Pages

11. 7. 2015

MY FAVOURITE SUMMER FOUNDATIONS

MÉ NEJOBLBÍBENĚJŠÍ LETNÍ MAKEUPY

Ahoj Ájo, pořád nemůžu najít správný makeup, poradíš mi? Mám smíšenou pleť, občas akné, je mi 32 let, takže sem tam nějaká ta vrásečka, budu ti moc vděčná! Nepsali jste mi náhodou také podobný dotaz? :-D Pokud ano, vůbec nejsem překvapená, tento dotaz doslova trůní v top 5 nejčastějších dotazů, hned po otázce, která svíce Yankee Candle voní nejlépe... :-D.

Věřte mi, vybrat/doporučit makeup on-line, bez toho aniž bych pleť viděla v reálu, je vážně nemožné. Je to stejné, jako kdybyste napsali lékaři email, se slovy: bolí mne v krku, mám zvýšenou teplotu, nateklé uzliny, co si mám koupit v lékárně?  .... Co mi je? Může to být jen viróza, angína, mononukleóza atd.

Ono je dost těžké vybrat správný makeup i v reálu, nevíte, co s pletí udělá za hodinu, za 10. Navíc, s měnícím se ročním obdobím se mění i potřeby pleti, její odstín atd., takže je zhola nemožné, aby si 1 žena vystačila po celý rok s 1ks makeupu.

Mám v plánu samostatné video o makeupech a jak si vybrat ten správný. Pro dnešek vám chci představit 3 makeupy, 1 CC krém a 1 podkladovou bázi, které se mi osvědčily v létě nejvíce. Ovšem má pleť je smíšená, až mastná, se sklonem k akné a mírně barevně nejednotná, na české poměry spíše tmavší, se žlutým podtónem. Pokud máte stejný typ pleti, tento článek bude pro vás :-). Nemůžu však zaručit, pokud jste bledulky, že vám bude vyhovovat barevná škála odstínů mých top 3 letních favoritů.

Začnu podkladovou bází, kterou jsem si koupila díky doporučení Rendy Ordinary Life, na její skvělou a velmi detailní recenzi můžete juknout ZDE.

STEP 1 Marifying Primer 

je poměrně nový produkt z dílny americké značky MAKE UP FOR EVER, který u nás seženete pouze v Sephoře. Ano, je poměrně drahý, stojí cca 1.000,- Kč. Se slevou jsem ho měla za 800,- Kč
a nelituji ani koruny. Přesně, jak psala Rendy, všechny ostatní báze můžu hodit do koše. Tato báze jako jediná dokáže udržet moji pleť až 6 hodin matnou, bez nutnosti přepudrování, což je opravdu zázrak. Ano, možná v ní jsou silikony, úplně jsem to nezkoumala přiznám se. Opravdu používám pudry min. o 50% méně, než dříve, což je pecka!

 Dr.Brandt - CC mat

tohoto Mistra mezi všemi CC krémy jste na mém blogu i ve videích mohli vidět již od cca poloviny roku 2013, což je doba, kdy jsem začala psát blog. Když si něco koupím dvakrát, znamená to pro mne excelentní produkt, pokud si to koupít po třetí, je to must have! :-) Své třetí balení jsou si koupila letos v Sephoře za 550,- Kč, což je polovina běžné PC. Mé velké nadšení z ceny vystřídal smutek nad zjištěním, že Sephora zřejmě ukončuje prodej této značky, jaká škoda! V různých akcích se dá ale koupit i na feelunique.com. CC cream Dr. Brandt se prodává ve dvou odstínech, light a medium to dark.  

Měla jsem oba odstíny, "medium to dark" je podle mne už na hodně opálenou pleť. A já si obličej prakticky vůbec neopaluji. I když i tak mi obličej vždy zhnědne, protože mám zřejmě předky z Afriky :-). Krém má lehkou konzistenci, hydratační a zmatňující, sjednocuje odstín pleti a vytváří iluzi dokonalé pleti, která se neleskne po mnoho hodin. Ideální společní na víkendy či dovolenou. Lze ho použít jako bázi pod makeup, pokud potřebujete vyšší krytí. Dalším bonusem je SPF 35. Kouzlo CC krému je ukryto v patentované složce "SHINERASE", ve volném překladu "zmizík lesku".

