Pages

7. 6. 2015

SVĚTOVÉ KOSMETICKÉ BRANDY, které u nás nejsou - I. STILA, DUWOP, SMASHBOX


Krásný nedělní večer moji milí, 
dnes mám pro vás něco, co zde ještě nebylo, tedy alespoň na mém blogu. A moc bych si přála, aby se vám můj nápad líbil, jak jinak, že? :-D

Rozhodla jsem se, že pro vás připravím seriál o značkách, které především v Americe patří mezi nejvíce prodávané, avšak u nás jsou prakticky neznámé. Na tuto myšlenku jsem přišla díky tomu, že mne neustále udivují mánie okolo Benefitu, Narsu, Urban Decay atd. a přitom já tyto značky znám a používám už skoro 10 let. 

Věřím, že některé značky vstoupí časem na náš trh, tak abyste měli přehled o tom, na co se můžete těšit a pro ty z vás, kteří cestují za "vodu" anebo již "za vodou" jsou, to může být inspirace na shopping :-). Brandů, které se v ČR neprodávají a přitom jsou v zahraničí velkým hitem, je velká spousta, to určitě tušíte. Protože vás nechci "unudit", začnu 3-mi "high end" značkami, které se profilují spíše směrem do makeupu, než do skin care a pokud se vám tento nápad bude líbit, ráda navážu dalšími brandy nejen z oblasti dekorativky, ale také péče o pleť a kosmetice z drogérií :-).

Ke každé značce přidám foto nejproslulejších produktů anebo těch, které jsem vyzkoušela, či stále mám ve své sbírce.

1. STILA

Americká značka, která vznikla v 90. letech a díky na tehdejší dobu kreativním, retro obalům, se velice rychle dostala mezi "high end" špičku. Podobně jako Bobbi Brown i Stilla byla jedním z prvních výrobců makeup produktů se žlutým podtónem.

Oficiální stránka ZDE, v Evropě tuto značku prodává například www.lookfantastic.com
Obaly připomínají francouzskou značku T.LeClerc.

Několikrát jsem měla tento kompaktní pudr, konzistencí mi hodně připomíná True Match od LÓreal, výhodou je možnost dokoupení náplně, obal pudřenky je skvostný! :-)


 Dále jsem měla několik "šroubovacích" lesků v průsvitném obalu. Stila vyrábí fantastické odstíny, u tohoto konkrétního balení je trošku kamenem úrazu šroubovací dávkovač, na pohled velmi efektní, avšak málokdy z balení dostanete správnou dávku, buďto málo anebo moc a pak máte vše víte, co.. :-D.  Lesk moc pěkně drží, voní i chutná, o dokonalých odstínech jsem se již zmínila....


 Na mém wishlistu/needlistu je tato božská paletka :-).... napadá mne, že odkaz na článek pošlu před svými narozeninami rodině :o))).


2. SMASHBOX

Smashbox se jako jediný prodával před pár lety i u nás, konkrétně v Sephoře a pak byl bohužel prodej ukončen, což je veliká škoda.

Oficiální stránka  ZDE.

Smashbox Cosmetics založili vnuci pana Max Factor-a, Dean a Davis Factor. Davis je fotograf a díky potřebě top makeup produktů pro focení v ateliéru, vytvořili s bratrem v roce 1996 nový brand. Jako první přišli s podkladovou bází :-).

Pokud se nemýlím, byli i první, kdo přišel s konceptem lip-tints, který se bohužel zřejmě již nevyrábí, což je škoda, měla jsem tento produkt dvakrát. Prodával se v dvoustranném balení, podobně jako dlouhodržící rtěnky. Na jedné straně byl "tint" a na straně druhé lesk. Tint byl ve třech odstínech červené - do oranžova, fialova a červena. Famózní produkt, škoda, fňuk :-/...

Dále jsem měla tyto stíny, které se naštěstí stále prodávají a jsou skvělé!!!



3. DuWop

Last but not least je brand a moje srdcovka DuWop, kterou založila makeup artist-ka Christina Bartoluci DuWop. Tato značka se zviditelnila hlavně v době uvedení Twilight ságy, protože okamžitě přišla s tématickými limitkami. Můj názor je, že tento brand je nedoceněný poklad.

Oficiální info o značce ZDE.

Značka proslula mimo jiné paletkami, které tvoří seskupení očních stínů v komplementárních odstínech, tj. těch, které zvýrazňují a umocňují barvu duhovky. Paletky vypadají krásně, posuďte sami:

 Kultovním produktem DuWop je Lip Venom. Jedná se o jeden z prvních produktů na rty s "plumping" efektem vůbec. V Americe je tento výrobek absolutní bestsellerem a jeho mladší sestra, podkladová báze pod makeup na rty (foto níže - mohli jste ji už u mne na YT/blogu dříve vidět), je mou naprostou srdcovkou. Bohužel je ale věčně vyprodáná. Ideální produkt pro milovníky mentolu, jako jsem já :-). Duwop koupíte na lookfantastic.com anebo Beautybay.




