Pages

9. 10. 2015

CLARINS SUPER RESTORATIVE TOTAL EYE CONCENTRATE - REVIEW

JAK JSEM OBJEVILA NEJLEPŠÍ OČNÍ KRÉM NA SVĚTĚ

Před pár týdny jsem otevřela své, v pořadí 3. balení, Clarins Super Restorative Total Eye Concentrate, používám ho již 9 měsíců, což je doba ideální na to, aby se mohla narodit recenze :-D.  Nemám moc ráda ukvapené recenze, myslím, že minimálně jedno celé balení by měl člověk spotřebovat, než napíše recenzi, ale čím více balení, tím lépe, samozřejmě....
Na úvod chci zdůraznit, že jsem si všechna 3 balení koupila sama, abych předem uklidnila ty, kteří by měli pocit, že nerecenzuji objektivně. Rozhodla jsem se, že můj čas je vzácný, takže pokud budu o něčem psát, musí to být absolutní "must-have", o průměrných produktech čas psát nemám, i když se to třeba někdy změní. Určitě musím zmínit, že jsem v používání tohoto očního krému měla cca 3 týdny pauzu a pleť okolo očí rozhodně postupně vypadala hůře, než když jsem krém používala a i proto jsem se k němu s radostí vrátila.

Na začátku roku jsem zkoušela několik očních krémů a výsledkem byla dost hrozná alergická reakce, kterou mi léčila kožní lékařka kortikoidy a následně jsem měla oční víčka úplně zdemolovaná. Přišla jsem tehdy do Sephory (ne nebyl tam tenkrát Lukáš :-)), s dotazem, zda existuje hojivý oční krém, kterým bych mohla dát dohromady kortikoidy zrasenou pleť. Paní mi doporučila Super Restorative Clarins, s tím, že na to sice nemám věk, ale jako kůra by mi určitě pomohl. Nejprve jsem si vzala dost skepticky vzoreček. Překvapilo mne, že konzistence přípravku není moc výživná, což vyvolalo další pochybnosti. Očnímu krému jsem nakonec šanci dala a to jsem udělala moc dobře! Už během tří dnů jsem viděla, že se kůže na víčkách začíná hezky hojit, vyhlazovat a vracet do původní podoby :-). Neváhala jsem tedy a oční krém zakoupila (se slevou), cena je cca 1790,- Kč. 

I když jsem to vůbec nečekala, po cca 3. týdnech mi výrazně začaly mizet kruhy pod očima, což  byl zázrak! Nemám zatím (ťuk, ťuk) nějak výrazný sklon k vráskám, ale přeci jen, kůže už není tak hladká a silná jako když mi bylo 20, pochopitelně. Proto mne velmi překvapilo, když jsem zjistila cca v polovině prvního balení, že kůže jakoby "ztlousla" :-D, vím, že to zní směšně, ale je to tak!

Tak super zkušenost jsem u žádného jiného přípravku nezaregistrovala, a to jsem  dlouhodobě používala opravdu velmi kvalitní a i drahé krémy od top značek, včetně Sisley, Shiseido, Lancome, Estée Lauder atp. Většina očních krémů dělala jen něco, ale ne vše najednou!

Pojďme se podívat, co o přípravku říká výrobce a zda to tak opravdu je. 


 Oceňuji velmi, že přípravek má kvalitní, luxusně vypadající a bytelný obal, nápis se neotře ani po několika měsících používání. Nadchl mne hygienický dávkovač (pumpička), kdo mne sledujete déle, tak víte, že mi vadí otevřené krémy a z toho důvodu je většinou nabírám kosmetickou špachlí, abych snížila riziko kontaminace.

Pumpička funguje skvěle, už mám ozkoušené, že stačí i pol. stisknutí, namísto celé dávky. Krém má bílou barvu, je polotekutý, nevsákne se úplně okamžitě, tak akorát, aby nezanechával nepříjemně suchou pokožku.

U Clarins přípravků je velmi důležitý způsob aplikace, kdy se oční krém (i jiné skin care produkty), do pleti vtlačují. Dokonce kosmetičky, které chtějí získat certifikaci Clarins, musí být schopny vyvolat tlak (měřitelný) např. 2kg, 5kg, v bodě tlaku. Údajně se tak účinné látky lépe vstřebají a také se nastartuje lymfatický systém v podkoží, který odvádí pryč nahromaděné toxické látky.


Cca toto množství stačí na obě oči. Oční krém nejprve trošinku nahřeji a pak jemně vtlačuji prsteníčkem, což je prst, který je nejméně používaný a tudíž jeho pleť je nejjemnější. 

Líbí se mi moc, že Clarins uvádí přesné složení účinných látek a také to, co se pletí dělají.
Mezi účinné látky patří:

- Pueraria lobata - obnovuje a posiluje pleť
- Dermaxyl - stimuluje pleť
- Kofein - uvolňuje a zbavuje otoků
- Petržel - rozjasňuje, chrání proti pigmentovým skvrnám
- Bambucké máslo - chrání hydrolipidický film
- Výtažek kaki - chrání kolagenová vlákna
- Vitamín E - chrání proti volným radikálům a škodlivým vlivům prostředí
- Okvětní plátky růže - vypínají
- Pigmenty soft focus - rozjasňují

Flakon má 15ml, což je standardní objem většiny očních krémů. Ovšak u tohoto konkrétního přípravku mám pocit, že ho spotřebuji rychleji, než jiné produkty. 1 balení mi vydrží maximálně 3 měsíce. Nemohu posoudit účinnost jednotlivých látek, ale krém jako celek funguje skvěle. Za mne fantastický produkt a doufám jen, že dlouhodobým používáním nezískám alergii. Jediná věc, kromě ceny, kterou bych produkty vytkla, je konzistence. Pro mne by mohl být "mastnější". Z toho důvodu ho na noc kombinuji s očním krémem Bobbi Brow Extra rich repair eye cream, který je velmi hutný.

