Pages

16. 11. 2013

MY COLORFUL AUTUMN - OOTD + "WINTER BLUES SURVIVAL KIT" :)

MŮJ PESTROBAREVNÝ PODZIM - OOTD 

A JAK SE POPRAT S "PODZIMNÍ DEPKOU" :) 

 

 

LOGO MÉHO BLOGU VŠUDE :)))


Moc Vás všechny zdravím,

po několikadenní pauze už jste mi fakt chyběli(y)!! Dnes jsem si s hrůzou uvědomila, že přesně za měsíc a týden bude Štědrý den!!! Chápete to!???? Já ne! Mám pocit, že někdo promazal kolečka stroje času a ten letí v posledních týdnech mnohonásobnou rychlostí.

Až budu psát dopis Ježíškovi, na jednom z prvních míst jistě dlouhého seznamu :-D, bude určitě přání, mít více času blogování a produkci videí. Hned za tímto bodem bude následovat profesionální osvětlovací zařízení, protože spolu se zkracujícími se dny a čím dál tím větší tmou, je stále obtížnější vytvářet vizuálně kvalitní nejen fotografie, ale především videa. Takže pokud máte pocit, že je můj Youtube kanál poslední dobou "prázdnější", je to tím, že "čekám na světla" :D.

Tento týden byl opravdu náročný, hlavně co do pracovního tempa, má nejdelší noc trvala 6 hodin.. :/ Rodina,  profese, předvánoční masakr v eshopu a blogování dohromady by zaměstnaly určitě dva lidi  a musím přiznat, že jsem "vyšťavená jako jetel" :-). Během posledních dnů jsem zažila několik extrémně úžasných zážitků, ale aby byla rovnováha, úžasné chvíle střídaly i ty horší a už se nemůžu dočkat, až se ze všeho vyspím, protože máme před sebou další pestrý víkend :-), Svatomartinské oslavy a jednu zajímavou módní přehlídku,na kterou jsem byla pozvána, a protože se mi tato značka moc líbí, určitě podám hlášení :-).


Dočkáte se i článku o nějvětší letošní blogerské události, kterým bylo vyhlášení "Blogerky roku" a tento večer byl pro mne jedním z těch úplně nejhezčích okamžiků letošního roku vůbec! Ráda bych připravila i nějaké kraťounké mini-vlog video, abyste mohli alespoň částečně "nasát" atmosféru této výjimečné akce :-).

Dnes mám pro Vás pravděpodobně poslední letošní podzimní outfit, který byl nafocen ve spolupráci se speciální modelkou :-), abychom důstojně uzavřely "podzimní sezónu" :-)....




ANO, PŘIZNÁVÁM SE BEZ MUČENÍ, PROPADLA JSEM KOUZLU INSTAGRAMU A ČÁSTEČNĚ MI VYNAHRAZUJE MOJE "ÁČKO" ZDE NA BLOGU. HROZNĚ MNE BAVÍ SLEDOVAT OSTATNÍ BLOGERKY. BYŤ VIRTUÁLNĚ, MÁM POCIT, ŽE JSME STÁLE VE SPOJENÍ :-). JE SUPER, ŽE DÍKY INSTAGRAMU MÁM DOKONALÝ PŘEHLED O TOM,  CO HOLKY PODNIKAJÍ, NAPŘÍKLAD JAK SE MÁ RENDY Z ORDINARY LIFE KLIK  NA DOVOLENÉ VE STÁTECH A DÍKY JEJÍM KRÁSNÝM FOTKÁM Z CEST I NÁKUPŮ, KTERÉ NĚKOLIKRÁT ZA DEN VKLÁDÁ,  MÁM SKORO POCIT, JAKO BYCH TAM BYLA  TAKÉ :D...










Ehm, kdo sleduje Beautypedii pravidelně, asi si rychle všimne, že se zde objevila v OOTD nová barva a to červená!!! :-) Zatím sice "jen" na kabelce, ale poprvé v životě začínám této barvě přicházet na chuť. Asi nikdy nebude patřit mezi mé "favority", ale musím říci, že ve správném odstínu má něco do sebe.

