Pages

30. 9. 2016

SKIN CARE UPDATE II. - oblíbené masky a peelingy


Krásný den, dnes mám pro vás pokračování postu o mé podzimní skin care. Jak víte, miluju pleťové masky, speciální přípravky a vychytávky :-). O některých maskách už jsem mnohokrát mluvila ve videích a také zde, na blogu. 

Protože mám pleť mastnou, vždy u mne převažovaly masky jílové, čistící, antibakteriální. Momentálně mám doma, vedle svých svatých grálů, pár masek nových, které se mi sešly na vyzkoušení. Také chci zmínit dva své nejoblíbenější peelingy. Masky, které používám nejčastěji, jsou tyto:


Bílá Glamglow Supermud Clearing Treatment - hlubokočistící maska s absolutně unikátním složením, jedinečná, nezastupitelná a nenahraditelná..... Pokud se používá pravidelně, zásadním způsobem zlepšuje vzhled mastné pleti. Výjimečnou účinnost potvrzuje fakt, že mám již 4. balení :-D, a to se nestává často, respektive je to skoro zázrak, pokud si kosmetický přípravek pořídím tolikrát.

Nikdy jsem úplně nezískala závislost na maskách hydratačních, což se však změnilo s příchodem nového brandu Peter Thomas Roth na český trh. O zázračné (pro mne) Rose Steam Bio Cell Repair Mask jsem psala již ZDE KLIK. Tato maska obsahuje kmenové buňky z pěti druhů růží. Nechává se působit přes noc a  kromě fantastické hydratace pozoruji úžasné hojivé, zklidňující a regenerační účinky. Jakoby maska přidala pár hodin spánku navíc. Obávám se, že další balení mne nemine. Stejný efekt jsem pozorovala u modré hydratační masky Sisley, ta je však oproti PTR dvojnásobně drahá, tzn. z kategorie "pekelně drahých" produktů. :-D

Dopotřebovávám také okurkovou masku od stejné značky. Obsahuje aloe vera, heřmánek a další fantastické složky. Ale růžová sestra okurky mi připadá mnohem lepší. Pokud jsem velmi unavená, používám na noc liftingovou masku 3-D filler mask od značky Dr. Brandt. Od Dr. Brandt jsem měla několikrát CC cream a používám i speciální peeling na mastnou pleť. Tato dermokosmetická značka je mimořádně oblíbená v USA a podle mne by si u nás zasloužila větší pozornost. Liftingovou masku můžete používat klidně každý den. Nanáší se speciálním štětcem a rychle se vstřebá. Pleť je po ní krásně "vyžehlená", při pravidelném používání pleť "zhušťuje" tím, že re-aktivuje tvorbu kolagenu, která věkem pochopitelně klesá.


Další masky v mé koupelně jsou tyto:

Peter Thomas Roth - další díl populárního seriálu s názvem "masky na bázi uhlí" :o)))). Tato maska nemá jílový, ale gelový základ a bohužel musím konstatovat, že z ní nadšená nejsem, po aplikaci nemám pocit, že by se něco zásadního na pleti změnilo.

The Body Shop přišel nedávno s novou řadou luxusních masek. Já mám čistící a rozjasňující variantu, obsahující čínský ženšen a rýži. Maska je spíše tekutější konzistence a obsahuje velké částečky "nečeho" :), hezky voní a nezasychá. I u této masky jsem měla pocit, že nic extra nedělá, dokud jsem jí jednou omylem při sledování YT neměla na obličeji hodinu a půl :o)). Můžu vás ujistit, že po tak dlouhé době působení je účinek mnohem lepší, než za 15 nebo 20 minut. Maska hezky hydratuje a rozjasňuje, sjednocuje tón pleti, vyrovnává barevné nerovnoměrnosti. Tato jemná a šetrná maska se bude hodit, dle mého názoru, také na pleť sušší nebo zralou.