Nejsem chemik, takže do rozboru složení se pouštět nebudu, ale pro úplnost jsem ho aspoň ofotila.....

Další informace najdete na oficiální stránce ZDE KLIK. Clarins fanouškům by se možná mohla hodit informace, že právě probíhají tzv. VIP dny Clarins. Poprvé po 10-ti letech, kdy jsem klientkou Sephory, mi totiž do schránky přistál katalog a leták (wow...). Na přípravky Clarins, Thierry Mugler, Azzaro a Swarovsk je během VIP dnů 20% sleva. Navíc, k nákupu nad 1200,- Kč dostanete taštičku, která má úplně geniální obsah! Obsahuje 3 produkty v cestovní balení (korektor na oči Instant Concealer, řasenku a rtěnku). O korektoru Instant Concealer už jsem básnila v milionu videí a jednou na něj taky určitě dojde (mám na mysli recenzi). Ještě opíšu, kde VIP dny jsou (budou):

09.10. - OC Zličín Praha
10.10. - OC Olympia Brno (hurá i něco pro Moravu)
13.10. - OC Nový Smíchov

Na všech místech od 10.00 - 19.00. Snad někomu z vás bude moje recenze k užitku. Jestli jsem na něco zapomněla, klidně se v komentářích ptejte. Ráda odpovím, pokud to budu vědět. 

Který produkt Clarins si kupujete opakovaně a doporučili byste ho ostatním???Budu se těšit na vaše komentáře :-)....







9 komentářů:

  1. Super recenze Ajo! Oceňuji i popis aplikace, zase nějaké praktické a užitečné informace pro vsechny. Značku Clarins sice nepoužívám, ale při čtení Tvé recenze jsem se několikrát přistihla, jak si říkám "jo!" to ten můj krem dělá též. Též se mi úplně změnilo oční okolí, přesně jak píšeš: ztlustla mi kůže (to je asi jediné místo na těle, kde to nevadí :-) ), dokonce mam pocit, ze se mi lépe líčí oči, mam znatelnějsi oblouk a minimální vrásky ( a jakoze ve 42 letech mam uz trochu nárok), proste bomba. Je to oční krém Mary Kay z nejvyšší řady Timewise Repair. Též mam na ni jeste čas, ale uz jiný nechci, mam třetí balení. Jinak velmi oceňuji Tvou rubriku Anti-age, v článku bylo velké množství užitečných informaci a ten test je též super (hlavne jsem v něm dobře dopadla, na to kolik mi je :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Clarins mam rada. Mna najviac zaujal Beauty Flash Balm.

    OdpovědětVymazat
  3. Zas moc pěkná recenze.Začnu o tom přípravku uvažovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Ideální oční krém zatím hledám...ale přemýšlela jsem o něčem od Clarins, náhodou se totiž ke mě dostal Daily energizer krém a k mému překvapení mi vážně sedí (jinak se snažím používat výhradně přírodní produkty)...Clarins mě tedy začal docela zajímat :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělá recenze, díky. Me vyhovují řasenky od Clarins, gel-kremy a mam spadeno na některé ze sér:).

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlasím, super vyčerpávající recenze! Já tenhle plánuju začít používat, jen co dodělám oční krém ze Sephory. Mimochodem ten taky není vůbec špatný, a celkově s pleťovou kosmetikou ze Sephory mám zatím jen dobré zkušenosti! Od Clarins mám vyzkoušenou hlavně dekorativku - make-upy, rtěnky, korektor, vše super! Jsem zvědavá i na to nové sérum, to začnu používat hned jak dodělám aktuální od Payot :) Jinak tedy doufám že tě žádná alergie nepotká - mně se děje to, že když mám přípravek podruhé, tak už neúčinkuje tak jako poprvé (to se mi stalo u Mixy a pak i u krému na dospělé akné od Oriflame - první balení mi úplně spravilo pleť, u druhého balení už se pak takový zázrak nekonal...)

    OdpovědětVymazat
  7. Uplně si mě pro ten krém nadchla,zajdu si do Sephory pro vzoreček a zkusím ho a jestli mi bude vyhovovat, tak si ho pořídím jako vánoční dárek a nebo počkám na nějakou akci ,která platí pro všechny,mám bílou Sephora kartu a vlastně ani nevím,kdy má člověk nárok na černou a do schránky mi nic nechodí,takže si holt musím počkat ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jsi tak přesvědčivá - dneska jsem sedla do auta a jela do Sephory. A výsledek? Mám oční krém Clarins na kontury, vzorek výše recenzovaného koncentrátu a jednu rtěnku (lipstick tag).

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná, pečlivá a podrobná recenze. Mám sice svůj oblíbený a osvědčený oční krém, vypínací collagenový od Heleny Rubinstein, ale po této recenzi budu o tomto Clarins uvažovat. Určitě si vezmu vzoreček, kvůli citlivosti a pak uvidím, ale vzhledem k tvému již 3tímu balení věřím, že na něm něco bude. Láká mě moc:-)) :-))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.