Pages

20. 8. 2017

NEJLEPŠÍ OPALOVACÍ PRODUKTY LÉTO 2017



Nechci ještě uzavírat letošní opalovací sezónu a předčasně ukončovat léto :-),  právě naopak. Někteří z vás se teprve na dovolenou chystají a těm z vás, kdo máte podobný typ pleti jako já (mastná, alergická, stárnoucí, se sklonem k pigmentovým skvrnám a naopak na těle suchá), by se mohly hodit mé tipy. Vyzkouším opravdu velké množství opalovacích přípravků. Na ty, které používám na denní bázi mám hodně vysoké nároky. 

Krémy si vybírám, mimo jiné, podle SPF. Číslo SPF udává kolikanásobná bude sluneční ochrana versus doba přirozené obranné schopnosti pokožky vůči slunci. Protože jsem fototyp III. stačilo by mi bohatě používat SPF 10. Avšak, na obličej potřebuji nejvyšší stupeň ochrany kvůli sklonu k pigmentovým skvrnám.

V minulosti jsem měla v oblasti dekoltu tzv. solární alergii, avšak díky hledání informací o složení opalovacích krémů jsem zjistila, že filtry, obsažené v opalovacích krémech, bývají častější příčinou alergických reakcí, než expozice pokožky slunečnímu záření. V dnešním článku nechci tohle téma rozebírat, jen si dávejte pozor na to, jaké složky opalovací krémy obsahují, zvláště pak, používáte-li je pro děti. Bezpečnou variantou k chemickým filtrům jsou filtry minerální. Minerální filtry paprsky nepohlcují, ale odrážejí a v tom je zásadní rozdíl. Nevýhodou minerálních filtrů je "matlavý" finish (podle mého názoru).

Začnu u obličeje. Moje pleť je velmi mastná a tudíž potřebuji opalovací přípravek ideálně bez obsahu oleje.  Momentálně nejvíce používám: Dermalogica Oil free matte z zelené řady Medibac, která je přímo určena na mastnou pleť se sklonem k nedokonalostem. Zmatňuje pleť, působí protizánětlivě a léčivě. Pro mne je to nejlepší produkt na obličej. Obsahuje mj. kvasnice, které na nečistou pleť působí přímo zázračně. Koupíte ho například v oficiálním českém eshop Dermalogica.
Eisenberg Sublime Tan je co do složení asi nejvíce sofistikovaný produkt a dle mého názoru nejlepší, co můžete na trhu sehnat. Jeho konzistence je nepopsatelně sametově hydratační, nenechává na pleti žádné residuum, podporuje krásné opálení a intenzivně působí proti stárnutí a poškození pleti. Jedinou nevýhodou je relativně vyšší cena. Koupíte ho například v eshop Sephora








V neposlední řadě mi velice vyhovuje novinka Avene, Anti-aging suncare SPF 50,  s technlogií "dry touch". Z toho krému jsem nadšená, protože zanechává totálně matný finish a kromě toho působí pro stárnutí pleti. Díky intenzivní péči nemusíte na pokožku nanášet denní krém, stačí tento. Výborný produkt za super cenu.

Na tělo mi stačí přípravky s nižší faktorem. Miluju tělový olej Avene SPF 30. Není mastný, ale zanechává pleť luxusně vyživenou a nádherně voní. Jak zmiňovala v úvodu, v dekoltu jsem měla mockrát alergickou reakci po slunění. Takže jsem reagovala na výzvu portálu Blogerky.cz "S atopií na slunce"

Opalovací přípravky A-DERMA obsahují totiž minimální množství filtrů výtažek z výhonků ovsa, který posiluje hypersensitivní pleť u atopiků. Přípravek má velice příjemnou, gelovo-krémovou konzistenci a co mne ohromilo nejvíce, je jeho voděodolnost. U většiny "voděodolných" opalovacích přípravků jsem viděla ihned po koupání, že "mizí", avšak u A-DERMY se film absolutně vodou nenarušil, pozoruji jsem to hlavně u Nikči. Takže pokud máte děti anebo na slunce citlivou pokožku, A-DERMU vřele doporučuju. Koupíte k lékárnách. 








Zásadně ošetřuji po slunění pokožku speciálním přípravky, k tomu určenými. Vyzkoušela jsem jich opravdu hodně a bohužel mám pocit u většiny z nich, že jsou sice hodně hydratační, ale za pár minut je kůže opět vysušená a nevyživená. Ohromilo mne, jak skvěle funguje po-opalovací mléko A-DERMA, je tak krásně výživné, že ho používám, i když se zrovna neopaluji :-). 

A ještě rada na závěr. Vždy kontrolujte expirační lhůtu přípravků (od doby otevření) a důsledně ji dodržujte. Díky sníženému obsahu konzeračních látek, mají opalovací produkty často krátkou expirační lhůtu 6-12 měsíců maximálně (od otevření).
 Nedávno jsem se dozvěděla od Lou, že si nesmyvatelnou fixou píše datum na dno obalů, což mi připadá jako super vychytávka :-).

