Pages

10. 8. 2016

JULY IN PICS - co jsem stihla v červenci :-)


Dnešní článek mi dal docela zabrat :o))). Ač jsem si to nemyslela, vybrat z tisíce fotek jen několik málo, nebylo vůbec snadné. O začátku prázdnin už jsem psala ZDE 


Nechce se mi uvěřit,  že více než polovina prázdnin je už za námi :-(. Pocitově se mi zdá, že jsem si červenec moc neužila, ale když se teď dívám na fotky.... je toho hodně, co jsem stihla :-)!!

V první polovině roku jsem hodně cestovala a léto jsem si vysloveně chtěla užít u nás, v Česku. Na instagramu jsem dokonce zavedla hastag #ČechyKrásné. Pokud budete chtít rožšířit fotogalerii, moc ráda se podívám na vaše fotky.

Zjistila jsem například, že kousek za Prahou je moc hezké koupání na jezeře Lhota. Voda má nádherně tyrkysovou barvu a jezero obklopují borovice, takže prakticky máte pocit, že jste v Itálii u moře.

Krásný výlet do Průhonického parku jsme podnikly s Miou. Pokud plánujete cestu do Prahy a okolí, rozhodně toto úchvatné místo navštivte.
 



V Průhonickém parku jsou květiny tak nádherné, až přechází dech, jak vidíte na fotkách. Kromě toho najdete spoustu potůčků a jezírek, což je také úžasné.


Po docela dlouhé době jsme navštívili Ještěd. Vyšlo super počasí a mám z výletu moc hezké vzpomínky. Ještěd korunuje fenomentální hotel a televizní vysílač, který je dokonce na seznamu světového dědictví UNESCO. Stavbu navrhl architekt Karel Hubáček. Uvnitř je restaurace, kde velice dobře vaří a mají snad nejrychlejší obsluhu v Česku :-). 


Na Ještědu jsem nabrala spousty energie a inspirace. Rozhodně chci během letošních prázdnin ještě někam na hory zajet. Hory na mne dokonce působí i jako větší relax, než moře, a to je co říct :-)...




Další velkou kapitolou jsou pro nás koně :-). Několikrát týdně Nikča navštěvovuje jezdecký klub a poctivě trénuje dlouhé hodiny s instruktorkou. Ta když viděla, jak nesmírnou láskou ke koním Nikča plane, začala nám půjčovat na "venčení" nejmenšího koně na světě, Falabellu. Což defacto znamená trávit v klubu třeba 5-6 hodin denně, protože není možné Nikču od Falabella odtrhnout a já bych si ho také nejraději adoptovala, je neskutečně sladký :-)
 





Nedaleko jízdárny jsme objevili úžasné místo, kde se dají koupit čerstvé ryby a zároveň si je můžete objednat i grilované. Rybárna je u rybníka, který vypadá jako z pohádky a připadáte si na chvíli jako v Jižních Čechách. Tohle místo je úplná oáza.


Další místo, kam jsem se podívala s Lou a Rendy, byly Karlovy Vary. Na toto nádherné lázeňské město jsem trošinku zanevřela, protože jsem si tam, hlavně v posledních letech, už nepřipadala jako v Čechách, nýbrž trochu severněji :o))). Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že Karlovy Vary jsou opět české město, hurááá! 




Měly jsme superštěstí na krásné počasí a neskutečně jsme si to ve Varech užily! Akorát jsme často musely dělat technické pauzy, protože Lou dosti často zastavovali fanoušci lačnící po podpisu a společném fotu :o)))... i to byla samozřejmě legrace a obdivuji Lou, jak s úsměvem každému vychází vstříc.


Napila jsem se z Hadího pramene, což mi nezpůsobilo kupodivu žádnou zdravotní újmu, haha :o)))
 
bez lázeňských oplatek by to pochopitelně nešlo :-)
V červenci jsem začala, naprosto bez ostychu, chodit po Praze s Olympusem a stala jsem se tak doslova turistkou ve vlastním městě :o))). Ze záhadného důvodu jsem objevila krásy pražských střech a vůbec nebe, které se stalo mým, snad nejčastějším objektem focení. Další kapitolou se staly noční procházky Prahou. Zde jsem se opravdu zasekla, neboť mám asi tak trilion fotek a jsem naprosto nerozhodná ve výběru toho, co dám na blog. 




Pražský hrad, Vyšehrad a další nádherná místa, kde je výhled na celou Prahu, jsou úžasná hlavně při západu slunce :-)

Chrám Sv. Víta



neberu jako samozřejmost, že mohu žít v tak nádherném městě, jako je Praha. Paradoxně jsem krásu Prahy ocenila až po procestování různých kontinentů....


tato česká "ajfelovka" je pro mne naprosto fascinující




fascinují mne každodenní proměny nebe - je to jako nikdy nekončící příběh, plný nečekaných zvratů a překvapení :-)




kaštany, které jsem objevila na Vyšehradě, jsou neúprosným znamením blížícího se podzimu... #fňuk...



Když se otáčím za červencem 2016, pocit, že jsem si ho neužila, mizí jako pára na hrncem :-). Všechny červencové fotky by vydaly minimálně na 10 článků.

