Pages

8. 7. 2016

NÁŠ PRVNÍ TÝDEN PRÁZDNIN - 1st summer week in pics + NEW IN


Krásný večer, uběhl první týden prázdnin a hodně z vás si psalo o další "life" post. A tak jsem si říkala, že bych mohla shrnout, co jsme dělali, kde jsme byli a co máme nového :-).

 


Začnu posledním školním dnem, kdy bylo krásné počasí a moc jsme si to užili. Den před vysvědčením si Nikča začala připravovat slavnostní outfit :o)))



Spolu jsme vybraly holčičí tutu sukýnku v temně šedé barvě, v obchodě La Petite Suzette. Nakonec jsme ještě vybraly černé tričko s broskvovým srdíčkem, a protože ráno nebylo až takové horko, vzala si Nikča ještě černé lesklé sáčko z Lindexu. Účes si ozdobila čelenkou od Teri Blitzen, která se dá sehnat ZDE



Nikča přinesla krásné vysvědčení a to si žádalo sladkou odměnu :-)



Jako dárek za vysvědčení si Nikča v Claire's vybrala chlupatý zápisník, po kterém už dlouho toužila. A nové sluneční brýle. Do zápisníku si píše prázdninový deník. Zápisky z každého dne doplňuje ilustracemi, je to legrace a jednou bude tento chlupáč skvělá vzpomínka. Moc mne baví číst, jak malá vidí zážitky ze svého dětského pohledu, o malůvkách ani nemluvím :o))



Po cestě zpět jsme ale bohužel narazily na letní výprodej v dětské Zaře. Pochopitelně, neodešly jsme s prázdnou :o)))





Vybraly jsme bílou vyšívanou a džínovou halenku, balerínky v losově-zlaté barvě a stříbrné sandálky, které mají zdravotně tvarovaný vnitřek a jsou velice pohodlné.

Protože už jsme na dovolené byli na Bali ( o kterém určitě napíšu, mám jen problém, který se jmenuje 3000 fotek :-D), červenec trávíme v Čechách a na Moravě, protože si myslíme, že v létě je u nás naprosto nádherně a je škoda odjíždět pryč. Člověk to může udělat kdykoliv přes rok,  až počasí zde nebude tak krásné. Jak víte, milujeme Berounku a často jsme v Dobřichovicích, Černošicích, na Křivoklátsku atd.  Avšak náš cestovní plán obsahuje rozličná místa naší vlasti :o))


Tato fotka je z historické okružní plavby po Berounce , kterou určitě můžeme doporučit. Info o plavbách najdete ZDE Někdy příště napíšu více, pokud vás to bude zajímat.

 

Každý den chodíme do přírody a ke koním. Neznám větší relax. Zvířata jsou čisté duše...





V létě naprosto miluju luční kvítí :o))))) a Nikču ho baví trhat navíc....


Výhled ze zámku v Unhošti. Pár metrů od zámku je velká zajímavost, průsečík poledníku a rovnoběžky. Tohle místo vnímám jako opravdu mystické.


Obrovskou letní atrakcí jsou pro nás již tradičně balíky slámy :o)))).







Chtěli jsme už někou dobu vyzkoušet Farmapark, a tak jsme se tam vydali. Ale bohužel, tohle místo moc doporučit nemůžu. Některé atrakce, které firma slibuje na webu, ve skutečnosti v areálu nejsou anebo je to jinak. Navíc je tam docela hodně nedotažených věcí, předražené a nekvalitní občerstvení a neumím si představit se tam vydat s kočárkem. Ale zvířata se nám samozřejmě líbila. Je tam i hezounké jezírko a loučka, kde jsou sítě na odpočívání. Ale příště raději podpoříme pražskou ZOO a chystáme se do ZOO ve Dvoře Králové.





Nikča miluje koně a teď je ideální čas na jízdárnu a výcvik :-)). Hlavně máme radost, že se naučí i péči o poníka, protože to je to, co si děti většinou neuvědomují, že mít koně je především strašně moc práce.






