Pages

16. 6. 2015

HOW TO MAINTAIN POSITIVE MINDSET - video

Krásný den moji milí, 
včera jsem zveřejnila na YT video, dodatečně jej vkládám na blog až dnes, protože mi není úplně dobře, resp. je mi dost blbě :-D, ale věřím, že mi antibiotika zaberou rychle. Kdo máte děti, tak určitě víte, jaké jsou dětské bacily potvory, stačí pak trocha stresu, únava a je vymalováno.Na druhou stranu, díky nemoci si člověk uvědomí, jak moc toho stihne, když je mu dobře, a jak úžasné je být zdravý :-).

Video, které jsem natočila, je mé první zcela ne-kosmetické a opravdu se mi nenatáčelo vůbec dobře, protože nejsem upovídaný extrovert, který by dokázal mluvit hodiny v kuse o svých pocitech atd. a už vůbec ne veřejně! Navíc jsem se trochu obávala reakcí lidí nebo spíše toho, jak video pochopí.  Na druhou stranu, cítíla jsem už delší dobu vnitřně, že se chci vyjádřit mj. k určitým věcem, které se v poslední době odehrály na české "blogo-scéně".

Video má zatím tak pozitivní ohlas, že to naprosto předčilo moje očekávání. Nesmírně mne to těší
a jsem překvapena tím, kolik z vás má na prvním místě jiné hodnoty, než ty čistě "materiální". Mám radost i z toho, kolik z vás přemýšlí o životě v širším kontextu, což jsem nečekala.  Opět se mi tím potvrdilo, jak důležité je nebát se
v životě překročit tzv. "komfortní zónu" a přijmout riziko, že se něco nepovede anebo nebude pochopeno.

Nemusíte se bát, že bych na blogu změnila "žánr" :-), to vůbec ne,  ale ze všech stran se na nás valí dost konzumní mediální masáž a mám pocit bohužel, že čím dál častěji k tomu firmy používají blogerky :-(, což může v některých lidech, zvláště těch dospívajících,  vyvolávat pocit méněcennosti, když nemají nejnovější techniku,10 kabelek Michael Kors, iPhone, 150  rtěnek a 30 paletek...

To je samozřejmě nadsázka, ale určitě chápete, co tím chci říci!  Děkuji vám všem za podporu a přeji krásné letní dny.Chci vás povzbudit, abyste se nebáli jít vlastní cestou, bez ohledu na to, jaký život vám plánuje vaše okolí. Věřte si, nenechte se nikým a ničím ovládat nebo shazovat 
a především - užívejte každou minutu života, protože je to zázrak, který
bohužel docela rychle utíká.

Krásné léto!

PS. knihy, které zmiňuji ve videu:

Mnich, který prodal své Ferrari - Robin S. Sharma
Životní energie - Anne Jirschová
Konec výmluvám - Dr. Wayne W. Dyer
Cesty Poznání - Mark Dzirasa 
Vše o Markových knihách, životě a přednáškách najdete: ZDE

9 komentářů:

  1. Ajo, video je fakt super a nezbyva mi nic jineho nez souhlasit! Sama naprosto stejnou teorii vyznavam a na Boha, vesmir i karmu verim :). Kez by vice lidi pochopila, ze to tak je a i fungujr :). Jinak me se velmi osvedcilo protridit kamarady,stejne tak jako tridim satnik :) dost mi to pomohlo a citim seted bajecne. A presto, ze jsi se bala, ze to moc dobre nedopadne,tak video dopadlo skvele. Jinak ja hodne ctu ruzne motivacni a business knizky a jsem velmi vdecna, ze jsem je objevila, kdyz uz mi bylo 13 a mohla jsem si do sveho zivota privolat timto zpusobem hodne veci a hodne veci i tak zmenit :)

    Jinak ti preji brzke uzdraveni a at ti i brzo zaberou antibiotika :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super video, určitě můžeš občas něco takového natočit :) Jak jsi říkala, je třeba se zbavit lidí, co člověku neustále jen sráží sebevědomí atd. Měla jsem kdysi takovou "kamarádku", na základce nás bylo ve třídě dost málo a tahle jediná se tvářila v pohodě. Ale po letech od základky jsem si uvědomila, že se nade mě furt povyšovala a podobně. Teď už ji občas jen někde potkám a ze zdvořilosti prohodíme pár vět, ale vážně mi nechybí. Taky jsem měla ve vztazích hrozný zvyk všem odpouštět a dávat další šance, ale lidi se vážně nemění.

