Pages

21. 7. 2016

TOP 5 HYDRATAČNÍCH KRÉMŮ - Top 5 Moisturizers


V loňském roce jsem navštívila dermo workshop pro blogerky, kde jsme měly možnost nechat se otestovat speciálním přístrojem na měření hydratace pokožky. Jaké bylo mé překvapení a i odměna (za léta dřiny na pleti, haha), když mi vyšel nejvyšší stupeň obsahu vody v pleti, ze všech zúčastněných. Já vím,  regulérně se teď vytahuju, ale asi pochopíte, že se to hodí k námětu dnešního postu :o)))
Téma hydratace je podle mne dost podceňované a hlavně mám pocit, že hodně lidí úplně nechápe "o co go". Když jsem se o mechanismu účinku hydratačních přípravků bavila s kamarádkami a sestrami :-), většina z nich si myslela, že hydratační přípravek doslova "vpraví" do pleti vodu. Ono to ale bohužel není tak úplně jednoduché, protože přes buněčnou membránu neprojde nic. 

Hydratační přípravky skutečně obsahují vysoké procento vody, avšak to může způsobit ještě další vysušení pleti, protože voda se z pokožky odpaří a ta zůstane ještě více dehydratovaná, pakliže ovšem produkt neobsahuje speciální složky, které mají schopnost výrazně zvyšovat "retenci" vody v pokožce. Kam tím směřuji? Na hydratačních produktech nešetřete, protože ze své vlastní zkušenosti vidím o mnoho lepší dlouhodobý účinek u high end produktů.



Panuje mnoho dalších mylných předsudků, jako např. "mastná pleť nepotřebuje hydratační produkty" anebo "v zimě se nesmí pokožka hydratovat, aby voda v pleti nezamrzla" a podobné nesmysly. 

Hydratace by měla být hned po čištění pleti absolutní prioritou pro všechny věkové skupiny, od náctiletých až po sáti-leté kategorie. Pochopitelně, absolutně nejdůležitější je pitný režim, to určitě všichni víte. Dehydratovaná pleť má mnohem více opticky viditelné vrásky, hůře se regeneruje, vypadá tmavší a zvýrazňují se i barevné nedokonalosti. Hydratační přípravky v každém případě mají co dělat i na krku a dekoltu, pakliže nechceme, aby k opečovávané pokožce obličeje kontrastovala zcvrklá kůže krku a dekoltu :o))


Nechci se však dnes rozepisovat o tom, jak hydratační produkty fungují. Ráda bych vám představila svých TOP 5 nejlepších hydratačních přípravků vůbec. U každého napíšu, jak se mně subjektivně jeví a co zhruba obsahuje za účinné látky.


1. Clarins - modrá hydratační řada HydraQuench. Už jsem spotřebovala několik balení a tudíž je čas na recenzi :-). Hlavní aktivní látkou HydraQuench je kyselina hyaluronová, která doslova působí jako houba, je schopna pojmout/vázat až 1000 x více, než je její vlastní objem. 

HydraQuench je unikátní v tom, že obsahuje pro každý typ pleti speciálně přizpůsobenou recepturu. Tak například, receptura pro suchou pleť obsahuje olej z jáder jestřabin. Receptura pro smíšenou pleť neobsahuje olej a  naopak obsahuje alpskou vrbu, která redukuje lesk a granátové jablko, jež minimalizuje póry. 

Z této řady mám doma fluid SPF 15 s pumpičkou a cream - gel. Textura je bohatá, ale okamžitě se vstřebá a zanechává pleť totálně "napumpovanou" :o)). Cream - gel mám o něco raději, protože ho nanáším v hodně silné vrstě na noc anebo i jako masku

Přípravky mají úplně božskou vůni, která je velice slabounká, osobně nesnáším moc voňavé krémy. Vůně, která se line z HydraQuench, je květinově-ovocná, mně osobně připomíná náznakem bubble gum, kterou miluju a už několikrát mne napadlo krém ochutnat :o))))....




2. Z hlediska absolutního množství spotřebovaných balení u mne vede Clinique, jež používám více než 10 let. Určitě padlo za vlast mnoho desítek balení. Škoda, že si to nezapisuji :o))). Když jsem začínala s Clinique, prodával se úžasný fluid pro mastnou pleť s názvem Moisture on call, ale bohužel už se přestal vyrábět. Později mne uchvátil DDMGel z tříkrokové péče. Varianta gel je bez oleje, na rozdíl od "lotion", která je pro mne příliš mastná. Cílem 3.kroku, tj. DDML/DDMG, je doplnit ztráty hydratace po čištění a připravit pleť pro další péči, plus násobit účinek další péče. Tento krok by neměl být finální. 

