Pages

2. 11. 2014

MY HAIR CARE ROUTINE

JAK PEČUJI O SVÉ VLASY


Krásný nedělní večer.
dnes mám pro vás článek na přání. Jedním z nejčastějších dotazů jsou mé vlasy, sice nechápu proč :-), ale vážně mne to těší. Kdo mne sledujete pravidelně, tak víte, že si ústřední "problém mých vlasů" je nadměrné maštění - mírně řečeno. Pravda je taková, že mám asi nejmastnější vlasy na světě :D.

Péči tedy volím tak, abych pečí snižovala tvorbu kožního mazu, dodala objem, jelikož připláclé vlasy se mnohem rychleji mastí a zároveň vyživila délky vlasů, které již mnoho let masakruji melíry a spol.  S čímž je ovšem konec, momentálně přecházím na tmavší odstín vlasů (stále blond, ale mnohem přirozenější), a to díky mé skvělé kadeřnici Lucii Krmáškové, která pracuje v salónu Libora Šuly, kdyby to někoho zajímalo.

Mytí vlasů:
Momentálně testuji a jsem velmi nadšená z nové řady Head & Shoulders Thick & Strong, která je určena na objem a posílení vlasového vlákna. Před opláchnutím šamponu nanáším jen ke kořínkům vlasů tzv. "šampuk" od Lush, díky kterému se vlasy znatelně méně mastí, seženete ho například ZDE. Mezi stálice mých vlasových přípravků patří mnoho let značky Redken a Kérastase, které většinou nakupuji v různých akcích ZDE.

Výživa vlasů:
Nepoužívám kondicionéry, jelikož jsou na mne slabé. Volím výživné masky Kérastase, nakupuji je mnoho let ZDE. Masku nanesu pouze na spodní poloviny délek vlasů, nikdy po celé délce vlasů. Z těch na fotu mám nejraději Reflection Chroma Captive, existuje ještě jedna podobná maska z této řad, také růžová, je určena na melírované vlasy a stojí za víte co .... :-). Zelená maska Resistance je rovněž skvělá a Elixir Ultime je velmi silná a poměrně těžká, tzn. používám ji spíše občas.


Péče po mytí vlasů:
Stylingovým přípravků jsem nikdy zvlášt nepřišla na chuť, mám sice ráda objemové spreje ke kořínkům, ten mi ale momentálně královsky vynahrazuje objemový sprej Head & Shoulders. Je potřeba ho vmasírovat do vlasové pokožky a pak distribuovat i do délek vlasů.  Dále používám termo-ochranu vlasů Kérastase Ciment Thermique a Elnett, který seženete pouze v zahraničí anebo také na Feelunique.com atd. Jeho dalším benefitem je dodání objemu vlasů, kromě toho, božsky voní.


Styling vlasů:
Znáte mne jistě jako královnu suchých šampónů a objemových pudrů. Mají tu výhodu, že dodají vlasům objem, snižují mastotu a výrazně usnadňují další styling. Suché šampon střídám, můj nejoblíbenější je kopřivový Klorane a zelený z "DM", ovšem pokud chci něco velmi speciálního, nakupuji suché šampony na eshopu Galaxiepřání.cz ZDE. Nabídka suchých šampónů se na eshopu často mění. Nejlepší suchý šampón, který jsem zde pořídila, je černý, úplně vlevo na spodním fotu, od značky SO...?, dělá fantastický objem a voní jako ráj. 

O objemovém pudru Tony&Guy už jsem mluvila v mnoha videích, dobrá zpráva je, že se dá už koupit i u nás v Douglasu (dražší) anebo v Rossmannu (obvykle levnější). Nepohrdnu ani klasikou Amica a z Německa si vozím objemový pudr Trend it up, které prodává DM a já jen doufám, že se dostane snad i k nám.

Péče mezi mytím vlasů:
Mezi mytím vlasů se snažím pečovat o délky vlasů. Mým největším objevem je termální voda Uriage, která  působí na vlasy doslova jako živá voda, seženete například ZDE. Tato termální voda je izotonická, tzn. proniká do vlasu a neopařuje se z jeho potvrchu jako běžná voda. Dále používám tekutý kondicionér, nejraději mám Glisskur, i když přípravkům na vlasy z drogerie moc nehovím, respektive nemám s dlouhodobým používáním dobré zkušenosti. Tyrkysový kondicionér z řady na  podporu lesku vlasů je ale skvělý a opravdu luxusně voní. Lak na vlasy používám od značky John Frieda, řada Luxurious Volume, opět kupuji v Německu.


