Pages

21. 10. 2014

DERMOWORKSHOP S AVONEM

JAK PEČOVAT O PLEŤ - odborný workshop


Krásný den vám všem, 
dnes mám pro vás článek o mimořádně zajímavé akci, kterou připravila společnost Avon pro blogerky a jejich čtenářky, kterými jste právě vy :-).

Jedinečnost této akce spočívala v přednášce přední odbornice na dermatologii, paní Evy Přibylové. Tato šaramantní a energická dáma je profesionální školitelkou a má více než čtvrt století praxe v oblasti kosmetologie. Provázela nás celým workshopem a kromě akademických informací  nám přednesla velmi mnoho zajímavých příběhů z praxe a předala velmi zajímavé tipy, které shromáždila za celou svoji praxi - tyto "vychytávky" se vám pokusím shrnout do bodů, neboť jak se říká: "dobrá rada nad zlato". Na závěr workshopu paní Přibylová i názorně demonstrovala, jak se provádí mikromasáž očního okolí. Abych řekla pravdu, s tímto přáním jsem přišla já :-). Kdo sledujete Beautypedii od začátku, asi víte, že jsem certifikovaná kosmetička (i když spíše jen ze zájmu, živí mne naprosto odlišný obor :-),  péče o pleť je můj největší koníček už od dětství, ke kterému mne vedla moje babička.

Paní Přibylová mi byla nesmírně sympatická, protože know-how, kterým disponuje, je skutečně ohromující. Kombinuje jak tradiční postupy (ty, které znám od babičky), tak i nejnovější trendy v kosmetologii. Pro mne osobně to byl jedinečný zážitek, moc si vážím toho, že jsem si mohla rozšířit vědomosti a tímto společnosti Avon velmi děkuji, protože věřím, že některá doporučení od paní Přibylové se budou hodit i vám, mým milým čtenářům.

V průběhu workshopu jsme se dozvěděly i detailní informace o žhavé novince, která se objeví v kampani 15/2014 a začne se prodávat již tento týden, takže se máte na co těšit. 
Novinkou je řada NUTRI-ADVANCE, určená pro suchou a unavenou pleť prakticky všech věkových kategorií. Tváří této novinkové řady se stala nádherná topmodelka Daniela Peštová. 

NUTRI-ADVANCE má velmi bohatou konzistenci a obsahuje patentovaný komplex Nutri-3X, vzácné mastné kyseliny omega-3, 6 a 9. Vyživuje pleť, výrazně zvyšuje její hydrataci a posiluje ochrannou bariéru, která u suché pleti většinou není dostatečná. Kromě dalších benefitů také okamžitě redukuje jak pocit, tak i vzhled suché pleti. Řada obsahuje lehčí krém, určený na všechny typy pleti (s výjimkou pleti velmi mastné) a dále bohatě vyživující krém na pleť extrémně suchou. Snad mohu prozradit, že tyto skvělé přípravky se objeví v kampani za velmi výhodnou cenu, jak tomu u novinek bývá zvykem :-).



Než se pustím do souhrnu informací od paní Přibylové, na úvod bych chtěla zmínit informaci, pro mne  osobně velmi překvapivou.... Avon má v USA obrovské výzkumné centrum. Investice na jeho zřízení se pohybovala okolo 100 mil USD a v současné době zde pracuje více než 300 špičkových vědců a dermatologů! Wow..... to se mi líbí moc a vůbec jsem o něčem takovém neměla nejmenší tušení!