Musím říct, že DDMG je pro mne představuje hydrataci číslo jedna pro všechny mé pobyty v letadle :-). Moje spotřeba by se po letech už asi dala vyčíslit i v litrech :-). 

Přípravek, který mezi všemi hydratačními produkty, dostupnými na trhu, nápadně vystupuje z řady, je hydratační gel Moisture Surge Extended Relief. Obsahuje vysoké procento aloe vera (což je v textuře evidentě patrné) a speciální patentovaný protein, jež funguje jako regulátor vodního hospodaření pleti, udržuje stejný stupeň vlhosti bez ohledu na klimatické podmínky, tj. stejný stupeň ať mrzne či je letní pařák. Tento krém - gel dost často chválí Zoella a já se pod její superlativa můžu podepsat, protože Moisture Surge je můj svatý grál. Nemá prakticky žádnou vůni, což je přesně můj šálek čaje ve skin care preferencích.


3. Ohromujícím objevem posledních měsíců je Rexaline Hydra-Dose,  o kterém shodou okolností psala nedávno i Rendy ZDE. Značka Rexaline je naprostým hitem v USA, kde zaujímá velmi vysoké procento na "skin care trhu. U nás je to, podle mého názoru, ke škodě spotřebitelů, hodně opomíjená značka. Rexaline koupíte exkluzivně v Sephoře. Často mají různé akce, kdy k nákupu získáte miniatury nebo cestovní balení, což se rozhodně vyplatí.

Tato hydratační řada obsahuje celou škálu produktů, speciálně uzpůsobených pro jednotlivé typy pleti. Hlavní účinnou látkou je opět kyselina hyaluronová. Avšak Hydra - Dose obsahuje i anti-age komponenty. 

Líbí se mi hygienické balení, z něhož je patrné, že ho navrhoval konstruktér s mozkem :))) Hurááá, po straně je průsvitný proužek, takže přesně víte, kolik ještě přípravku zbývá :-). Vím, že se to může někomu jevit jako nepodstatný detail, avšak pro nás blondýny je to úlevný systém. protože například u mého milovaného očního krému Clarins jsem vždycky v šoku, když pumpička začne skřípat a vyjede poslední zoufalá zbývající kapička, aniž bych tušila, že už zase musím koupit nové balení, jinými slovy pořádně se plácnout přes kapsu.

Hydra - Dose má slaboulince květinovou vůni, nic vlezlého, ztěží vůni vůbec registrujete. 




4. Na závěr si nechávám svůj nejmilovanější krém na všechny problémy světa :o))), Lancome Visionnaire. Právě dodělávám již 4. balení a chce se mi brečet! Visionnaire je jediným anti-age krém, který mi zaručeně nezpůsobí jediný pupínek, pleť je po něm jako vyžehlená a navíc, skvěle hydratuje, opravdu znatelně! Voní slaboulince po růžích. Konzistence by se dala popsat jako bohatá, ale není vůbec nemastná, což je pro mne značka ideál.
 

Téměř prázdná balení krémů mne trošku deprimují :o)), avšak má pleť se tváří spokojeně, což je hlavní. Doufám, že se vám dnešní článek líbil a snad vás trošku inspiroval. Určitě napište do komentářů, jaký hydratační přípravek se nejvíce osvědčil vám, ať se můžeme vzájemnně inspirovat :o))). Krásné léto s pořádnou hydratací!

37 komentářů:

  1. Ajo, díky za tvé posty, které jsou pro nás zdrojem cenných informací! Ráda bych se zeptala, jestli obvykle používáš několikrát po sobě stejný krém? Nebo jakmile spotřebuješ 1 balení, koupíš krém jiný? Díky! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jak jsem psala, mám několik oblíbených a ty kupuju stále dokola hlavně Clinique + Clarins. Nikdy doma nemám jen jeden hydratační přípravek.

