Pages

25. 7. 2015

TOP 6 SUMMER LIPSTICKS

Na Instagramu nedávno proběhla challenge Top 5, která se mi moc líbila, ale bohužel jsem neměla čas na to, se jí každý den věnovat. Proto bych ráda tento nápad volně přenesla na svůj blog. Ovšem první problém, se kterým se potýkám, je omezit počet kusů na PĚT?! :-)

Mé rtěnky už jste asi viděli ve videu o tom, jak si skladuji kosmetiku ZDE,  pravda nemám jich úplně málo, obzvláště vezmu-li v úvahu, že předtím, než jsem začala v dubnu 2013 s blogem, jsem měla  pouze lesky :-D. Nevím, čím to je, ale přestože jsem rtěnky fotila na denním světle, jsou trošinku tmavší na fotu, než v reálu, pidi-rozdíl....

Asi jste si všimli, že moje letní top šestka má společný teplý podtón do oranžova. 2 rtěnky jsou matné, 1 je hybrid mezi rtěnkou, leskem a tintem. Dvě úplně vpravo jsou "nude", i když to tak na fotce nevypadá, jsou velmi světlé. Mám hodně tmavě pigmentované rty, takže normální "nude" rtěnky na mne nejsou vůbec vidět.

Pokud si líčím rty, vždy používám jako podklad Prep&Prime od MAC, což je podkladová báze pod rtěnku a používám ji už asi 3 měsíce, brzy budu pořizovat druhé balení, protože opravdu funguje! Jinak bych měla rty úplně vysušené a mohla bych se líčit zase pouze jenom lesky :-)....


1. MUFE Aqua Rouge no.18

je klasická dlouhodržící dvoufázová rtěnka, jakou znáte třeba od Max Factor, Dermacol, Rimmel atp. Mám ji v odstínu 18, což je odstín na pomezí tmavě lososové a meruňkové, teplý odstín. Pokud se nanese správně (je potřeba ji nechat dokonale zaschnout, než nanesete top coat), vydrží celý den i přes jídlo. 

Seženete ji v Sephoře, cenu už si nepamatuji, protože jsem ji kupovala před 2 lety, což ostatně můžete poznat dle odřeného obalu :-). Odhadem cca 600-700,- Kč. Jediným mínusem rtěnky je potisk obalu, který nepřežije jednu sezónu úplně bez úhony... škoda.

2. Bobbi Brown - Cream Matte Lip Color - Watermelon 27

je relativně nový přírůstek do mé sbírky a zároveň nejvýraznější odstín z mé top 6-tky. Vyniká fantastickou pigmentací, je matná a na rozdíl od podobných rtěnek např. od MAC absolutně nevysušuje... no to bych kecala, vysušuje, ale mnohem méně, než MAC. Zářivá melounově červená, je to dostín, který má nepatrný podtón do modra, řekla bych spíše neutrální, než vysloveně teplý. Skvěle ladí s opálenou pletí. Obal je pevný, bytelný, luxusní, dělá čest své značce.

3. L'Oreal Color Riche Matte 228 - VIP

úžasná novinka od L'Orealu, nevím, zda se již prodává, já ji už nějakou dobu testuji. Za mne "must have". Rtěnka má semi-matný finish a hlavně úžasně drží!! Nosím ji častěji, než Bobbi-nu. Odstín na fotu je trošku více křiklavý, než v reálu. Je spíše teplá barva, korálová až světle rajčatově červená, nezalézá do vrásek na rtěch, božsky voní. L'Oreal zabodoval na celé čáře v tomto případě! Odhaduji, že cena bude něco okolo 300,- Kč, určitě doporučuji, mám v plánu si pořídit další odstíny. Obal je luxusní, kvalitní, matně zlatý, zatím nepozoruji žádné kvalitativní změny k horšímu :-).

4. L'Oreal Color Riche Extraordinaire Liquid Lipstick - 204 Tangerine Sonate

je také novinkou a navazuje zřejmě malinko na Caresse Wet Shine Lip Stain, který jste u mne také dříve viděli. Přestože je tento produkt novinkou, už se na něj stihly objevit negativní recenze,  což je podle mne veliká škoda! Rtěnka se totiž musí nanést v trochu silnější vrstvě, než je obvyklé, následně se vsákne, rty fantasticky vyplní, drží a dlouhodobě hydratuje! Vytváří spíše leský finish, ale ne jako lesk. Odstín 228 je takový, jak jej vidíte, ostřejší, tangerinkově oranžový. Na mých tmavších rtech vypadá více korálově. Zn. ideál na opálenou pleť, za sebe vřele doporučuji!. Obal je zlatý, s průsvitným okénkem, kde vidíte krásně odstín. Moc se mi líbí, minimalistický a invenční. Cena stejná add 3.

