Pages

11. 7. 2016

HAVLÍKOVO HRABĚNČINO SÉRUM - ZÁZRAK NEBO PROPADÁK?

 

Před pár týdny jsem dopotřebovala, až do poctivého dna, své první balení Hraběnčina séra,  často diskutovaného produktu, který se řadí mezi bestsellery Havlíkovy přírodní apotéky. Původně jsem pro vás chtěla napsat souhrný post, kde bych shrnula kompletně mé zkušenosti s touto značkou a všemi produkty, které mám doma. To by však asi vydalo na tenkou knihu, takže hezky postupně :-)...




Začnu tím, co si o značce myslím. Jak víte, nejsem příznivcem drogérkového streemu skin care, protože mi jednoduše připadají plné zbytečných aditiv, která pleť zatěžují. Naopak, postrádají většinou to, co dělá z přípravků fungující přípravek, a tím je dostatečná koncentrace a často i chemická forma látek, které se nazývají "účinné složky". O mnoho lépe je na tom dermokosmetika, kterou seženete v lékárnách, ale i ta má své plusy a mínusy. Z hlediska marketingového, Havlíkova přírodní apotéka naprosto zaplnila tzv. "díru na trhu". Značka je srovnatelná snad jen s aromaterapeutickou a vysoce kvalitní kosmetikou Karl Hadek či ATOK. Ta však je dost špatně dostupná a přeci jen, zní to sice dost povrchně, ale obaly KH nejsou nic extra. Dalším obrovským plusem je cenová politika značky HPA, která dokonale vyplňuje úzký prostor mezi drogérkovým mainstreemem a high end značkami. Dalo by se říci, že je mírně pod hladinou dermokosmetických značek. Což je stále ještě snesitelné i pro peněženky studentek, maminek na mateřské či ortodoxních vyznavaček "bio-eco"...

Přestože to asi moc lidí neví, za brandem Havlíkova přírodní apotéka stojí  dojemný a lidsky silný příběh, který bude s největší pravděpodobností opravdu reálný. A to i navzdory faktu, že základním prvkem marketingové alchymie úspěchu, je právě silný příběh. Neznám podrobné detaily, ale za zrodem značky prý stojí vnučka PharmDr. Havlíka. Velikou zálibou pana lékárníka byla právě kosmetika, vyznačující se na tehdejší dobu ohromující účinností. Nebál se experimentovat s recepturami a šel si za svým snem, stejně jako třeba Steve Jobs :o))). Když PharmDr. Havlík odešel z tohoto světa, rodina se začala dohadovat o věci movité. Avšak osvícená vnučka lékárníka se ujala, materialisty zcela opomíjeného kufru s recepturami, který našla v zaprášeném koutě na půdě. Věrna odkazu svého předka a vybavena podnikatelskými vlohy, vybudovala z ničeho něco unikátního. Tolik praví legenda. Mně se ten příběh moooc líbí. Oslovuje mne, protože můj praděda byl fotograf, můj táta je docela známý a úspěšný fotograf a naprosto chápu, jaké to je, pokoušet se  navazovat na rodinnou tradici a vášeň předků :o))). Čímž jsem se brutálně rozepsala, ale pojďme se podívat na mého, teď již, "spotřebovance".

Jako první, čím začnu, je obal a design obalů vůbec, ze kterých jsem upřímně naprosto nadšená. Minimalistický retro desing, dokonale brnká na moji skrytou strunu, zvanou láska k éře 30-let, protože dost často mám pocit, že jsem se narodila nedopatřením ve špatné době a 30.léta a vše, co ztělesňují, miluji a obdivuji.




Obal Hraběnčina séra je skleněný. Takže pokud vám spadne v koupelně na dlaždičky, bude život produktu hodně krátký :-D. Avšak i tato relativní nevýhoda je pro mne milejší, než další nevzhledné umělohmotné balení v mém arzenálu, utajeném ve skříňce :o))) #jsemestétpovrchní

Přípravek má krásné a kvalitní skleněné kapátko, fungující všechna čest. Používání produktu je tedy nadprůměrně hygienické, já osobně nemám ráda nabírání krémů prstem a používám špachtli.

Receptura přípravku údajně navazuje na původní recepturu PharmDr. Havlíka.  Pro jistou ruskou šlechtičnu, namíchal prý na míru omlazující elixír. Avšak doba pokročila a přípravek je "updatován" nejmodernějšími vědeckými objevy. Jedním z nich je patentovaná složka Pentavitin - TM. A zde to začíná být zajímavé, protože Pentavitin je modifikací přírodního cukru (laicky a zjednodušeně řečeno), přesný popis najdete ZDE klik.