Informace od paní Přibylové, které by vás mohly zajímat, shrnu do následujících bodů:
- péče o pleť by už od mládí měla mít "anti-aging" prvky, které zahrnují především ochranu proti slunečnímu záření a tzv. volným radikálům, které poškozují kolagenová a elastinová vlákna 
- to ale neznamená úplný zákaz pobytu na slunci :-), naopak, paní Přibylová je toho názoru, že rozumné a bezpečné opalování v soláriu během zimy (max. 1x týdně) může pleti ochránit před poškozením při zimních pobytech na horách, které jsou údajně pro pleť nejvíce nebezpečné
- velmi důležité je kontinuální používání přípravků s UV filtrem, a to i v mladém věku, okolo 20-ti let, kdy velmi často vznikají pigmentové skvrny v důsledku používání hormonální antikoncepce (tyto skvrny se nejčastěji objevují na horním rtu, pokud něco podobného u sebe pozorujete, HAK asi nebude pro vás ideální...
- bylo zjištěno, že i monitory laptopů a PC vyzařují stejně poškozující záření, tzn. i když zůstanete zavřené doma, neznamená to, že vaše pleť není v ohrožení, naopak
- paní Přibylová zmiňovala jako nejdůležitější bod v péči o pleť důsledné odličování, především produkty založenými na oleji, tzn. hydrofilní oleje, odličovací krémy a mléka, protože tento způsob zaručí dokonalé rozpuštění všech nečistot, ale i kožního mazu, odličování pouze gely není tak účinné a navíc pleť více namáhá, tento bod mne potěšil, protože zastávám stejný názor a postup, který mne naučila babička :-)
- paní Přibylová zdůraznila, že stejně důležitá je i "vnitřní" kosmetika, tzn. systematická alkalizace povětšinou překyseleného organismu, jako příklad uváděla Sophii Loren, která každé ráno pila vodu s citrónem (toto praktikuji také, což mne pochopiteně potěšilo)
- do doby, než se uskutečnil workshop, jsem byla prakticky abstinent, ale paní Přibylová mne přesvědčila, že nejvíce antioxidantů a dalších veledůležitých anti-age látek obsahuje červené víno a je prý ideální každý den vypít 1-2 dcl :-)
- jediný bod, kde jsme se názorově úplně nepotkaly, je exfoliace, kde paní Přibylová doporučuje používat peelingy a exfoliační činidla spíše sporadicky, max. 1x měsíčně a u mastné pleti 2x měsíčně. Jelikož mne znáte jako "ztělesnění Neostraty" :-))) a dalších peelingů, umíte si představit, jaký na to mám názor já, majitelka mastné pleti ..... vím, jak by má pleť bez vydané exfoliace vypadala... , než jsem exfoliační přípravky zařadila do svého pravidelného "skin care" režimu, můžete mi věřit, že vypadala dost hrozně..... Suchou pleť jsem nikdy neměla, tudíž nemohu osobní zkušenost s peelingy v tomto kontextu bohužel sdíle
- s paní Přibylovou jsme také podnikly výlet do historie, vyprávěla nám o Kleopatře a jejích koupelích v mléce a na bohatém na kyseliny a také ovoci, jež obsahuje spektrum ovocných kyselin,  díky této péči byla tato legendární femme fatale prakticky nestárnoucí :-)
- další bod, ve kterém se se paní Přibylovou shoduji na 1000%, je pravidelné používání koncentrovaných sér,  a to celoročně. Osobně přes léto používám někdy jen séra a krémy vynechávám. Tuto vychytávku mám také převzatou od babičky, která za dob minulých sháněla "ampulky" a séra v "Tuzexu", nedala na ně dopustit a dokázala o nich tak básnit, že si to budu pamatovat snad do konce života :-)
- paní Přibylová neopomenula ani přírodní prostředky, na veškeré oční problémy doporučuje světlík lékařský, a to nejen  pro lidi, ale i pro zvířata (asi si vzpomenete na moje příspěvky na, kde ho také zmiňuji) a dále odvar z přesličky
- poslední a veledůležitý bod prevence proti stárnutí jsou pravidené masáže, především ty, které jsou zaměřeny na zprůchodnění lymfatického systému, s čímž naprosto souhlasím nejen já,  moje babička a také všem jistě známá Lisa Eldridge, pravděpodobně nejslavnější vizážistka (nejen) holywoodských celebrit.

