Pages

15. 7. 2016

KOSMETICKÝ BLACKLIST



Při pátku mám připravený vysloveně "negativní" článek, i když ve finále pro vás možná bude mít pozitivní dopad. Dnes vám rozhodně ušetřím peníze. Omlouvám se předem i za ostřejší výrazy, které se asi ještě na blogu neobjevily :-D.

 

Už delší dobu doma skladuji produkty, ze kterých jsem vysloveně nešťastná. Možná to není ani tak o jejich kvalitě, ale zkrátka jsme si "nesedli" :-(. Proto se omlouvám, pokud na #blacklistu vidíte nějakou svoji lásku! Já se však s těmito produkty loučím, neboť i pouhý pohledem na ně ztrácím energii.... Vyslovené utrpení bylo pro mne i tyto produtky vyfotit :o)))). Stručně:


Heřmánková pečující sůl do koupele HPA - nic bych proti ní neměla. Naopak, koupel je příjemná. Ovšem, když následně vypustíte vanu, heřmánek z koupele vám naprosto ucpe odpad!! Vypouštění přes různá sítka je nekonečný os@r :(((


Uriage - Hyséac - pasta na lokální léčbu akné. Zklamání na kvadrát. Na tento produkt jsem se šíleně těšila... Problém je, že nedělá nic! Po nanesení nezasychá, matlá se a matlat se bude i kdybyste ho měli na obličeji rok :-(. Čekala bych, že matlavý pacholek bude aspoň hojit, léčit, utišovat nebo cokoliv, co by se dalo označit za pozitivní účinek. Vývoj, zrání ani léčení pupínků absolutně neovlivňuje, tohle si fakt nekupujte.


Rtěnka L'Oreal Blake - barva opravdu nádherná, neonově korálová. Ovšem pigmentace je nerovnoměrná, na rtech flekatí, nedrží, cestuje a neprosto vlezle voní, neeee...

NYX  soft matte lip cream - přemýšlím, jestli Zoella byla pod vlivem psychotropních látek, když tuto rtěnku vychvalovala do nebes. V životě jsem neměla na rtech něco nechutnějšího a nepříjemnějšího. Zaprvé, při nanášení flekatí a přesných okrajů se nedočkáte, ani kdybyste ji nanášeli podle pravítka. Cuckakatí, nerovnoměrně kryje a co je nejhorší, zasychá do brutálně nepříjemného finishe, který bych přirovnala k "sádře" na rty. Doslova mám pocit, že moje rty se dusí. Rtěnka je příjemná asi jako Balakryl. Co dodat..




Dnes mne nebudou mít asi z NYXu rádi, no NICX :o))). Miluji zmatňující báze. Tahle silikonová příšera je mastná tak, že by se na ní snad daly smažit řízky - úlet.

Dále tu máme zmatňující papírky. Jak víte, spotřebuji jich mega množství. Miluji například papírky MAC. Tyto jsou tvrdé, neohybné, absolutně neabsorbující nic. Maximálně si poškrábete obličej a rozmažete makeup - 10x ne a už vůbec ne za ty peníze. I obyčejný toaletní papír vám prokáže milionkrát lepší službu, než tato věc.


Wonder stick je krémové konturovací duo. S klidem bych ho přejmenovala na MAD STICK. Pominuli otřesně teplý, oranžový odstín, stick dělá fleky, cestuje po obličeji a rozjasňovací konec je absolutně bez pigmentu.


Začnu zleva. L'Oreal přišel s konturovačně-rozjasňující tvářenkou. Už na 10 metrů vidíte, že tvářenka fatálně práší, pigmentace nula a v prachu hojně plavou nehorázně velké třpytky, brrr. 

L'Oreal Infallible makeup. Další produkt, do kterého jsem vkládala mega-naděje. Bohužel, pominu-li to, že škála odstínů je brutálně žlutá, tento makeup leze do pórů jako nic na světě. Pokud máte volných extra 20 minut na nanášetí báze a vylepšování finishe dvěma různých štětci, prosím, ale tohle nechci ani zadarmo. Bohužel, toto byly vysloveně vyhozené peníze.

Dermacol Wake Makeup. Na první nanesení to byla láska, díky krémovo-gelové konzistenci a skvělému krytí. Bohužel však, po pár hodinách se začne na obličeji drolit a vypadáte, jako byste měli lepru. Škoda.