 A dostávám se ke zlatém hřebu večera :-). Začnu makeupem, který používám prakticky každý den v posledních dvou měsících a za jehož objevení rovněž vděčím doporučení od Renči, kterou tímto srdečně zdraví moje peněženka :-D, hahah. Renčina recenze ZDE

DERMACOL 24h CONTROL

Esteé Lauder Double Wear, Lancome Teint Idole 24h Ultra. To jsou jména mých kdysi favoritů od věhlasných high-end značek, které náš český "dermakolík" vytlačil v mém šuplíčku s makeupy do zadních řad :-).

Dermacol 24h Control jsem okoukávala už delší dobu, ale neměla jsem odvahu. Jaká chyba! Tento makeup je totiž dokonalý. A věřím, že nejen na smíšenou pleť. Vytváří téměr neviditelný finish, ale jeho krycí schopnost je famózní!! Moje pleť vypadá v posledních týdnech dobře, takže větší krytí nepotřebuje. Ale pokud ano, tento makeup lze překrásně a snadno vrstvit, až do úplné dokonalosti a výsledek vypadá i přes více vrstev stále "bjůtyfl"!. Prodává se ve 4 odstínech, ale pokud se nemýlím, Renča kupovala jakýsi extrasvětlý odstín v dermacolí prodejně v Černé Růži v Pze. Já mám odstín č.2, mohla bych mít i č.4, ale líbí se mi světlejší varianta, barevně se přizpůsobuje odstínu pleti. Jediné mínus je krytka pumpičky, které neustále odpadává (alespoň v mně), proto ji nevidíte na fotu :-). PC je cca 300,- Kč, ale já ho pořídila za krásný 168,- Kč v akci drogérie Teta. Teto, díky! :-D.


 CLINIQUE ANTI-BLEMISH SOLUTIONS

je můj nejlepší kamarád v dobách aknózních. Jeho jediný nedostatek vidíte na první pohled. Ano, jeho balení je TRAGICKÉ !! Potisk po pár týdnech sublimuje neznámo kam :-(. I dávkovač, který tak nějak přibližně vytlačí požadované množství, nepatří k nejpovedenějším. Ale v rámci objektivity, na trhu je mnoho makeupů z kategorie "navrch huj, vevnitř fuj" a tento kousek je tak trochu opačná varianta! Je totiž fantasický. 

Obsahuje kyselinu salicylovou (koncentraci výrobce neuvádí), která působí exfoliačně a protizánětlivě. Konzistence je spíše mírně tekutá a obsahuje hodně pudru, skvěle zmatňuje. Krytí je lehké, až silnější, tzv. "buildable". Odstíny použitelné, pro úplně bílé ostíny pleti netuším. Já mám odstín č. 2, jak vidíte na obrázku níže. Spotřebovala jsem již 2/3 balení a určitě není mé poslední. Koupíte ho ve všech parfumériích za cca 900,- Kč nebo na parfums.cz, za krásných cca 700,- Kč.

CLARINS - EVERLASTING FOUNDATION


To nejlepší nakonec! Clarins Everlasting Foundation+ by se totiž mohl jmenovat "tekutý Photoshop". Z mých oblíbenců je to jediný makeup, o kterém si troufám tvrdit, že se bude hodit i na suchou pleť. Naopak, na pleť velmi hodně mastnou bych ho spíše nedoporučila. Jinak mu nemám absolutně vytknout. Balení je zn. dokonalost, ostatně vidíte :-).

Prodává se v cca 10 odstínech, které jsou jak studené (do růžova), tak teplé (do žluta). Mám ho ve dvou odstínech, které míchám podle potřeby (č. 105 a 110). Důvod, proč ho nepoužívám úplně každý den, je ten, že v poslední době úplně tolik krytí nepotřebuji. A také si ho šetřím :-). Každopádně při každé důležitější příležitosti volím právě tohoto krasavce. Kromě bombastického krytí i skvěle drží a rozjasňuje. Dávkovač je inteligentní, lze s ním dobře pracovat, takže nikdy nenastane situace, že musíte pumpovat 5x, abyste jakžtakž vytlačili 0,5 cm3 anebo naopak, že byste měli hřbet ruky zapatlaný přebytečných množstvím. Cena make-upu je okolo 1.000,- Kč. Ovšem 20% slevy není dnes problém získat a za cca 800,- Kč je tento produkt doslova zadarmo. Bude jistě fantastický na zimu. Krásně pleť chrání a rozmazluje :-). Koupíte ho v některých prodejnách Sephora, Douglas, FANN a MY Tesco v Pze na Národní třídě.