Jaký je celkový koncept péče o pleť, který Avon vyvinul?
Začalo to zhruba před 20ti lety, kdy se poprvé objevily přípravky z řady Anew. Za tuto dobu se Anew proměnila k nepoznání, díky kontinuálním inovacím a výzkumu, který vedl k získání mnoha patentů.
Základem konceptu je rozdělení péče nikoliv dle typů pleti, ale dle věkových skupin (což je ale samozřejmě orientační, protože stárnutí pleti je velmi individuální záležitost).

Důvodem pro toto rozdělení jsou specifické a měnící se potřeby pleti v různých obdobích života.

Pro pleť, která je velmi mladá a ještě nejeví vůbec žádné známky stárnutí je určena modrá hydratační řada ANEW AQUA YOUTH, vyrovnává přirozenou úroveň hydratace a o pomáhá pleti odolávat vlivům vnějšího prostředí a stresu. V řadě, která má tyrkysově modré obaly, jsou dva přípravky - čistící pěna a hydratační gelový krém.

ANTI-AGE řady jsou následující:

1. řada 25+ VITALE, design obalů je rozkošně růžový. Receptura přípravků a obsahuje extrakt z granátového jablka,  široké spektrum vitamínů, antioxidanty a peptidy. Kromě toho, obsahuje zmatňující složky a výtažky z kvasnic a panthenol, což mne okamžitě zaujalo a chtěla jsem produkty vyzkoušet, ale bohužel, na můj vkus je tato řada poměrně výrazně parfémovaná, což vychází se spotřebitelských preferencí, ale mne osobně to docela vadí. Neumím si představit mazat se výrazně vonícím krémem 2x denně, byť má bezesporu skvělé složení. Řada VITALE posiluje strukturu pleti,  vyhlazuje drobné linky a počínající vrásky. Neucpává póry. Výtažek z kvasnic působí proti vzniku akné a urychluje jeho hojení. V této řadě se již objevuje i oční krém a brzy se přibydou další vychytané novinky, zatím nebudu prozrazovat více, ale určitě se máte na co těšit :-).



2. řada REVERSALIST 35+, má bílo červené obaly, které nejsou tak rozkošné, jako řada předchozí, ovšem o to lepší je obsah balení, alespoň z mého pohledu, protože přípravky mají spíše lékárenskou vůni, což miluji a také jsou charakteristické gelovo-krémovou strukturou, která je pro moji pleť to "pravé ořechové". Tato řada je zaměřena na redukci vrásek a barevných nedokonalostí, dodává pleti odpočatý vzhled, což mohu určitě potvrdit. Z účinných látek jsou zastoupeny následující: magnezium, rýžový extrakt, lysozym - urychlující hojení, křemík a extrakt z přesličky. Celý anti-age koncept je založen, lidově řečeno na tom, aby účinné látky donutily pleť pracovat na plné obrátky, spíše než aby do ní "externě" doplňovaly to, co začíná chybět. Snad to píšu srozumitelně :-)




3. řada ULTIMATE 7S 45+ obsahuje patentovanou technologii Pro 7Sirtuin, které působí na všech 7 proteinů mládí, povzbuzuje činnost buněk a redukuje tak stárnutí pleti. Viditelně zpevňuje, má liftingový efekt, bělí pigmentové skvrny, obnovuje pružnost a tak dále :-). Konzistence této řady je o něco hutnější, než REVERSALIST, ale stále se mi zdála jako poměrně snadno vstřebatelná. Obaly jsou naprosto luxusní, zlaté a černo-zlaté, trošku mi připomínají designem Estée Lauder.  Tato řada je unikátní v obrovském množství specializovaných produktů v portfoliu, obsahuje různé druhy sér, olejíčků, intenzivních kůr a tak dále :-)....




4. řada PLATINUM 55+ má obaly v elegantní kombinaci fialové a stříbrné, provedení je luxusní. Co mne zarazilo, je velmi výrazná parfemace, intenzitou podobná řadě pro 25+. Receptura opět vychází z preferencí "průměrného spotřebitele"v této cílové skupině. PLATINUM bojuje především za obnovení pevných kontur obličeje, zlepšení tónu pleti,  proti hlubokým vráskám  a vyniká skvostnou hydratační schopností. 
  