S přírodními cukry už mám pozitivní zkušenost díky séru zn. Vichy. Další, stěžejní složkou Hraběnčina séra jsou brambory, respektive dužina z nich. O zázračných účincích brambor jsem už dlouho přesvědčená a Hraběnčino sérum tím získalo mé veliké sympatie. 

Trošku jsem  nad zkoušením HS váhala, při zjištění, že obsahuje avokádový olej. Moje pleť je mastná a tím pádem snáší dobře pouze éterické oleje (ty, co prostupují pokožkou) a mezi ně avokádový olej nepatří.

Ze začátku testování jsem byla hodně skeptická. Líbila se konzistence i barva produktu, který vzdáleně připomíná DDML od Clinique. Na stránkách eshopu i na etiketě je, dle mého názoru, mimoňsky popsáno, jak HS používat...  cituji: 1.týden - 2x denně, 2.týden - 1x denně,  3.týden - 3x denně. Dále postačí 2x týdně. To mi nedává bohužel smysl. Ano, u některých produktů, například obsahující retinoidy anebo AHA se začíná opatrně, přípravky se používají obden či v delších intervalech, než si pleť zvykne. K tomu by se asi musel vyjádřit výrobce. Já se řídím selským rozumem a HS nanáším 2x denně jako sérum pod krém/gel - tečka :o)))

Výrobce slibuje hydrataci, vyhlazení pokožky, odstranění šupinek, prevenci vrásek a redukci vrásek existujících, což jsou, upřímně, ambice hodně vysoké. Obzvláště pak u produktu, který stojí 580,- Kč.

Na webových stránkách ZDE, je HS prezentováno jako péče, tzn. teoreticky by mělo nahradit klasické krémy. Bohužel musím ale říci, že toto nefunguje ani omylem, přestože mám pleť smíšenou, aktuálně už ne tolik mastnou. 





Produkt bych,  na první dobrou a bez pardónu označila za "sérum". Nevím, jakou pokožku by HS jako péče mohlo plnohodnotně uspokojit a saturovat všechny její potřeby. Na mastnou pleť bych HS nedoporučila, kvůli avokádovému oleji, který by teoreticky mohl přispívat k ucpávání pórů.

Tohle vše asi nezní úplně nejlépe, avšak jedinečné schopnosti séra jsem objevila, až když jsem se začala slunit. 


Při slunění se v pleti iniciuje obranný mechanismus, podobný jako při zánětu. A právě brambory mají nepřekonatelný léčivý, zklidňující a protizánětlivý účinek. Možná to znáte, že po opalování máte zvýšenou spotřebu hydratačních produktů :o)). Avšak v případě Hraběnčina séra ráno nevěřím svým očím, když se podívám do zrcadla. Pleť vypadá nádherně. Je rovnoměrná, vyplněná, zdravá a zářící. Nemůžu zaručit, že tento efekt se dostaví u každého jedince, avšak já jsem skutečně ohromena tím, jak HS funguje. V neposlední řadě, velkým benefitem pro odpůrce přehnaně přírodních vůní, je fakt, že HS voní minimálně.

Avšak, počítejte s tím, že budete muset na HS nanést ještě pečující gel anebo krém. Vzhledem k výsledku v podobě zářivé pleti, mi to ale připadá jako hodně dobré skóre :-).  PS. sérum nanáším i okolo očí a opravdu pozoruji "odpočatější" vzhled pokožky.


Snad vám nevadil a doufejme, že hlavně nenudil delší post :))) Ale mám ráda, když je řečeno vše a přesně, v rámci subjektivity, pochopitelně :-). Zajímá mne moc, jak značku Havlíkova přírodní apotéka vidíte vy, jaké jsou vaše oblíbené produkty a jestli jste už vyzkoušeli Hraběnčino sérum??? Krásné letní dny, moji milí <3









50 komentářů:

  1. Miluju HPA! Používám jiz 3mesic a jsem proste spokojena, jako dlouho s ničím. Myslim, ze jsem konecne našla to, co jsem dlouha léta hledala.Je fantastická i ve chvílích, kdy se mi objevuje perioralni dermatitida, kterou jsem si vypestovala používáním dermokosmetiky na problematickou pleť. Ano, dermokosmetiky ?!?! Nedam dopustit na ranní čisticí masku, Bio česky krém a telove mýdla, ktera jsou opravdu úžasná. Obsahují oleje, takze pokožka neni vysušena, ale ani neucpava póry - po tele. No proste skvost ;-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No panečku, každý zde chválí ranní masku, zítra si snad pro ni poběžím :o)))), miluju i dětské tuhé mýdlo, je absolutně super. Děkuji za tip na Bio český krém, na ten jsem se zatím ani nepodívala. Krásné léto a děkuji za komentář :-)

