Pages

27. 10. 2014

FALL OOTD

PODZIMNÍ BAREVNÝ OUTFIT + Blogerka roku


 


Občas se v životě stává, že člověk na něco čeká, plánuje a nakonec se to nestane..... A naopak, stane se něco, co by ho ani ve snu nenapadlo. Když jsem v loňském roce začala psát Beautypedii, ani po talíři lysohlávek by mne nenapadlo, že se v roce příštím Beautypedie dostane mezi top 10 beauty blogů v naší malé zemi.  Pravda, země jsme sice malá, ale o skvělé blogerky nouzi nemáme, naopak, perfektních blogů je tolik, že je bohužel ani nestíhám pravidelně číst.

Už jsem na toto téma psala něco málo na Facebooku, ale jelikož předpokládám, že ne všichni čtenáři Beautypedie jsou zapojeni v této sociální síti, chci vám všem ještě jednou z celého srdce poděkovat za vaši podporu a hlasy, které jste mi poslali. Ani nevíte jak moc si vaší přízně vážím!
Momentálně probíhá hlasování mezi finalistkami v jednotlivých kategoriích, až do 1.11.2014.

Pokud byste mne náhodou chtěli podpořit i ve finále, můžete hlasovat zde KLIK. Pro případ, že by někoho zajímalo, jak jsem hlasovala já, tak to na sebe prásknu :-).

V kategorii Beauty jsem dala svůj hlas Pétě z Lovely Hair, protože bych si připadala samozřejmě jako idiot, hlasovat sama pro sebe. Bylo to těžké rozhodování, protože kromě Péti čtu ještě pravidelně I lovemakeup,  Rendy i Miu a občas se dívám i na Hanku, Lucku z GTL a samozřejmě Péťu z IoS, snad jsem na nikoho nezapomněla... kromě finálových blogerek sleduji i spoustu dalších, jak asi vidíte na levé liště, viz. seznam mých oblíbených blogů. V kategorii Lifestyle to s rozhodováním nebylo o moc lehčí a nakonec jsem usoudila, že se nejvíc nasměju při čtení blogu Život podle Lucie.
Přiznám se, že moc nesleduji kategorii Food, nakonec můj hlas šel sympatické Kitchennete

Kategorie, ve které jsem neváhala ani vteřinu, je Videoblogerka, hlasovala jsem opět pro Petra Lovely Hair, za prvé mne Péti videa hrozně moc baví a také nejvíce inspirují. Za druhé jsem měla možnost Péťu poznat osobně a můžu říct, že Péťa je skvělý a pracovitý člověk, i v reálu je stejně krásná, milá a vtipná jako ve videích, navíc je velmi skromná a vstřícná, má můj velký respekt za to, že se nebojí být sama sebou. 

Další jasná volba byl Objev roku, můj hlas dostala Sobi z blogu Čokoládová kočka. Sobi jsem objevila díky Instagramu a okamžitě si mne získala. Kromě toho, že miluje luxusní kosmetiku
a čokoládu, má nejkrásnějšího kocoura na světě :-) a mimořádně podporujícího manžela, navíc disponuje charakteristikami, jež si nelze koupit za žádné peníze, a těmi jsou: francouzský chic styl, krásný a oduševnělý obličej á la hollywoodská hvězda - ano,  úplně vidím Sobi ve filmu. Čokoládová kočka je velmi vtipná, inteligentní a elegantní, stejně jako její autorka. Jediné, co u Sobi nechápu, je prooooč si blog nezaložila už dávno :-)?!

Tak a přiznávám, v kategorii Fashion jsem ještě nehlasovala, anžto se jednoduše nedokážu rozhodnout. Mám dvě až tři top favoritky a nejraději bych vzala nůž a svůj hlas naporcovala, ale to asi nepůjde :-(. Komu z této kategorie fandíte vy???