V minulém OOTD jsem zapomněla (blondýna jako vyšitá) sepsat, co mám na sobě, takže koho to zajímá, nechť jukne v zpět na EDIT v minulém outfit postu. 

Co mám na sobě:
kabát  - Mango, smetanová barva, vypasovaný střih a styl á la 60. léta, malinko mi připomíná kabátek, který nosila Catherine Deneuve ve filmu Belle de Jour, tento styl miluji!
kalhoty a vlněný svetřík - Takko Fashion
šála - Burberry
kabelka - Piere Cardin - sytě červená, má podobnou povrchovou úpravu jako Epi od LV, ale cena příznivější, kůže je vysoce kvalitní, věřím, že mi bude dělat radost ještě hodně let...
černé kozačky - Beltissimo, jsou hodně vysoké a mají manžetu, která se dá ohrnout přes koleno, kozačky této značky považuji za jednu z nejlepších investicí, pokud se o ně opravdu dobře staráte, vydrží mnoho let
prsten - C&A 

Co má na sobě Beutypedia "baby modelka" :-):
péřový kabátek - Benetton
dlouhá vlněná vesta s norským vzorem a kožíškem - Benetton
černé elastické slimky - F&F
černé kotníčkové kozačky - F&F
smetanová manžestrová kšiltovka - C&A

Obecně se mi líbí, když jsou holčičky outfitově sladěné s maminkou, ale jen někdy, prostě všeho s mírou. Líbí se mi hezky "vystajlované" děti, ale nelíbí se mi druhý extrém, a to když si rodiče (nebo spíše maminky) pletou děti s věšákem na oblečení. Samozřejmě je to každého věc, jen píšu svůj, subjektivní názor :-).

Líčení:
jak jsem psala již minule, podzim je doba, kdy se barevně synchronizuji s přírodou :-)
a pouštím se do odstínů, které mne v jiném ročním období nelákají.
Lak na nehty - Essie 663 DAMSEL IN A DRESS, hodně jste se na něj ptaly, drží jako přibitý
Rtěnka - MAC Amorous Satin AB2, tento odstín absolutně zbožňuji, určitě chci pro Vás brzy udělat podzimní "rtěnkový" speciál
Oči - použila jsem indigově modré odstíny z palety W77, o které jsem psala zde KLIK









Protože mi hodně z Vás v poslední době psalo, že se necítíte dobře, nedaří se Vám atd., napíšu závěrem několik postřehů, které mne na toto téma napadly během dnešního koučingu, který jsem dělala pro jednu společnost a týkal se sice byznysu, ale určitě se dají dobře aplikovat na jakoukoliv oblast života.

1. věnujte se tomu, co Vás baví a práci, kterou byste dělali i zadarmo, kdybyste nemuseli pracovat kvůli penězům. To je totiž činnost, která Vás bude dobíjet energií a hlavně, ve které se můžete stát "kapacitou". Každá činnost, která pro Vás přestavuje "mus-árnu", Vám nikdy energii nedodá a pokud v takovém oboru pracujete, nikdy v něm nebudete více než je "průměrní" a to ani kdybyste se na hlavu postavili :-)

2. pokud se takové činnosti "Vašeho srdce" nemůžete z jakéhokoliv důvodu věnovat na plný úvazek, rozhodně v ní pokračujte souběžně s prací, která Vás třeba baví jenom trochu anebo vůbec.  Pomůže Vám to rapidně zvýšit vlastní sebedůvěru a to se následně projeví v tom, že s Vámi i ostatní budou (ve většině případů) jednat s větším respektem

3. místo usilovného potlačování svých "zlozvyků"  a "sebebuzerace",  se věnujte plnému rozvoji Vašich silných stránek, ze stejného důvodu, který uvádím add 1. a 2.

