Pages

15. 2. 2015

30 Beauty Questions TAG

TAG - 30 beauty otázek


Krásný  valentýnský den moji milí :-),
dnes jsem si pro vás připravila trošku "osobnější" článek a je jím TAG, pro který mne označila Sobi.
Snad se vám bude líbit a třeba se i trochu pobavíte.
Ještě než začnu, sama označím další blogerky, u kterých bych si tento TAG ráda
přečetla, ale bude to těžké, protože tento domácí úkol už zpracovalo hodně holek.
Nicméně, pakliže jsem se nepřehlédla, napadá mne I love makeup, Cosmeticsandthings, Zuzka ze slovenského blogu Styl ženy, Péťa z Lovely Hair a Markéta z Flower Paris. Eventuelně
se označte sami, pokud by se vám to tagu chtělo a určitě mi pak hoďte do komentářů odkaz :-)

1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt? 
Svůj vysloveně první a vlastní produkt jsem si pořídila v jedné zapadlé drogérii v Rakovníku. Bylo to o prázdninách, než jsem nastoupila na gymnázium a paradoxně to byla rtěnka! Světle růžová,  baby pink, transparentní, její konzistence by se dala přirovnat k různým dnešním lip butters. Spotřebovala jsem ji zcela. Vybavuji si, jak jsem párátkem dolovala její poslední zbytky :-D. Určitě stála něco mezi 50 - 100,- Kč a byla od maďarského výrobce, obal byl takový divně olivově zelený. Tím skončilo moje malovací období a pravidelně jsem se začala líčit až po 20-tce.

2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?
Ano...... myslím, že foto nepotřebuje komentář :-D

3.Jaké krytí preferuješ u makeupu?
Preferuji krytí dokonalé a neviditelné :-). Jestli jsem už takový makeup objevila? Zatím jsem stále na lovu, ale velmi se mi osvědčila kombinace CC krému od Bourjois na celý obličej a krk a pak nanést makeup s vysokým podílem pigmentu, a to v minimálním množství. Například zlatého Dermacolu nanáším množství cca 1 zrnko čočky na celý obličej + krk. Hodně jej nahřeji a zapracuji prstem. Závěrem ještě doladím flat topem. Ale pochopitelně, není to má denní rutina, většinou používám méně krycí make-up, tzv. "buildable" nebo-li vrstvitelný.

4. Oblíbená high-end značka?
Nevím, zda-li je tato otázka směřována na dekorativní kosmetiku anebo péči o pleť. Okay, vyberu si dekorativku. Benefit, Bobbi Brown, Too Faced.

5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet ale stále jsi se k ní nedostala?
Ano, vysloveně prahnu po foundation paletce od RCMA, popř. čemkoliv od Illamasqua, Shu Uemura a Hourglass.

6. Oblíbená značka z drogerie?
Napadají mne spíše ne úplně tradiční brandy - NYX, Bourjois. Z těch, které jsou typicky "drogérkové", je to: Dermacol, Rimmel, Astor, Catrice. Věřím, že se dnes už dá v drogérii koupit vše ve  vysoké kvalitě, s výjimkou očních stínů a korektorů. Ale ne vždy to tak bylo.

7. Nosíš umělé řasy?
Příležitostně ano,  na různé akce, focení. Více si mi ale líbí forma "trsů" anebo ještě lépe, vnější vějířky.

8. Je druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš ven z domova?
Nevím, jestli je to chyba překladu, ale jsem zmatená, zda-li je tím myšlena jakákoliv kosmetika anebo dekorativní? Klidně vyjdu úplně bez jakékoliv kosmetiky, jde jen o tom KAM :-)))

9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho jako miminko?
Téměř postvátnou úctu chovám k milované paletce Everything Nice od Too Faced, hlavně z toho důvodu, že je to limitka, která už se nebude vyrábět. No a potom, zlatý grál, a to doslova, nové štětce z jarní kolekce Zoeva, růžovo zlatý klenot, o které vám velmi brzy napíšu více, zatím aspoň malá ochutnávka :-)...