      Vymazat
    2. Anonymní13/7/16

      Opravdu HPA nevadí pleti s periorální dermatitidou? Trpím jí již 10 let. Jediné, co mohu používat, je krém perioderm, aknecolor a micelární odličovací pěna od la roche possay. Nikdy jsem se PD úplně nezbavila. Přemýšlím, že bych HPA vyzkoušela.

      Vymazat
  2. Já jsem HPA vyzkoušela teprve nedávno a to jen malý vzoreček Havlíkova přírodního zázraku. Používala jsem ho na tmavé kruhy pod očima. Mám je tam skoro pořád i když spím. A z výsledku jsem byla nadšená, tmavost kruhů se zmírnila a ráno se neprobouzím s oteklýma očima. Takže super. A už mám plné balení :) A určitě plánuji další produkty od HPA. :) Láká mě maska :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Havlíkův zázrak mám taky ráda a občas jsem ho mázla i okolo očí a nejraději ho mám asi na záděry anebo i komáří štípance. Je určitě fajn ho mít doma nebo na cestách :o))..

      Vymazat
    2. No tak to je pro mne vážně rada nad zlato. Potřebuji Havl.zázrak na kruhy pod očima! Snad mi je také, alespoň trochu, zredukuje.

      Vymazat
  3. Jsem na Havlíka úplně alergická. Kouká to na mě z většiny blogů a tím se mi to jednoduše zprotivilo. Když mi najednou všichni začnou říkat, jak je to celý úžasná věc, tak prostě.. brr :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, že se HPA hodně teď na blozích objevuje a někomu to může vadit. Ale rozhodně si nemyslím, že jsou všechny recenze pozitivní, naopak, četla jsem hodně recenzí, které nebyly dobré a já osobně jsem mnohokrát zmiňovala, že třeba Krásná slečna mi moc nepomohla. Takže asi tak no.... :o))

      Vymazat
  4. Ahojky Ajo, dekuji za skvely clanek, na ktery jsem se tesila:-) Vse jsi moc hezky popsala! Serum ted opravdu musim vyzkouset. Od Havlika mam oblibenou 3 minutovou ranni čistící masku, ktera se stala mym svatym gralem.Vylozene se rano tesim, az masku pouziju, krasne voni,plet vycisti a osvezi.Co je hlavni, plet se mi opravdu zlepsila. Ted mam jeji treti baleni a rozhodne neni posledni:-) Naopak Havlikuv zazrak mi s nicim nepomohl, stejne i krem Krasna slecna mi nesednul. Jsem zvedava jak si povede Hrabencino serum:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lindo, děkuju moc za komentář a jak jsem si přála 3-min ranní masku, tak po přečtení tvých postřehů jsem na ni úplně nažhavená :o))))). JJ, Krásná slečna za mne nic extra, bohužel...

      Vymazat
    2. :-) ) ) Zkus ji, verim, ze budes spokojena:-)

      Vymazat
  5. Díky za skvělý článek, určitě o něm popřemýšlím.

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě jsem od Havlíka nic nezkoušela, ale chystala jsem se na tu ranní čistící masku. Pak jsem ale četla dost negativních recenzí, tak jsem se rozhodla nechat to na nějaký čas být. Momentálně mám pleťové kosmetiky hodně a nevím, co spotřebovat dřív, ale určitě se na něco od Havlíka taky dostane. Budu se těšit na další recenze na tuhle značku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :-). Na ranní masku se také chystám...

      Vymazat
  7. Super přínosná recenze :) Od Havlíka mám nejraději ranní 3minutovou čistící masku. Co mě teda vůbec nenadchlo byl krém krásná slečna od kterého jsem teda čekala víc...
    Gabrieless

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi, souhlasím, Krásná slečna i za mne žádný zázrak. Ale všichni zde chválíte 3-min ranní masku, tak tu už mám na wishlistu. A děkuju moc za milý komentář, krásné léto :-)

      Vymazat
  8. HS jsem zatím nezkoušela. Bojím se ucpávání pórů. Z HA jsem ale zatím vyzkoušela ranní čistící masku a Krásnou slečnu. Podrobně zde: http://slecnajahodova.blogspot.cz/search/label/Havl%C3%ADkova%20p%C5%99%C3%ADrodn%C3%AD%20apoteka

    OdpovědětVymazat
  9. Hezký článek a přínosné informace. :)

    http://twolittleladies9.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Je Aji, ty ses poslední dobou rozepsala. Měla jsem Tě ráda i jako youtoberku, ale strašně hezky se čteš a je mi to milejší než videa.

