Pages

26. 11. 2014

DRÁŽĎANY HAUL - video

Vlog - nákupy v Drážďanech

Krásný den, 
dnes mám pro vás vlog a stručný přehled toho, jak se v Drážďanech orientovat a kde co nakoupit. 
Musím říct, že bylo docela obtížné sestříhat 4-hodinové nákupy do 16-ti minutového videa.
Pokud byste se ve videu "ztratili", určitě jukněte k Rendy z Ordinary Life, která v loni
zpracovala krásný článek o jejích nákupech v Drážďanech. 

Samozřejmě, v žádném případě se mi do vlogu nevešlo vše, možná tak 10%. Navíc jsem nechtěla natočit suchého "průvodce", takže jsem ponechala určité pasáže a momentky, aby to pro vás byla aspoň trochu zábava :-). Byl to trošku adrenalin, protože ve většině obchodů se nesmí pochopitelně natáčet..

Pokud máte další zajímavé tipy, na to, co a kde v Drážďanech pořídít, určitě to napište do komentářů :-)...


21 komentářů:

  1. Skvělé vidoe :) Alespoň teď trochu vím, jak to tam vypadá a co je tam za obchody. Už se tam vážně nehorázně těším. Ještě i musím počkat 14 dní :) No už to vidím, že nebuduvědět, kam mám jít dřív.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-). Ze zkušenosti doporučuji čas, který tam plánuješ strávit, vynásobit dvěma :-). Hezký výlet!

      Vymazat
  2. Anonymní26/11/14

    Nejdražší parkování v centru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkám nikomu, že je to nejlevnější ani že tam má parkovat.

      Vymazat
    2. Anonymní26/11/14

      Ano, nemyslela jsem to zle. Jen jsem si myslela, že to budou tipy právě kde zaparkovat levně apod., tak jsem byla trochu zklamaná...

      Vymazat
    3. Taky to nemyslím zle, ale 1 Euro na hodinu mi nepřipadá nic nenormálního. Pořád je to o mnoho levnější, než například Palladium v Praze. Vlog je video ze "života" youtubera a ne statistický průzkum cen, jasně jsem to psala v postu nad videem, že do 16 minut nenacpu celé Drážďany. Je to jen pro základní orientaci, pokud tam někdo jede poprvé.

      Vymazat
    4. Prave,ze jsem se divila jak je to levny...ja ziji v Belgii a tady nic pod 2 eura za hodinu nenajdes,i ve Vidni bylo parkovny skoro za 3 euro za hodinu,v Praze v lete skoro vsude 30KC za hodinu,ano nekde mozna v CR za 20 Kc ale to se neda prirovnavat,jednou jsou to nakupy v Nemecku takze tam bude spousta veci drazsich nez v Cr.

      Vymazat
  3. Anonymní26/11/14

    Ahoj Andrej, Drážďany jsou už skoro můj nový domov, jezdívám tam 3x do roka a návštěvu před Vánocemi jsem směřovala na 29.11., jsme totiž zvědavá právě na Primark. Jinak super video, moc ti to sluší, ostatně jako vždy, těším se na další videa :-), Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji moc :-). Tak pak napiš, jaký byl Primark, já už to do Vánoc nedám - asi :-)

      Vymazat
  4. Anonymní26/11/14

    jj, parkování vychází asi levněji v centrum galerie (5 eur na celý den, ale ještě nedávno to byly 4)
    ...a ač nejsem žádný germanofil, tak to jak nevyslovuješ T ve slově alt mi trhalo uši :-( Jinak video pěkné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OMG, s výslovností jsem si dělala legraci, to snad pochopil každý, že to nemyslím vážně, ufff.....

      Vymazat
    2. Rozhodně jsem si nemyslela, že si děláš "legraci", ale že to neumíš vyslovit. Nerozumím moc té logice, že to měla být legrace, kterou pochopí každý.

      Vymazat
  5. Anonymní26/11/14

    Ahoj Ajo, už minulým videem z Dráždan jsi mě tak nalákala, že jsem ukecala kámošku a příští týden jedeme. Ješte jsem v Dráždanech nikdy nebyla, tak tento tvuj vlog přišel právě včas! Díky za něj!!! Díky Tobě vím, kde zaparkovat, jaké obchody stojí za to navštívit atd...ještě mě napadá, jaký supermarket doporučuješ na nákup potravin? Ps: Myslim, že by Tě ty obchody v Dráždanech měly platit za super reklamu :-))))) Lucie P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, děkuji moc :-). Na potraviny doporučuji Billu anebo jedna čtenářka zde zmiňovala nějaký veliký Kaufland, jukni do komentářů, občas tam někdo přidal zajímavý tip :-).

      Vymazat
  6. Bezva video. Koukala jsem pro zajímavost, také jezdíme občas provětrat peněženku :-). Ale normálně mě rozesmálo, jak jsme každá s orientací jiná. Já bych podle videa netrefia :-). Ale můžu doporučit parkování buď nad galerií, kde končilo video nebo přes ulici. Tam se vjíždí jednodušeji. Ale cenové nevím. To jediné tak neřeším a ráda nechávám na manželovi :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní29/11/14

    Bomba,to jsme se zase nasmáli!!!!!A to jak si připadáš jako celebrita je pr.. největší..!!!Těšime se na další video..

    OdpovědětVymazat
  8. Drážďany jsou mým oblíbeným městem na nákupy, dobré jídlo a relax. Chtěla jsem se podívat a potěšit zajímavým videem. Ale toto video jsem zkusila třikrát posunout, zda to "dál" bude lepší, ale musela jsem to vypnout. Na rozdíl od ostatních nemám kladný komentář, nelíbilo se mi to. Styl přebíhající kamery, vzbuzující chaotický dojem, komentáře "ty lidi čumí".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní4/12/14

      Ano,myslím si to samé..jen nemá tolik lidí odvahu přidat záporný komentář.Nelíbilo se mi její vyjadřování ,sebevědomí z ní přímo srší..uberte Ajo...Monika

      Vymazat
    2. Ja si teda nemyslim,ze by Aja byla namyslena,pokud bych teda mela prelozit to,jak z ni to sebevedomi srsi...na mne prave pusobi pratelsky,velice sympaticky,snad jen chtela popsat to,co my nevidime-tedy to,ze se na ni lidi divaji,nevim co je na tom spatnyho,podle mne je to zase prilezitost jak si do cloveka kopnout..no jo,to se nekdo zase ma,ze jede do Nemecka a ten druhej ne,ze.

      Vymazat
    3. Mne osobne se toto video moc libilo,do Drazdan se asi nepodivam protoze je pro mne moc daleko,neziji v Cr ale v Belgii a pro mne je nejbliz Aachen nebo Kolin ale pristi tyden se vidavam na vanocni trhy do mesta Trier,coz se nachazi vedle Luxemburska a moc se tam tesim protoze je to pry nejstarsi nemecky mesto s krasnyma pamatkama a jeste lepsima obchodama:-),t.k maxx tam maji taky tak se tam pujdu podivat,diky za tip:-).

      Vymazat
  9. Mě se video líbilo, při shoppingu jsem taky takto vždy "rozjařená" :-) Líbilo by se mi více takových videí klidně...se světýlky s bílým provázkem je to problém, možná ikea něco nabízí, ale asi ne ledky, já jsem objednávala přes net, ale ráda bych i něco koupila v kamenným obchodě :( a parkování mě mile překvapilo v dolním Rakousku - v Hollabrunnu, Kremsu ani St. Pöltnu jsme zaparkovali bez placení ;)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.