10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat makeup po jednom nebo jít na nákup jednou za čas a nakoupit produktů víc?
Už jsem se odnaučila tzv. "impulzivním" nákupům kosmetiky. Dala jsem si pravidlo 1 za 1. Tzn. spotřebuji jeden kus, vyměním za nový 1 kus. Kromě toho mám svůj "wishlist", který si postupně plním. Když už vyrážím na nákupy, větší radost mi udělá koupit si více věcí najednou. Nikdy ale nekupuji kosmetiku bez předchozího vyzkoušení. Vždy poprosím (klidně opakovaně) o vzorky krémů, sér, makeupů, všeho co jde "vzorkovat" a testuji. Nakoupím, až když jsem si jistá, že je to ta správná věc pro mne. Pokud si nejsem jistá a je to věc ze sortimentu Sephora, moji absolutní důvěru má konzultant Lukáš ze Sephora u Anděla. Lukáše baví školení a velmi přesně si pamatuje různé zajímavé informace. Kromě  toho, má perfektní vkus a dokáže i diplomaticky nedoporučit to, co by mi neslušelo.

11. Máš "kosmetický rozpočet" anebo utrácíš, jak se ti zachce?
Snažím se kupovat jenom věci, které jsem dopotřebovala. Kromě toho, mám každý měsíc "budget" na věci čistě pro radost, z tohoto rozpočtu si kupuji různé novinky a věci z wishlistu.

12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?
Využívám vše, co sníží cenu přípravku. Na druhou stranu jsou to právě "supervýhodné" akce, které nakupující vmanipulují do nákupu blbostí. Pokud v takové akci "ušetřím" 200,- Kč a koupím si za 800,- Kč produkt, který nepotřebuji, tak výsledkem není to, že jsem "ušetřila" 200,- Kč, ale vyhodila 800,- Kč zbytečně. Neříkám, že se příležitostně nenechám "unést". Nákupy beru z perspektivy dlouhodobější. Pokud někdo utratí měsíčně třeba 2.000,- Kč za věci, které fakt nepotřebuje, tak za rok je to 24.000,- Kč, což je cca dovolená pro 1 osobu. I při nákupech se snažím řídit filozofií, že si chci život "zjednodušovat". Ale je to v dnešní době těžké, valí se na nás bohužel obrovská mediální masáž.

13. Jaký typ kosmetiky nakupuješ nejčastěji?
Zcela určitě suché šampóny :-D.

14. Upřímně, existuje značka, kterou absolutně nemůžeš vystát?
"Nemoci vystát" je silně emočně zabarvené slovo, to mi připadá nepřiměřené. Ale ano, jsou značky, které mne ze záhadného důvodu nepřitahují, spíše odpuzují a mezi ně určitě patří Oriflame nebo Yves Rocher, i když i od YR mám oblíbenou jílovou masku. Z high-end brandů mne moc neláká Biotherm, Clarins a Jose Eisenberg (snad to píšu dobře :-)).....

15. Snažíš se vyhnout určitý složkám ve složení (jako je olovo, sulfát, parabeny.....)?
V případě vlasových přípravků, a to hlavně šampónů, zcela určitě. Protože užívám léky, které u některých lidí způsobují padání vlasů. V případě péče o pleť to samozřejmě preferuji, na druhou stranu, pokud nějaký přípravek s parabeny miluji a používám ho už delší dobu, tak ho kvůli tomu určitě nepřestanu používat. Mimochodem překvapuje mne, že třeba slavný avokádový krém od Khiel's je těmito látkami vysloveně narvaný. V případě dekorativní kosmetiky mi ale všeobecně "bio" kosmetika nevyhovuje, prostě jí něco chybí a něco přebývá :-D.

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
Místo nemám, jak jsem psala, mám spíš oblíbené konzultanty, jako je Lukáš ze Sephory u Anděla. I kdyby se Lukáš pracovně přesunul kamkoliv a bylo v dojezdové vzdálenosti cca hodina, velice ráda za ním dojedu kamkoliv. Velmi ráda nakupuji kosmetiku kdekoliv v zahraničí, popř. na internetu.

17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky nebo si ráda uchováváš svou rutinu?
Pardón, ale tahle otázka nemá logiku. Rutina a značky jsou dvě odlišné kategorie. Rutinu, tj. postupy zachovávám stejnou X let. Nové značky zkouším s nadšením. Ale v poslední době se mi to pěkně vymstilo, v podobě brutální alergie na oční krém, ze které se stále nemůžu úplně zotavit, takže v testování v oblasti péče o pleť spíše házím  zpátečku.

