Pages

29. 10. 2015

MŮJ BOJ S AKNÉ/My Life with Acne Disease - VIDEO

Ahoj, dnes mám pro vás "volné" pokračování videa, kde jsem před pár měsíci shrnula svou "skin care routine", podívat se na něj můžete ZDE. Protože jak víte, celý život bojuji s akné, a tak jsem některé poznatky shrnula do nového videa. Snad se vám bude líbit a moc bych si přála, aby někomu pomohlo.

Napište mi do komentářů, jaké jsou vaše osvědčené metody na potírání akné :-)

29 komentářů:

  1. Ájo, děkuju za úžasné video, které mi moc pomohlo! Určitě na tvé doporučení řadu Normaderm vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Míšo za milý komentář. V lékárně ti určitě dají vzorky Normadermu, ať ho nekupuješ bez vyzkoušení, ale se svou 10+ let zkušeností můžu jen doporučit :-)

      Vymazat
  2. Áji super video, určitě jsi mě inspirovala :) V mojí rodině se to taky nijak neřešilo, takže jsem trpěla už na základce. Na střední jsem se prostě rozhodla s tím něco dělat a šla jsem na kožní, ale nic mi nepomohlo. Takže jsem si nechala napsat HA a bylo to. Sice úplně mi to nepomohlo, ale určitě jsem měla pleť lepší. Akorát teď mám hrozný strach z vysazení. Jinak od doby, co čtu blogy, se pleti víc věnuji a určitě je to znát. Máma všemu kosmetickému říká serepetičky, a jak mi to kazí pleť a podobně. Ale já vím, že mi to pomáhá, takže si do toho už kecat nenechám. Kdyby mě mamka poučila včas, tak jsem si mohla pleť pořádně čistit odjakživa a ani jsem nemusela do toho bodu HA dojít. Jinak z videa mě zaujaly doplňky stravy a souhlasím, že samotný čistící gel není tak zázračný, mám čistič 3v1 od Garnier Pure (nedávno jsem psala recenzi, tak mrkni jestli chceš) a bude na podobném principu jako to tvoje čistítko od Vichy :) Jednou až vysadím HA a budu mít hroznou pleť, tak Vichy zkusím, ale zatím mi stačí jiné přípravky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naire, no kéž bych po vysazení HAK měla jen "hroznou pleť"..... moje zkušenost s HAK je dost blbá. Třeba s pletí už potíže mít nebudeš, někdy se to taky dost zlepší v těhotenství a po porodu. Je škoda, že hodně rodičů má k péči o pleť/akné takový přístup, to nejsi sama v takové situaci...

      Vymazat
  3. Ajo...za tohle video moc dekuju a davam oba palce nahoru. Na akne tezsi formy jsem trpela od svych 14let,jedine co mi pomohlo byla,bohuzel,antikoncepce. Nyni mi bude 38 a po vysazeni HA je to vylozena katastrofa!!! Delaji se mi zanicene bolaky v oblasti po celisti,chodim na dusik a biostimulacni laser a k tomu pouzivam aknemycin. O plet jsem vzdy,vzhledem k problemum s akne uzkostlive dbala. Za dusik a laser jsem uz vyhodila pres 2tisice a zmeny vidim minimalni...takze zitra se chystam do asklepionu na konzultaci a pevne doufam,ze mi doporuci ucinejsi metodu...abych ve svem veku nevypadala jako pubertacka,tak mi drz palce. Jeste jednou moc moc dekuju za tohle prinosne video...je fajn,kdyz clovek vi,ze v tom neni sm :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, když jsi byla v Asklepionu, nedoporučili ti IPL ošetření? To mi pomohlo úplně nejvíce ze všeho (natočila jsem o tom i video, odkaz je v dnešním videu někde). Fantastická je i Neostrata (chem. peeling) v zimních měsích. To, co popisuješ vypadá na nějaký vnitřní problém, pakliže akné nemizí po lokální terapii. Určitě bych nasadila nějaké potravinové doplňky na odkyselení organismu a stabilizaci hormonálních výkyvů, za sebe můžu naprosto doporučit ty kapky EPAM....Držím palce, je to běh na dlouho trať, ale když to člověk nevzdá, určitě se to zlepší!