 A teď už jen něco málo k dnešnímu OOTD:

Není to tak dlouho, kdy mi "barevné punčochy" připadaly něco jako "sprosté slovo" a natož ještě vínové :-).  Jaké ponaučení z toho vyplývá?  "Never say never" platí v módě dvojnásob. Od té doby, co mám blog, mi červená barva postupně přestala vadit až se nakonec stala mou oblíbenou, světe div se :-).

Pochopitelně, není červená jako červená a jistě bychom se shodli, že tato barva má velmi mnoho různých odstínů. Mezi mé oblíbené patří studený odstín červené, s kapkou vínové, obzvláště pak na podzim, kdy vše hraje barvami nechci být pozadu :-).

Na tuto sezónu jsem si pořídila dva ústřední "basics" a pár barevných doplňků. Letos hraje hlavní roli minimalistický černý vlněný buklé kabátek z Manga. Nemá límec ani klopy a je to jeden z mála černých materiálů, na který se prakticky nechytají chloupky. Dva roky jsem měla přesnou představu, jak by měl vypadat, a když jsem ho letos v srpnu objevila v Mangu, neváhala jsem ani vteřinu.  Kabátek má tenounký černý kožený pásek, s úzkou stříbrnou sponou, ale ten věšinou nenosím.

Dalším splněným snem je černý vlněný klobouk z H&M, který také existoval v mé hlavě dlouho předtím, než jsem ho nakonec sehnala.
Kostkovaný tunel a barevné punčochy jsou z Orsay, náhodou jsem je zahlédla ve výloze a byla to láska na první pohled, naštěstí ne moc drahá :-D.
Černý úpletový svetřík je z Gate a koženková sukně z Topshopu. Kotníčkové boty jsou také nové
a pořídila jsem je překvapivě v CCC. Červenou koženou kabelku Pierre Cardin již znáte z předchozích postů. Tato kabelka byla relativně větší investicí, ale pokud se jedná o nadčasový design, jsem jednoznačně zastáncem investic do dražších kabelek. Takovéto kousky mi vydrží 10 let i déle.

Protože se vám dříve líbily outfit posty s mojí dcerkou, přikládám pár fotek pro inspiraci, jak se sladit s dětmi. Někdo možná namítne, že vzor šály a kalhot, které má malá na sobě, se "tlučou", ale mně se kombinace různých vzorů moc líbí, pakliže jsou ze stejné barevné rodiny.








Jak vidíte, fotografické geny se opravdu dědí. Můj děda byl fotograf, táta filmový fotograf, já fotím už od základní školy a Nicolka má svůj foťáček tři roky. V poslední době na něj nahrává hlavně videa :-).  
Co jste si na letošní podzimí sezónu pořídili vy?? Kupujete si také nějaké nadčasové kousky anebo si pořizujete raději každou sezónu vše nové (či zánovní) ? Cítíte se na podzim lépe v neutrálních barvách anebo dáváte přednost výraznějším barvám?

Užijte si zítřejší volno :-)!

57 komentářů:

  1. Anonymní27/10/14

    Krasne holky,pohoda z vás přímo srší. Moc vam to slusi. Jinak Aji, musim rict,ze mas stejný výběr hlasovani,u me rozhodování nebylo dlouhe. Video Péťa, beauty ty a objev S0bi,všechno strasne inspirativní a hlavně plne pozitivní energie,toho je v dnešní době malo,takze jen tak dal,holky,drzim vam palce! Lenij

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji hrozně moc za podporu, to mám fakt radost, že máme stejný "vkus" na blogerky :D.

      Vymazat
  2. Moc krásné fotky, taky jsem se v poslední době zamilovala do tmavších odstínů červené :) Ale moc kousků v tomto provedení zatím nemám. Není to focené někde na Ořechovce? Podle posledních dvou fotek je mi to nějaké povědomé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naire, děkuji moc :-), tmavě červená si myslím ladí s podzimními odstíny, ostatně i různé bobule mají podobnou barvu :D.