18. Oblíbená "bath&body" značka?
Miluju Bath&Body Works a Soap&Glory, které jsou u nás totálně nedostupné. Z těch dostupných je pro mne srdcovou záležitostí The Body Shop a Lush, kromě jiné i proto, že vyrábí úžasné věci pro děti. Nicolka obchod Lush v Palladiu miluje a až na výjimky jsou tam velice hodné konzultantky, které si s dětmi umí hrát a pokaždé malá dostane nějaký dáreček...



19. Kdybys mohla používat od teď už jen jednu značku, jaká by to byla?
Netuším, zda je tato otázka myšlena na dekorativní kosmetiku anebo péči o pleť, i když jsou brandy, které vyrábějí obojí. Momentálně mám nejraději Lancome, Uriage, Neostratu a Payot.
Lancome, Uriage i Neostrata jsou z jiných kategorií. Jediný Payot je částečně dermokosmetika, luxusní kosmetika a vyrábí i velmi specializované salónní produkty. Zvolila bych tedy PAYOT.


Co se týká dekorativní kosmetiky, odpovím fotografií :-D. Já myslím, že tomu se říká už hodně velká láska :-))). Jediné, co jsem zatím od TF nezkusila, je pudr a makeup.


20. Jaká značka má podle tvého názoru nejpovedenější obaly?
To je velmi subjektivní záležitost. Já mám ráda retro styl anebo "baroko", minimalistické obaly mi žíly nervou. Benefit, Too Faced, TheBalm, Guerlain, Christian Dior, YSL.


21. Jaká celebrita má vždy skvělý makeup?
J. LO, Mila Kunis, Jennifer Aniston, Jessica Alba, Katherine Heigl.

22. Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
Z českých je to PINK PANDA, GALAXIE PŘÁNÍ, ELNINO.
Ze zahraničních už spoustu let nakupuji na FEELUNIQUE, LOOKFANTASTIC, ALLBEAUTY.
Dříve jsem měla ráda i STRAWBERRYNET, ale od té doby, kdy do ceny započítávají i celní poplatky, v kombinaci s žalostným kurzem koruny, jsem tam už hodně dlouho nic nekoupila. Je to ale dobrý zdroj na značky, které nejsou z Evropy.

23. Pět tvých oblíbených youtube beauty gurus?
GOSSMAKEUPARTIST, Lisa Eldridge, Kandee Johnson, z českých je to Lucka z GET THE LOOK a Péťa z Petra Lovely Hair, což nepíšu v žádném případě z toho důvodu, že jsme kamarádky. Péťa mne inspirovala dlouho předtím, než jsme se potkaly osobně.

24. Máš ráda multifunkční produkty, jak stain(y), lips and cheeks, shimmer bricks atp.?
Ne.
25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?
V životní etapě "před gellakem Sally Hansen" :-), mi dělalo velký problém nechat zaschnout lak na nehty tak, abych neměla otisky atp. Prostě hodinu sedět a nic nedělat??! :-D

26. Používáš primer pod oční stíny?
Rozhodně ano.

27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho dne?
Pokud si neumývám vlasy, tak pouze suchý šampon, někdy lak. Každý den na noc vlasy zavlažím termální vodou Uriage.  Od té doby, co to dělám, vypadají o moc lépe.

28. Co použiješ jako první - korektor anebo makeup?
???  Co se stane s korektorem, když se přetře makeupem? :-) Samozřejmě jako první makeup.

29. Zvažovala jsi někdy navštívit makeup kurz?
Už jsem navštívila a klidně bych šla znovu a znovu, je spousta různých možností a postupů.

30. Co na makeupu miluješ obecně?
Je to asi jediná chvíle během dne, kterou mám pouze pro sebe, je to relax, možnost sebevyjádření i možnost pomoci ostatním, aby se cítili lépe a viděli svoji vlastní krásu. Nicméně jsem zastáncem názoru, že mnohem důležitější než makeup je zdravá pleť, a tak mě o trochu více baví péče o pleť. Na hezkou pleť nikdo nepotřebuje zdaleka tolik makeupu.


Pokud vás nějaká otázka zaujme a nemáte blog, určitě napište odpověď do komentářů, hrozně ráda si vaše názory přečtu :-). Dejte mi vědět, jestli se vám na blogu tento typ Tagů líbí.