Speciální péče:
Vlasovým olejíčkům jsem dlouho nemohla přijít na chuť, jelikož mám spíše opačný problém :-)).
Nicméně jsem zjistila, že byť jediná kapka dokáže opravdu krásně oživit strukturu vlasů, vypadají pak zdravěji. V této kategorii na celé čáře vede Macadamia natural oil, ten jsem ale momentálně spotřebovala. Další skvělý olej je Maroccan oil, celkem ok je Biosilk anebo Biolage
Až vše spotřebuji, rozhodně si koupím znovu Macadamia natural oil.


Největší objev roku:
Je jím famózní kartáč, který se jmenuje Vogetti The Wonderbrush. Ehmmm, nemám dostatečnou zásobu superlativ, na to, abych popsala, jaký zázrak s vlasy dělá. Stručně řečeno, vlasy jsou mega-objemné, lesklé a necuchají se (nechápu). Seženete například ZDE. Pro moje vlasy je 100x lepší, než Tangle Teezer.


Pokud budete chtít, příště bych napsala něco málo o elektro-spotřebičích, které na vlasy používám.
Co byste na objem a mastné vlasy doporučili vy?? Máte nějakou super vychytávku?? Pokud ano, rozhodně napište do komentářů, víc hlav víc ví :-)!



55 komentářů:

  1. Ahoj Aji :)
    moc hezký článeček :) ten "šampuk" od Lush mě hodně láká :)
    a k těm mastným vlasům, zkoušela jsi nějakou BIO vlasovou vodu? :) upravují pH a jsou levné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Veru, vlasové vody jsem zkoušela a absolutně žádný efekt. Jediné, co mi pomohlo je odvar z čerstvě utrhaných kopřiv, no ale haha, už se vidím, jak chodím 2x týdně na kopřivy :-)

      Vymazat
  2. Anonymní3/11/14

    Ájo, za Tvé rady a tipy jsem moc ráda!!!Také mám vlasy u kořínků mastné, brzy zplihnou a jsou léta "drceny" melíry...určitě se Tvých rad a tipů chytím a také doporučím dál ;-) Měj se krásně!!! Lída Nová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liduš, děkuji, to mám radost! Jak je vidět, jsme na tom podobně :-)...

      Vymazat
  3. I já jsem dřív měla docela mastné vlasy, druhý den po umytí zplihlé, takže nosit ofinu přilepenou na čele se mi fakt nechtělo, takže od té doby nosím ofinu stále vyčesanou nahoru :) zjistila jsem, že když se vlasy navyknou na nižší četnost mytí, tak se méně mastí ... ale kdo to má vydržet si vlasy nemýt tak často, když musí fungovat, že :D v současnosti používám šampon od Alverde, bez silikonů, parabenů atd. (na doporučení Káji z Plumfoolery) a musím říct, že když jsem si zvykla, že moc nepění a naučila se s ním ty vlasy mýt .. můžu řict, že jsou fakt takový jiný, lepší, těžko je popsat :) jediné mínus je, že ten šampon nepění (to už jsem zmiňovala) a taky nijak nevoní :/ V poslední době (asi stresem ze státnic a tak všeho) pozoruju, že mi strašně padají, tak zobu vitamíny a snažím se to nějak eliminovat, ale s těmi vlasy to je jako s pletí .. člověk musí vyzkoušet co mu sedí :) Na kartáč se určitě mrknu, díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Kerastase mám také moc ráda, mám stejně jako ty péči na konečky Ciment a můžu jen chválit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani, myslím, že to je snad jeden z top 3 produtků Kérastase, které se nejvíce prodávají.. já mám na něm doslova závislost :D

      Vymazat
  5. Díky za článek Ájo,
    s mastícími se vlásky moc nepomůžu, promiň ...jako majitelka dlouhých "sucháčů":-)
    Kartáč lepší než Tangle Teezer? Hodně přemýšlím o vyzkoušení... Vlasy se mi cuchají pořád.
    Uriage určo zkusím aplikovat i do vlasů- na obličejí je termální voda neskutečně příjemná...tak snad to i vlasy ocení:-)
    Pěkný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, na hodně suché vlasy je skvělá ta zlatá maska Kérastese Elixir Ultime, ta je opravdu mega-výživná. Kartáč to chce asi vyzkoušet, ale já již TT skoro vůbec nepoužívám...