      Vymazat
    2. Aji...moc děkuju za odpověď :-).Konzultaci mám za sebou. Paní Doktorka byla moc milá, doporučila mi Omnilux lampu, jejíž světlo červené (má hojivé účinky) + modré (léčí záněty v hlubokém podkoží). Líbilo se mi, že mi na rovinu řekla, že akné je hormonální záležitost a žádná z těchto metod praktický neřeší příčinu. Přesto jsem se rozhodla, že do toho půjdu, i když mě to něco bude stát. Toto onemocnění má totiž, přesně jak píšeš, doprovodné dopady...jako je přesušená pleť, jizvičky a v mém věku už se ta moje kůže jen tak jednoduše nezregeneruje...co si budem povídat :-). Jinadk děkuji za ten typ na kapky EPAM...určitě na to juknu. Také chci poděkovat za všechny tvé příspěvky...vždy se těším na nějaký další. Jsi krásná, nonšalantní žena, která dokáže snoubit svůj půvab s duchaplností a působí navíc empaticky a hlavně laskavě. Držím Ti moc palce, ať se Ti vše daří a těším se na další Tvoje příspěvky, které jsou přesně podle mého gusta :-).

      Vymazat
  4. Mě naštěstí trápí už "jen" rozšířené póry a černé tečky, zatím žádný přípravek toto nezměnil. Ale Normaderm zkusím - ne webu Vichy mě zaujala varianta anti-age. Většinou pokud používám krémy pro mastnou aknózní pleť, tak je moje pokožka napjatá a celkově nespokojená. Bohužel jsem zároveň ve věku, kdy řeším první vrásky - je to boj tyto dva rozdílné požadavky zkombinovat. Pokud používáš Normaderm, kombinuješ je i s nějakými anti- age séry? Z tvých starších videí mě zaujal třeba Isodense nebo článek o Vichy Lift active.
    Bohužel se také musím přidat k těm jejichž kožní problémy nikdo neřešil a teď uvažuji, co s jizvičkami, skvrny se mi naštěstí vyhnuly. Děkuji za přínosné video, protože akné je u nás bráno jako problém puberťáků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margarito, na póry a černé tečky pomáhá jediné - manuální extrakce, ale chce to dobrou kosmetičku a hlavně dost často a pravidelně se jich takto zbavovat. Kromě toho je skvělá Neostrata a ošetření IPL, o kterém jsem natočila letos na jaře video (a odkaz je ve videu o akné). Sérum používám vždy, když nemám vysloveně zánětlivou formu akné. Z lékárny se mi osvědčil Vichy Liftactiv, protože je bez oleje anebo na zimu Uriage Isofill. Ale nejvíce mi vyhovují séra, která jsou z trošku vyšší cenové kategorie, Clinique, Estée Lauder, Lancome, Clarins (samozřejmě né najednou :-D). Na jizvičky je nepřekonatelné ošetření IPL, úplně jsem se jich zbavila, ale chce to tak 3-4 ošetření. Držím palce!

      Vymazat
    2. Děkuji moc za odpověď, vážím si toho, že sis našla čas. Isofill jsem měla a žádný zázrak to nebyl. Teď dodělávám "luxusní" sérum s Matrixylem od Ryoru a za ty peníze :-( měla jsem ho na měsíc a efekt nula. V šuplíku mám Hyaluroceutical, tak jsem zvědavá. Docela mě láká Clarins - buď Mission perfection nebo Double serum. Nebo možná ještě z těch levnějších Nuxellance (četla jsem docela pozitivní recenze).
      Bohužel nemám čas vysedávat u kosmetičky, ale nad IPL popřemýšlím.
      Ještě jednou děkuji a těším se na další příspěvek.

      Vymazat
  5. dakujem za toto video :) k normadermu sa urcite vratim, uz som ho kedysi mala ale nepouzivala som ho pravidelne. nasla by som niekde info ohladom tvojej pleti po vysadeni hak? dakujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barboro, děkuju moc za milý komentář. Žádný článek ohledně vysazení HAK jsem nepsala, ale vysadila jsem ji, až když se u mne objevily vážné zdravotní problémy, kdyby to byla "jen špatná pleť" tak to by byla ještě pohoda.. :/..

      Vymazat
  6. Anonymní30/10/15

    Milá Ájo,
    také dlouhodobě bojuji s akné. Roky jsem chodila na dermatologii, používala speciální kosmetiku, dodržovala zdravý režim a nic nepomohlo. Vše se zlepšilo až po porodu. Avšak i dnes mám týdny, kdy se akné objeví, což je pro mě dost nepříjemné i vzhledem k tomu, že mám pleť velmi náchylnou k jizvení. Mně osobně však k mému velkému překvapení nejvíce pomáhá Mask of Magnaminty od LUSH. Pokud akné nastoupí, používám ji denně, třeba týden v kuse (většinou však stačí 2 dny), někdy jen na oblasti obličeje, kde se akné vyskytne. Akné nejen zmizí, ale pleť je pak opravdu pěkná.
    Děkuji Ti moc za toto video a přeji hodně úspěchů. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc děkuji, mám stejnou zkušenost s čerstvými maskami Lush, hlavně s borůvkovou a česnekovou na akné, klidně si je dávám i obden :-)