Uf, po dlouhé době píšu zase delší recenzi. Snad se Vám bude líbit. Psaní recenzí mne upřímně moc nebere a nebaví, protože v práci často píšu různé posudky atd., navíc mám pocit, že psaných recenzí je opravdu hodně. Rozhodla jsem se, že na blogu zavedu nový tag "must have" a budu psát pouze o přípravcích, které si kupuji opakovaně.

 Co vy na to?? Láká vás vyzkoušet některý z přípravků anebo jej dokonce již používáte? Jací jsou vaši letní oblíbenci? Budu se těšit na vaše komentáře! Krásné léto :-).

28 komentářů:

  1. MUFE bázi používám taky a souhlasím, je nejlepší! Clarins makeup chci už delší dobu vyzkoušet, tak snad se k němu brzy dostanu :). Já si ted moc oblíbila makeup od Urban Decay a taky tonovací krém bareMinerals. Chtěla bych i zkusit jejich minerální makeup :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek Ájo, od zítřka je mi třicet a mám úplně stejný typ pleti jako ty, jen jsem trochu bledá, což je v zimě tragédie, ale teď přes léto je to v pohodě. Určitě tvé oblíbené make-upy vyzkouším a těším se i na budoucí video :)

    My Wishlist #1

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Clarins mám na wishliste ale to najprv budem musieť niektorý spotrebovať z tých čo mám :D:D

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem objevila Dermacol 24 h control a nechápu, jak jsem tak dlouho kolem něj jen chodila. Je naprosto skvělý! Láká mě též vyzkoušet Clarins. Přeji krásné prázdninové dny :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Super článok :). Musím na ten Dermacol kuknúť ale 1 je na mňa moc doružova (tiež mám žltý podtón akurát som bledá). Ale videla som na stránke Dermacol odtieň 0 ale bohvie aký bude podtón a celkovo ten odtieň. A Clarins to je iná káva, túžim po ňom už asi pol roka ale nie sú peniaze na tak drahý špás, hlavne keď u nás v parfumerke sa vždy vyhovoria len aby mi nemuseli dať vzorku. Ale asi by mi padla buď tá 103 al. 105. Momentálne používam Bourjois healthy mix 52 a striedam ho s BB od skin 79. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Ájo, super článek! Podkladovou bázi si píšu na seznam :) Já báze používám jen občas, teď mám od YSL a ta je fajn! Jinak teď na léto jsem si oblíbila BB od Clinique z řady Anti blemish, kromě toho že je moc fajn tak má i vysoký faktor, a EE krém od Estée, ten buď samostatně nebo teď pod make-up, jelikož pleť mometnálně nemám nic moc. Od Clarins mám nějaký rozjasňující make-up, přesně nevím název, ten je suprovej. Tenhle o kterém píšeš jsem si nedávno pořídila taky, zatím jsem ho nepoužila, ale vidím že se mám na co těšit :) A rozhodně se těším na video o make-upech i na must have články, super nápad! Hezké léto i tobě!

    OdpovědětVymazat
  7. Poslední dobou jsem úplně přestala tekuté makeupy používat a nahradila jsem je minerálními. Mou nejoblíbenější značkou je Lily Lolo. Clinique jsem zkoušela, ale byl na mě moc těžký a ucpával mi póry. U Dermacolu mi nesedí růžové odstíny. http://www.slecnajahodova.blogspot.cz/search/label/Lily%20Lolo

    OdpovědětVymazat
  8. Super, to mám radost, že ti báze vyhovuje :) U musím souhlasit s Dermacol a Clarins make-up, jsou to teď moji velký oblíbenci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soudružko, moje peněženka tě pozdravuje :-D :-D, já si snad zakážů číst tvůj blog a nejsem sama, jak to zde čtu v komentářích :-)))))). Mně vyhovuje úplně vše, co vychválíš, takže asi tak. S výjimkou toho nového NARSU, ten mi nějak leze divně do pórů a vypadám pak jako hřib :-D.

      Vymazat
  9. Ahoj Aji, v létě mám raději pudrový make up. U podkladovým bázi, pořád hledám tu pravou, zatím nic moc. Vyzkouším tedy tuto :) Na must have videa se těším! Láká mě vyzkoušet také nový make up od Too Faced, tak čekám, kdy přijde do Sephory. Hezkou neděli...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, na novinku od TF jsem také moc zvědavá :-).