Benefit Gorgeous - hmmmm, po tomhle gorgeous opravdu nebudete. Něco mezi krémových makeupem a pudrem vytváří divné mapy, leze do pórů a cestuje po obličeji. Naštěstí to byl jen "vzorek". Benefit jinak miluju, ale toto nechci ani vidět.


Nevím, zda-li si někdo dokáže hezky nalíčit řasy řasenkou, jejíž kartáček má několika milimetrové rozestupy, já to tedy neumím. Nejhorší řasenka, jaká mi byla kdy zaslána. Push Up Drama je opravdu DRAMA. Konstrukci kartáčku mi mozek nebere! A to mám docela pěkné, zatočené a dlouhé řasy, takže prakticky není moc co zkazit, uffff....

Essence 2v1 Eyeliner & Eyeshadow. Tak tohle byl tedy drahý omyl :-(. Pigmentace nula, slevá se a rozhodně není waterproof ani omylem. Na Essence docela drahý produkt, myslím, že stál něco okolo 100,- Kč :-/....


Nejdražší věc nakonec #fatalerror. MUFE Pro-Finish makeup. Pudrový makeup, který je tak tuhý a hrubě mletý, že snad i nejlevnější pudr z drogérie by mi vyhovoval lépe. Neptejte se mne, proč jsem si ho koupila, vážně nevím :-((( Na obličeji dělá mapy. Pokud ho nanesete štětcem, je hrozně vidět. Zatím jsem ho ještě nevyhodila, protože nebyl levný. Avšak neodvážila bych se ho dát do blog sale, to fakt ne. V obchodě se mu vyhněte obloukem.

 Zde ještě rekapitulace, toho, co půjde z domu.... Už teď cítím úlevu :o))))

Snad jsem nepohanila nějaký váš svatý grál, i když spíše počítám s tím, že ano :-D. Co je vaše největší kosmetické zklamání? Čeho fakt litujete, že jste koupili? Budu ráda, když mne varujete :o)))


52 komentářů:

  1. Tak to som rada že som si nekúpila tú Maybelline riasenku a tekutý rúž od NYX =D .. Makeup od Lorealu som tiež chcela ale nesedí mi odtieň... Tieto články doslova MILUJEM a ty si ich vtipne prikorenila =) :*

    OdpovědětVymazat
  2. Aji, děkuji za krásný článek! Naštěstí, nebo spíš naneštěstí, mám jen tu řasenku Push Up Drama, ale úplně to stačí. Je to přesně jak píšeš - sama mám dlouhé, pevné, husté řasy, ovšem s touhle řasenkou vypadám jak stará matrona od E55, dělá opravdu "drama look", bohužel trochu jinak drama....
    Přemýšlela jsem, jestli jí nevěnuji sestrám, ale vzhledem k tomu, že už jsem na ni četla víc recenzí - negativních, tak asi poletí rovnou do koše...
    Pěkný den přeji! :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já si fakt neumím představit, komu by tohle DRAMA mohlo vyhovovat :o)))

      Vymazat
  3. Ahoj Ajo...jsi se "rozjela" :-))...clanek ma teda grady ;-)!! Super ! Ja mam stejny nazor na ten Nyc primer - des a hruza - o zmatneni jsrm sinmohla nechat jen zdat! Dalsi ulet byla rasenka od Dermacolu Imperial - obri kartacek,sucha a strasne hutns napln a opadavala :-( a na drogerku zrovna levna nebyla,mrcha !. To jsou moje nejnovejsi propadaky ;-). Krasny vikend Pavlina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Pavlínko, je fakt, že psaní tototo článku docela odsýpalo :-D haha. Imperial řasenka je taky příběh sám pro sebe :-D..

      Vymazat
  4. Anonymní15/7/16

    nič z toho nemám a už ani neplánujem nič mať :) myslím že lash sensational maaybelline len tak ľahko netrumfne dajakou riasenkou :)

    OdpovědětVymazat
  5. Řasenku od Dermacolu stejně jako Ty považuju za úplný propadák. Rovněž mám bezproblémové řasy (narozdíl od pokožky obličeje), které zvýrazním jakoukoliv řasenkou, ale tahle mi řasy dala do trsů a obalila je černou barvou. Nejhorší řasenka jakou jsem kdy měla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsi myslela Maybelline, viď, řasenku Dermacol jsem do postu nedávala, ale bude pokračování :-D