      Vymazat
  7. Anonymní30/10/15

    Ahoj, děkuji za video!! I já se podělím o své zkušenosti s akné. Je mi 31 let a od cca 20let se mi začaly dělat boláky (podkožní boule) plné hnisu na tvářích a bradě, které jsem samozřejmě zkoušela mačkat, tím pádem jsem si je roznášela stále dokola. Opravdu jsem už byla zoufalá, protože obličej vypadal hrozně a po nanesení make-upu sice zarudlé fleky nebyly vidět, ale bouli prostě nezamaskujete. Byla jsem u dermatoložky - už nikdy víc. Dala mi recept na krém na akné na který jsem doplácela 500kč, ale co by člověk pro vyléčení neudělal. Po nanesení krému jsem myslela, že mi sleze kůže, jak to pálilo. Pleť byla rudá, podrážděná. Nanést krém jsem zkusila ještě 2x, pak skončil v odpadkovém koši. Vyskoušela jsem snad všechny drogerkové čistící gely, pěny, tonika, krémy....bez efektu. Před rokem mi známá doporučila klasickou zinkovou mast z lékárny cca 50kč. Doporučuji!! Další co mi opravdu pomohlo, tak peeling každý druhý den a přípravky s kyselinou salicylovou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář i za tip na zinkovou mast, já používám měděno-zinkovou od Uriage a je skvělá. Zinek jím i v potravinových doplňcích (Dermax) je to pak (na mojí pleti) dost znát :-)

      Vymazat
  8. Anonymní1/11/15

    Ahoj Ájo, díky za super video, byla jsem na to uplně stejně, momentálně mi pomahá antikoncepce, ale obávám se, co se stane až jednoho dne budu muset vysadit...
    Jinak jsem chtěla podotknout, že Skinoren už není vázán na lékařský předpis, tudíž se dá volně koupit v lékárnách kolem tří stovek :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, ano, s tím Skinorenem už mi to psalo hodně lidí :o)))

      Vymazat
  9. Anonymní2/11/15

    Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli Si tva plet uz vuci normadermu nezvykla, u vetsiny kosmetiky to tak je a pak pripravky prestanou fungovat.. Prece jen uz ho pouzivas spoustu let, tak proto se ptam. A jinak Scinoren uz je volne prodejny v lekarnach :) dekuju za odpoved, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fungovat nepřestává a navíc většinou po 1 balení už ho nepotřebuju, pak používám normální kosmetiku a tím pádem se pak k Normadermu zase ráda vracím :o)))

      Vymazat
  10. Skvělé video Ájo, moc ráda jsem se na něj podívala. Z přípravků, které doporučuješ jsem zkoušela Normaderm a je pravda že mi vyhovoval, ale nějak jsem se k němu nevrátila. Nyní na akné tolik netrpím, jen občas nějaký pupínek, ale rozšířených pórů se asi nezbavým nikdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Dee, jj, na rozšířené póry prakticky nic není, kromě chem. peelingu a IPL, ale i tak se úplně odstranit nedají ... Hodně prima dnů a bez akné :-)!

      Vymazat
  11. Skvělé video! Mám podobné zkušenosti a hodně mi pomohla léčivá houba z Japonska - Reishi :) , která je lepší jak potravinové doplňky na bázi bylinek.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Áji, super nápomocné video, moc děkujeme! Já celý život spíš bojuji s nižší formou akné, rozšířené póry a černé tečky se mě asi nikdy nepustí.. zkoušela si prosím takové to černé mýdlo na obličej? hodně mě láká.. děkuji za názor! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Dáši, černé mýdlo vůbec netuším, které přesně? :-)

      Vymazat
    2. Tohle :-) : https://mannamydlo.cz/produkty/eben-cistici-mydlo-na-oblicej-s-aktivnim-uhlim
      jako jsou na něj docela dobré názory, ale nějak jsem se k němu ještě nedostala.. musím spotřebovat alespoň část té hordy přípravků, co mám doma nasyslené :-)

      Vymazat
  13. Anonymní13/11/15

    Ahoj Ájo, chci se zeptat, zda máš zkušenosti se zelenou řadou od Biodermy? Používám ji už delší dobu a zajímalo by mě srovnání s Vichy, které jsem nikdy nezkoušela. Děkuji:)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, do ČR se konečně dostává kosmetika Aknicare z Británie s unikátním obsahem peptidů (GT peptide 10). V USA jsou peptidy v kosmetice už naprosto běžný, nás tenhle "převrat" zatím čeká. Firma dává na svou kosmetiku s peptidy 100% garanci vrácení peněz v případě, že nepomůže (zatím jen v Anglii), recenze jsou slibný.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.