5. koncept ANEW obsahuje ještě celou řadu specifických produktů a nutno zdůraznit, že většina z nich se honosí nejrůznějšími patenty, z čehož mi spadla brada, neměla jsem tušení, že Avon má tak sofistikované produkty.



Pokud jste dočetli až do tohoto místa, zasloužíte myslím bobříka za vytrvalost :-)!

Ještě přikládám pár fotografií, které  dokumentují fyziologické procesy pleti a jak je již zvykem u těchto akcí, vkládám  i fotografie, na kterých uvidíte něco málo ze zákulisí. Nutno dodat, že dermoworkshop proběhl přímo v sídle Avonu a věřte mi, že tak nádherné pracovní prostředí by se jistě líbilo asi každé z vás :-).





Závěrem bych se ráda zeptala, zda-li máte někdo osobní zkušenost s produkty Avonu určenými k péči o pokožku obličeje??? Objevil jste někdo přípravek typu "svatý grál", který můžete doporučit ostatním???? Sdílejte zkušenosti, jsem zvědavá, produktů je hrozně moc a já mám na zkoušení jen jeden obličej :D.....

36 komentářů:

  1. Anonymní21/10/14

    Opat skvely clanok a vela cennych informacii!!!

    Dakujem
    Kat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mne nesmírně těší, děkuji hrozně moc! :-)

      Vymazat
  2. Jako vždy přínosné a velmi přesné informace.Škoda,že pro moji velmi citlivou pleť Avon není.Přesto Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Sofie, třeba se časem nějaké řady na citlivou pleť dočkáme :-)

      Vymazat
  3. To musela být super akce, to by se mi taky líbilo :). No já mám právě na obličej krém z avonu naturals výživný pleťový krém s výtažky z oliv a na mou 21-letou tvářičku je to super :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, děkuji, ano, bylo to moc zajímavé, hlavně možnost získat tipy o takového experta, jako je paní Přibylová a super bylo i to, že jsem si u skoro každého krému mohla vyzkoušet konzistenci a tak...

      Vymazat
  4. Krásný článek :) Miluji tyhle tipy od profíků :) Od Avonu nic nemám, ale přemýšlím, že něco pořídím mamce nebo babičce. Nikdy by mě nenapadlo, že to Avon bude mít tak technicky vymyšlené. Pro mě to vždycky byla jenom ta kosmetika z katalogu podobná jako Oriflame. Teď asi budu muset přehodnotit názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, to jsi mne potěšila! Také jsem byla velmi překvapená, kolik Avon investuje do výzkumu a jak je to promyšlené. Navíc je mi velice sympatické, že Avon organizuje takovéto semináře, aby se ženy dozvěděly, jak o pleť v principu pečovat, bez ohledu na to, co si ve finále koupí, to je docela ojedinělé.

      Vymazat
  5. já jsem na workshop bohužel nemohla, ale zní to zajímavě. docela mě překvapila ta informace o solárku, i když jsem teď někde četla, že se od té "démonizace" ustupuje a že to zas tak špatné opravdu není. ale já se svojí porcelánovou pihatou pletí se přece jen trochu bojím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda Natálko, že ti to nevyšlo, těšila jsem se na tebe. S tím solárkem jsem byla také překvapená, ale záleží i na fototypu, já jsem docela "Eržika", tak mi slunce nevadí, ale pro bledulky to asi ideální není. Na druhou stranu, když už jdu do solária jednou za 100 let, tak si teda nikdy neopaluji obličej nebo max. minutu. Paní Přibylová hodně mluvila právě o zimních pobytech na horách, kdy kůže není vystavena slunci mnoho měsíců a pak dostane šílenou dardu. V tomto případě je solárko užitečné, nic není asi black/white no ... :-)

      Vymazat
  6. Dobrý den, krásný a obsáhlý článek, jsem za něj opravdu moc ráda. Krémy z řady ANEW používám já i moje maminka a jsou báječné :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, moc děkuji :-). To ráda slyším, že jste s mamkou spokojené s Anew. Já zatím testuji úplně první krém a připadá mi fajn :-)

      Vymazat
  7. Díky za užitečné informace, spoustu těch užitečných rad vůbec neznám, tak je zařadím do každodenní péče.