Napište mi do komentářů, jaké jsou vaše oblíbené opalovací i po-opalovací přípravky, ráda se od vás inspiruju! Krásné a slunečné léto přeju vám všem!








23 komentářů:

  1. Jéé, Ajo, zdravím, zrovna jsem otevřela youtube, že si zkouknu nějaké Tvoje starší video a pak vidím na IG, že jsi vydala článek..Letos jsem moc opalovákům nedala, protože hodně času trávím v práci, ale jak jsi psala, z obav pigmentových skvrn používám každý den na obličej Alissa Beauté SPF 50 a je i příjemný pod makeup, což velmi ocenuji a jsem příjemně překvapená.
    Zdravíme Nikolku a přejeme hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že tě článek potěšil a děkuju moc! Značku, kterou zmiňuješ neznám a juknu se po ní :-). Krásné léto! :-)

      Vymazat
  2. Já používám na opalování jen Biodermu :) Tu mám nejraději :) Ale Avene me také hodně láká :)


    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bioderma je osvědčená klasika, taky ji mám ráda. Jen jsem ještě nenašla na obličej Bioderma opalovák, který by mi seděl na mastnou pleť.

      Vymazat
  3. Letos se moje pleť asi vrátila do pubertálních let:) Za top produkt teď považuji krém spf 30 od Paulas choice, teda až na tu cenu. Jinak mě zaujal krém od Avene a Dermatologica - to neznám. A v plánu mám taky opalovací mlhu - v češtině to zní fakt blbě:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paula's choice značku mám na wishlistu, četla jsem velmi dobrá hodnocení. Dermalogica je skvělá, mám v plánu článek o téhle značce. Je právě super na problematickou pleť. Krásné léto! :-)

      Vymazat
  4. Takže u mňa a syna jednoznačne avene a bioderma, keďže obidvaja mame slnečnu alergiu,teda skôr alergiu na zloženie niektorých opalovacich krémov :).Skúšala som u syna sebamed a detskú niveu 50ku ale aj na tu mal reakciu. Ja mam vždy reakciu na dekolte. A po opaľovaní nám stačia kľudne aj lacnejšie značky ako balea alebo napr z lidlu bolo to mlieko po opaľovaní super 👌

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niveu mám ráda, ale na citlivou pleť to asi není to pravé :). Lidl bych ráda zkusila, uvidíme :-)

      Vymazat
  5. Já jsem letos ještě bronz nachytat nestihla!
    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla letos na dovči Astrid a Biodermu a super :-) pod SPF 30 většinou nejdu, ze začátku používám i 50ku. Po opalování si vystačím s běžnými tělovými másly, které pokožku krásně zhydratují...
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astrid jsem zatím ještě nezkoušela, ale věřím, že to může být kvalitní :-)

      Vymazat
  7. Andrejko, máte krásné fotečky a Nikolka si skvěle užívá prázdniny. Moc vám to přeji. Bioderma je pro mě vhodná, tak používám. Moc zdrabím a Nikolce ať to moc neutíká do školy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Evičko za milý komentář :-). Hezké babí léto :-)

      Vymazat
  8. Tieto produkty som ešte neskúšala. Ja milujem na opaľovanie Dermacol, ktorý ma podržal aj na dovolenke :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dermacol-í opalováky mi úplně nesedly, ale to je hrozně individuální no.. Hezký zbytek léta :-)

      Vymazat
  9. Díky za tipy, Avéne na obličej určitě vyzkouším. A s tou expirací u opalovacích přípravků je dobře, žes na to upozornila, já třeba opalováky pro děti každé léto obměnuji, i když ještě nejsou prošlé, protože další léto by nebyly tak účinné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že se někomu tip s expirací může hodit. U dětí obzvlášť je nutné to hlídat, hezký zbytek léta :-)

      Vymazat
  10. nepoužívam ani jeden z prípravkov, ale vyzerajú super! :).
    ja používam krém na opaľovanie od Biodermy a poopaľovaní zas Pantenol :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panthenol jsem také dříve kupovala :-), tak díky za připomenutí, úplně jsem na něj zapomněla :-). Hezký zbytek léta!

      Vymazat
  11. Supr článek na první produkt, se určitě podívám. Mám také sklony k pigmentovým skvrnám a tudíž letos jsem volila nejvyšší ochranu SPF 50 - od Biodermy používám jejich fluidní přípravek na obličej, který i na mojí mastné pleti žádnou neplechu nedělá a také jsme si pořídila od MACu primer pod make-up s SPF 50 a rovněž spokojenost.

    OdpovědětVymazat
  12. Já se přiznám opalovací krémy vůbec nepoužívám. Naštěstí se na sluníčku nikdy nespálím. Co se mazání týče, jsem velký lajdák :-D . Naučila jsem se už alespoň používat krém po opalování, kterým se mažu večer. Nejvíc mi sedí WoodenSpoon olej , který se rychle vstřebává a jako bonus nádherně voní :-) .

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.