      Vymazat
  10. Ten Clarins musím zkusit!!! Vždycky jsem nadávala Rendy,že díky ní nemám na jídlo :D a to teda nevím co bych musela napsat Tobě!! Ovšem cokoli jsem si kdy na Tvé doporučení koupila jsou dodnes mé Svaté grály,takže díky Ájo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, to mám fakt radost, že ti mé tipy byly k užitku. Ano, myslím, že velmi mnoho peněženek, včetně té mé, pláče kvůli Renčině blogu :-D. Máme dost podobnou pleť, takže pokud řekne, že je něco super, mám to spočítané :o))))). Od Clarinsu si určitě nech udělat vzoreček, já vybírala ten správný odstín na 3. pokus... to je tak, když dělají 10 odstínů no.... :-D

      Vymazat
  11. Já bych hrozně chtěla vyzkoušet ten Make Up For Ever, všude na něj slyším jenom samou chválu :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet, tak já chválu na MUFE pět nebudu :-(, mám ho a šíleně leze do pórů, na pleti nevydrží, patlá se, flekatí, za mne 5x NE. Ovšem já mám pleť mastnou.... Ale už jsem četla i u jiných blogerek, že je zklamal, je to produkt love or hate, podle mne...

      Vymazat
  12. Ten Dermacol je chválený všude, nakonec mu asi neodolám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám doma si 20 makeupů a tento používám nonstop už 2. měsíc, za mne je best... :-)

      Vymazat
  13. Tak jsem si včera vzala vzorky Clarins v Douglasu, tak uvidím, většina makeupů mi leze do pórů i s použitím báze. Moc se mi líbil výběr odstínů - není problém ani světlý s podtónem dožluta (to v drogerce chybí - světlé makeupy již jsou v nabídce, ale všechny jsou dorůžova).
    Pokud ti barevně sedí i ten světlý CC, tak to nebude nic pro mě. Pokud ty máš v rodině černochy, tak já asi eskymáky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že jsem měla jiný druh Clarins makeupu a také se mi zdálo, že leze do pórů, ale tento ne. Mám s tím obecně docela problém, dělá mi to i NARS, Benefit, Mufe, mastná pleť je v tomhle docela náročná. Zkus ten Dermacol... miluji ho :-).

      Vymazat
  14. Už, delší dobu koukám po tom Dermacol škoda, že neprodávají menší vzorek a vyzkoušet ho,Andrejko krásné léto a užíváš si aspon dovolenou ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško, jestli chceš, tak ti ráda vzoreček pošlu, pokud ti nebude vadit, že je to odstín č.2, mám takové ty kalíšky ze Sephory. Já ten makeup prostě miluju, používám ho úplně každý den..... Dovolenou Danuško ne, je teď moc práce, takže nemůžu odjet, všechno má svůj čas, pak si to užijeme :-). Měj se krásně!

      Vymazat
  15. Super článek! Mně přijde, že odstínově mi tento Dermacol makeup žádný nesedí, ..ale toužím po Clarins a jednou jistě bude můj!:)

    OdpovědětVymazat
  16. Až bude v akci zkusím Dermacol a zajdu si pro vzoreček Clarins :-) díky za tipy

    OdpovědětVymazat
  17. Já pořád ten ,,svůj'' ideální make up pořád hledám. Já si nikdy nevím rady s odstínem a přijde mi vše hodně s růžovým podtonem a nebo do olivovýho a šedého podtonu a já jsem dost do žluta,no nevímsi rady,ted v letě používám CC -colour and correct od catrice a CC od Clinique.

    OdpovědětVymazat
  18. Pozriem na ten Dermacol, i ked je pravda, ze som si ziaden dalsi make-up kupovat nechcela :-).I ked s mojim zltym podtonom to nie je vzdy jednoduche...uvidim ci mi sadne niektory z odtienov. Clarins som skusala True radiance a teda tragedia to bola, zaliezal do porov a to ich ani nemam nejake obrie. Iny make-up som uz radsej neskusala...
    Na Must have clanky sa tesim, mam ich velmi rada.

    OdpovědětVymazat
  19. Ájo, zrovna som kupila Dr.Brandt - CC mat v Sephore na Chodove. za 550. Tesim sa, ze ho konecne vyskusam

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.