34 komentářů:

  1. Milá Ájo, voní mi tu Yankee od Tebe, čtu článek a, ač jsem starší než Ty, zjišťuji, že na dost otázek bych nemohla odpovědět, protože jsem konzerva a pokud mi něco sedí, nemám potřebu zkoušet něco jiného. Párkrát jsem si zkusila říct o vzoreček, protože chci nejdřív vyzkoušet to co neznám, ale tvářili se na mě, že jsem divná a dostala prd :-) Tak jsem pokorně koupila to co znám.
    Hezký den. Míša.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuji za milý komentář :-). Nevím, kde přesně sis o vzorky říkala, ale je povinnost konzultantů vzorek dát (samozřejmě, má to nějaké limity). Dělají to kvůli tomu, aby více prodávali. Asi bych byla asertivnější, protože to, že ti dají vzorek je v jejich zájmu, né že ti dělají "milost". Ale samozřejmě jde jen kosmetiku, ne o život :))) a pokud jsi spokojená s tím, co používáš, tak je úplně v pořádku u toho zůstat. Je to přeci tvoje pleť. Já odjakživa řeším nějaké problémy s pletí, takže z toho i plyne potřeba pořád něco zkoušet. Kdyby moje pleť byla dokonalá nebo aspoň méně problémová, určitě bych se mazala třeba jen Niveou a pravděpodobně bych se o kosmetiku tolik nezajímala.....

      Vymazat
  2. Too Faced je srdcovka;-) tenhle článek je vážně parádní ;-) fotečky nádherné:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju hrozně moc, snažila jsem se.... proto mi to tak dlouho trvalo :-D.

      Vymazat
  3. Vždy dokážeš jít tak nějak do hloubky ,nezůstávat jen na povrchu věci a proto mám ráda tvá videa i blog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sofie, moc jsi mě potěšila, děkujííííí! <3

      Vymazat
  4. Hezký jsem si početla!

    OdpovědětVymazat
  5. Líbí se mi ten přístup kupovat za jednu věc co jde pryč něco nového. I když to vypadá, že toho teď sama nakupuju hodně, leta jsem si toho moc nepořídila, prostě přednější byli kluci a až teprve teď, když jsou z domu, investuju víc do sebe. A obměnit základ prostě něco stojí.Paletku od TF mám taky,al ejá ji až tak nešetřím, používám prakticky denně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještěrko, to je jasné, když si pořizuješ "vybavení", tak to prostě člověk musí nakoupit. Ale já už jsem po 2 letech blogování ve fázi, kdy mi chodí o dost více kosmetiky, než stihnu použít. Takže jsem "vyléčená", sice né úplně, ale už při nákupech víc zapojuju mozek :-))).

      Vymazat
  6. Super tag, chystám se na něj taky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak napiš, ať si ho můžu přečíst. Jen mne překvapilo, že jsem ten článek, včetně fotek, vytvářela asi 6 hodin :-))).

      Vymazat
  7. Tag je super, taky jsem ho cca před týdnem dělala :). Too Faced řasenku jsem si chtěla minulý týden koupit, ale bohužel byla vyprodaná. Tak snad ji konečně co nejdříve taky vyzkouším! The Body Shop taky miluju a Neostratu používám rovněž, hodně mi pomohla :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, ráda se k tobě na tag podívám :-). Vidím, že máme v oblibě stejné značky, co konkrétně od Neostraty používáš? Nedávno dělali re-branding a trošku jsem teď zmatená, který produkt je který, protože je vše teď jinak označené. V každém případě je super!

      Vymazat
  8. Moc hezky sepsaný TAG. Četla jsem ho jedním dechem. Do otázky číslo 9 jsem také zařadila paletku od Too Faced. Je to pro mě hotový poklad. Obecně mám tuto značku moc ráda. Budu se také moc těšit na tvůj článek o nových štětcích Zoeva. Sama mám sadu na oči rose golden a jsem z ní nadšená od prvního použití. V této nové variantě bych si ráda pořídila ten set na 'tvář'. Po tom, co jsi několikrát chválila značku Uriage jsem si pořídila krém na pleť Hyséac Restructuring. Nepamatuji se, zda si doporučovala tento konkrétní, ale na značku jako takovou jsi mě nalákala hodně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jíťo, díky, otázka č.9 byla pro mne úplně jasná, ta paletka je vážně nejlepší, jakou jsem kdy měla, předčí i Naked-ky od UD. Juknu ráda k tobě na tag :-). Hyseac je super na mastnou pleť, ale každému vyhovuje něco jiného. Značku mám ráda, protože vidím na pleti výsledky, tj. že něco "řeší", mění k lepšímu :-)

