Pages

4. 7. 2016

TOP 5 KOREKTORŮ Z DROGÉRIE - THE BEST 5 DRUGSTORE CONCEALERS


Krásný letní večer :-), dnes mám pro vás první díl z nové rubriky "TOP 5". Původně jsem chtěla tento formát zavést na YT, snad se vám bude líbit i v psaném postu zde na blogu.

Kdo by nepotřeboval korektor, že? Minimálně jednou za čas se každé znás stane, že se špatně vyspíme, jsme nemocné, unavené, popř. osypané....  V Top 5 korektorech z drogérie se chci podívat hlavně na ty, které jsou vhodné, respektive ideální, pro oční okolí. 

Co by měl ideální korektor splňovat (subjektivně)? Měl by být k očnímu okolí šetrný, popř. úplně ideálně by měl hydratovat. Neměl by zalézat do vrásek a zdůrazňovat šupinky či jiné nerovnosti. Měl by mít skvělou krycí schopnost, vypadat přirozeně, dlouho držet, barevně projasňovat a hodit se k našemu odstínu pokožky. (Pro oční okolí je ideální o 0,5 až 1 odstín světlejší, ne více, vypadá to pak nepřirozeně a chápu, že někdo má jiný názor, já to však vidím takto..).  Je toho docela hodně, že? :-D #nechtělabychbýtkorektorem

Zdá se skoro neuvěřitelné, že toto vše splňuje několik korektorů, které se dají koupit pod 200,- Kč a většina z nich dokonce okolo 100,- Kč. A to jsou super zprávy. Když píšu tyto řádky, 3 z 5ti korektorů používám už více, než 3 roky! A to už je docela slušná doba na otestování nejen vztahu, ale i korektoru :o))).



Začnu korektorem, který se u nás nedá moc dobře sehnat, ale je tak fenomenální a levný, že bych si připadla jako vlastizrádce se o něm nezmínit. Jmenuje se Collection Lasting Perfection a dá se koupit v UK anebo v on-line obchodě Boots, který zasílá i do ČR

Nebudu lhát, tento korektor jsem objevila při sledování Zoelly. V jejích videích se objevuje tak často, že jsem pojala podezření, zda superlativa, která padají na adresu korektoru, nejsou sponzorována :o))). Letos na jaře jsem byla v Londýně a prošla hodně drogérií. Byl docela velký oříšek sehnat vhodný odstín. Prodávají se bohužel jenom 3. Č. 1 je bílý jako omítka (ten používá Zoella), č.2 je do růžova a č.3 je pískově-broskvový. Za cenu necelé 2 GBP jsem si koupila č.2 a č.3, více používám dvojku pod oči a trojku na zbytek obličeje.  

Collection Lasting Perfection je podle mne fenomenální produkt, s brutální pigmentací a stačí ho pidi množství. Na již zralé pleti by asi mohl pod očima zdůrazňovat vrásky, ale tenhle problém naštěstí ještě nemám a jsem z něj opravdu nadšená. Konzistencí je to něco jako EL Double Wear a NARS Radiant Cream Concealer. Lepší srovnání mne nenapadá. Božsky kryje a skvěle drží. Lze ho použít i na akné. Jediná nevýhoda - blbá dostupnost a ne zrovna ideální odstíny.



To, že se v mém postu objevuje NYX HD Concealer, nijak nesouvisí s momentálním NYX "hype" šílenstvím. Tento korektor jsem už ukazovala ve videích v roce 2013. Dle mého názoru je tento korektor opět srovnatelný s NARS Radiant Cream Concealer, ale má lepší výběr odstínů. Oproti NARSu může trošilinku vysušovat. Pigmentace je božská a stejně tak i výdrž. Z top pětky je tento korektor nejdražší, cca okolo 200,- Kč. Je to mé 2.balení (a jak vidíte, má už něco za sebou :-D).