5. Avon Color Indulgence - Honey Flower

nevím proč, ale tento odstín na fotu vypadá fakt o dost tmavší, než v reálu :-(. Na tuto rtěnku od Avonu jsem také viděla spíše negativní reference a nechápu proč.... Vážně skvěle vyživuje, má velmi příjemnou vůni a lichotivou konzistenci, která rty hezky vyhlazuje. Má střední nebo delší trvanlivost. Pro mne je Honey Flower naprosto univerzální nude odstín, po kterém sáhnu vždy, když nevím coby :-D. Moc ráda bych vyzkoušela někdy více odstínů. Jediným mínusem rtěnky je plastové balení s potiskem, který se docela rychle odře. Cena 100 - 200,- Kč dle akce.

6. YSL Rouge Volupté - no.13

legenda, o které bylo již napsáno mnoho...... Rok jsem okolo ní chodila a pak se rozhoupala. O fantasticky luxusním obalu asi netřeba mluvit. Č. 13 je nude odstín, béžovo-lososový, zařadila bych ho opět do kategorie teplejších až neutrálních barev. Gelová, tající konzistence je unikátní, vysoce pigmentovaná a lehoučká! Po nanesení v mžiku na nalíčené rty zapomenete. Výdrž je solidní, ale nemůžu říct, že by držela výrazně déle, než o mnoho levnější Avon. Konzistenci má bezesporu unikátní, navíc málo ubývá, asi díky tomu, že pigment je opravdu vydatný. Koupíte ji ve všech parfumériích. Cena vysoká, až přehnaná, řekla bych ... cca 800,- Kč a více.



Co vy a letní rtěnkování?? Láká vás některá z mých favoritek? A jaké jsou ty vaše? Určitě napište do komentářů :-). Krásné léto!

28 komentářů:

  1. Samozřejmě rtěnukuji :-). Na léto mám také ráda takové nude odstíny, hlavně od Avonu ( Honey Flower mám také), L´oreal - lesko rtěnku 101 Lolita, přeji hezké prázdninové dny! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že i někomu dalšímu vyhovuje C.Indulgence od Avonu a dokonce ve stejném odstínu! :-) Doufám, že ho nepřestanou vyrábět... Taky ti přeju krásné prázdniny!

      Vymazat
  2. Moc se mi líbí rtěnka od Bobbi Brown :). Já teď v létě nejčastěji nosím Clarins balzámek v odstínu Red a nebo klasiku Mac Mehr s tužkou Spice. Občas i odstín Modesty, taky od Mac :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BB a MAC má podle mne nejkrásnější odstíny vůbec, alespoň pro mě..., ale kvalitou mi více vyhovují "bobbiny" :-), díky za tip, ráda se na ně juknu, rtěnek není nikdy dost, že :o))))

      Vymazat
  3. krásne =) ja mám na leto rada masielka od Astor 013 alebo 019. Lesky som kedysi nosila ale vadí mi ten lepivý pocit na perách. Rúž používam minimálne pretože na mňa divne pokukujú v škole =/ človek by povedal , že na VŠ to berú inak ale opak je pravdou. Idem do posledného ročníka na Ing stupni a aj tak ich to pohoršuje =D sme pre nich deti (mám 23 )....=D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je zvláštní, mám pocit, že se dnes malují už děti na ZŠ! Astor másla jsou super, ty jsem používala hodně vloni a v zimě, baví mě hlavně ty matné v poslední době.... :-)

      Vymazat
  4. Na to že na rty většinou používám jen balzámy, mám asi 15 rtěnek, které nemám šanci nikdy spotřebovat. No ale proč nepřikoupit další, že jo?! Nejraději nosím takový ten odstín "moje rty, ale lepší" a studené růžové. Moc se mi líbí i výraznější barvičky, ale jsem moc světlá, takže v nich vypadám jako lehká ženština. Jen v létě, když se trošku opálím to jde. Můj poslední úlovek je Pop od Clinique a je úžasná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D ve výrazných rtěnkách se taky moc necítím..... Pop od Clinique nemám, protože mi nijak extra neseděl žádný z odstínů, a tak se těším na zimní kolekci, přibyde snad 8 nových barev :-).

