Pages

2. 4. 2017

TOP ŠTĚTCE MÉHO ŽIVOTA


 Když jsem o štětcích psala naposledy, byla jsem v této oblasti úplným nováčkem a začátečníkem. Za poslední roky jsem měla možnost vyzkoušet různé značky a taky se trošku změnila moje pleť.

Začnu konstatováním, že už prakticky nepoužívám štětce na makeup, od té doby, co jsem objevila kouzlo originálního Beauty blenderu :-). Ale i tak vám ukážu nejoblíbenější štětec z této kategorie...

Co se týká značek, mými nejoblíbenějšími jsou realTechniques (na obličej), v oblasti oční mám ráda MAC a Zoeva, solidní pozici má i značka Sephora nebo Urban Decay. I nadále mám svůj "štětcový wishlist", ale to je téma zase někdy na příště.

Na úvod vás chci poprosit, abyste se nepohoršovali nad stavem štětců na fotkách. Peru je úplně každý týden a třeba na Rose gold Zoeva řadě se to nepěkně podepsalo právě v kovové části... :/.... Štětce peru v obyčejném antibakteriálním mýdle, např. Protex. Stojí pár korun a bleskově rozpustí všechny nečistoty.

1. štětce na oblast obličeje a dekoltu



Téměř na všechny tekutější makeupy mi nejvíce vyhovuje expert face brush (na fotce vpravo). Má krátce střižené štětiny a dobře se s ním makeup zapracovává do míst kolem nosu atp. 

Na suché makeupy a lisované pudry miluju buffing brush, rovněž od realTechniques (na fotu vlevo). Upozorňuji, že tyto štětce mám 4 roky a jsou téměř jako nové. Z hlediska praktičnosti a výdrže tato značka jednoznačně vede! 


Powder brush (horní řada 1. zprava) mám relativně krátce, přivezla jsem si ho vloni z Anglie. A koupě nelituji! Je skvělý i na bronzování větších ploch, kromě nanášení sypkého a lisovaného pudru. I když musím přiznat, že na pudr používám téměr pořád beauty blender. 

Blush brush má také jenom rok. Používám ho na můj milovaný Dallas a produkty, které jsou silně pigmentované, je dobrý na větší plochy. Na tvářenku však mám jiné favority. 

Contour brush bych rozhodně označila jako svatý grál. Používám ho denně. Nejvíce na tvářenku, ale i na bronzery, konturování anebo rozjasňovač. Vážně uvažuji, že si pořídám ještě jeden kus :-). Pokud bych měla od RT doporučit jen jeden štětec, určitě by to byl tento!  


Přes tři roky mám tento skvělý štětec ze Sephory. Chtěla jsem vám vložit odkaz, ale právě jsem zjistila, že už v sortimentu eshopu Sephory není :-(. Vsadila bych se, že ještě v lednu tam byl! No škoda převeliká. Tento placatý zkosenec je totiž úplně úžasný na vše od tvářenky počínaje, až po konturování a bronzer...  I tento štětec používám prakticky denně, nosím ho v KPZtce na pudr a vše ostatní.  


Hodně skeptická jsem byla, když mi poštou přišel štětec Diffusing highlighter F106 od značky Urban Decay. Připadal mi naprosto tvarově "mimo" pro rozjasňovací účely... Avšak totálně jsem se sekla! Tento štětec dodá rozjasňování úplně jiné grády! Vytváří rozpitý efekt, což je přesně to, co rozjasňovače potřebují.

2. štětce na obočí, oči a oční okolí


Vrhám se na štětce nejpoužívanější. V této kategorii jednoznačně vede Zoeva a MAC. I když je fakt, že Rose gold kolekce mne trošku .... tím, že kovová oblast vypadá po mnoha praních fakt děsně. Ale to štětcům neubírá nic na kvalitě! Na mém YT kanále není moc tutoriálů. Ale v těch, které jsem natočila, můžete vidět tyto štětce v akci.

Zoeva 325 Luxe brow light - původně je určen asi jen na projasňování oblasti pod obočím, ale mě vyhovuje velmi na horní pohyblivé víčko. Mám větší víčka a tento štětec mi šetří čas. Nanáším jím světlý základový stín, který dávám i pod obočí. 