      Vymazat
  3. Nechci tu achat a ochat jako nejaka pubertacka, ale kdo umi, ten umi.. Moc ti to slusi, ten klobouk, ty blond vlasy jak pod nim doslova zari, ta rtenka, ten usmev, ty krasne fotky.. Proste radost na ty fotky koukat, jsem zvedava, kdy ti zacne dcera s blogovanim slapat na paty:-D
    Drzim ti moc palce, at se ti v blogerce roku zadari!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, acháním jsi mě vysloveně pobavila :D! Já držím naopak tobě palce a hlavně se těším, že se potkáme - konečně :-D!

      Vymazat
  4. Já musím upřímně napsat, že mě překvapilo, že ses dostala do topky. Samozřejmě překvapilo příjemně, protože ráda sleduji jak tvůj blog, tak i videa :-) Takže blahopřeji k už teď skvělému umístění. Tento rok jsem hlasovala pro Petru Kopolovičovou a MamaLifestyle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, to jsi mne potěšila :). Já tu soutěž zas tak moc neprožívám, ale pochopitelně radost mám a těším se na setkání s ostatníma holkama :-).

      Vymazat
  5. Anonymní28/10/14

    Strasne ma bavi tvoj blog!! Tento outfit je fakt krasny a fotky su take mile, ze mi hned vycarili usmev na tvari a za to moc dakujem :).
    Inak, moj hlas urcite mas.

    Kat ( btw. sledujem ta z Kanady )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kat, děkuji, to mne nesmírně těší :-), já jsem to viděla, že mám návštěvníky z Kanady, tak jsem ráda, že jsi napsala, to je super! :-)

      Vymazat
  6. Krásná a neuvěřitelně sexy máma a Nikča to má prostě po tobě :) jste prostě kočky!
    Já jsem letos nejvíc ujetá na šály...stejně tomu bylo i loni, protože když jsem je vytáhla ze skrýše, tak jsem se nestačila divit co vlastně všechno mám. Proto se mi nejvíc líbí šála, i když jako celek je to vše perfektní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabinko, hrozně moc děkujeme obě dvě :-). Na šály jsem také "jety" :D, a propos, ty tvé jsou naprosto úžasnééé, aspoň dle toho, co vidím na IG :-).

      Vymazat
  7. Skvělé fotky a Tobě i malé to sluší :).
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. Bylo mi potěšením dat ti hlas! Tvůj blog je úžasný, objevila jsem jej nedávno a moc me baví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jémine, tak to hrozně moc děkuji, udělala jsi mi velkou radost :-)!

      Vymazat
  9. Anonymní28/10/14

    Outfit se moc povedl. Ájo máte moc pěkný projev. Proto jsem letos hlasovala pro Vás. Měla jsem ráda PLH, ale už jí nesleduji, začal mi vadit její projev. To jak má potřebu negativním kritikům vracet stejnou mincí mi začalo vadit asi nejvíce a taky to, jak veřejně kárala v komentářích svojí matku. Myslím si, že některé věci zkrátka na blog nepatří. Je třeba si uvědomit, že i my fanoušci máme svoje problémy a chodíme se sem odreagovat. Chápu, že je toho někdy na člověka moc, ale jednou jste se rozhodly jít s vlastní kůží na trh a je třeba v prostředí internetu počítat bohužel s čímkoliv. Proto si myslím, že blogerka je i o osobnosti, alespoň u mě to tak je. Držím Vám palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní30/10/14

      Naprosto souhlasím. Petru LH též už nesleduji, kvůli jejímu podvodu se štětci, které prodává za přemrštěné ceny a vydává je za svůj výrobek, při tom na e-bay se dají ty štětce koupit za 3 stovky celá sada. A její arogance vůči některým lidem je neskutečná. Jako člověk mě hrozně zklamala.