      Vymazat
  2. Dobré ranko :-) opět kvalitní článek. Mám vyzkoušený Moisture surge a Visionnaire, oba taky naprosto miluju. Clinique zrovna došel, tak myslím, že vyzkouším Clarins, děkuju za tip! :-) Jinak jsem ještě zkoušela ve vzorečku Biotherm Aquasource a taky vůbec špatný nebyl. Hezký den :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní21/7/16

    Děkuji za článek, asi vyzkouším od Lancome Visionaire, protože dlouho používám výše zmiňované gelové krémy od Clineque a jsou super, ale už začínají být na mě trochu málo.. Jen musím vyčíhnout někde akci, protože je trošku dražší než Clinique. Tak mě napadá se zeptat, kupuješ krémy i po internetu? Máš nějaké oblíbené weby? Já zatím kupovala v parfumeriích. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hydratační přípravky se dají kombinovat s jinými krémy, jak jsem psala a dělám to tak denně :-). Krémy na internetu obvykle nekupuji, protože nikdy nevíš, jak to bylo uskladněné.... Chodím do Sephory, když mají slevové akce. Lancome také mívá různé kazetky a to se pak už vyplatí :-)..

      Vymazat
  4. Aji, dakujeme zase raz za uzasny clanoook!!! 🙏🏼😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za úžasný komentář, Jani, hezké léto <3

      Vymazat
  5. Ahoj Ájo,
    moc hezky napsaný článek. Sice mi chybí tvá videa, ale naprosto to kompenzuješ články zde na blogu, které jsou propracované a mají hodnotu!
    Mám vyzkoušek Clinique Moisture Surge Thirst Relief, Clinique Moisture Surge Intense (používám od řijna do května a je to můj miláček :D) a Clinique DDML. Zálusk si dělám právě na Visionnaire a Clarins, zatím ale odolávám :) Mám zatím jen Visionnaire serum ve vzorečku. Takže jsi mě zase nahlodala :)
    Přeju pěkný den a těším se na další fajn článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc děkuji :o)), Visionnaire sérum je fajn, ale krém mi připadá lepší, i když je to naprosto nelogické :-D

      Vymazat
  6. Krásný článek. Trápí mě stejný problém jako Tebe - téměř po všem mi naskočí pupínky a zatím jsem neobjevila hydratační sérum, které mi by vyhovovalo. Zkoušela jsem i Hraběnčino sérum, ale dopadlo to též neslavně. Podívám se po Clinique moisture surge, jelikož by neměl být parfemován.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, Hraběnčino sérum může pleti s akné vadit, ale u mne překvapivě v poho, až do dna :o))

      Vymazat
    2. Ještě jsem se chtěla zeptat, který přípravek z uvedených od Clinique více hydratuje? Dívala jsem se na složení a na druhém místě hned silikony v obou případech. Jen u Moisture Surge je kouzelná aloe, tak si říkám, že by mohl působit lépe.

      Vymazat
  7. Ahoj Aji
    Děkuju za naprosto úžasný článek,plný tipů a informací.Jsi skvělá
    Díky tvým tipům z dřívějška jsem si koupila Clarins hydraquench taky a nemůžu si ho vynachválit.Je úplně skvělý a prostě ho miluju.
    Z oblíbenců ještě střídám clinique,Biodermu nějakou novinku s spf 30, a ten je taky moc fajn.
    A zrovna dnes mi přišel nějaký přírodní krém s argan.olejem a tak jsem zvědavjaký bude.Na první namazání se totiž tváří moc příjemně.:-)
    Měj se moc krásně těším se na další články.Martina

    OdpovědětVymazat
  8. Uzasneeee,o to viac,ze zajtra cestujem do Prahy a budem si môcť kupit vychytávky,ktore si kupujem vždy v česku,na Tvoj podnet.dakujem,dakujem,ze si ,Aji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Eriko :o)), užij si výlet do Prahy a krásné léto <3

      Vymazat
  9. Anonymní21/7/16

    Ájo ahoj, díky za Tvé tipy! Pod Visionnaire se podepisuji (ostatní neznám). Vynikající je i sérum z té řady. Stejnou účinnou látku (LR2412) má i LifeSérum Ideália od Vichy, které chválím taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)), to ano, Ideália je moc fajn, obecně mám Vichy ráda, i když je hodně kritizované, nemůžu říct křivé slovo...