Zoeva 232 Luxe classic shader je můj největší Zoeva oblíbenec, rozhodně si musím pořídit ještě jeden. Je úžasný na horní pohyblivé víčko a do ohybu. Lze jím i blendit (v případě nouze). Na můj tvar oka, trochu zapadlý je tento tvar štětce absolutně super. 


Zoeva 231 Luxe petite crease - je nejlepší štětec do ohybu oka ever! Dobrý je i na blendění stínů na spodním víčku, pokud zde stínuji (většinou na spodní víčko moc stíny nedávám..)


Zoeva 230 Luxe pencil brush - na projasnění vnitřního koutku oka, pod obočí, na spodní víčko. Na toto vše ho využijete. 


MAC 217 - kdo by neznal kultovní blendící štětec všech dob. Vloni prošel inovací a to mi opravdu zatrnulo! Avšak inovace proběhla v kladém slova smyslu, jupííí. Nový, vylepšený je vážně úplně skvělýýýýýý. Na fotu je starší varianta (delší) a nová (kratší). Rozdíl je na první pohled patrný. Pokud bych měla doporučit top štětec od MAC, určitě by to byl tento!!!



Gelové oční linky nepoužívám úplně často, protože to s nimi trvá věčnost. ve srovnání s fixou. Pokud se však rozhodnu pro tento způsob líčení, štětec č. 11 od NYX je absolutně dokonalý!

Vpravo na fotu vidíte Sephora eye-liner droit 91. Původně byl asi určen na linky, ale já ho mám moc ráda na rozmazání stínů nebo tužky na spodní víčku oka. 

Pokud nanáším pudrové stíny na obočí, nejlépě se pracuje se Zoeva 317 Wing liner. Na oční linky je podle mne nepoužitelný, avšak úplně geniální na pastu nebo pudrové stíny na obočí. Naprosto ho miluju.


Na konec článku si nechávám nejnovější přírůstek od značky Benefit. Mám ho sice krátce, ale naprosto mne ohromil! Je oboustranný. Obsahuje rozčesávací spirálu, která mi vždy chyběla. Jako náhradu jsem používala jednorázové plastové spirálky od MAC. Zkosená strana štětce je nepřekonatelná na nanášení Ka-brow, což je pasta na obočí od Benefitu. Pokud máte pocit, že obočí pořád není tak úplně podle vašich představ, určitě zkuste tento štětec, dělá veliký rozdíl! 




 Snad vás dnešní článek potěšil :-). Budu moc ráda, když mi napíšete, zda máme nějakého společného oblíbence a event. jaké štětce byste mi doporučili??? Mám jich doma mnohem víc, ale toto je takové to osvědčené "jádro" :o))) 
---

29 komentářů:

  1. Já mám ráda od Hakura, akorát po pár letech používání. korodují železné prvky.. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne zas tie Hakuro po dlhšom čase (cca 2 roky) začali púšťať chlpy. =/

      Vymazat
  2. Článek potěšil moc:) Já teď používám nové štětce od Péti (Lovelyhair) a jsem s nimi fakt spokojená ...ani jsem to nečekala a bála jsem se, aby to nebyly vyhozené peníze .
    PS: blendící štětec na oči od MAC stojí podle mě za všechny peníze!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, Petřiny štětce jsou kvalitní a dostupné hlavně, což u nás na trhu chybělo. Na blendění je MAC 217 nejlepší štětec na světě, uvažuju silně, že si pořídím ještě 3., abych je nemusela pořád prát.

      Vymazat
  3. Musím souhlasit, že od koupě Beauty Blenderu už štětce na make-up prakticky nepoužívám, jen když chci dosáhnout velkého krytí třeba na večerní akci, toho se mi s houbičkou nedaří moc dosáhnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, zkus možná nanést makeup prstem, pokud není moc tekutý a pak na to ještě jednu tenkou vrstvu BB. BB se musí vysloveně zatlačit jakoby do pleti, až pak to udělá efekt takový, jaký má. Moc hezké video o tom natočil Wayne Goss (gossmakeupartist), on má vůbec skvělá videa.