FIT Me Concealer od Maybelline je dalším kultovním produktem, objevujícím se pravidelně na mnoha blozích. Z mé Top 5 je nejméně krycí, spíše lehce až středně, což ale je přesně ta "dávka", kterou mám ráda. Líbí se mi, když oční okolí není úplně "zakytované", klidně nechám trošku kruhy prosvítat, nelíbí se mi masivní kytování, jak to předvádějí americké youtuberky, brrr... FIT Me Concealer se také neshání úplně nejlépe, protože nepatří do základního sortimentu Maybelline, jež se objevuje ve většině stojanů. Často jsem ho viděla v Rossmannu na Letné anebo v MY na Národní třídě. Výběr odstínů je docela fajn.



AFFINITONE Concealer byl jeden z mých úplně prvních korektorů, jaké jsem kdy měla. Úměrný je tomu i počet balení, která skončila v bedně s vypotřebovanými produkty :-). Tento korektor je můj 2. největší favorit z Top 5. Bohužel, prodávají se jen dva odstíny a oba jsou spíše mírně do růžova, rozhodně nemá ani jeden žlutý podtón. Což mně upřímně nevadí, protože jsem dost žlutá a potřebuji spíše neutrální, až mírně růžové odstíny, abych nevypadala jako pacient s akutní žloutenkou :o))). Affinitone má výbornou krycí schopnost, velmi slušnou střední, až vyšší, pokud se navrství. Je absolutně nenápadnýýýý, což na něm miluju. Hezky hydratuje a projasňuje. Doporučuji i na zralejší pleť. 


Jak správně tušíte, to nejlepší nakonec :-). Má to ale dva háčky. Catrice Liquid Camouflage se příšerně blbě shání. Collection Lasting Perfection se dá aspoň objednat online, ale Catrice stojan je věčně vybraný, což mám za zlé Lou :o))), v pár videích ho pochválila a teď už je vybraný i v Německu :-D. Vyrábí se jen ve dvou odstínech a oba mají nepřehnaný, decentně nažloutlý podtón. Tento korektor je můj absolutně svatý grál. Stojí okolo 110 - 120,- Kč. Pokud ho někde uvidíte, udělejte si zásoby :-). Hydratuje, rozjasňuje, velmi slušně kryje a pěkně drží, co více si přát.




Ještě rekapitulace:

NYX - super krytí i výdrž, pod oči i na akné a skvrny
Affinitone - ideální pod oči i na zralejší pleť
CATRICE - ideální pod oči, výborné krytí, hydratace, rozjasnění i odstíny
FIT Me - hezky rozjasňuje, působí přirozeně, solidní škála odstínů
Collection Lasting Perfection - ultrakrycí, výborně drží, pokud se to nepřežene s množstvím, vypadá přirozeně (btw. používám tak 1/8 množství, které Zoella předvádí v tutoriálech)

Líbí se vám formát TOP 5?? Jaký je váš nejlepší korektor z této kategorie? :-) Moc děkuju za vaše milé komentáře! Xo

43 komentářů:

  1. Affinitone ani NYX jsem ještě nezkoušela, ale souhlasím, že Collection je super za ty peníze, do vrásek si ale opravdu sedá a chce to mít lehkou ruku, protože jinak může díky vysokému krytí dělat dost ošklivý cakey efekt. :-) Fit me používám jen chvilku, ale jsem z něj také nadšená. :-)

    Collection korektory kupuji na makeupshop.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za komentář a za tip na eshop, ráda se podívám, protože doprava z Boots je docela drahá. JJ, je fakt, že CLP chce lehkou ruku... já si ho dávám jen do vnitřních koutků u nosu, kde jsou ta nejtmavší místa. Zbytek přetřu jen něčím lehčím. Výborně kryje i žilky a skvrnky, nečekala jsem to a jsem moc mile překvapená :-)

      Vymazat
  2. Hezky a jednoduše napsáno, což je fajn. jsem asi jediná v ČR, kdo nevyzkoušel Catrice Camouflage :-) Nemůžu ho sehnat.
    Krásné sváteční dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, mám radost, že se článek líbí :). Já tento korektor sháněla přes dva měsíce a koupila jsem úplně poslední ks v Německu :o)))