Od The Body Shop jsem si hodně oblíbila i 3v1 masku/peeling s obsahem čajovníku. Musím říct, že málokterá vůně mi vysloveně vadí, avšak čajovník nemůžu ani cítit. Nicméně, pozoruju-li líhnoucí se akné, masku použiju a většinou katastrofu zažehná. Na aknózní pleť je super a příjemná je i cena.

Už před časem jsem psala o okurkové čistící a hydratační masce NightWear od Estée Lauder. Maska vyniká úchvatnou okurkovou vůní a je velmi jemná, skvělým způsobem kombinuje hydratační a čistící účinek. Doporučila bych ji klidně i na sušší typy pleti. Jen si říkám, že za cenu této masky už můžete mít Glamglow, jež mi připadá o hodně lepší, lépe řečeno výjimečnější (ráda mám kromě bílé varianty i zelenou a modrou GG).

Nejnovějším přírůstkem mé koupelny je maska/peeling City Block Purifying Charcoal mask/srub. Tato maska se mi jeví jako opravdu skvělá. Není až tak výjimečná, jako bílá Glamglow, ale na pleť, která není extra mastná/aknózní, bude určitě stačit. Osobně bych si ji určitě pořídila znovu. Oproti Glamglow vyjde výhodněji cenově, to je jasné. 


Masku Clarins Extra-Firming Mask, jejíž účinky asi úplně ještě nemůžu posoudit v oblasti obličeje, jelikož je určena na zralejší pleť, velice ráda používám na krk a dekolt, protože je hodně výživná a má nádhernou levandulovou vůni. Voní jako luxusní SPA. Myslím, že bude skvělá i na mladší pleť, která je hodně suchá.


Přes léto používám peelingové přípravky 2-3 týdně. V zimě, když už je součástí mé rutiny Neostrata, peeling používám 1x týdně. Přípravek, který mne naprosto uchvátil, přestože jsem to absolutně nečekala, je Green Tea Detox Face Scrub od Tealogy. Je to čistě přírodní značka, založená na čajových "infuzích". Detox face scrub je v podstatě jemný balzám, obsahující třtinový cukr a infuzi zeleného čaje, který působí detoxikačně. Po nanesení na pleť má jakoby tající konzistenci, velice příjemnou a pokožku obličej zanechává naprosto hedvábnou, o úchvatné vůni ani nemluvím :-)... Určitě je to peeling vhodný i na citlivou a suchou pleť. Tealogy neobsahuje parabeny ani ropné produkty.

Na opačném pólu "abrazivity" je PoreDermabrasion od Dr. Brandt. Peeling je hustá pasta obsahují velmi vysokou koncentraci mikro-brusných částic, efekt na mastnější pleti je fantastický. Nejlepší peeling na mastnou pleť, jaký jsem doposud vyzkoušela. Po použití tohoto přípravku je vždy lepší použít vysokou sluneční ochranu, ideálně SPF 50. 

O maskách bych mohla ještě pokračovat dalšími XY články, ale nechci vás unudit k smrti :-D.  Když bych to měla shrnout, pro mne osobně jsou must have tyto: bílá Glamglow, růžová Peter Thomas Roth, pláténkové masky Sephora - hlavně ty na oční okolí, ruce i nohy. Ostatní produkty, které mám doma, jsou moc příjemný doplněk. I když je vaše pleť suchá, určitě používejte i tak šetrný peeling. Kůže se pak rychleji obnovuje, lépe vstřebává účinné látky a nepůsobí zašedle. Vynikající je také Daily Microfoliant od Dermalogica, který ale momentálně doma nemám, abych vám ho ukázala.

Budu mít radost, když mi napíšete, zda používáte masky a peelingy, a který produkt je pro vás "must have"??? Krásný víkend!




12 komentářů:

  1. Ahoj Ájo, já mám taky tu rose od Petera a je super !!

    OdpovědětVymazat
  2. Vzhledem k tomu, že jsem majitelka smíšené citlivé pleti, naučila jsem se kombinovat dva typy masek najednou. Na citlivé sušší části mám momentálně Sensibio masku a na části se sklonem k zánětům jílovou Sephoru. Vzhledem k tomu, že na noc používám také sérum s kyselinami od md:ceuticals a na čištění Foreo, mám pocit, že peeling by už byl moc. Čím víc pleť dráždím, tím více se mi mastí a zlobí.

