veld's, která bohužel není moc známá, ale je naprosto skvělá. Olej se smíchá na obličeji s teplou vodou a vytvoří emulzi, kterou posléze setřu ubrousky, stejně jako v případě pleťového mléka. Jako poslední krok použiju na dočištění nejčastěji micelární vodu Eucerin nebo Mixu, event. exfoliační vodu Clinique č. 2. 

Čtvrtý produkt zleva je Veld's práškový enzymatický peeling, který naprosto zbožňuji. Používám ho 3-4 týdně, i když je určen pro každodenní použití. Po jeho nanesení je pleť dětsky hebká a rozjasněná, tento výrobek jsem si zamilovala a věřím, že si ho budu kupovat už stále. Dalším mým oblíbeným peelingem je Soap & Glory, o kterém jsem již dříve mluvila ve videích. Je více abrazivní, oproti jemnému enzymatickému přípravku Veld's.

Na fotu vidíte ještě dvoufázový čistič make upu od Yves Rocher, který mi poradila Rendy z Ordinary Life. Funguje skvěle, nicméně používám ho spíše výjimečně, když mám silnější líčení, například kvůli focení atp.

Každé ráno po probuzení používám tekuté mýdlo Clinique č. 2 a obličej opláchnu nejprve vlažnou a posléze studenou vodou (pak nanesu, oční "petrželku, dále krém Lancome anebo CC/BB cream).

Toto je můj neoblíbenější "večerní tým" :-):

Co se týká péče o pleť, oční okolí a rty, vidíte několik novinek a také stálice. Mezi absolutní hvězdné novinky, které mi vzaly dech a také všechny starosti s pletí, patří oční petrželkový krém Ziaja. Po pár týdnech používání mi natolik zlepšil kruhy pod očima, že prakticky nemusím používat korektor! Což považuji za kosmetický zázrak. Značka Ziaja se trošku hůře shání, ale spolehlivě koupíte kompletní sortiment v v eshopu Ruzova10.cz

Na noc si dávám na horní oční víčka výživný krém Helena Rubinstein Collagenist Re-plump Eye Zoom. Prakticky každý den používám oční stíny a cítím, že víčka potřebují výživu. "Petrželku" nanáším na spodní víčka ráno i večer. 

Mezi "revoluční" objev letošního roku, v kategorii péče o pleť, řadím multi-korekční krém Visionnaire od Lancome. Má unikátní gelovo-krémovou konzistenci. Používám ho již 3 měsíce a úplně mi zmizelo akné, sjednotil se mi odstín pleti i minimalizovaly póry, takže prakticky nepotřebuji ani make-up, na den mi stačí CC krém. Tento krém používám na noc a někdy i na den. 

Kromě toho testuji nejnovější sérum Phytomer Pionniére. Značka Phytomer je založená na výtažcích z moře a mořského planktonu. Řada Pionniére je novinkou, která má mít podobný efekt jako krém od Lancomu, jen se liší mechanismem účinku. Zatím ho používám měsíc a první dojem (i stav pleti) jsou velmi pozitivní.

Výživný balzám Bobbi Brown a Hydra-LipCare od Rexaline jste už na Beautypedii viděli a určitě ještě uvidíte :-))), jsou to totiž úžasné produkty!


Díky tomu, že mám momentálně pleť v opravdu dobrém stavu, na den mi bohatě stačí CC nebo BB krém. Stejně jako v loňském roce, používám CC mat od Dr. Brandt-a, je nepřekonatelný na mastnou pleť. Mezi mé svaté grály se bleskově zařadil i novinkový CC cream od Bourjois, který mám již ve 2 odstínech. Fantasticky kryje, sjednocuje pleť a přitom není vůbec na pleti vidět. Navíc, božsky voní. 

Do třetice mám nový objev od Avonu, který nevím, jestli se již v těchto dnech prodává. Jedná se o BB cream Matte a přestože jsem nečekala závratnou kvalitu, tak musím uznat, že v případě tohoto produktu jsem byla v pozitivní slova smyslu ohromená :-)! Pokud použiji ráno tento BB cream, nemusím totiž předtím vůbec používat jakýkoliv hydratační podkladový krém, velmi solidně hydratuje i kryje, zmatňuje a má SPF 15. V odstínu Light je na moji lehce opálenou pleť akorát, jen se obávám, že pro úplné bledulky bude spíše tmavší (na zimu).