Dnes to tedy nebylo vůbec o beauty a budu moc ráda, když mi napíšete, jak se vám článek líbil?? Kam se chystáte v srpnu vy? Let me know in the comments .o)))

29 komentářů:

  1. Nikola V.10/8/16

    Moc krásný článek a moc krásné fotky, strašně z nich něco vyzařuje i přesto, že mě většinou fotky míst nebaví, tak tvoje jo. Je z nich možná cítit, jak se Ti tam líbilo a také nepopiratelný cit pro estetično, který máš i v kompozici fotek. Různé detaily, oblouky a rámování, no tleskám, úplně jako profík! A článek pěkný, měli bychom se skutečně občas zastavit a ohlédnout reálně zpět, možná zjistíme, že ty naše obyčejné a stereotypní životy nejsou vůbec tak obyčejné a nudné, jak si obvykle myslíme, ale žijeme krásný, plný a barevný život, bohatý na zážitky, které si ani neuvědomujeme... Za mě PARÁDA! Přeju krásný zbytek léta - neléta...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásný komentář. Souhlasím!

      Vymazat
  2. Ahoj moc ráda čtu tvoje články, je to příjemný odpočinek. Osobně jsem si ráda tento článek přečetla, mám ráda Česko. Já byla v Jindřichově Hradci bylo to tam úchvatné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc a moc děkuju :-). Souhlasím Jindřichův Hradec a obecně JČ jsou úžasné :-)!

      Vymazat
  3. Ájo to je moc krásný článek. Je vidět jak si s Nikčou léto užíváte, tak to má být ;-)
    Já trávím nejvíc času s dcerkama na chatě v Orlických horách. Stejně jako Tebe i mě nabíjí horské podnebí ;-)
    Moc děkuji za krásnou reportáž z Vašeho léta a budu se těšit na další ;-)
    Krásné dny
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Leni, hezký zbytek prázdnin tobě i holčičkám :-)

      Vymazat
  4. Ahoj Andrejko,
    nádherné fotky, kochám se každou fotkou, jsou přenádherné, nemohla jsem se článku dočkat, i když Ty víš, jak bych ráda zkoukla video. ¨
    V Praze jsem už dlouho nebyla, je čas to napravit, je opravdu nádherná, mně stačí si sednout někam na lavičku s kávou v ruce a jen sledovat ten šrumec.
    Prázdniny opravdu rychle utíkají, snad bude ještě pěkné počasí, letos tedy nic moc.
    Užijte si holky krásný zbytek prázdnin a posíláme pozdravy z plzeňského kraje..;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Jarko, snad bude ten poslední prázdninový týden letní :-), věřím, že ano! Krásně si to užijte a děkuji za milý komentář! <3 <3 <3

      Vymazat
  5. Krásné momentky (hlavně večerní Praha a máš naprostou pravdu), já se chystám do Telče ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten poník je fakt k zulíbání, vůbec se vám nedivím. Mě dovolená teprve čeká ke konci srpna a buď budeme cestovat po ČR nebo po Toskánsku, ještě uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju za milý komentář. Užijte si dovču, já věřím, že poslední týden srpna bude hezky letní :-))

      Vymazat
  7. Moc pěkný článek, krásné fotky :o) Super relaxace :o) Tvé články se mi celkově líbí, ať už se jedná o beauty či nikoliv. Máš skvělý cit pro estetično!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc děkuju Lindo, fakt jsi mě potěšila :-) <3 <3 <3

      Vymazat
  8. Ahoj, odkud je ten černý batůžek? Něco takové sháním, ale zatím bez úspěchu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je ze Zary, ale kupovala jsem ho vloni, už asi nebude, na blogu se objevil myslím vícekrát už. No jsem opravdu ráda, že ho mám :-).

      Vymazat
  9. Z fotek na mě vyzařuje letní nálada, jde vidět jak si léto parádně užíváte :), fotky jsou krásné. Snad se vydaří i srpen a bude hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme <3 <3 <3, hezky určitě ještě bude :-)!

      Vymazat
  10. Krásný článek plný pozitivní energie. <3 Jedna fotka hezčí, než druhá. Těším se na náš další výlet! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc děkuju, Miuš <3 <3 <3, taky se těším! Věřím, že bude ještě hezky...

      Vymazat
  11. Ahoj Ájo, moc hezký článek a máš vyvedené fotky :) hned si člověk řekne, že by si měl více vážit toho co má a poznávat i vlastní krajinu :) v srpnu máme v plánu podívat se do jižních Čech, kde máme chalupu a na konci prázdnin se už těšíme do Harrachova :) užijte si s Nikolkou zbytek prázdnin :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Káťo, to jsou samá krásná místa Harrachov i JČ a věřím, že klapne i počasí nakonec :)), hezký zbytek léta!

      Vymazat
  12. Anonymní15/8/16

    Úžasný článek. Moc ráda je čtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za milý komentář, opravdu mne potěšil <3 <3 <3, krásný zbytek léta <3

      Vymazat
  13. Skvělý fotky a krásně sepsaný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :-) a přeju hezký zbytek léta <3!

      Vymazat
  14. Hrozně moc děkuju <3 <3 <3, krásné léto!

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní25/8/16

    Technicka poznamka: Jested neni pro Ceskou republiku zapsany na UNESCO listine, je nekolik let "pouze" na listine cekaci.

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní1/9/16

    Ahoj Ajo, ta jizdarna a rybarna - poznala jsem spravne Dolni Chabry? :-)
    Stepanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.