      Vymazat
  10. Aji, povedeny clanek a mam ty same oblibence jako Ty ;) Jen jsem se chtela zeptat na Boostery od Clarins, jestli se pridavaji jen do denniho nebo se mohou pouzit i do nocniho kremu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, hrozně moc děkuju :o)) a obojí, můžeš přidávat boostery na den i noc, to je jedno, dle libosti :o)))

      Vymazat
  11. Aji, tvoje články mi vždy veľa dajú! Veľmi ma zaujal Clarins HydraQuench (určite sa po ňom pozriem) a Lancôme Visionnaire, ktorý zrejme kúpim mamine; už som jej na základe tvojich recenzií odporučila Clarins Sunscreen For Face Wrinkle Control Cream :) Ja som si momentálne obľúbila Énergie de Vie Liquid Care od Lancôme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :o)), na Energie de Vie mám velký zálusk, určitě bych ho ráda někdy vyzkoušela.

      Vymazat
  12. Lucie21/7/16

    Ahoj mas zkusenosti z kosmetikou Sebamed? Miluju jejich hydratacni Care gel pro mastnou problematickou plet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, mám, za mne spíš neee, ale víš jak, každému sedne něco jiného...

      Vymazat
  13. Ajo precist si Vas článek a nechtit si hned neco dojit koupit snad neni ani mozne:) a jako na potvoru douglas eshop ma 30% slevy, uplne mi cuka ruka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Luci :))), o slevě mi ani nepište, došel mi Visionnaire :-D

      Vymazat
  14. Anonymní21/7/16

    Ahoj Aji, moc hezky a kvalitne napsany clanek, plny uzitecnych informaci ;) zdravi Marketa 😘

    OdpovědětVymazat
  15. Před několika lety jsem si DDMG od Clinique koupila, je sice neparfémovaný, ale já se nevím proč nemohla přes tu vůni přenést, úplně se mi zprotivil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, vůně obecně jsou hrozně individuální záležitost a Clinique má takovou specifickou - lékárenskou vůni, jelikož produkty nejsou parfemované no....

      Vymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  17. Měla jsem oba Clinique krémy a vzorek Clarins a vyhovovaly mi také. Momentálně používám krém od Havlíkovy apotéky a je super :).

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní22/7/16

    Ahoj, opět perfektní článek! Málokdy něco komentuji, ale musím říct, že ty a Rendy jste jedny z mála blogerek, jejichž články mají stále vysokou úroveň a jsou opravdu k věci ;). Kromě pochvaly přidám ještě jeden blonďatý dotaz :): používáš tyto krémy i na noc? Spolu se sérem? Nebo na noc nějaký silnější kalibr ;)? Díky a hezký den, Tereza eL.

    OdpovědětVymazat
  19. Výborný článek, děkuji za něj. Mám tvé posty ráda a poslední dobou mě nutí přemýšlet a snažit se více si našetřit na high-end produkty. Nechystáš článek o očních krémech? Zajímaly by mě tvé poznatky, jelikož nosím čočky, tak neustále musím pořádně roztahovat oko abych si ji tam vložila. Proto přemýšlým, že bych péči o oční okolí měla podchytit, co nejdříve. Máš nějaký typ?

    OdpovědětVymazat
  20. Milá Ájo, opět Ti děkuji za další dokonale propracovaný článek, na každý se moc těším :) Clarins Hydra quench jsem objevila asi rok zpátky díky Tobě a už si bez něj nedokážu představit život. Na svou pleť jsem díky němu sklidila řadu komplimentů od kamarádek, některé už Clarins používají taky a i kosmetička mi říkala, že tak hezkou pleť vidí málokdy (to aby ses kvůli tomu "chlubení" necítila špatně, tak se pochlubím taky ;) ;). Mimochodem, slyšela jsi někdy o pečující kosmetice Biologique recherche? Začala jsem chodit ke kosmetičce, která s ní pracuje, asi před 3/4 rokem, podotýkám, že do té doby mé nároky (velké :) žádná neuspokojila a jsem nadšená. Jejich Biofixine krém, jehož cenu zde ale raději nebudu uvádět ;), je pro mě hotový elixír mládí (i když se ve 36-ti úplně za stařešinu ještě nepovažuji ;), nádherně vypíná pleť a doufám, že ho nikdy nepřestanou vyrábět nebo budu protestovat před továrnou tak dlouho, dokud znova nespustí výrovní linku ;). Ale to jen tak na okraj :) Měj se Ájo nádherně a těším se na další články, které hltám jedním dechem :) Klára

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní27/7/16

    Ahoj Aji, super članok. Tiež mám mastný typ pleti so sklonom k akne, teraz sa mi začala plet mastiť až priliš.Zvažujem CLARINS alebo CLINIQUE sugare Extend Relief, ktorý z týchto dvoch by bol pre mna podla teba lepší. Dakujem.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.