      Vymazat
  6. Bezva článek, já zkouším první si umýt vlasy levným šamponem (třeba z Lídlu) a potom lepším (dražším) - teď Yves Rocher proti stárnutí vlasů (tak nějak to je), nebo mě mile překvapil šampon od Alverde - vlasy mi po něm připadají dokonale umyté. Dále nedám dopustit na výživnější kondicionér, nebo masku do délek a kapku vlasového oleje. Pokožku vlasů mám spíš mastnější, ale takto mi vlasy vydrží v dobrém stavu přibližně 3-4 dny. Hezký den :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No panečku, to už jsi několikátá, kdo šampon Alverde zmiňuje, ten musím mít! :D. Kokosový olej jsem zatím nezkoušela, ale slyším na něj samou chválu :-)

      Vymazat
  7. Anonymní3/11/14

    Ahoj Ájo, nejsem ten typ co komentuje blogy a youtube videa, ale tobě napsat prostě musím.
    Moc ti děkuji za tvoje rady a videa. Moc si mi pomohla a pomáháš.
    Po porodu jsem měla pleť příšernou a byla jsem z toho hodně špatná, nechtěla jsem chodit ani ven z domu. Před porodem jsem měla pleť tak nádhernou že jsem nepotřebovala ani makeup, jen trochu pudru na zmatnění a pleť jsem měla jako broskvičku. No a po porodu jsem najednou nevěděla co mám se sebou dělat, co kam použít, jakej make up koupit, jakej korektor, jakou tvářenku. Já vím zní to divně, ale já předtím vážne nic moc nepotřebovala, jen řasenku a paletku na obočí. Jasně čekala jsem že se to zlepší, ale ani 2 roky od porodu žádná změna. No a pak jsem objevila tebe a byl to pro mě objev roku. Začala jsem se o pleť pořádně starat, odličovat, čistit, opečovávat, mazat i oční okolí a ejhle výsledek se fakt dostavil. Právě jdu s prckem nakoupit a už mám na obličeji opět jen pudr. Jasně že pleť už tak hezká jako před porodem není, ale když si dám makeup, korektor kolem očí, rozjasňovač, tvářenku, tak už jsem zase kočka - nechci aby to znělo moc nafoukaně, prostě jsem se sebou spokojená.
    Moc ti děkuju za tvoje rady, bez tvých rad bych nevěděla co si koupit.

    Jinak mě na mastné vlasy pomohl tenhle šampon-mýdlo, kupuju ho na fleru http://www.fler.cz/zbozi/brezovy-sampon-palm-oil-free-3710527

    Přeji hezký den a hodně spokojených čtenářů a ještě jednou velké díky

    Míla


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mílo, děkuji hrozně moc za tak milý komentář, neskutečně jsi mne potěšila :-). A děkuji za tip na šampón! :-)

      Vymazat
  8. mě na mastné vlasy pomáhá pěnové tužidlo... vždy po umytí si asi půl dlaně vetřu ke konečkům a buď je vyfénuji nebo nechám jen tak uschnout... pěnové tužidlo použivám od balei. takto mi vlasy vydží asi o jeden den více :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, no já na ta pěnová tužidla moc nejsem. Každému prostě sedí něco jiného, víc mi vyhovují ty objemové spreje ke kořínkům... ale díky za tip :-)!

      Vymazat
  9. Vogetti Wonder Brush vypadá skvěle, díky za tip! :) Já vlasovou péči celkem střídám, ale teď jsem si oblíbila šampóny od Bione, hlavně řadu s konopím nebo keratinem. Sice ta vůně u některých kondicionéru je vážně až odpudivá ( zrovna keratin je dost výživný co se účinku i vůně týče ), ale po umytí jí necítím a hlavně výsledek stojí za to! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za tip. Je fakt, že od Bione jsem měla krémy a byly super. Na té nevábné vůni se asi shodneme :D.