      Vymazat
  5. Na léto mám nejraději nude rtěnky do růžova, ale někdy se i stane, že si dám nějakou trochu do fuchsiova - růžovofialkovou. Z tvých rtěnek se mi nejvíc líbí Avon,BB a YSL. Zrovna dnes jsem fotila taky rtěnky, příští týden si chci dát na blog taky speciál o rtěnkách ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-), ráda se podívám na tvůj článek!

      Vymazat
  6. Pěkný článeček, ač nejsem moc rtěnková (nebaví mě si nalíčení rtů neustále kontrolovat a upravovat), tak bych si vybrala asi všechny tebou doporučované odstíny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-), je pravda, že neustálé kontrolování rtů také nepatří mezi mé hoby :-D..

      Vymazat
  7. Já na rtěnky nedám dopustit a těžko říct které jsou mé oblíbené zrovna na léto. Každopádně se mi Ájo tvůj výběr moc líbí. Některé odstíny mě zaujaly tak, že si dotyčné rtěnky budu muset dát na wishlist. prostě jsi mě na ně neuvěřitelně nalákala :)

    VELKÁ LETNÍ GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, to jsi mě fakt potěšila! :-) Klidně bych vybrala třeba nej 10 nebo 15 nejoblíbenějších :-D. Ach jo, vidím to na rtěnkové video :o))))

      Vymazat
  8. Tobě tak sluší ty teplejší a oranžovější podtóny! To mně moc ne, jsem studený typ, ale dělám si zálusk na tu od Avonu, ale tyhle rtěnky teď už pár kampaní vůbec nemají v katalogu...tak snad se tam zase objeví..;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-)... no je fakt, že mám kůži vysloveně do žluta a odstíny rtěnek do lila či růžova na mě vypadají trošku á la houpačky a kolotoče :-D. Mám ten stejný problém. Strašně bych si chtěla koupit více rtěnek od Avonu, ale jako na potvoru nejsou teď v posledních katalozích :-/....

      Vymazat
  9. Priznám sa, že pred pár rokmi som tiež používala len lesky na pery. Teraz volím zásadne klasický rúž a na lesky som už zabudla.
    Vybrala si naozaj skvelú šestku. Najviac ma zaujala 3. L'Oreal Color Riche Matte 228 - VIP. Zrejme zajtra zájdem do drogérky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margi, děkuju moc, za LÓreal matnou verzi ručím, je mimořádně povedená, zatím jsem ji v obchodech ale neviděla. Nezdá se mi o nic horší, než nejdražší high -end - y :-)

      Vymazat
  10. Já jsem si teď oblíbila pastelky od Rimmelu - Colour Rush. Krásně drží a dobře hydratují!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, pastelky od Rimmelu jsou moc fajn :-)!

      Vymazat
  11. Ahoj Andrejko :) jsem typ ženy, která bez rtěnky a parfému by ven nevyšla :) ostatní když není čas oželím . Ják jsem koukala u mě jsou favorité vše do fialova:) a ted jsi dělám zálusk na L'Oreal Color Riche Extraordinaire Liquid Lipstick číslo 500 :) tvé barvy rtěnek jsou krásné a sluší ti :)

    OdpovědětVymazat
  12. Super výběr, ale bohužel s žádnou tvojí nemám zkušenost :( Moje letní topka je lip butter od Astoru! :)

    July Favourites

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že Lipcolour butter od Astor je hodně oblíbené, alespoň podle toho, co vidím zde v komentářích :-). Já je mám také moc ráda! Krásné léto ti přeju!

      Vymazat
  13. Kdybych mela rada konzistenci rouge volupte, sla bych urcite pro tu. Paradni odstin! Tobe slusi celjem opak rtenek, nez mne no, ale krasne odstiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, co se týká odstínů :-). Moc děkuji. Rouge Volupte mně osobně až tak dobře nedrží, ale nevím, je to jako se vším, třeba jsou jiné odstíny lepší...

      Vymazat
  14. Nádherné rtěnky, jsem barevnou škálou úplně jinde a z těchto se mi líbí nejvíce BB a Avon :), občas nakoupím něco, co se mi tak strašně líbí, i když vím, že korálové nebo lososové odstíny si dám na rty a ještě než odejdu do práce, tak hodím zpět ty své nude odstíny :) tj. mé rty jen trošku lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, já zase nějak nedávám "nude" odstíny, nejsou na mých rtech nějak vůbec vidět, ale na ostatních se mi to moc líbí :-)!

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.