4. každý den si sepište pět věcí, které musíte vyřídit a ty pro Vás nejméně příjemné vyřiďte jako první a náležitě se za to odměňte! :)

5. sepište si seznam věcí, činností a osob, díky kterým se zaručeně vždy cítíte dobře. Toto se může měnit v závislosti na ročním období. Pokud máte pocit, že Vás netěší už nic, vzpomeňte si na to, co Vás bavilo jako děti....

6. naprosto se přestaňte zabývat tím, co si o Vás kdo myslí. Drtivá většina lidí je totiž plně zaměstnána tím, co Vy si myslíte o nich :o)))

7. neberte si věci osobně. Každé odmítnutí, útoky, nepřiměřená či nekonstruktivní kritika nebo manipulace je pouze vnějším projevem vnitřního problému člověka, který se vůči Vám takto projevuje. Nikdy nevíte, co právě tento člověk prožívá, jestli mu připomínáte protivnou kolegyni nebo spolužačku,  s Vámi to vůbec nemusí mít nic společného

8. i kdybyste si dali obě nohy za krk, nikdy se nezavděčíte a nezalíbíte všem, proto se o to ani nesnažte, je to šíleně vysilující

9. každý den prokažte někomu vstřícnost a službu, pokud to potřebuje, udělejte něco navíc, než se čeká. Zaručeně to zvedne Vaši náladu a nepochybně se to vrátí zpět k Vám, byť třeba z úplně jiné strany, než byste čekali anebo od úplně cizího člověka.

Za všechny jeden příklad :-). Stála jsem s 20ti balíky na poště těsně před 8.h večer. Když přišlo na placení, zjistila jsem, že mi chybí 50,- Kč a balíky byly již zadané v systému! Pracovník za přepážkou měl ze mne málem infarkt! Bankomat kilometr daleko. Prekérní situace, ale kupodivu jsem nějak cítila, že to dopadne dobře! :-). Chvilku na to mne oslovila šarmatní dáma, s velmi šokující otázkou, zda mi může těch 50,- Kč půjčit!!!??? Nemám slov, která by popsala můj údiv. Paní mi pomohla, dala mi vizitku a já zjistila, že je majitelkou úžasného obchodu s potřebami pro umělce. Když jsem šla penízky vrátit, obchod mne naprosto uchvátil, neboť co do sortimentu jsem nic podobného v ČR nikdy nikde neviděla. U paní jsem nakoupila například samolepky a razítka se srdíčky, kterými teď razítkuji balíčky z eshopu :-).

Toto vám píšu příklad jednoho, z více z hezkých momentů a nečekaných překvapení, které jsem v poslední době zažila. Tím Vás chci povzbudit, abyste se soustředili na to hezké ve Vás a pak to uvidíte i okolo sebe! :)

Přeji Vám nádherný víkend u užijte si ho tak, aby Vám bylo dobře na duši i na těle :-).

A.


26 komentářů:

  1. Anonymní16/11/13

    :-) Tisíckrát Andrejko děkuji za tento článek, zvláště jeho druhou část. Přečtu si ji ještě několikrát. Vám také nádherný vikend! Terka

    OdpovědětVymazat
  2. Terko, děkuji hrozně moc, potěšilo mne to!

    OdpovědětVymazat
  3. skvelý článok, krásne fotky. To s tými požičanými peniazmi - tak to je milé. Občas sa ešte nájdu dobrí ludia. Mne sa už tiež viackrát stalo, že mi niekto nezištne pomohol, ale taktiež som aj ja zase pomohla niekomu inému, aj ked len drobnosťou. Pamätám si ako som raz na parkovisku zaparkovala auto a išla si kupiť parkovaci listok. A práve odtial odchádzala iná pani a dala mi svoj - ešte platný parkovací lístok. Tešila som sa z toho ako malá a pritom to bol lístok za pár centov :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, děkuji moc za další hezkou zkušenost. Také se mi stalo něco podobného, dobrý člověk stále ještě žije :-)

