Pages

29. 9. 2016

PODZIMNÍ PÉČE O PLEŤ - Skin Care Routine Update

Krásný večer, už hrozně dlouho si píšete o můj "skin care" update. Naposledy jsem o své péči o pleť psala ZDE KLIK. Natočila jsem i video zaměřené čistě na postupy skin care KLIK ZDE.


Musím konstatovat, že můj systém péče se nemění a jediná změna je asi to, že v posledních pár měsících mne trochu méně otravuje akné, díky tomu bude v dnešním postu méně přípravků určených na tento problém. Nicméně, pokud by vás toto téma zajímalo, o svých zkušenostech, jak částečně vyzrát na akné, jsem vloni na podzim natočila speciální video KLIK ZDE.

Nad čím jásám, je fakt, že konečně mohu, díky poklesu intenzity slunečního záření, opět zařadit svoji milovanou Neostratu. Kdo mne sledujete od roku 2013, víte, že Neostrata je pro mne absolutně svatý grál, v oblasti skin care. Ovocné kyseliny jsou pro mne objev století, protože fantasticky vyhlazují kožní reliéf, eliminují jizvičky po akné, skvrny, póry, vrásečky atd. A výsledky jsou ohromující!

Dnes opět začnu u noční péče, konkrétně čistění.

Čistění pleti považuji za absolutní základ péče o pleť. Důsledným a efektivním čištěním pleti předcházíte tvorbě akné, vrásek, účinné látky z přípravků se lépe vstřebávají a v neposlední řadě makeup vypadá mnohem lépe a přirozeněji, protože pokožka je rovnoměrnější, zbavená odumřelých buněk (které tvoří nevzhledné šupinky, ve kterých se tak rády usazují líčidla :-).

Vždy začínám tzv. "mastným" čističem, tj. aktuálně pleťovým mlékem Mixa. Miluji i odličovací balzámy, ale momentálně doma žádný nemám :)). Zastávám názor, že tuk se vždy nejlépe rozpouští v tuku :-). Pleťové mléko zahřeju a následně nanáším krouživými pohyby na obličej (včetně očí), krk a dekolt. Po mírné masáži mléko opatrně setřu papírovými ubrousky a většinou postup ještě zopakuji, dokud ubrousky nejsou čisté.

Oči dočišťuji micelární vodou. Nedávno jsem dopotřebovala svoji nejoblíbenější micelárku od Biodermy a na zkoušku jsem si koupila cestovní balení Eucerin, které bylo u časopisu Marianne. Micelárku Eucerin jsem už dříve měla a tato nová mi připadá ještě lepší, než ta původní. Oči nikdy "nedřu", tampónek používám extra na každé oko zvlášť a líčidla jemně setřu. Občas úplně trpím u skin care videí zahraničních youtuberek (některých), když si oční okolí doslova drhnou. Je potřeba počítat s tím, že kůži v očním okolí máme jen jednu na celý život, tak proč jí dávat zbytečně zabrat :-))). 


Po odlíčení očí se vrhám na dočištění pleti gelem a vodou za pomocí skvělé vychytávky Foreo LUNA. O tomto skvělém přístroji už jsem mluvila mnohokrát a můj nadšený názor zůstává i po roce denního používání. Z gelů momentálně používám Mixu - proti začervenání, kterou mi poslal na otestování L'Oreal, protože vědí, že já Mixu miluju, tímto děkuji. Gel krásně pění, pleť zklidňuje a upřímně na něm miluju dávkovač s pumpičkou, který přesně a prakticky dávkuje gel přímo na Foreo LUNA. Pokud mám "bad skin days", používám na čištění antibakteriální gel LRP Effaclar,  mám ho v oblibě už skoro 10 let. Mj. je skvělý i na čištění beauty blenderu.



Nakonec ještě pleť dočistím jednou ze svých dvou oblíbených pleťových vod, Kiehl's Blue Herbal Lotion (je určena na mastnou pleť, obsahuje kyselinu salicylovou a alkohol, což mi vyhovuje). Anebo sahám po své stálici a svatém grálu, Clinique Clarifying Lotion no. 2 (určena na suchou a smíšenou pleť, ale vzhledem k obsahu alkoholu mi maximálně vyhovuje tato varianta). 

Zásadně používám vatové tampónky, které jsou složením 100% bavlna. Paradoxně mi vyhovují kvůli tenkosti a jemnosti ty nejlevnější z Tesca, DM nebo Globusu. Nikdy nezapomínám na čištění krku a uší, zdá se to jako samozřejmost, ale zjistila jsem, že ne pro každého to tak je :o))))....