    Havlíka používám a zatím s ním trochu pojuju, jsem na konci krému a uvažuji zda zkusit ještě jedno balení a nebo zkusím něco jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za milý komentář, moc jsi mne potěšila :-). Myslím, že pokud nejsi nadšená z výsledků po spotřebování jednoho balení, tak to asi není ideální produkt pro tebe. Já mám stejný pocit z Krásné slečny.

      Vymazat
  11. Aji,ja HPA zivam asi pl a,konkretne mam cistiacannulasivku,alovskodani /ranna maska ,grofkino sm rozpouz,je sk nanhopouzivamasimamcistiacurannskukralovskousnidaniaskajei mamskve knanhos pani....jak ja milujk tie vone :-) :-milvone) :-) ... mam aj balzam na pery,ten je rovnako fajn.a prirodny zazrak....z toho som najmenej nadsena,ale nie je zly.Vdaka za skvelu recenziu a prajem Ti krasne leto :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, děkuju za tipy, musím si pořídit tu 3minutovou ranní masku. Krásné léto i tobě :o))

      Vymazat
    2. Ahoj, nejak mi poprehadzovalo pismenka,to je trapaaaas,dufam,ze si aspon nieco z toho precitala :-) :-) :-) :-) :-)

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. JJ, v pohodě, já jsem to pochopila, stane se, když člověk píše třeba z mobilu :o)))

      Vymazat
  12. Málokdy komentuji, ale dnes diky :) naprosto souhlasím. Sérum jsem si zamilovala a pomaha mi. Pleť mam hezčí, hebci, a takovou jakoby mladší. Známe ten pocit :) Miluji od nich královskou snídani pro pleť. Je neskutečné bohatá a pleť je pak krasne hebka a vyzivena. Také jsem moc spokojena s krásnou dámou. Havlíkův zázrak mi ale nic neříká. Moc se mnou nedělá. Dokonce bych rekla ze me rty ho nesnesou. Také jsem si oblíbila černé čisticí mydlo na pleť! To považuji v me koupelně za poklad. Moc dekuji za recenzi a tesim se na další. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jémine, černé čistící mýdlo? To se musím podívat! Děkuju moc za tip i hezký komentář, vážím si ho. <3

      Vymazat
  13. Ahoj Ájo, skvělá recenze. :) Já už po havlíkovi delší dobu pokukukovala,ale vzhledem k tomu že nejsem pražská a potřebuji si produkt osahat,jsem neměla ještě šanci nic vyzkoušet. Nicméně to se dneškem změnilo, když i u nás v Plzni otevřeli první prodejnu. Hned jsem tam vypravila a musím říct, že jsem z celého konceptu nadšená. Byla tam paní majitelka, která mi ochotně ukázala všechny produkty a dostala jsem celou taštičku produktů,abych vše mohla doma v klidu lépe prozkoumat. :) Musím říct, že je to sympatická změna například oproti Sephoře, kde cítím téměř jako zločinec, když mě napadne něco takového, jako chtít odstříknot trošku makeupu do kelímku, abych ho nemusela zkoušet na ruku. :) Přeji krásné léto. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Andrejko, netušila jsem, že je HPA už i v Plzni. Samozřejmě je skvělé, když si člověk může produkt vyzkoušet předem. HPA v Pze teda vzorečky nemá a díky tomu jsem si naběhla s Krásnou slečnou, která teda moc nefunguje - na mne....

      Vymazat
    2. Teda, to jsem vůbec netušila, že je v Praze absence vzorečků. Možná, že v Plzni byli štědří díky té otevíračce, nebo nevím. :( To mě mrzí, že ti slečna nesedla. Já ji používám týden a zatím jsem spokojená, ale nechci dělat unáhlené závěry. Naštěstí jsou jejich produkty cenově dostupné, tak tě to alespoň nemusí štvát jako třeba u krému za dva tisíce. :)

      Vymazat
  14. Hezký článek. HPA mě láká, ale ještě popřemýšlím jestli něco koupit nebo ne.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS. určitě si ale nejdřív sežeň někde vzorky. Já jsem z některých věcí nadšená a jiné u mne zase propadly....