      Vymazat
  4. libi se mi ta kabelka! ta barva je uzasna! ja jsem na instagramu taky porad:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, od kabelkové královny jako jsi Ty, pochvala potěší dvojnásob :-)

      Vymazat
  5. hrozně moc ti to sluší, jsi krásná ženská! jinak skvěle si popsala ty body, hlavně 7 se mi moc líbí a je příjemné si to přečíst...a znovu si takové věci uvědomit.
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jémine, děkuji hrozně moc za pochvalu!!!! :-)

      Vymazat
  6. Anonymní16/11/13

    Super článek Andrej !!! :-) Hlavně ta zlatá pravidla...:-) Kdyby se jimi alespoň z poloviny lidé řídili, byli by mnohem spokojenější se svým životem. Ať se Vám daří, přeji hezký víkend, zdraví Andrea.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrej, děkuji moc!! Mám stejný názor, lidé by měli držet při sobě, a když už ne "lidé", tak aspoň my, holky :-)

      Vymazat
  7. Milý, pozitivně laděný článek, krásné fotky, moc vám to oběma sluší, jedna modelka hezčí než druhá :-) děkuji za zpříjemnění dnešního večera. Krásný zbytek soboty a pohodovou neděli přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko, děkujeme hrozně moc! Obě dvě :-). Krásný večer!

      Vymazat
  8. Ahoj Andrejko,
    ani nevíš jak si se mi tím článkem trefila do nálady. Podzim snáším obvykle ne moc dobře a snažím se s tím bojovat ze všech sil. Myslím, že si body opíšu a přilepím na monitor v práci :-) Hlavně body 7 a 8 !
    Práva mi hoří YC a stínítko je dobrým pomocníkem proti podzimním depkám.
    Jinak ten kabátek je naprosto úžasný, něco podobného by se mi taky líbilo. Kozačky jsou taky super,ale já jsem zvyklá na trochu vyšší podpatky. Vybrala jsem si skvělé kozačky v Tamarisu, ale mají je jen v Ostravě a do Prahy je neplánují objednat. Ach jo, musím hledat jiné, takhle daleko nepojedu.
    Na závěr - malá modelka je naprosto bez chybičky, tleskám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabinko, hrozně moc děkuji za milý komentář, velmi mne to potěšilo!!! Jinak já podpatky také nosím, ale jen do práce, když jdu někam s malou, tak mi to vysloveně "leze na nervy", hrozně to zdržuje :D

      Vymazat
  9. Krásná a schopná žena, jen pohleďte :-) Já bych si klidně ráda přečetla víc tvých příspěvků ze života, moc mě to ba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jémine, tak to je tedy poklona, děkuji tisíckrát!!! :)

      Vymazat
  10. Anonymní18/11/13

    Děkuji za krásný a poučující článek. Je pravda, že člověk vždy musí začít měnit sám sebe a pak ta reakce okolí může být překvapivá, pozitivní...Váš blog mě nabíjí energii a uvítala bych víc článků o psychice od Vás (snažím se na sobě pracovat, proto tyto články ráda čtu). Z Vás vyzařuje neskutečná pozitivní energie, klid, pohoda, láska atd. Vaše dcera má neskutečné štěstí mít takovou maminku. Přeji ať Váš blog je hodně čtený. Vaše pravidelná čtenářka H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji hrozně moc za tak milý komentář!!! No jak jsem psala, snažím se dělat vše nejlépe, jak můžu, ale prostě člověk se nikdy nezavděčí všem a tak si z toho nedělám hlavu (UŽ :D).