Ve sféře péče o oční okolí příliš neexperimentuji. Nejvíce důvěřuji přípravkům Clarins. Spotřebovala jsem už mnoho balení a kromě toho, že vidím bezkonkurenčně nejlepší výsledky, nepozoruji žádné známky alergie. Alergie dost často vzniká, pokud se přípravek opakovaně používá a pleť alergen vyhodnocuje postupně stále více jako "nežádoucí". Už se mi to takhle stalo u několika značek...


Na noc nejprve nanesu sérum Grands Yeux Clarins, které působí na "zvětšení očí" tím, že eliminuje tukové buňky a otoky.  Z této novinky jsem opravdu nadšena. Pro noční péči a intenzivnější regeneraci i prevenci volím svůj absolutní svatý grál Clarins Super Restorative Total Eye Concentrate. Obsahuje mj. petržel, která bělí, vypíná a posiluje křehké oční okolí.  Oba přípravky Clarins obsahují složku podporující růst a výživu řas, což je fantastické!! Pokud potřebuji extra hydrataci, nanesu v silnější vrstvě výborně hydratující krém Benefit It's Potent, už jsem ho měla vícekrát a co do hydratačního efektu nemá konkurenci! 

Ráno používám na oční okolí většinou jen sérum Clarins a oční krém Benefit. Pokud se hodně špatně vyspím, zachraňuje mne i koncentrovaný Super Restorative :-).

Do systému péče o oční okolí jsem zařadila báječnou vychytávku Foreo IRIS. Je to přístroj, který při pravidelném používání maximalizuje účinek očních přípravků a dále udržuje v pohybu lymfatické žlázy v očním okolí, což je absolutně důležité jako prevence otoků a "pytlů" pod očima. 





 Jak vypadá má noční péče v sezóně podzim + zima??

Buď používám silně exfoliační sérum StrivectinLABS Overnight Micro-Perfecting Concentrate, které působí podobně jako Neostrata, avšak účinnou složkou jsou enzymy. Nebo použiji jeden ze dvou mých oblíbených přípravků Neostrata, nejčastěji Face Cream Plus (obsahující 15%AHA), popř. trošku jemnější Ultra Smoothing Lotion (10%AHA). Exfoliační proces přeci jen namáhá  pokožku a proto ji v noci silně hydratuji hydračním gel-krémem HydraQuench Clarins. Ten ještě doplňuji modrým, zklidňujícím Boosterem stejné značky. V posledních týdnech jsem si oblíbila i sérum Advanced Night Repair od Estée Lauder. Nikdy dříve jsem neviděla výsledky po používání tohoto séra (měla jsem několik balení). Avšak nyní výsledky vidím a efekt séra se mi moc líbí. 

Nikdy nezapomínám na pleť krku a dekoltu. Na krk a dekolt kromě Neostraty nanáším i vyživující olejíček Midnight Recovery Concentrate od Kiehl's. Pokud chci pleť krku a dekoltu vyloženě rozmazlovat, nanesu a celou noc nechám působit luxusní zpevňující masku Clarins Extra Firming Mask, která úžasně voní po levandulích :-)... 


Protože pomalu ale jistě mizí letní opálení, průběžně ho v oblasti krku, dekoltu a směrem dolů :-D "dokrmuji" samoopalovacím přípravkem s pozvolným efektem Touch of Summer Daily Moisturizer, od značky Hempz. Musím říct, že je to první samoopalovací přípravek v mém životě, který nemá typický zápach samoopalovacích přípravků. Používám variantu Light a i ta má poměrně výrazný, překrásně přirozený barevný efekt. Přípravek jsem dostala na otestování od oficiálního dovozce ZDE KLIK, o krému určitě neslyšíte naposledy, protože je to pro mne velký objev letošního roku.


Co se týká mé denní/ranní péče, každé ráno používám čistící gel s vodou + Foreo LUNA. Dále pokračuji těmito přípravky:


Základ tvoří sérum Clarins Mission Perfection. Je to mé již třetí!!! balení a i tento produkt řadím mezi "must have" produkty, pokud máte sklon k barevným nerovnoměrnostem. Osobně nemám žádné mega fleky, ale spíše počínající skvrnky a na ty Mission Perfection funguje skvěle. Další výborné sérum na pleť, která má rozšířené póry a potřebuje už trošku zpevnit, je Kiehl's Precision Lifting & Pore-Tightening Concentrate. Voní po levanduli a reliéf pleti krásně vyhlazuje. Posledním krokem je vždy hydratační gel-krém Clarins HydraQuench a pokud jdu ven, tak i ultra lehký krém s SPF 50, protože používám Strivectin a Neostratu. Jakmile používáte silné exfoliační přípravky, jako je Neostrata,  rozhodně nikdy nepodceňujte ochranu před slunečním zářením, i když je zataženo!!!