      Vymazat
    2. Já právě mastnou pleť mám. Četla jsem si další různé informace o více krémech od této značky a Hyséac mi na konci vyšel jako ten, který by mi měl vyhovovat nejvíce. Samozřejmě nemusí, každá pleť je jiná, ale přála bych si, aby mi vyhovoval a nastaly změny k lepšímu. :-)

      Vymazat
  9. Super Tag Ájo, tento typ článků mám moc ráda, jednak jsem se o tobě dozvěděla něco nového a také mám hlavně zase pár tipů jaké produkty vyzkoušet nebo kam se podívat :)

    New in: January 2015

    OdpovědětVymazat
  10. Bezvadný tag, takové se mi rozhodně líbí a ráda si počtu :) A fakt se mi líbí tvoje pravidlo 1 za 1, to musím taky zavést! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Včera jsem článek četla a vůbec jsem si svého nicku nevšimla, až dneska mi slečna psala na facebook, že jsem zde označená:-D Tak děkuji, pěkně jsem si početla, tak to možná také prubnu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toš, však uvidíš, jak se ti bude chtít... musím říct, že příprava článku mi chvíli trvala, než jsem se k tomu dokopala, ale je to docela zábava :-)...

      Vymazat
  12. Ahoj Ájo, čím víc tě čtu a sleduju, tím víc tě mám ráda. Už jsem psala na IG, když jsi psala 11 faktů o sobě, že máme i mnohé společné. Tenhle tag mě pobavil a našla jsem se u spousty tvých odpovědí - např. 13 a 25 je jasná :-))) K č. 29 - jaký kurz jsi absolvovala? možná budu v budoucnu v tagu taky pokračovat, uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji hrozně mocLucy, to jsi mě fakt potěšila :-). Měla jsem kurz v rámci rekvalifikačního programu kosmetička/vizážistka. Ale mnohem víc jsem se toho naučila ve videích třeba u Lisa Eldridge, když už člověk má základy, tak videa od takového profíka, jako je Lisa, jsou lepší, než 10 kurzů, myslím si.. :-)

      Vymazat
    2. Děkuju za odpověď. Také půjdu na podobný kurz, abych měla právě ty pevné základy, na kterých se pak dá stavět. Lisu sleduju a teď jsem objevila i spousty dalších, takže snad se něco přiučím. Chce to ale cvičit a cvičit (což budu dělat/dělám ráda) :-)

      Vymazat
  13. Moc pěkný post. Hodně jsem pokyvovala hlavou, ale k napsání komentáře mě donutil poslední bod. PŘESNĚ!!! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Jsem moc ráda, že jsi opět začala publikovat :-) Také jsem tento TAG zpracovala, můžeš se u mě podívat, když budeš mít chuť :-) Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jémine, moc děkuju, to mne fakt těší. Ráda se k tobě podívám, tento tag mne vyloženě baví :-)!

      Vymazat
  15. Ajo, predem moc dekuju za označení, mela jsem tenhle TAG v planu, tak ho urcite natocim :). Jinak jsem si skvěle pocetla, napsala jsi to tak, ze jsem ty radky uplne hltala, fakt se mi to libilo. A navic dekuji za to, ze jsi me privedla k TF better than sex, je to nejlepsi rasenka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, děkuju, to jsi mě fakt potěšila :-). Budu se moc těšit na TAG někdy u tebe. BTF je i za mne nejlepší. Poslední dobou jsem zkusila různé novinky a vždy jsem se k ní vrátila, nic se jí nevyrovná. Škoda jen, že tak rychle vysychá.... :-).

      Vymazat
  16. Krásně jsem si pocetla. Skvělý TAG :). Řasenku určitě koupim.

    OdpovědětVymazat
  17. Super Tag, dobře se mi četl :-) taky jsem napsala o tomto Tagu v mám blogu .

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.