    OdpovědětVymazat
  3. Od Robin S. Sharma jsem četla - Kdo bude plakat, až tady nebudeš? - a byla to jedna z nejkrásnějších knížek, ke které jsem se dostala :) Takže chápu tu radost ze čtení takového druhu literatury.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za toto video Áji :) I já se poslední dobou hodně zajímám o osobní rozvoj a už dřív jsem si přečetla několik knih s tímto tématem. Nicméně z tebou doporučovaných ani jednu, což budu muset napravit :) Ve většině se sice člověk dočte že má myslet pozitivně, protože to jak myslí, tak to k sobě přitahuje, často i nevědomě, ale jak se ošálit a zakázat si myslet negativně jsem se ještě nikde nedočetla, snad ten hlavní fígl objevím časem. Ještě jednou za video moc děkuji a dodávám... určitě pokračuj a toč i nekosmetická videa :)

    Šperk pro vaši pleť: Belcura

    OdpovědětVymazat
  5. Pravdivé povídání. Mým největším učitelem jsou mé děti a že se toho asi potřebuji naučit mnoho, v lednu k nám přibylo třetí miminko :-)) Každé z mých dětí mě nutí na sobě pracovat a být lepší mámou a hlavně člověkem. Partnera i kamarády vyměnit můžeme, když nejsou dle našich představ, ale s dětmi se musíme naučit žít a něco jim i předat.
    Mou nejoblíbenější knihou jsou Čtyři dohody, jak "málo" stačí ke štěstí.
    Přeji ti i nadále hodně štěstí a zdraví, ať zvládáš přejít všechny překážky s úsměvem, posilněna novou zkušeností. Protože vše má svůj smysl.

    OdpovědětVymazat
  6. No tedy Áji ! Klobouk dolů! Takové video jsem od Tebe nečekala ,ale povedlo se Ti na 1*!:-) Jsem hltala každé Tvé slovo a taky jsem si z toho co jsi říkala něco vzala pro sebe:-) Na knížky se musim podívat a nějakou co ukazuješ vybrat. Jen tak dál ,jsi super !:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ájo, také se přidám k předchozím komentářům - myslím, že videí s podobným tématem se vůbec bát nemusíš. Je celkem zajímavé poslechnout si názor někoho jiného.

    OdpovědětVymazat
  8. Super super super :-) pak že nejsi motivační spíkr :-) smekám, opravdu jsem se chtěla na video podívat, až budu mít dost času, a proto až teď, ale stálo to za to, souhlasím snad se vším, co jsi řekla.. největší pravda je to, že své štěstí nesmím stavět na někom jiném a už vůbec ne na materiálních věcech, zní to logicky a samozřejmě, ale pořád mi přijde, že spousta lidí to nechápe, a pak samozřejmě to, že vše se děje z nějakého důvodu, už několikrát v životě se mi potvrdilo, že věc, která se mi zdála ze začátku jako to nejhorší, co se mi mohlo stát, mi jen otevřela dveře k lepším možnostem :-) Určitě si díky tobě spoustu věcí uvědomí i jiní lidé a to je moc dobře, takže určitě v takových videích pokračuj a nakonec bych jen chtěla říct, že Nicolka má rozhodně velké štěstí, že je právě Tvojí dcerou :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Ájo, prosím tě, kde bych sehnala řetízek s přívěskem co máš v tomto videu? Už dlouho takový sháním. Jsem tu dnes poprvé a musím říct, že mě tvoje video velice zaujalo a jdu shlédnout i nějaké beauty :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.