    OdpovědětVymazat
  3. Opět super článek :-) já mám momentálně Mud maso od Sephory a je moc fajn. Nedá se nic dělat, zacnu šetřit na Glam glow :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj Áji, děkuji za super článek. Můj velký oblíbenec je maska Glam Glow a také peeling od Dr.Brandta. s těmito produkty vidím opravdu velký rozdíl na své pleti. opět díky za Tvoje doporučení. teď se chystám vyzkoušet tu růžovou masku od Petr Thomas Roth, tak jsem na ni zvědavá. Přeji krásný den a budu se těšit na další článek. Jana V.

    OdpovědětVymazat
  5. Tereza2/10/16

    Super clanek Ajo, diky moc 😃 ja miluju peeling od Alciny, Bahenni mineralni masku z Mrtveho more od Safiros a z nove luxusni rady The Body Shop mam tu Amazonian Acai, kzera je skvela a uzasne voni. A mam uz objednanou i tu Ethiopian Honey ze stejne rady. Pry jsou skvele vsechny. Tu GlamGlow chvali snad vsichni, je vhodna i na suchou pleť? Dekuji a preji pekny zbytek nedele

    OdpovědětVymazat
  6. Vzdy kdyz ctu tvuj blog, tak relaxuji :) prijemne se cte, je srozumitelny a velice sympaticky. Vzdy se tesim na novy clanek :)
    Jinak ja mam mastnou a ankozni plet a pozivam Glamglow masku, kterou si nemuzu vynachvalit.

    OdpovědětVymazat
  7. Super výběr produktů!! Glamglow bílou mám také moc ráda, ale teď jsem na zkoušku vzala zelenou PowerMud, aby byla nějaká změna a Estée lauder Nigh Wear plus masku jsem měla ve vzorečcích a také mě přesvědčila, takže už mám balení doma. :) Na soudy jestli je nebo není lepší než GG si dám nějaký čas :) Od PTR jsem měla minibalení třech masek, když se nově dostaly do Sephory a z těch pidi kalíšků jsem tak nějak nebyla přesvědčená ani z jedné, na druhou stranu, mnoho příležitostí ke zkoušení jsem neměla a rozhodně jsem neměla dostatečné množství na zkoušení přes noc ve vrstvě.. Poslední dobou mě ještě láká nějaká Clarins a taky Tealogy, tak uvidím časem. Děkuji za super tipy!

    OdpovědětVymazat
  8. Tak a teď co dřív? :-) Děkuju za (opět) skvělý článek plný tipů. Tvé skin care články a videa jsou zkrátka nej.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Ájo, oprav mě kdyžtak, jestli jsem špatně a nepozorně četla, ale někdy dříve si vychvalovala nějaký enzymový peeling či masku/peeling na bázi kyslíku.. a tady teď není..? Můžeš mi prosím napsat, který produkt(-y) to byl(-i), jestli víš co myslím..? Něco takového teď sháním..

    OdpovědětVymazat
  10. Já poslední dobou tu péči o plet docela zanedbávám. Občas použiju ranní masku od Havlíka, a sem tam masku od Soaphoria a peeling stejný, jako používám na tělo (Mark Scrub)

    OdpovědětVymazat
  11. Dr.Brand 3D maska je skvela, jako jedna z mala nevadi ani mastne pleti s nezhorsuje se mi po ni akne. Urcite stoji ta vyzkouseni i krem Needles No More ze stejne rady, muzu potvrdit ze opravdu funguje, me napriklad pomohl celkem vyhladit mracivku ve stredu cela a zacinajici vejirky kolem oci. Potom je jeste skvela rada Pores No More jak peeling rak i matujici liftingovy fluid. Celkove tuto znacku miluju a u nas je opravdu zbytecne opomijena. Jinak dekuji za inspiraci, urcite vyzkousim i nejakou dalsi masku.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.