      Vymazat
  10. Super článek! Moc mě zaujal olejíček Maroccan oil a termo ochrana Kérastase Ciment Thermique :-) a neboj, nejmastnější vlasy mám já :)

    OdpovědětVymazat
  11. Také mě velmi zaujal ten kartáč na vlasy, jelikož mám vlasy do pasu...zatím používám tangle teezer, se kterým to aspoň tak netahá...a tu termální vodu Uriage vyzkouším na vlasy! Já ji zatím dávala jen na obličej...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda musím říct, že kartáč je skvělý, i když používám clipy, takže na vlasy do pasu by teoreticky fungovat měl :-)

      Vymazat
  12. Anonymní3/11/14

    Suchý šampón- môj verný pomocník.:) Asi tak by som to zhrnula. Inak, musím dať druhú šancu Kérastase - mala a Cristalliste a hrôza.. Tak snáď to bol iba zlý ťah jednej rady.:)
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrej, Cristalliste mne také vůbec nesedl, úplný propadák.

      Vymazat
  13. Super, takovéhle články mě baví! :-) Rozhodně bych chtěla na tvé doporučení vyzkoušet suchý šampón Klorane, protože sama suché šampóny používám často. Já nejraději používám fialovou avokádovou řadu od Alverde, vyzkoušela jsem sice nějaké kvalitnější produkty například značky Redken, ale účinky mi přišli podobné jak u některých produktů z drogerie. Nemáš něco osvědčeného na suché třepící se konečky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuji moc. Na rozřepené konečky je skvělý ten zelený Kérastase.

      Vymazat
  14. Teeeda, toľko prípravkov :D Zaujal ma ten kartáč, idem si ho vygugliť:P
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkný článek i fotky :) To já jsem ráda, že problém mastných vlasů mě netrápí
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Tak to upřímně závidím, chtěla bych zažít aspoň týden v životě bez mastných vlasů :-D

      Vymazat
  16. Moc hezký a zajímavý článek. Mě se vlasy extrémně nemastí, ale stejně si je myji tak obden, pro dobrý pocit. Z šamponů a masek mám ráda řadu Loreal Professionnel, Intense repair. Na konečky používám Loreal Mythic oil a jsem s ním moc spokojená. Určitě chci vyzkoušet Kerastase, ještě jsem od nich nic neměla a taky se chystám na masku Macadamia. No a tvůj tip na hřeben mě moc zaujal.
    Krásný večer. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Professional je také moc fajn :-). Hřeben určo můžu doporučit. Je to fakt velký rozdíl ...

      Vymazat
  17. Zaujal mě ten kartáč Vogetti The Wonderbrush.Ten používáš na tupírování? Nechtěla bys udělat nějakou ukázku, jak s ním pracuješ?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, žádné extra know-how spojené s kartáčem nemám, prostě ho používám jako každý jiný :-)...

      Vymazat
  18. Mě zaujal kartáč, který bych na své kratší, "uplácnuté" jemné vlásky potřebovala :( Vlastním tangle teezer, ale žádný hit to pro mě není...jinak moc prostředků na vlasy nepoužívám (vynahrazuji to "bohužel" jinde), momentálně šampon, vlasovou kůru pro objem a bezoplachový kondicionér od John Masters Organic a hledám nějaký styling v podobě vosku či laku a uvažuji o značce Rahua :-) Jinak, kdybych nebyla rozmazlená z různorodých přípravků, používám na umytí sodu a oplachuji jablečným octem ;) Podle mě šampon ti má pokožku umýt, ne obalit silikony, sulfáty, parabeny...takto se vždy za chvilku vlasy zmastí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě souhlasím. Super jsou i obyčejné dětské šampony anebo kopřivové atd.