Dejte mi vědět, jestli se vám dnešní článek líbil a zda mám ve slohovkách pokračovat :-). Rozhodně mi určitě napište, pokud tyto značky znáte a máte třeba tip na něco super, velice ráda se inspiruji!

 

PS. vyhlášení soutěže URIAGE! 

Výhrává komentář č. 4, Jarmila Břicháčková. Moc gratuluji a prosím výherkyni, aby mi napsala adresu :-)

 






18 komentářů:

  1. Krásné pondělní ráno,
    konečně se na mě usmálo štěstí a mám při pondělním vstávání velikou radost...:-)))
    Jinak o těchto značkách jsem ani neslyšela, ale do našeho opičákova se ještě dlouuuuhooo nedostanou. Jsou krásné, jak obalem, tak i barvičkami a musí být super. A určitě pokračuj, alespoň se i my neznalé nečemu přiučíme...:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Super napad! Len ma utvrdil v tom, ze sa naozaj vyznas :P :) Dakujem a tesim sa na dalsie pokracovanie ..

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek, určitě pokračuj! Z těchto značek znám jen trochu Smashbox, ale nic jsem nikdy neměla. Výherkyni gratuluju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Smashbox i Stilu znám, pamatuji se, že Smashbox byl v Sephoře, jenže mě obaly přišly děsně nudné a pár kousků od Stily jsem záhlédla tak před 2 lety v Máji na Národce. A DuWop neznám a jdu hned prozkoumat:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký den :) napřed chci pogratulovat vítězce :)

    a Andrejko jsem ráda za tohle téma a poznání nové kosmetiky, protože aspon budeme vědět co a jak až bude na našem trhu . Jsou to na vzhled krásné výrobky hlavně paletka Stila k modrým očím :) a Lip Venom to mě zaujalo :) měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  6. Jako ráda se pokochám pohledem na krásné věci (třeba ta stilla paletka je dokonalá). Ale nemrzí mě, že není v ČR dostupná - už tak bych potřebovala dva obličeje, abych mohla vypoužívat tu kosmetiku, kterou doma již mám, natož tu kterou si plánuji koupit.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Ájo ted nevím jestli tu nebude můj příspěvek dvakrát, ale raději to napíšu ještě jednou. Moc se mi tvůj článek líbil a to je u mě co říct, protože já málokdy články čtu celé, ale tento mě opravdu bavil a zajímal. Určitě jsem pro další články tohoto typu o dalších brandech. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tohle super nápad, moc se mi zamlouvá, protože bych také ráda vyzkoušela i něco jiného, co už je jinde dávno trendy :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Bezva článek, určitě pokračuj. Ty paletky DuWop vypadají nádherně...jdu to prozkoumat :-). Jana

    OdpovědětVymazat
  10. Všechny paletky vypadají krásně.

    OdpovědětVymazat
  11. Smashbox a Stila znám od zahraničních blogerek, ale nezkoušela jsem je. Jak už tu někdo poznamenal, také mne nemrzí že u nás nejsou k dostání, na světě je hromada značek a nemůže být v každé zemi vše dostupné a americký trh pro mne zrovna není známkou kvality. Jediná věc po které toužím je kolekce Kat Vod D pro Sephoru, třeba se u nás někdy objeví, po internetu kosmetiku nerada objednávám takže se raději obejdu bez toho :-) Článek chválím, ale na druhou stranu jsou to pro mne informace trochu nadbytečné, právě z důvodu nedostupnosti produktů, ale to nemyslím ve zlém, jen číst si o produktech které si nemůžu koupit, pro mě osobně nemá moc význam.

    OdpovědětVymazat
  12. Stila mě zase tolik neláká, ale ty paletky jsou moc hezké, to zas jo :). Od Smashbox bych ráda vyzkoušela báze a nějaké oční stíny. Ze značek, které jsou dostupné v americké Sephoře mě hodně láká tarte, mám jednu paletku a je skvělá! Potom taky Becca a Lorac, který sice není v Sephoře, ale v ulta myslím jo :).

    OdpovědětVymazat
  13. Super článek Ájo!!!!!!!!! Určitě pokračuj:)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tohle tady opravdu chybí,super článek. Stila mě velmi láká :)

    OdpovědětVymazat
  15. Mě hodně láká Smashbox a Stila, je vážně škoda, že u nás nejsou :(

    New in: May 2015

    OdpovědětVymazat
  16. Stále pokukuji po nějaké paletce Stila. A říkám, že alespoň jednu musím mít :)
    Super článek!

    OdpovědětVymazat
  17. :)) Tak moje manie ohledne znacky Urban Decay trva asi 6 let a bude se me drzet asi jeste hodne dlouho, pac ty stiny miluju:)) Stila kosmetiku mam vyzkousenou, ostatni vubec. Jj kez by tady znacky byly hned a ne az po 10 letech fungovani.. Ale nejak mi to nevadu, at zije nakupovani pres internet:))

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní4/9/16

    Jediné ce, tak smashbox rozhodne neprisli s lip tints jako prvni. Prukopniky bych hledala rozhodne v jizni koreji:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.