Snad se vám dnešní článek líbil :-). Mám pro vás připravené i pokračování o mých oblíbených maskách a peelingových produktech :-)

Jaký je váš must have skin care produkt?? :-) Těším se na vaše komentáře <3

 

 

22 komentářů:

  1. Ája ♥ úžasný článok, ja síce patrím do mladšej vekovej kategórie, ale Tvoje články a videá, ktoré sa týkajú skin care doslova "žeriem", pretože som si povedala a sama sebe sľúbila, že keď budem "veľká", budem používať presne tie produkty, ktoré používaš Ty. Si pre mňa úžasnou inšpiráciou a aj vďaka Tebe viem, že žena, pokiaľ sa o seba stará, môže vyzerať dobre v každom veku. Ďakujem Ti za tento článok, prajem Ti prekrásny deň a už teraz sa neviem dočkať na ďalšie videá, články, príspevky. ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní30/9/16

    Ajo, opet diky za skvely clanek 😉 moje must have je cistici tekute mydlo od Clinique, pote odlicovaci voda od Clinique c.2 na suchou plet nebo ruzova Bioderma. Od Clinique dale dvouslozkovy odlicovaci pripravek na oci. Serum miluji to fialove detoxikacni nocni od Nuxe, naprosto miluju vuni mucenky, nocni krem od Ziaja nebo Andelska tvar od Havlika, krem na oci Bobbi Brown a na den je senzacni od Bobbi Brown Protective face lotion spf 15 s vitaminem E a hermankem. Ma skvele davkovani, jemne voni a textura je velmi prijemna. A moje stalice na zimni obdobi kdy potrebuji plet opravdu hodne hydratovat je od LRP Toleriane Ultra, intenzivni pece 😀 preji krasny den, Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, děkuji za inspiraci, ani jsem nevěděla, že Nuxe něco takového má :-). A souhlasím, tekuté mýdlo i dvoufázový odličovač Clinique, obojí je super!

      Vymazat
  3. Opět jsem našla několik oblíbených produktů, které nechybí ani v mé pravidelné pečující rutině :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom nepochochybuji vůbec :o))))) a děkuju za komentář! <3

      Vymazat
  4. Anonymní30/9/16

    Dobrý den, Ájo, těšila jsem se na aktualizaci každodenní péče. Podle všeho máme hodně podobnou pleť, tak u Vás vždy najdu inspiraci.

    Mohu se Vás zeptat na jednu doplňující informaci? Ačkoliv je mi už 36 let, moje pleť stále produkuje maz, jako kdyby jí bylo o 20 méně. Stále hledám nějaký přípravek denní péče, který by mi s tím pomohl. Kvalitní matující make-up a pudr jsou samozřejmostí, ale mohla byste mi doporučit nějaký denní podkladový krém/primer, se kterým máte v této oblasti dobré zkušenosti?

    Aktuálně jsem zklamaná z nového Porefessional Matte Rescue od Benefitu, neudělal mi vůbec nic. Trochu lepší je to s o hodně levnějším NYX Pore Filler, který nechává aspoň trochu sametový finiš a o chviličku prodlouží nutnost jít odsávat a pudrovat.

    Vím, že je to ryze individuální záležitost, ale co jsem zatím na Vaše doporučení pořídila, to fungovalo. :-)

    Děkuju, Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, mám úplně ten stejný problém, na to nic moc nepomáhá. Úplně nejúčinnější, co jsem na redukci mazotoku měla byla hydratační emulze s tropickou pryskyřicí od Sisley, je to ale hrozně drahé, skoro 3.000,- . Anebo hydratační Vichy Normaderm, ten podle mne úplně nejvíce zmatňuje. Z bází mám nejraději POREfessional od Benefitu. Vnitřně pomáhá dlouhodobé užívání zinku a hodně se mi osvědčil Dermax (tablety z lékárny), ale účinek uvidíš až tak za 4 týdny nejdříve. Snad jsem ti poradila... PS. v lékárně také prodávají Skinoren, s obsahem kyseliny azeleové, která je v redukci mazotoku nepřekonatelná, avšak šíleně pleť vysušuje.

      Vymazat
    2. Anonymní30/9/16

      Moc diky za tipy. Je to boj, ale jak mi neustale opakuje moje kosmeticka: "budte rada, budete vypadat dele mlade". No...nekdy je to az moc :-)

      Vymazat
  5. Opět skvělý článek plný úžasných tipu. Moc se mi líbí kombinace produktů pece o oční okolí, budu se určite inspirovat. Můj must have produkt je Moisture surge od Clinique, ten musím mít vždy, dělá me pleti neuvěřitelně dobře, i když ji mám mastnejsi. Děkuji za ty chvilky u kaficka právě s tvymi články. I tento si určité prectu nejmíň 3x :-)
    Pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, moc děkuji za milý komentář :-). Moisture Surge také patří k mým oblíbencům, ale teď má u mne trošku náskok Clarins, připadá mi přeci jen o chlup lepší v hydrataci a jsem závislá na jeho vůni, abych řekla pravdu :-D :-D.