 

Snad se vám mix post líbil, pokud ano, určitě mi to dejte vědět, jestli vás tento styl baví. Třeba jste i našli inspiraci k výletům. Budu ráda, když mi napíšete, jaká jsou vaše oblíbená výletní místa v létě :-).  

PS. Přestože teď nenatáčím videa, přidávám střípky z našich dnů na Snapchat.



41 komentářů:

  1. Ahoj, moc se mi líbí tvá tvorba a s Nikčou jste super dvojka :) já jsem asi slepoň ale pod jakou přezdívkou tě najdu na snapu? :) díky moc Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Adélko, to jsi mi udělala radost :). Jsem tam stejně, jako na IG aja_beautylife :)

      Vymazat
  2. Ahoj Ajo :) moc se mi Tvůj styl psaní líbí, čtu Tvé články jak kosmetické, tak tyhle z výletů, ty mám momentálně na blozích hodně ráda :). Máte krásné fotky s Nikčou a je šikulka, že donesla pěkné vysvědčení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, děkuji za krásný komentář, moc jsi nás potěšila! <3

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme Jarmilko, komentář je pro blogera největší odměna, takže jsi mne fakt potěšila :o))). Ano, něco jako tábor v plánu máme :-). Krásné léto <3

      Vymazat
  4. Nádherný post, úžasné fotografie a o prírode ani nehovorím! Veľmi sa mi páči, aký máte s Nikčou krásny vzťah :) A čo sa týka oblečenia, vybrali ste moc pekné kúsky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za nádherný komentář, který mne fakt moc potěšil :-) <3 Krásné léto!

      Vymazat
  5. Tak to jsem ráda :) děkuji ihned jsem si přidala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné,je dobře,že ses vydala touto cestou,vždy se těším na nový článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,vždy si ráda vše přečtu a podívám jak to princezně sluší... MOC hezky se mi to čte, fotky paráda 😘 vždycky mi to přinese jenom plus..a hezké naladění. Myslím si, že bohužel při dnešním denní ve světě se stávají Čechy nejen krásnými, ale i takovou jistotou 🌲🌻🐎. Přeji oboum krásné léto 🏖🏕

      Vymazat

  7. Krásný článek, fotky..,Nikča už velká slečna..., hezké léto holky ♥♥♥ a těším se na další čtenííííííí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu Laďko, z Nikči už je velká slečna, v srpnu jí bude 9let, je hrozné, jak to utíká, mám pocit, jakoby někdo zrychlil čas :o))). Přejeme krásné léto <3 <3 <3

      Vymazat
  8. Též ráda trávím léto v Čechách, jelikož tu máme řadu neobjevených koutů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt a bohužel mám pocit, že hodně lidí cestuje do zahraničí, ale málokdo zná dobře svoji vlastní zemi... taky mám rezervy, je toho hodně, co máme na travel listu :))

      Vymazat
  9. Opět moc hezký článek :o) Nikolka je šikulka, že přinesla hezké vysvědčení a ten zápisník je boží :o) Super nápad :o) Už se taky těším, až budu moc vzít tu svojí krásku na koníky, zatím se na ně chodíme jen koukat, ještě je na ně malá.
    Musím říci, že byť mi tvoje videa chybí, tak je vidět, jak tě to uvolnilo, že je netočíš. Z tvách článků čiší pohoda :o) Moc ráda si je čtu a vždy se těším na další :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Lindo, jen užívej maličkou, strašně to letí a nic ty chvíle, kdy jsou děti maličké nevrátí zpět. Videa mi brala strašně moc času, mnohem více, než blog, ale taky mi YT někdy chybí. Přeci jen ty 3 roky, které jsem tomu věnovala, je docela dlouhá doba :-). Krásné léto <3