Kdo mne sleduje už delší dobu, ví, že mojí specialitou je používání krémů určených na nohy na ruce :-))). Konečně je zde přípravek na obojí!!!! Jedná se o krém na ruce a nohy z nové řady Avonu Amazonian Treasures a věřím, že to bude bestseller! Krém má trošku legračně fialkovou barvu, fantasticky voní, božsky vyživuje a bleskově se vstřebává. Můj druhý oblíbenec je krém na ruce a nehty od Nuxe. Používám ho v hojném množství především na noc. 

A na závěr asi to nejlepší z péče o nehtovou kůžičku "ever" - legendární meruňkový krém Christian Dior, který údajně najdete v kabelce každé druhé Francouzky :-))). Doporučuji nanášet na noc, ráno se vzbudíte a ruce vypadají jako po profesionálním ošetření u manikérky :-).

Jací jsou vaši letní oblíbenci v péči o pleť? Jsme "příbuzné" přes některý z produktů, které vidíte na fotech??? :-) Bez čeho se neobejdete v létě vy? :-).

P.S. napište mi, jestli se vám takovýto typ postu líbí, pokud vás to bude bavit, udělala bych pokračování na další témata (vlasy, dekorativka, atd...).



27 komentářů:

  1. Typ postu se mi líbí moc, určitě bych udělala pokračování.. Ať už teď letní a pak zase znovu na zimu..
    Osobně tedy spíš preferuji videa, ale zrovna od tebe si ráda přečtu i články, jinak na blogy většinou mířím spíš minimálně, ale tady si to hlídám :)
    Ta fialová řada od Avonu mi hrozně voní, mám od nich masku a už pokukuji po dalším produktu do sbírky, tak teď je jasné, který to bude. Právě nohy a ruce pořád flákám, krému mám víc, ale pořád to jde nějak mimo mně, ruce si mažu v podstatě jen vždy po odlakvání a nohy asi tak 3x do roky, tak je na čase s tím už něco udělat..
    A závidím to zlepšení pleti, já mám pocit, že se mnou to jde poslední dobou spíš z kopce dolů..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, to mne velmi potěšilo! :-) Také bych raději spíše natáčela videa, protože mi to připadá daleko osobnější, ale je to opravdu hrozně časově náročné.... Fialová řada od Avonu je skutečně pecka a hlavně tedy ten krém na ruce i nehty :-). Na zlepšení mé pleti má určitě i lví podíl potravinový doplněk Dermax, který užívám už 4 měsíce, díky Péťě z Lovely Hair, která mi ho doporučila. Dá se koupit v lékárně a určitě o něm budu mluvit ve videu o červencových oblíbencích :-)...

      Vymazat
  2. Typ postu se mi moc líbí a zajímalo by mě všechno ;)

    Tu novou řadu od Avonu Amazonia mám celou a je úúúúžasná, ten krém na ruce je bombový :)

    Krém na ruce od Nuxe mě docela zaujal :)

    U micelárky Mixy mi hrozně vadilo dávkování, které na mě vždycky doslova vystříklo :(, ale jinak byla dobrá. A Eucerin mám z časopisu, ale ten ještě na svoji premiéru čeká :)

    Sororessa

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :-) Asi jsem to špatně napsala, od Mixy nemám micelárku, ale čistící ple'tovou vodu (tonikum), ale je fakt, že ten dávkovač skutečně tekutinu spíše "chrlí", než dávkuje :D...

      Vymazat
  3. Veld's miluju už několik let a fakt jde ten rozdíl poznat, když ho nepoužívám
    Rozmícháváš ten veld's peeling powder s olejem nebo s vodou (s tím olejem je naprosto krutej)

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že ho máš ráda :-). Už někdy vloni jsem u tebe zaznamenala článek, jestli se nepletu :-). Musím říct, že na odlíčení očí je ten olej snad nejlepší na světě a enzymatický peeling bych nominovala na "nobelovku" :-))). Nemáš prosím tě náhodou i zkušenosti s krémy, séry atp.?? Díky moc :-)

      Vymazat
  4. Máme stejnou tu micelární vodu od Eucerinu a krém na ruce a nohy z Avonu (ta vůně je fakt úžasná!) :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že pozitivní ohlasy na micelárku od Eucerinu jdou ze všech stran a zatím jsem nenarazila snad ani na jednu vysloveně negativní recenzi. Fialová řada od Avonu se taktéž povedla :-).

      Vymazat
  5. Anonymní7/8/14

    Skvělý post, preferuji před videem, které je vždy na dlouho - připadá mi jako ztráta času, psaná forma je stručnější a výstižná. Díky za recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-), určitě budou následovat podobné články v budoucnu :-)...