      Vymazat
  4. Jee, článek, tak ten potěšil mooc ❤️Ja úplně nejvíc používám expert face brush od RT na make-up a na oci mám také zoevu 231 a 232 a spoustu štětcu od Peti a ty jsou taky fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, moc mne potěšil komentář :-)

      Vymazat
  5. Mě se nikdy nepodařilo štětcem dosáhnout u make-upu přirozeného efektu, pořád mám nejraději nanášení prsty a pak houbičkou. Jen mě zaujalo že píšeš, že Beauty Blenderem nanášíš i pudr.. to mi vůbec nefunguje. Používáš na pudr mokrý BB nebo suchý?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky některé makeupy nanáším prsty, obecně všechny hodně krycí a pigmentované. BB musí být vhlký, suchým se pudr sypký nanášet nedá..

      Vymazat
  6. Mna najviac lákajú štetce od realTechniques. Do tých by som chcela v blízkej dobe zainvestovať.

    MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to můžu vřele doporučit, vidíš na fotkách, že i po 4 letech vypadají velmi zachovale. Měla jsem i set na oči, ale ten mi z nějakého důvodu úplně nevyhoval...

      Vymazat
  7. Moc díky za článek :) Už nutně si musím nějaké štětce koupit a teď jsem si už napsala pomyslný seznam :)

    OdpovědětVymazat
  8. Určitě vidím taky své oblíbené :) Mac 217 - ten bych potřebovala tak 3x :D, pak je to Mac 239 a Urban decay F105. Miluju :)

    OdpovědětVymazat
  9. Podľa mňa štetce od petralovelyhair sú veľmi dobré a cenovo dostupné

    OdpovědětVymazat
  10. Konečně nový článek! Jupí! :) Já jsem asi divná, ale štětce od RT se mi vzhledově vůbec nelíbí, asi ta oranžová, kterou nemám ráda, mě na nich odrazuje. :D Ale chlup mají asi super..:)

    OdpovědětVymazat
  11. V oblíbených značkách štětců se na 100% shodujeme :) Za mě nejvíce boduje Zoeva, M.A.C a Sephora, od těch toho mám asi nejvíce. RT štětce jsem po letech dost protřídila a nechala si jich jen pár, ale jsou to vážně držáky, stejně jako ty od Sephory, které mám některé už přes 5 let a jsou pořád jako nové :)

    OdpovědětVymazat
  12. pekný článok :) ja mám Zoeva rose golden sadu, ale chválabohu (musím si zaklopať), že mi nekoroduje ten kov...asi ich nečistím tak často ako by som mala :D
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  13. Dobrý den, prosím, zda budete natáčet videa na youteube. Děkuji Eva

    OdpovědětVymazat
  14. Já používám štětce hlavně od Petry lovelyhair, ale co se tyče pleti, tak u me vede beautyblemder, který používám na všechno! :D
    Jinak hrozně dlouhou dobu si přeji štětce od Zoevy, pravé tyto rose gold, al když vidím, co s nimi udělá klasické mytí štětců, tak nevím zda si je pořizovat či ne :(

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  15. Skvelý článok, opäť, ako vždy. :))
    Veľmi rada si prečítam každý tvoj nový príspevok, čím ďalej tým zaujímavejšie články.:)

    Izabell zo sydneysleek♥

    OdpovědětVymazat
  16. Mohla bych vas poprosit o cislo/oznaceni RT stetce na konturovani? Rada bych si ho poridila, tak at koupim ten spravny :-)
    Super clanek, prehledny a vecny. Takovy jsem dlouho hledala :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Po štětcích Zoeva koukám už strašně dlouho, ale odrazuje mě jejich cena. Vím, že jsou dost kvalitní, ale prostě já nemám peníze! :D Budu brečet, protože ta rose gold kolekce je naprosto úžsaná! :/ <3
    Super článek a úžasný fotky! <3 :*
    S láskou
    ♥ JORIES ♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Štetce vyzerajé perfektne! :) Moje obľúbené sú od značky Zoeva :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  19. Chtěla jsem se poohlédnout po nějakých štětcích a tento článek mi dost usnadnil výběr. Moc děkuju za inspiraci a že jsi ho vůbec napsala!😍

    OdpovědětVymazat
  20. Už dlho mám na wishliste štetce od Zoevy, takže tohto roku si ich už doprajem :)

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.