      Vymazat
  3. Už opravdu hodně let používám EL Double Wear, nikdy jsem ani moc jiné korektory nezkoumala, když mi dojde, kupuju pořád dokola ten stejný vyzkoušený. Ale hodně mě v tvém článku zaujal Catrice, Affinitone a Fit me, takže je určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím, EL je skvělý a brzy o něm bude článek :o)))

      Vymazat
  4. Na Catrice jsem konečně narazila asi po půl roce, co jsem průběžně kontrolovala stojan v našem městě. Opravdu je skvělý, dokonce mi svou texturou sedí lépe než Nars! Ale v zimě se k Narsu zase kvůli barvě (konečně je u nás sehnatelný v odstínu chantilly) vrátím. Zbytek jsem ještě nezkoušela. Btw Catrice se u nás dá objednat i v e-shopech (dekorativka, normazlin).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, na eshopy se ráda podívám, i když normazlín mne moc neláká, minule mi poslali zboží v letáku z Lídlu :o))). Catrice mi sedí lépe konzistencí a i barvou, než NARS, ale ten zase o něco lépe kryje..

      Vymazat
  5. Anonymní5/7/16

    Já jsem teď nadšená z nového Bourjois City Radiance - ale to už je maličko dražší kategorie, nicméně funkčností HE úroveň, a obří! Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tento korektor mám na wishlistu :)), snad ho brzy seženu.

      Vymazat
  6. Díky za tipy,hledám ideální korektor.Mám červenou žilku,která je v reálu "sotva vidět".Po nalíčení a nanesení korektoru po několika hodinách začne prosvítat a je proti sjednocenému okolí velmi nápadná.A to už jsem vyzkoušela "kde co".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle problém mám taky a dokonce jsem byla i na laseru, což doporučuji, ale musí se to opakovat a nesmí se tento zákrok dělat v létě...

      Vymazat
  7. Aji, krasny clanek, i vtipne napsany :). A hlavne uplne bodl, do ted jsem pouzivala Liquid Camouflage od Catrice, ale uz jsem se opalila, tak shanim tmavsi a hledam, jestli nenjdu jeste neco lepsiho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Mončo :-). Je pravda, že Catrice je dost světlý, na léto..

      Vymazat
  8. Já jsem měla to štěstí a sehnala Catrice normálně u nás v drogerii a hned se zařadil mezi mé nejoblíbenější. Pak mám ráda ještě Fit me a Rimmel Match perfection ten projasňující v tubičce. NYX se už delší dobu chystám koupit tak jsem ráda, že se tady objevil. Jinak formát TOP 5 se mi líbí moc:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Péťo :-). S tím Catrice jsi tedy měla kliku! :-)

      Vymazat
  9. Ahoj Ajo,

    můžu se tě prosím zeptat jaký odstín je ten korektor od Nyxu? Ten asi ještě vyzkouším. Jinak používám ten od Catrice a plní všechna moje přání na jedničku.

    Děkuji za inspirativní článek a přeji krásné léto. 😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, určitě se zeptat můžeš, ale odstín už mám setřený :o))), nicméně si myslím, že to bylo něco jako NW4?? Asi.. :-D. Krásné léto i tobě <3

      Vymazat
  10. Anonymní5/7/16

    Ahoj Ajo,
    moc pěkný článek. Já uz skoro 5 let používám korektor Affinitone. Vzdycky jsem chtěla vyzkoušet ten od Catrice, ale vždy kdyz se pro něj vydám, tak je vyprodaný. Nedávno jsem běžela do drogerie pro svůj oblíbený Affinitone a on nikde! Takhle jsem oběhla asi 5 drogérií a pořád nic. Tak nevím, jestli ho přestali vyrábět nebo co se stalo. Každopádně jsem byla nucena koupit si korektor od Maybelinne z té řady Better skin, tak jsem zvědavá jak obstojí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju. Ale nepotěšila jsi mě :-(((, to bych byla fakt smutná, kdyby ho přestali dělat. Ach jo :/. Better skin mně osobně nijak extra nezaujal, ale třeba ti sedne. Některé holky ho hodně chválily!