      Vymazat
  6. Určitě v postech tohohle typu pokračuj :) Já si v poslední době oblíbila Lemon Tea Tree olej od Saloos. Když jsem ho na jaře zkoušela poprvé, vždy jsem se po pár použitích začala loupat. Ale dala jsem mu další šanci a je super. Pleť se při malém množství neleskne, ale naopak je krásně vyživená a i pupínků je méně. Takže tenkrát byla chyba spíš v kombinaci s jiným produktem. Rozhodně vřele doporučuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, určitě pokračovat budu :-), už jen z časových důvodů ..... Saloos je absolutně super, také ho mám moc ráda :-)...

      Vymazat
  7. Anonymní7/8/14

    Na ten petrželkový kém jsi mě docela nalákala :-). Jinak posty tohoto typu se mi líbí, kolikrát upozorníš na něco, co by mě vůbec nepadlo do oka.

    OdpovědětVymazat
  8. tak petrželku asi musím zkusit, s těmi svými kruhy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vřele doporučuji, za ty peníze je to fakt zázrak, kam se hrabe veškerá drogérková kosmetika. Sama si budu objednávat další balení....

      Vymazat
  9. Moc pěkně zpracovaný článek. Uvítám více takových :) Mimochodem před delší dobou jsi se na Fb ptala, zda by byl zájem o článek s tématikou zvládnutí pracovních pohorů. Plánuješ ho stále? Osobně by mě tvé rady, tipy a postřehy moc zajímaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-)! Určitě, mám v plánu i úplně non-beauty témata, jen trochu bojuji s časem.... :-).

      Vymazat
  10. Skvělý post, uvítala bych i podrobnější recenze - třeba srovnání očních krémů, denních krémů, odličovacích mlék apod. nebo nějaké video/post o výrobcích Mixa. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za tip, zapisuji si do seznamu :-)!

      Vymazat
  11. Od Veld's mám lotion, žádný zázrak. Péči o rty od Rexaline mám taky, spokojenost. Ovšem moje stálice je All about lips od Clinique, používám už řadu let. Nic lepšího jsem nenašla. Horní i dolní tlapy mažu krémy od L'Occitane, na kůžičku Avoplex od O.P.I. Jinak posty tohoto typu mám ráda, a to jak názory blogerky, tak i zpětný vazby čtenářek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))))) ty "tlapy" mě fakt pobavily :D! Ano, All about lips je skvělý přípravek a spotřebovala jsem velmi hodně balení! Avoplex to samé, ten používám už 10 let. Ovšem stále mne láká zkoušet nové produkty, to se asi nezmění :-))). Určitě budu v tomto typu postů pokračovat, děkuji za zpětnou vazbu :-)!

      Vymazat
  12. Nejvíc mě zaujal enzymatický peeling :) Ted jsem objevila od firmy Kneipp za super cenu a jsem z něj nadšená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to výborná vychytávka a navíc velmi šetrná k pleti, měla jsem i podobný produkt od Dermalogica. Ten Kneipp peeling neznám, ale ráda se podívám, děkuji moc za tip! :-)

      Vymazat
  13. Posty tohoto typu mám moc ráda, určitě pokračuj! Já momentálně nedám dopustit na Ruboril 50+ a konopný krém (koupila jsem na Tvoje doporučení a velká spokojenost) občas Biodermu hydrabio na oči Ziaja mořská řasa. ,,Příbuzné´´ jsme přes Mixu a CC Bourjois a doufám, že budeme i přes ten Lancome. Čekám na dny Marianne a doufám, že bude nějaká použitelná sleva, protože ta cena je na mě mometálně dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tak to mne moc těší!! Krém od Lancome vydrží opravdu velmi dlouho, stačí ho malé množství. Během dnů Marianne by mohla být nejen sleva, ale třeba i nějaký dáreček k nákupu, myslím, že Lancome je mívá.... :-). Taky se těším!

      Vymazat
  14. Ajo nevím jak je to možné ale i když jsem o dost starší než ty a také typ pleti mám naprosto odlišný,tak vše co doporučuješ mi neskutečně vyhovuje.Už jsem toho koupila dost a stále jsem velice spokojená.Ty totiž používáš a píšeš o produktech o kterých jiné blogerky vůbec neinformují a to se mi moc líbí.Za mě tedy moc prosím hodně hodně podobných článků nebo videí :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.