      Vymazat
    2. Az mi Clinique dojde, urcite se na Clarins vrhnu :-) moc dekuju

      Vymazat
  6. ahoj Áji, naprosto luxusní článek. Tak 90% péče máme stejnou, protože se Tebou nechávám hodně ispirovat a naprosto se mi to vyplácí. strašně se mi zlepšila pleť. A co je teda mou nejoblíbenější věcí, tak tedy to nové sérum od Strivectinu. to je teda fakt pecka.Už se nemůžu dočkat článku ohledně masek a peelingů, protože se chystám na tu novou řadu od Clinique, tu s tím uhlím a jsem zvědavá na Tvoje hodnocení. měj se krásně. Jana V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani, hrozně moc jsi mě potěšila!!! :-) Já to sérum Strivectin úplně miluju, jsem ráda, že ti také vyhovuje. Pokračování článku bude hodně brzy :-). Měj se krásně <3

      Vymazat
  7. Super článek Ájo, musím říct, že i já trpím mastnou či spíš mastící se pletí, takže tvé tipy na super produkty doslova hltám a vždy ráda využiji. Třeba na řadu Normaderm od Vichy díky tobě nedám dopustit. A i tentokrát mě zaujala spousta věcí. Navíc jsem si vzpomněla, že teď po létě budu potřebovat samoopalovací krém na obličej, takže na ten od Hempz rozhodně na jejich stránkách mrknu :)

    BEAUTY BOX GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní30/9/16

    Krásný článek. Musím opět doplnit zásoby.Nektere značky ani neznám...
    Aji dotaz trošku mimo mísu - nehraje náhodou Nikolka v seriálu Já Mattoni postavu Kamilky?
    Jana.

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní30/9/16

    perfektý článok :) u mňa momentálne kraľuje marulový olej, na ktorý nedám dopustiť a potom na čistenie klasika bioderma sébium :)

    OdpovědětVymazat
  10. Od Clinique jsem si koupila tonikum č. 2 a zarazil mě citelný alkoholový odér. Ačkoli mám pleť smíšenou, zřejmě zkusím i verzi č. 1. Máš s ní nějaké zkušenosti? Vůbec si nedokážu představit, jak "silná" je potom varianta č. 3 a 4.

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Ajo,píšete perfektní články a také já patřím k těm, kterým jedno přečtení prostě nestačí.Ačkoliv jsem již věkově starší - stále mám mastnou pleť (asi budu v pubertě až do smrti).Vaše rady a zkušenosti jsou pro mne velkým přínosem.Zdravím Jana

    OdpovědětVymazat
  12. Vůbec jsem nezaregistrovala, že miluješ Neostratu!! Já ji objevila cca dva měsíce zpátky. Předtím jsem měla jen spot treatment a ten mi nic moc nedělal. Ale pak jsem byla u své kožní a ta mi doporučila zelenou a modrou řadu.. Už jsem dělala svůj druhý nákup, protože něco tak skvělého už jsem dlouho neměla. Jsem naprosto nadšená výsledky a moc jiného teď nepoužívám. Zmizely mi všechny pupínky i suché šupinky, pleť mám hladkou, jemnou a ještě k tomu mi mizí pigmentované skvrny po akné. Prostě zázrak :-)) Také odličuji něčím "mastným" ale pak obličej ještě umyji, právě kvůli eliminaci ucpávání pórů. A pak si nechávám masky, jinak zatím už nechci nic nového :-) Super článek jako vždy!

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Ajo, miluju tvoje články ohledně skin care, tento čtu už po čtvrté a píšu si wishlist :). Mám uplně stejný typ pleti jako ty a tvé články jsou pro mě vážně obohacující. Navíc tvé video - MŮJ BOJ S AKNE, jsem doporučila mým kolegyním v práci a všechny mi hlásily zlepšení po dodržování tvých rad :) Jses taková naše guru :). Chtěla jsem se tě zeptat na Neostratu, přemýšlela jsem, že bych ji vyzkoušela, ale nevím jestli je dobré si ji jen tak svévolně koupit, nebo předtím navštivit kožní lékařku. Co myslíš? Děkuju moc za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám v koupelně taky spoustu přípravků a nejhorší je, že pořád objevuju novou kosmetiku, kterou chci vyzkoušet, takže se mi poličky vesele plní dál :-D . Teď jsem třeba objevila olej na pleť a první, který testuju je CBD STAR Balancing Oil Serum a je fakt skvělý. Mám po něm krásně sjednocenou pleť bez akné :-) .

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.