    OdpovědětVymazat
  8. Jedinou dobrou zkušenost s Avonem mám zatím s krémy na nohy a řasenkama.

    Nedávno jsem si koupila krém na obličej a z toho jsem byla maximálně zklamaná a docela se divím, kolik za to chtějí :\
    Jedná se o tento krém : https://www.avon.cz/vyrobek/54/?level2Slug=anew&level2Id=500

    A co mi na něm vadilo ? Parfemace super, maže se super ... ale to je vše. Celý krém zůstane trčet na obličeji. Rozhodně se nevsákne. Ani za hodinu, ani za tři .... pořád tam trčí a čučí ... když na něj zkusíte něco nanést (třeba make-up) tak se začne žmolkovat jako blázen, a pokud ne, tak zajistí, že ten make-up bude na pleti sedět jak maska. To nechcete .... A už vůbec ne za ty peníze :\

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli se mi otevřel odkaz na správný krém, je to "Lifting solution"?? Jestli se nepletu, tak je u Avonu možnost zboží vrátit nebo se to změnilo?? Fakt netuším, nejsem AL. Výběr krému je velmi individuální záležitost a to co jednomu nesedne, další člověk je z něj nadšen. Já testuji první krém a konzistence se mi zdá super, ale více zatím nevím, mažu se s ním sotva 2 týdny... Je fakt, že mi krémy připadají poměrně hutné, ale je to tím, že mám hodně mastnou pleť a více mi vyhovují séra a k tomu nějaký oil-free lotion na hydrataci.... a parfemace, jak jsem psala, tak mně osobně u krémů docela vadí..

      Vymazat
  9. Ahoj Ajo!opravdu se text hezky cte:)
    Moje babicka je Avon lady takze produkty mam zmakle:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, to je super, že máš taky babičku, kterou baví kosmetika :-).

      Vymazat
  10. moc hezký článek, ty informace jsou zajímavé, většinu jsem nevěděla :) jinak zrovna s pleťovými produkty zkušenost nemám, nebo si teď aspoň nic nevybavuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, také jsem většinu informací nevěděla, ale jak postupně různé produkty od Avonu zkouším, tak jsem vážně mile překvapená.

      Vymazat
  11. Ahojda,

    mega dlouhej článek, velice zajímavej...
    Já a Avon v mejch nácti, kdy to frčelo... Z krému jsem se osypala, ale mám zkušenost s modrým gelem proti akné, kterej se přestal dělat, ALE byl to nejlepší na akné, co jsem kdy měla...
    Jinak s řadou Anew nemám vůbec žádnou zkušenost a ani mi to neláká.
    Momentálně se léčím s akné a jakýkoliv střídání krémů u mne nepřichází v úvahu a mezi náma doktorka mi nedoporučila žádné značky z drogérie ani katalogu =o), což dle mého názoru mluví za vše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Mikinko, tradiční kosmetika je samozřejmě vhodná jedině na úplně zdravou pokožku a pokud podstupuješ léčbu akné, tak by bylo krajně nerozumné používat jinou kosmetiku, než ti doporučí lékař.

      Vymazat
  12. To doporučení používat peelinig 1x měsíčně vycházelo z toho, že kompletně se epidermis (=svrchní vrstva pokožky) obnoví u zdravýho člověka cca za 28 dní. U normální pleti to opravdu stačí, chodím na něj jednou za měsíc cca od 27ti, tj. víc jak 20let a v hodně dobrým období mi stačila i jemnější "goumage".Můj osobní názor je,že je to individuální podle typu pleti, mastnější pleť vytváří víc nečistot a proč jim nepomoct pryč, peelingem se neodstraňují jen odumřelé buňky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještěrko, ano, fyziologický proces obnovy a obměny epidermis trvá 4 týdny, to je jasné, nicméně častější exfoliace tento interval může urychlit, což je u některých typů pleti velmi žádoucí, jak jsem zmiňovala, například u pleti mastné, což je můj případ anebo v případě anti-age procedur. Nicméně, jak říkala moje babička "všeho s mírou" :-)