      Vymazat
  6. Ahoj Ájo, perfektní článek! Nevlastním ani jednu z věcí, ale chtěla jsem si koupit ten makeup od Loreál v budoucnu,díky Tobě nevyhodím peníze oknem. Jinak jsem Ti chtěla napsat, že se mi líbí, jak jsi se začala zbavovat věcí. Já jsem dřív měla jednu rtěnku, jednu řasenku, jeden parfém a byla jsem spokojená. Co jsem začala sledovat všechny ty kosmetické blogy a youtuby, stal se ze mě maniak na kosmetiku- to nutkání mít všechny ty super produkty bylo šílený. Pak jsem si jeden den řekla, že nejsem schopná vše, co mám spotřebovat ani za rok, věci se samozřejmě kazí. Jinak samozřejmě dál mám moc ráda články (obzvlášť Tvoje)o kosmetice, ale už nejsem tak posedlá. Nyní mám 12 rtěnek, 2 řasenky, 2 makeupy,1 pudr, 1 korektor, 15 stínů, 3 tvářenky a 15 parfémů (většina byla dárek). Přesto jsem nabyla dojmu, že to je ažaž. Chci se dál zajímat o kosmetiku, ale fakt bez té posedlosti. Snad mě chápeš.
    Áji, mě by moc zajímal článek o Tvém stravování:)
    Jsi skvělá a naprosto chápu, že už nenatáčíš videa. Měla jsem je moc ráda, ale já bych nedokázala jít takhle s kůží na trh. Měj se krásně:)Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sdilim tuto zkusenost.Hezky vyjadreno.

      Vymazat
    2. Jani moc děkuju za krásný komentář <3 Rozumím ti. Štěstí si člověk za peníze/kosmetiku nekoupí. Kosmetika pomáhá člověku cítit se lépe, to dá rozum. Je dobrým sluhou, ale špatným pánem :-D. Ale tím jsme si asi prošly všechny :o)))) Na téma stravování se můžeš těšit už hodně brzy :o))..

      Vymazat
    3. Po šesti letech v moři kosmetiky jsem místo celých paletek začala objevovat kouzlo mono stínů a přistihla jsem se, jak přemýšlím, kterak ten svůj mega pořadač osekat ... to chce věk a vlastní zkušenosti :) .

      Vymazat
  7. Mám velké pory a Infallible Matte mi je krásně vyhlazuje a totálně nezvýraznuje, naopak :D Když se chci na make-up spolehnout, používám právě tento.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, ze začátku jsem z něj byla nadšená. Je to produkt love or hate.... :-)

      Vymazat
  8. Takže, jak píšeš na začátku, ušetřila jsi mi penízky, DĚKUJU :-D :-D chtěla jsem si kupovat tu bázi od NYX, ale ten stojan byl tak vybraný, že ani ta báze tam nebyla, naštěstí :)

    Ale naopak musím říct, že ten make-up od Loreálu mi vyhovoval, používala jsem ho minulý rok na podzim a za mě super :)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvelý článok. Aspoň viem, čomu sa vyhnúť. Ten makeup L´oreál som chcela vyskúšať, ale radšej teda nie, ja mám pomerne dosť rozšírené póry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-). Makeup zkus z nějakého vzorku, jsou lidi, kterým vyhovuje, ale já mezi ně teda nepatřím...

      Vymazat
  10. A zrovna tu Blake rtenku a benefit pudr jsem si moc chtela koupit..tak ted teda nevim!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, Benefit Gorgeous není pudr, ale tuhý, krémový makeup :-). Benefit má ještě lisovaný pudr a ten je fajn :-)...

      Vymazat
  11. Osvěžující článek ve vlnách těch většinou extra pozitivních úplně u všech :-) Díky za něj! Jediné s čím nesouhlasím je ta pasta Hyseac - ano je mazlavá a ano, mám od ní špinavé polštáře, ale mně opravdu pomáhá, ale ne jenom trochu, mně vyloženě pupínky mizí dvakrát rychleji! Asi bude záležet, z jakého důvodu se pupínky dělají, nebo fakt nevím, jak je možné, že ti nefunguje. Je to škoda, protože já jsem s ní moc spokojená. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :-)! Njn, je to fakt škoda, ale dala jsem Hyséacu hodně šancí. Celá tahle řada mi nevyhovuje... :/