      Vymazat
  15. Anonymní13/7/16

    Zdravim, take mne krasna slecna nijak nepomohla, spotrebovala jsem dve baleni, ale efekt byl akorat hydratovana plet, pronlematika zustala. Serum je naopak skvele a pomaha i na problematickou plet, ale jako peci bez nasledne aplikace kremu si jej neumim vubec predstavit. ranni maska byla taky fajn, ale pretreti pleti micelarkou na tamponku mi po ranu vyhovuje vice.. Clanek byl moc fajn, palec nahoru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ranní masku jsem ještě nezkoušela. Jinak souhlasím se vším, co píšeš :-)

      Vymazat
  16. Andrejko, Ty jsi poklad..
    s Havlíkem zkušenosti nemám a ani mě nijak neláká, mě právě naopak nezaujaly ty jejich obaly..:-D a tím se vyhýbám i produktům. I parfémy si většinou vybírám podle vzhledu a trefím se..:-D
    Séra mám ráda, jako olejíčky, ale tohle zřejmě u mě doma nebude.:-)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasné, každému značka nemusí vyhovovat anebo být jeho krevní skupinou. Pokud tě neláká, nejspíš by ti stejně asi nesedla....

      Vymazat
  17. Mně se tato kosmetika strašně líbí. Obchody, obaly, produkty, celý koncept. Ale zatím jsem nic nevyzkoušela ani moc nevím co by mě lákalo. Snad jedině krémy na obličej, ale z těch mám zase strach kvůli akné. Uvidíme.

    Simple living: Proč jsem (skoro) paleo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na hodně mastnou a aknózní pleť bych asi nic od této značky nedoporučila. Ve všem je hodně olejů. Krásná slečna, která je určena primárně na akné, obsahuje také oleje a nefunguje, píše mi to i dost lidí...

      Vymazat
  18. Recenze, ze které jsem si sedla na zadek! Tolik užitečných informací a zkušeností. Super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, to mám radost, potěšila jsi mě <3 <3 <3

      Vymazat
  19. Havlíka mám ráda, mám od něj krém na obličej /český krém/ a dále jsem vyzkoušela havlíkův zázrak, krém mladá dáma, čistící ranní maska, královská snídaně atd. :) brzy bude mít havlík i micelárky, takže neodolám :)

    OdpovědětVymazat
  20. Havlíkova apoteka je mi sympatická, momentálně mám zásobu pečující kosmetiky, ale už se těším až něco spotřebuji a budu si moct koupit nějaké jejich sérum nebo Krásnou slečnu. Taky mě zaujala mycí emulze na intimní hygienu.

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Ájo, jestli doteď tu tříminutovou masku ještě nemáš :)) je to chyba! :D Já jí používám cca 3/4 roku a nechápu, jak jsem před tím bez ní mohla vůbec žít :)) Kromě toho, že rozmarýn v ní je fakt osvěžující, tak fantasticky funguje. Stačí se podívat na tamponek, když si jí člověk po několika minutách z obličeje stírá (dokonalé odlíčení večer před tím je samozřejmé). Kromě toho, že čistí, tak i pleť hydratuje a vyživuje (proto ji nesmývám vodou, ale stírám jí vodou navlhčenými tampónky). Konzistence je skvělá, připomíná mi jogurt Hollandia :-) Z Havlíkovy apotéky jsem celkově nadšená - používám vlasovou majonézu, vlasový ocet a tonikum No Poo. Dále přírodní zázrak (jako masku na rty a oční okolí na noc), krém Krásná paní, BIO český krém (na den pod make-up) a teď jsem si pořídila emulzi v tubě - Andělskou tvář. Nejnovější produkt, který jsem koupila před pár dny teď na léto je bylinná osvěžující a hydratační voda (spray), která se dá aplikovat i přes make-up. Je skvělá. Pleť mám smíšenou - to jen tak pro upřesnění :) Těším se Tvoje další příspěvky, miluju je! :-) Díky za ně a mej super léto*

    OdpovědětVymazat
  22. Hraběnčino sérum je za mě fakt zázrak. Ještě jsem nenašla produkt, který by mi tak hezky vypnul a vyživil pleť, mám už snad třetí balení. Taky miluji jejich přírodní oleje, hlavně makový a levandulový. Naopak sérum i krém Krásná slečna nemá podle mě absolutně žádný efekt. Ranní masku mu s taky vyzkoušet! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.