      Vymazat
  10. Krásně zvolený a sladěný outfit. Tento podzim jsem si vínové punčochy také velmi oblíbila :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-), musím říct, že pokukuji už i po jiných barvách :)....

      Vymazat
  11. Teda tento článek je moc fajn, líbí se mi nejen, jak to sluší tobě, ale i dceři :) jo je to a bude to stejná kočka jako maminka :) Jinak rtěnka úžasná a radost z focení :D je vidět i z dálky. Moc se mi i libí jak jste obě sladěné ...Více takových OOTD :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji hrozně moc :-). Rtěnka je matná, pěnová od Bourjois, nevím číslo z hlavy, ale asi 4. (doufám :D).

      Vymazat
  12. Anonymní28/10/14

    Krásný podzimn outfit, aspoň ten podzim není tak šedivej :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Jee to jsou milé fotky :) Moc ti to sluší! Ty prostě víš jak se máš obléct aby to vypadalo skvěle :) Moc ti přeji aby jsi se umístila na stupních vítězů v blogerce roku!

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní28/10/14

    Nesluší a nelíbí,jste jak kolotočářky!O modě nemáte tušáka,jste blogerka,tak se trochu inspirujte u profíků a budte příkladem a nebo se držte kosmetiky..A tu topku jste si Andreo vyloženě na svém blogu vyžebrala..Vím,že můj názor publikovat nebudete,to neděláte..publikujete pouze pozitivní komentáře,to už dávno vím,ale napsat jsem Vám to musela..Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mila Renato Anonymko :)
      V názvu blogu je -byAja a ne by Renata Anonymka, tak si nechte od cesty své rady, jak se má oblékat. Třeba to bude spoustu lidi inspirovat,co vy víte :)
      Mě se hrozně líbí ten klobouk, je chic!
      Je vidět, že Aja dala do blogu spoustu energie a za ten rok a pul je vidět kus dobře odvedene prace!! A jestli vy o něco musíte "žebrat", tak je mi vás lito!
      Aja, moc Ti fandím, TOP10 si zasloužíš! A ten klobouk, je chic!

      Vymazat
    2. Komentář slečny Renaty(Anonymní) mě vážně pobavil!! :-) Kdyby se ženy v ČR oblékaly, alespoň z poloviny tak hezky jako se obléká Ája tak by byl svět hned veselejší ;-) Co se týče "žebrání na blogu", já ikdyž jsem pravidelná čtenářka tohoto blogu, jsem žádné "žebrání" nezahlédla, naopak si myslím, že v porovnání s jinými blogerkami se Ája o soutěži téměř ani nezmínila!

      Vymazat
  15. Tak ty fotky jsou úžasné! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Moc pěkné outfity. Nejvíce se mi líbí ten tvůj kabátek a kabelka. A gratuluji k umístění v top 10, podle mě si ho opravdu zasloužíš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, hrozně moc děkuji, potěšila jsi mě :-).

      Vymazat
  17. Mně se outfit moc líbí :) Ty to máš prostě pokaždé krásně sladěné... Nechápu, že by jste měly vypadat jako kolotočářky :O Co máš za barvu na nehtech? Je to ten gellak od Sally Hansen? Jaký případně odstín?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tereskita, děkuji moc a ano, je to Salon gel polish od SH, odstín Red Zin :-).

      Vymazat
  18. Anonymní28/10/14

    Ahoj Andrejko..outfit je dokonalý,až na ty boty!Vypadají dost levně a nedělají vůbec pěknou nohu(přijdou mi babkovské)k tvému vybranému vkusu mi moc nejdou..je to jen názor,tak se nezlob.Vše ostatní na 1s *******.Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-), to je jasné, všem se nemůže líbit vše, děkuji za milý komentář :-)

      Vymazat
  19. Vy bydlíte na Ořechovce?? Nádherné místo a také krásný a inspirativní článek. :-)) Díky Vám za něj :-))

    OdpovědětVymazat
  20. jéé tobě to sluší! :)

    já jsem nehlasovala pro nikoho, a to proto, protože třeba v kategorii Beauty vás mám tolik oblíbených, že mi přijde nespravedlivé dát hlas jen jedné. zasloužíte si to všechny. tak jsem rezignovala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natálko, děkuji moc, ano máš pravdu, skvělých blogerek je mnohem více než 10 ...