      Vymazat
  10. Ájo moc krásný článek. Léto vnímám stejně jako Ty, miluju Čechy a většinu času trávíme v Orlických horách na chatě... dcerky tam jsou nejspokojenější. Nikče to moc sluší, je to kočka po mamince ;-)
    Užívejte sluníčka a já se těším na další článek.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  11. Myslím, že tohle bude můj úplně první komenář na Tvém blogu, ale objevila jsem ho teprve nedávno. Z článku je úplně cítit taková ta letní pohoda, a to je strašně milé :) Taky letos v létě zůstávám "doma". Bydlím v Českém ráji, takže krásy jekolem nepočítaně a příležitostí k výletování taky :) Užívejte si léto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Český ráj je překrásný, to se máš :-). Děkuji moc za milý komentář, potěšil mě moc <3

      Vymazat
  12. Ten chlupatý zápisník bych brala taky, Claire´s je super obchod, už se těším až malá trochu povyroste a budu jí tam moct nakupovat holčičí "zbytečnosti". A moc se mi líbí Nikolčiny baleríny, jsou to předpokládám Melissy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Janičko, jsou to Melissy. A děkuji za milý komentář :-), užívejte s malou léto <3

      Vymazat
  13. Tyhle články ze života mě baví moc!! :) Já se přiznám, že léto mám asi nejmíň ráda, ale to je spíš tím, že manžel je pořád v práci, já neřídím a bydlíme v paneláku, takže s malým dítětem je to pak náročné ty vedra přežít. Když můžu být někde u vody, tak je to samozřejmě super, ale to je prostě pár dní:) Takže já osobně nejvíc "rozkvétám" na podzim, mám nejvíc energie a chuti do života :) Jinak Nikča musí mít úžasný šatník, ty věci z dětské Zary jsou božíííí!!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, tyhle články ráda píšu :-). Podzim mám taky ráda, ale chvílemi je pro mne moc ponurý a deptá mne představa nadcházející zimy :))

      Vymazat
  14. Krásný a moc milý článek. Byl dnes prvím, který jsem přečetla a rozhodě mi zvedl náladu :-) Také v létě rádi cestujeme po ČR, bohužel přes rok už moc nemáme šanci vzít si volno a tak nás cesta k moři čeká letos v tom největším turistickém náporu, v tom nemáme na výběr, ale i tak se moc moc se těšíme!

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Ájo, moc pěkný článek a je vidět, že si s Nikolkou umíte užít společný čas :), abych pravdu řekla, tak tvůj psaný blog mě baví více jak youtube. Přeji Vám krásné prázdniny
    Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Káťo, to jsi mne překvapila a i potěšila :-).. Krásné léto!

      Vymazat
  16. Anonymní11/7/16

    Dobrý den, není to výhled ze zámku v Nižboru? v Unhošti takovou řeku a výhled nemají. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně!!! Děkuji moc za upozornění, nechápu, jak jsem se mohla přepsat :-D!

      Vymazat
  17. Anonymní11/7/16

    Krásné.:) Jen taková malá rada. Jako zkušená koňařka radím, aby si Nikča příště na ježdění vzala aspoň dlouhé legíny a pevnější boty než espradilky. Bude to bezpečnější a pohodlnější.

    OdpovědětVymazat
  18. Moc hezký a relaxační článek! A taky parádní letní fotky. V hlavě mi ale nejvíc utkvěl chlupatý deníček :-D, budu se muset přesvědčit, že už nechodím na základní školu. ;-) Každopádně pro malé slečny skvělý!

    OdpovědětVymazat
  19. Pěkný článek jako vždy, Nikolka má opravdu štěstí, na tak skvělou mamku!

    OdpovědětVymazat
  20. To je strašně krásný článek, takové mám nejraději!

    Simple living: Proč jsem (skoro) paleo

    OdpovědětVymazat
  21. Tyto koniky navstevujeme,dcera je miluje a zatím je jen hladime:-))) léto v CR je skvělé! Tery

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.