      Vymazat
  13. Tolik odstínů rtěnek, to je bomba co? To bych chtěla, jdu si vyskládat ty svoje a jdu se kochat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to tedy ano, mohla jsem si na nich doslova "vodřít voči" :D, proto jsem je cvakla, některý odstíny jsou božský, ale bohužel je hrozná škoda, že v reálu člověk prakticky nemá šanci takto vystavené odstíny někde "potkat" ... :-).

      Vymazat
  14. Krémy od Avonu mi moc nesedí a to kvůli parfemaci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumím, ale neplatí to naštěstí pro všechny řady. Pro mne osobně je růžová 25+ parfémovaá přehnaně, na druhou stranu Reversalist voní úplně lékárensky. Takže spíš je to o tom, vychytat ten správý přípravek, alespoň tak to vidím já. Protože složení přípravků je velice dobře promyšlené a i investice do výzkumu je ohromující.

      Vymazat
  15. Anonymní23/10/14

    Ahoj Ájo, já se bez mučení přiznávám, že mě z celého článku (a přečetla jsem poctivě celý :-) ) zaujala nejvíc zmínka o bylinkách - světlíku a přesličce. Nechtěla bys někdy napsat článek nebo natočit video na téma co dokážou bylinky s pletí? Mě tohle téma moc zajímá a třeba bych se od tebe dozvěděla něco nového. Jinak k Avonu - mám od něj moc ráda parfémy a takové ty voňavé spreje (mám teď vanilkový - na podzim úplně top). Pak mám rtěnku z řady color trend za pár korun a je moc fajn, nějakou řasenku jsem taky zkusila ale s krémy jsem nikdy spokojená nebyla. Pleť mám mastnou s rozšířenými póry a dávám přednost spíš přírodní kosmetice. Teď momentálně používám produkty od pana Hádka a krém od Biodermy z řady matriciane - moc mě zaujala tvá recenze na kosmetiku Uriage, konkrétně na Hyseac K18 - mohla bys mi napsat nějaké podrobnější účinky? Dokáže si tento krém poradit s póry?
    Předem díky a hodně úspěchů s blogem, který se postupně stává mým oblíbeným :-) Deni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, děkuji moc, určitě ano, bylinky a vůbec přírodní prostředky jsou úžasné a ráda bych se tomu někdy věnovala ve speciálním postu nebo videu. Asi máme stejný typ pleti, podle toho, co píšeš. Hádka i Atok mám také moc ráda. Na Avon jsem si zatím názor neudělala, testuji ho teprve chvíli. Na Hyseac recenze bude, jen čekám, až krém dopotřebuji. Můj názor je, že receze je plnohodnotná pouze v případě, kdy se přípravek používá min. 2 měsíce. To samozřejmě neplatí pro dekorativku :-). K 18 je na póry určitě super, ale zdaleka nejlepší je mechanické čištění, tj. extrakce pórů u kosmetičky, to je jediná metoda, jak póry průběžně likvidovat a podpořit to vhodnou péčí. Mám nový objev na tento typ pleti, budu něm mluvit v oblíbencích za říjen. Je to úžasná maska od nové značky z Itálie, obsahuje sirný termální prameny a bahenní řasy a to je tedy extraliga, jsem unešená. :-)