      Vymazat
  19. Ty jsi proste dokonala zena - o vlasy pecujes, o plet pecujes, umis se nalicit, krasne obleci, proste dokonala:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jémine, tak do toho mám fakt daleko :D. Navíc podle mne dokonalá = nudná, to bych nerada :-))))

      Vymazat
  20. Ahoj Ájo,
    mám ten samý problém jako ty, jeden den vlasy umyju, druhý den nastupuje suchý šampón a třetí den opět mytí. Mám jemný, blonďatý vlasy, bez extra objemu. Jsem stále ve fázi hledání a testování, ješte jsem nic, bez čeho bych nemohla být, neobjevila. Takže neporadím. Láká mě ten Kerastase - už dlouhou dobu a to díky tobě a teď si připisuju ještě šampón na vyzkoušení a kartáč :-)
    Hezký podzim
    Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-), děkuji, tak snad budeš spokojená, ale věřím, že ano!

      Vymazat
  21. Zaujaly mě šampóny head & shoulders a maska Kerastase, tu musím určitě vyzkoušet :)

    New in: October 2014

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šampony H&S v kombinaci s maskou Kérastase můžu jedině doporučit, alespoň pro mne to fakt funguje...

      Vymazat
  22. U mňa nesmie chýbať suchý šampón. Mám dlhé vlasy skoro po zadok. Dosť rýchlo sa mi mastia a suchý šampón je moja záchrana. Plánujem urobiť objednávku v lush a určite vyskúšam aj nejaký sampuk a tuhý kondicionér.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda suché šampóny, tak z šampuku na mastné vlasy budeš nadšená :-). S tuhým kondišem bohužel nemám žádnou zkušenost.. zatím..

      Vymazat
  23. Myslím, že ohledně maštěn hlavy áš ve mně velkou konkurenci :D Teď jsem se díky bohu ustálila na mytí ob den, což už je pro moje vlasy velevýkon.. Mýt si hlavu 2x týdně, to je můj sen, protože péči o vlasy prostě nesnáším.. Nebaví mi si je mýt, čekat , až se vsákne kondicionér, maska.. Fénování nenávidím úplně, takže víceméně chodím spát s mokrou hlavou, po mytí se mi vlasy děsně cuchají.. Na zabití :D
    Stejnou řadu od HS jsem si právě aky pořídila, tak jsem na to moc zvědavá..
    Asi se bduu muset konečně taky odhodlat k vyzkoušení vlasových olejů, zatím z toho mám pořád hrůzu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není možné, já mám nejmastnější vlasy na světě :D, jj taky mytí nesnáším, tzn. 6 dnů v týdnu nosím drdol atp....

      Vymazat
  24. Anonymní6/11/14

    http://www.parfums.cz/kerastase/resistance-ochranny-krem-na-citlive-a-oslabene-vlasy/ ten kerastase na fenovani je k dostani i v cesku a to zdeee :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, já vím, ale na britské eshopy už jsem x let zvyklá a zatím fakt spokojenost. Každopádně díky za tip :-)

      Vymazat
  25. super clanek,taky valcim s mastnymi a plihnoucimi vlasy ....suchy sampon ve preji sem zkousela asi 2x a zatim vede jen Amica ...objemovy pudr jsem zkusila got2be ,ale teda efekt skoro nula a ikdyz vycesu,tak mam pocit slepenych vlasu. Jak je to prosim u objem.pudru TonyandGuy,taky slepi vlasy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, T&G je nesrovnatelně lepší. Nejlevněji vyjde v Rossmannu, mám už snad 4. nebo dokonce 5. balení...

      Vymazat
  26. Přesně tenhle článek jsem potřebovala! :o) Mám ten samý problém mastící se vlasy a konce suchý a zničený. Musím mýt hlavu obden :o/ Už dříve na Tvé doporučení jsem si koupila kopřivový Klorane a je nejlepší až na tu cenu :o/ Takže zkusím další tvoje rady a tipy :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to mne moc těší! Pro mne je kopřivový Klorane záruka vlasů, které mi nejdou na nervy :D

      Vymazat
  27. Ahoj Áji, hrozně jsem ráda, že děláš i články na toto téma, s vlasama mám problém pořád, hrozně mi padají a mastí se, takže super tipy!

    OdpovědětVymazat
  28. Moc děkuju za skvělé tipy. Sama za sebe jsem si všimla obřího rozdílu, když používám kondiš dřív než šampon. Je to super trik.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.