      Vymazat
  21. Andrejko, moc krásný outfit! A máš pravdu, jsme sice malinká země, ale skvělých blogerek máme neuvěřitelnou spoustu. K umístění v Top 10 moc gratuluji, stoprocentně si to zasloužíš :)

    Spotřebováno - Září 2014

    OdpovědětVymazat
  22. tady vám to fakt moc sliší :D

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní30/10/14

    Milá Ájo,
    moc se mi líbí Tvůj dnešní outfit. Jsem ráda, že čím dál více lidí u nás začíná opět nosit klobouky, protože to je módní dolněk, který já miluji a sama si bez něj podzim a zimu neodvedu představit.Kromě klobouků nosím ráda i různé barety, bekovky, čepice a čapky, myslím si, že to dá každému outfitu nečekaný šmrnc:-) Moc se mi líbí Tvoje červená kabelka, má opravdu nadčasový tvar a něco se do ní taky vejde (ráda poměřuji kabelky podle toho, jestli se mi tam vejdou písemky na opravování nebo ne:-). Také se mi velmi líbilo, jak Tobě i Natálce ladí barva foťáku s oblečením:-) A zjistila jsem, že Natálka nosí úplně stejný účes jako mi mnoho let česala moje mamka:-)
    Chtěla bych Ti poblahopřát k umístění ve finálové desítce, vybrat jednoho člověka není jednoduché...
    Přeji krásný den, Hanka z www.ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, hrozně moc děkuji a souhlasím, klobouky či jiné "pokrývky" hlavy posouvají outfit do jiné ligy, samozřejmě za předpokladu, že nejsou vybrány úplně "mimo mísu" :D. A ano, kabelka, která nepojme formát A4, bohužel také není pro mne :-).

      Vymazat
  24. Anonymní30/10/14

    Nádhera! Vypadáte skvěle, konečně bloggerka, která má styl. Nevím, jestli je to vhodné, ale velice by mě zajímalo, kolik je Vám let. Děkuji za odpověď. Pokud patříte k bloggerkám, které svůj věk úzkostlivě tají, tak se za dotaz omlouvám. ;) Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Jitko, to jste mne potěšila :-), kolik byste řekla? :-)

      Vymazat
    2. Anonymní31/10/14

      Hádala bych Vám tak 25, bez výrazného makeupu 20 let. Každopádně jste nejkrásnější bloggerka s vytříbeným vkusem a velice inspirativní žena. :) Jitka

      Vymazat
    3. Anonymní30/3/16

      Můj názor je, že je Vám 38 let a více, ale vypadáte mladší. Mohu se zeptat, kdo Vám dělal nos? Snad Vás dotazem neurazím, plastiku poznám /a sama mám/. Děkuji za odpověď.

      Vymazat
    4. Vážená anonymní komentátorko, chápu, že vaše hoby je asi plastická chirurgie, ale nechápu, proč mi pořád píšete rýpavé komentáře. Já mám s plastickou chirurgií zkušenost nula. Nos mi dělali rodiče :-). Jestli chcete, můžu se zeptat na postup :-D.

      Vymazat
  25. Více takových outfitů! Ty mám tady na blogu, krom videí, snad nejradši!

    OdpovědětVymazat
  26. Holky, moc Vám to sluší jako vždy! Fotky krásné, focené v krásném prostředí! Určitě už se tady někdo ptal, ale kdo Vás vždycky tak krásně fotí?

    OdpovědětVymazat
  27. Vypadáš jako panenka a malá má nádherné kalhoty, hned bych si je sama pořídila.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.