      Vymazat
  11. Ajo, skvely outfity, moc vam to holky slusi, taky se mi libi kdyz obcas jsou mamky a deti sladeny, je to radost pohledet.
    K druhe casti clanku tleskam, moc dobre jsi to sepsala, jeste si to nekolikrat prectu znovu a pak hlavne ta realizace:-).
    Hezky zbytek dne a diky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aknelko, děkuji hrozně moc!! Vůbec jsem netušila, jaká bude na článek odezva, přeci jen píšu hlavně a především o věcech z kategorie "materiální", tak jsem velmi mile překvapená tím, jaké mám přemýšlivé čtenářky, mám z toho obr radost!! :-)

      Vymazat
    2. Ájo, jako se mi líbí kombinace dražší a levnější kosmetiky, oblečení apod...tak právě po tom všem materiálnu je skvělý číst něco "nemateriálního". Prostě všechno kombinovat a vyvažovat:-).
      Díky, krásný den.

      Vymazat
  12. Anonymní18/11/13

    Moc hezký článek.. Strašně moc Vám to sluší, i dceři.. Druhá část opravdu poučná a "oči otevírající".. pokud nevadí, text si vytisknu a vlepím do svého motivačního deníku;-) Díky, ráda se k Vám vracím.. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, tak to mám tedy opravdu velikou radost, že článek někoho inspiroval. Vzhledem k tomu, že většinou píšu o "ptákovinách", vůbec jsem nečekala tak krásné reakce čtenářek, moc mne to těší! :) Děkuji moc za velmi milý komentář! :-)

      Vymazat
  13. Ájo, děkuji za tento krásný článek! Já sama teď řeším jedno velké životní dilema a bod č. 1 mi lecos napovídá... Čeká mne návrat do práce po mateřské, jenže bohužel nemůžu nastoupit zpět na pozici, která mě před odchodem na mateřskou tolik bavila a naplňovala, ale zaměstnavatel mě defakto nutí způsobem buď vem co je, nebo odejdi" na prac. pozici, kde hlavní náplní je sedět u pc a vytvářet tabulky s čísly. Práce je sice velmi dobře finančně ohodnocená, ale ta představa strávit každý den takto mne upřímně děsí... A proto přemýšlím pošední dobou, zda člověk vůbec může mít takové štěstí a dělat za práci to, co ho baví...Předem se omlouvám za dlouhý a "vykecávací" komentář, ale tak nějak to ze mě muselo ven :-) Každopádně děkuji za takový motivující článek, něco takového jsem si přesně od zkušeného člověka potřebovala přečíst :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní24/11/13

    Ahojky, už delší dobu nahlížím na Váš blog a moc se mi líbí. Nejen, že tu nacházím velké množství inspirace, ale hlavně se mi líbí způsob jakým to podáváte. Po shlédnutí vašich podzimních fotek a několika videí mne napadá otázka: Jak to děláte, že tak super vypadáte? Ano, je vidět, že o sebe pečujete, ale někdy jsou i kosmetické přípravky zbytečné, pokud člověk není vnitřně v pohodě. A z Vás pohoda přímo sálá.... Také se snažím o sebe pečovat jak nejlépe umím, ale přece jen nejvíc času věnuji dětem a na sebe mi zbývá času méně než bych si přála. Pokud by Vám to nevadilo, bylo by super, kdyby jste se někdy trochu víc rozepsala o sobě, resp. o Vašem životním stylu, o tom zda se věnujete pravidelně nějakému sportu, jak vypadá Váš jídelníček, apod. Máte krásnou pleť a dle mého názoru hodně záleží na stravě, kterou člověk konzumuje. Já sama jsem se snažila před několika lety jíst co nejvíc tzv. "živé stravy" a miminum masa /téměř žádné/ a v tomto období jem měla nejkrásnější pleť, krásné lesklé vlasy a cítila jsem se nejvíc v pohodě, ale jak se mi narodily děti, začala jsem doma vařit "normálně" klasickou českou kuchyni a od této doby pozoruji znatelné zhoršení pleti, spánku, vyprazdňování, i nějaké to kg navíc se objevilo... Proto ta otázka, jaký vedete styl života, Vaše filozofie, atd. Věřím, že to jistě zajímá spoustu Vašich čtenářek... Přeji Vám krásný zbytek podzimu a předem děkuji za Vaši odpověď, Klára

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.