      Vymazat
  12. Nedoporučuju tekutý korektor od Revlonu. Slévá se mi do vrásek a do varhánků a vytrácí se z pleti. Dál nemůžu doporučit bílou čokoládovou paletku s hnědýmu stíny od MUR. Barvy jsou všechny hrozně podobné a dlouho na víčku nedrží, i když použiji svojí nejlepší bázi. Na svoje dlouhé přirozeně natočené řasy mám nejradši klasické kartáčky jako je třeba od UD Pervertion nebo Devilash od Dermacolu. COkoliv jinýho mi řasy slepovalo. Mám zálusk vyzkoušet od Loreal tu miss hippie.Vypadá slibně. Zkumavková tekutá rtěnka od Sephory je průser - nejde rovnoměrně nanést, podivně na rtech brní a je nepříjemná na nošení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za upozornění... na Revlon jsem se chystala, tak si ho odpustím :o)))

      Vymazat
  13. Mad stick mě hoooooodně pobavil. Vyprskla jsem smíchy. Moc super užitečný článek Ájo. Já lituji koupi rozjasňovače od Burberry. Nic nedělá. Je doslova nijaký. Na to, že byl limitkový a stál dva tisíce, to byly opravdu vyhozené peníze. Je schovaný ve skřínce a stále na něj myslím a tíží mě to, takže asi máš pravdu, že by měl jít co nejrychleji z domu ven. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jémine, to je vážně škoda :-(... Já zažila něco podobného s Hourglass, nebyl na mne vůbec vidět. To je tak, když si člověk kupuje věci, které u nás nejsou no... :-D Jinak moc děkuju <3

      Vymazat
  14. Mě zase vyhovují ty stíny Essence - koupila jsem si jedny na zkoušku a běžela pro další. Fungují mi obdobně jako CT. MU od Lorealu plánuji někdy vyzkoušet - právě z konzistence se mi zdálo, že přesně tyto nešvarům mít nebude. Zkusím si vzít do kalíšku a přímo na obličeji se uvidí. Se zbytkem zkušenost nemám - v drogerce už moc nenakupuji, spíš jen to, co už mám vyzkoušené, že daná značka umí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš ty stíny ve stejném odstínu? Ty tmavší se mi zdály, že mají trošku jinou konzistenci...

      Vymazat
    2. Mám ty peach cosi, a ty mi navíc maximálně barevně vyhovují - neutrál, co krásně prozáří víčka. Trošku mají tendenci vyblednout v záhybu, ale s troškou báze dají celý den. Víčka se mi nijak nadměrně nemastí. Ale vzpomněla jsem si na MU od Astoru Mattitude - dělá mi nádhernou pleť, ale problém je s odstíny. Ten nejsvětlejší je na mě tmavý - tak jsem si říkala, že v létě. Ale on má tak hrozný podtón do oranžova, že vypadá špatně i teď. Přitom vůbec neleze do pórů, lehce matuje, krytí je nižší, ale dá se navrstvit, kde je třeba. Prostě pro mne makeupový ideál, jen ta barva... Ale ty by sis možná mezi těmi tmavšími vybrala - ty mi připadaly mnohem povedenější.

      Vymazat
  15. Naštěstí nejsem majitelkou ničeho z toho a ani jsem nad ničím z toho neuvažovala :) O té rtěnce Blake jsem četla zrovna nedávno dost negativní recenzi. Já si zrovna na žádný mega propadák nevzpomenu, ale určitě jsem jich taky pár potkala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o)))), je to škoda, Blake je nádherný odstín. Ale rtěnky jsou na drogérku vážně drahé a za dvojnásobek ceny člověk může mít absolutně prvotřídní kousek :-).....

      Vymazat
  16. Ahoj Ájo, díky za perfektní článek - i když měl být tzv. negativní, tak jsem se řehtala od začátku až do konce, jak ses pěkně rozjela:) Osobně mám NYX soft matte lip cream docela ráda a beru si ho tehdy, když potřebuji na rty nějaký držák - bez báze od MACu (objevené díky Tobě) se to ale neobejde, udělat přesné okraje je opravdu vyšší dívčí, vysušuje a ne že ne, ale přesto mi kvůli té výdrži vyhovuje. Obvykle na něj přes den ale ještě naťukám balzám na rty, když mám pocit, že už těmi vysušenými rty skoro nemůžu hýbat :) Matující L´Oreal jsem jako majitelka smíšené pleti taky očekávala s napětím, ale tak brutálně leze do pórů, že ho míchám s True matchem, nanáším štětcem a ještě zapracovávám beauty blender. Pak je výsledek slušný, ale kdo na to má pokaždé čas, že...Pa a těším se na další skvělé články! Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, taky jsi mě řádně pobavila :o))))

      Vymazat
  17. Bezva článek:)Chtěla jsem si koupit matující papírky NYX,tak jsem ráda,že jsem do nich nešla:)

    OdpovědětVymazat
  18. Nic z toho nepoužívám, takže u mě dobrý :)
    Mě obecně zklamala kosmetika Uriage, řada na akné, které mi ho spíš ještě horšila. Pak třeba tekuté matné rtěnky Milani, které příšerně vysušuji, po zaschnutí opadávají a vypadají na rtech fakt strašně. Make-up Vichy Dermablend taky naprostá katastrofa.