      Vymazat
  16. Anonymní23/10/14

    Ájo perfektní článek :) moje mamča dělá avon už leta, takže mám od ní obrovský přísun kosmetiky a vyzkoušela jsem od Avonu kde co :D obecně musím říct, že mam tuhle značku ráda, ač vím, že plno lidmi je opovrhovaná, z důvodu toho, že se jedná o "katalogovou" značku a z důvodu toho, že jim třeba jedna věc absolutně nevyhovovala a ihned ji celou zavrhli. Popravdě musím říct, že mi některé věci vyhovují méně některé více, některé byly totálními propadáky a některé produkty jsou skvělé. Což si myslím, že takhle to je u každé kosmetické značky a je to navíc individuální co každému sedne. Kdysi se mi po nějakém krému od Avonu udělala vyrážka, tak jsem přestala úplně jejich krémy používat. Časem jsem neodolala a zkusila jejich séra a to musím říct, že jsou moc fajn. Anew Vitale krémgel mám moc ráda konzistencí a ani mi kupodivu nevadí ta parfemace, ba naopak a mám ho ráda spíše na léto. Nový Anew Nutri Advance na tu smíšenou pleť mi také vyhovuje, krásně se vstřebá a přijde mi i vyživující. A jinak ostatní krémy jsou už na mě hutnější:/ ale Anew séra a krémy na oční okolí musím za sebe doporučit :) A co se týká ostatních produktů, tak třeba ani jedna řasenka od Avonu mi nevyhovuje, ale naopak rtěnky mají moc fajn, né všechny jejich řady, ale většina z nich..a ještě jeden produkt je pro mě svatým grálem, který pravidelně používám několik let a doporučuju je na vlasy olejíček Advance techniques Moroccan argan oil, který navíc stojí ve slevě nějakých 69,-, udělá stejnou službu jako např. Orofluido ;) dál bych doporučila cokoliv z řady Planet spa Dead sea, nebo s bambuckým máslem, báze pod oční stíny je takový hodně dobrý průměr, a už se lepší i s jejich očními stíny, teď mě mile překvapily single oč.stíny, krásně elegantní černé balení, a konzistence neprášivá, sametově-krémová, a perfektní pigmentace. Jen by těch barev na výběr mohlo být více...Jinak co se ostaního týká, co je fajn a co propadák, tak by to bylo na delší elaborát:D
    Také stotožňuji s informacemi a radami paní Přibylové, které z velké části praktikuji :)
    Hezký den.:) Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro, děkuji moc za rozsáhlý a milý komentář. Naprosto souhlasím, podle jednoho produktu nelze posuzovat značku jako celek. Přípravky na péči o obličej jsou pro mne nové a zatím je nemůžu moc hodnotit. Ale tělovou péči už nějakou dobu používám, je skvělá a pak hlavně dekorativka je super, miluju řasenku Big Darring a rtěnky i lesky, mají skvělou kvalitu za bezva cenu. Většina odstínů je originálních a nic podobného člověk v drogérii nenajde. Katalogový styl prodeje nemusí každému být sympatický, ale na druhou stranu, raději podpořím někoho, koho osobně znám, než anonymní korporát. Já doufám, že se mi podaří objednat k paní Přibylové i na kosmetické ošetření, pak o tom určitě napíšu na blogu :-)-

      Vymazat
  17. Tak já rovnou přiznám, že jsem článek nečetla, protože péče o pleť není zrovna mé hobby:)) I když by to mělo být naopak.. Ale fotky krásné, mě se líbí, jak to tam vždy mají pro Vás tak hezky nachystané, to musí být celkem zábava, tam být:) Až změním názor, tak se vrátím a pěkně si počtu:-D To víš, já raději ty oční stíny...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za upřímnost, no ale není divu, když máš dokonalou pleť, tak je jasný, že ti péče o pleť může být šumák. Ovšem my, od 2. třídy ZŠ zabeďákovanci, tohle téma řešit musíme :D, protože je to nutnost. No dekorativka je právě na Avonu best, to jako fakt, teď mám zase novinky, které mne ohromily. A máš pravdu, Avon si blogerů váží a je to možná úplně nějpříjemnější spolupráce vůbec, jsou opravdu zlatí. Jsem za to vděčná :-).

      Vymazat
  18. jůůů ta poslední fotka, takových rtěnek!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, taky jsem zalapala po dechu, najít to pod stromečkem, tak se zblázním radostí :D

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.