      Vymazat
  11. Ahoj, já mám nejraději korektor od Astoru, který tu není, ale nalákala jsi mě na ten Collection. V srpnu budu v Irsku, kde je taky Boots, tak se tam na něj určitě vrhnu. Kdyby ne, tak zářijové Skotsko to jistí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se jukni, za tu cenu je to zázrak :)))

      Vymazat
  12. Hezký článek. Zatím jsem nezkusila žádný ze zmíněných konektorů. Mám zálusk na Catrice, ale zatím jsem na něj nenarazila. Fit me mě také moc láká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a drží palce při shánění Catrice :o)))

      Vymazat
  13. Super článek. Zatim svůj idealni korektor hledám,z uvedených jsem nezkousela ani jeden;). Skvele je to shrnuti na závěr!!! Díky a hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásný komentář, potěšila jsi mě :-) <3

      Vymazat
  14. Mám pocit, že Affinitone zrušili všude :/ Místo toho se objevuje nový korektor v tyčince, ale ten si člověk pod oči nenatře. Pro mě je nejlepší tekutý korektor Catrice, lahvička mi vydrží zhruba 3 měsíce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aja-jaj, to nejsou dobré zprávy :-(, v tom případě v drogérkách moc dobrých korektorů nezbyde :/

      Vymazat
  15. Můj nejoblíbenější je Affinitone. Miluju jeho lehkost.

    OdpovědětVymazat
  16. Od Catrice mám korektor v tuhé formě a chci si pořídit i ten tekutý. Jsem na něj zvědavá jak mi sedne :-)
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem ještě neslyšela, že by někomu nevyhovoval, tak snad to bude v poho :o)))

      Vymazat
  17. Super článek. Sledovala jsem tě na Youtube, ale tvé články mě baví snad ještě víc :) Z drogerkových korektorů jsem si teď hrozně oblíbila Bourjois Radiance Reveal. Stačí ho opravdu maličko, vklepávám prsty do očního okolí a je skvělý. Nevysušuje a vydrží celý den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamčo, děkuju hrozně moc! :-). Na Bourjois mám spadeno :-D, díky za tip :-)

      Vymazat
  18. Affinitone a Catrice jsou moji dva oblíbenci. Ještě mi z drogerky vyhovuje RImmel - Match perfection, který byl dlouhou dobu můj top produkt, ale pak jsem objevila Catrice a na ten už nedám dopustit..
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  19. Zrovna dneska jsem sehnala tekutý camouflage na Podbabě ;) jsem na něj fest zvědavá. Affinitone dopotřebovávám první balení, druhé mám v zásobě, kupovala jsem ho ve slevových košíčcích s doprodejem a nejspíš ho nahradili tuhou verzí, ten jsem v regálech našla na místě, kde býval původně tekutý. Já v drogerii nedám dopustit na Maybelline Instant Age Rewind, sice dostupný jen v zahraničí, ale je to pecka :).
    Esthe Jones

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Age Rewind jsem měla z Německa, ale upřímně mi nepřišel nic extra. Dost lituju, že jsem si Affinitone taky nekoupila do zásoby, škoda....

      Vymazat
  20. Určitě ve formátu TOP 5 pokračuj! :) S tím CATRICE korektorem úplně souhlasím, u nás máme jenom malý CATRICE stojánek, který je neustále vybraný :D












    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Top 5 určitě pokračovat budu :-) a děkuju za komentář <3

      Vymazat
  21. Za mě Catrice... ale chtěla bych vyzkoušet Collection Lasting Perfection

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. CLP je o dost více krycí, musí se s ním opatrně. Ale myslím, že vydrží brutálně dlouho...

      Vymazat
  22. Nejdříve jsem si chtěla koupit ten od urban decay, ale byl vyprodaný, pak jsem x měsíců scháněla ten catrice nikde ho neměli a to jsem obešla celé brno :D a maybelline korektor jsem taky scháněla, našla jsem ho v jedné drogérii v brně...bohužel jsem ve spěchu zapomněla kde.
    Před zhruba měsícem jsem konečně ulovila ten catrice :) a je docela fajn mám 02 a odstínově mi vyhovuje, 01 je dle mě spíše do růžova

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.