    Simple living: Proč jsem (skoro) paleo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hyséac od Uriage pro mne taky nefunguje ://. Je dobrý si tyhle zkušenosti vyměnit, myslím si...

      Vymazat
  19. Ahoj Ájo, souhlas s bází od Nyxu (mám ještě podobnou v bílém obalu a ta je teda lepší) a s tou rtěnkou Nyx (tu jsem zatím použila jednou, ale mám podobný pocit).. Naopak tento makeup od Lorealu jsem si pořídila na základě tvého doporučení v jednom z tvých starších videí a já jsem s ním byla spokojená až do poslední kapky :). Znova si ho kupovat nebudu protože mám tunu dalších a ráda zkouším nové, ale kdybych ho dostala (příp. byl v nějaké výrazné slevě :)), tak se zlobit nebudu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, na video jsem úplně zapomněla, je fakt, že když jsem si makeup koupila, proběhlo u mne počáteční nadšení :o)))), ale nesedli jsme si bohužel... Bílou bázi NYX mám taky a nevyhovuje mi, je o trošinku lepší, než ta černá, ale jen o trošku :-D

      Vymazat
  20. ahoj Áji, skvělý článek, skvěle jsi mě pobavila, některá Tvoje přirovnání mě dostala úplně do kolen :-) díky za to, že se nebojíš napsat i negativní recenze. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to se fakt nebojím, jen jsem se k tomu ještě nedostala :-D. Ale bude určitě pokračování. Děkuji moc za milý komentář :o)))

      Vymazat
  21. Hezký článek, kromě řasenky od maybelline nemám nic a asi ani nepořídím :D Tu řasenku mám doma dva dny a ještě jsem ji neotevřela tak jsem zvědavá :D snad to nebude taková katastrofa :D

    OdpovědětVymazat
  22. Ta pasta od Uriage mi naopak pupínky zvětšovala. Ale jinak mám jejich řadu na problematickou pleť velice ráda.

    OdpovědětVymazat
  23. Dost mě překvapilo, že jsi o 180 stupňů otočila názor na Infallible matte makeup. Já si ho pořizovala díky tobě a tvé super recenzi vloni v létě... Jinak mě stále vyhovuje i jeho škála barev pro bledulky :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Perfektní článek 😃 Nasmála jsem se a aspoň navíc vím čemu se vyhnout 😊👍

    OdpovědětVymazat
  25. Ten Blake odstín je vážně nádherný, ale když jsem všechny tyhle růžovky zkoušela v drogerii, tak hruza, bez pigmentace jsou všechny čtyři:( Soft matte lip cream mam doma a spokojenost! Nejsem si jista jestli mame stejny odstín, ja mam 07 a je moc fajn:) Pěkný den a víc takových článků!:)

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Ájo, super článek. :) Já mám na black listu linky ve fixe od Sephory. S bází mi vydržely na očích asi hodinu, bez nich tak půl a celé putovaly na horní víčko, kde mi vytvořily "parádní oblouky". A ještě krok vedle byl s rtěnkou Hydra smooth od benefitu. Odstín Dare me je sice pěkný, ale ne nijak výjimečný a výdrž je silně podprůměrná. Na to kolik stojí je to tedy propadák. Nicméně se už naštěstí neprodává. :D

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní19/7/16

    Já třeba ty lipcreamy od Nyxu taky miluju :D Jinak skvělej článek ;)

    OdpovědětVymazat
  28. Jé a já jsem zrovna s Essence 2v1 Eyeliner & Eyeshadow spokojená :D mám dva odstíny a drží celý den, ať je horko, potím se tak stále krásně drží přes celé víčko :). O bázi od Nyx jsem také přemýšlela ale nevím, chci se mastnoty zbavit né si ji přiživit :D

    OdpovědětVymazat
  29. Super článek:-) a s řasenkou úplně stejná zkušenost a to mám naštestí poměrně husté a natočené řasy, ale tahle to byla první řasenka, která my je tlačila po nanesení dolů, totálně slepovala a efekt nic moc.:-(

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.