Pages

18. 11. 2013

SKIN CARE PRODUCTS - IN USE - UPDATE

PŘÍPRAVKY PRO PÉČI O PLEŤ, KTERÉ MOMENTÁLNĚ NEJRADĚJI POUŽÍVÁM 

 



Krásný večer všem,

už několik týdnů  mám v hlavě přetlak s  nápady na kosmetické recenze a posty, a protože můj "beauty" blog měl už delší dobu pauzu od čistě kosmetických postů, řekla jsem si, že už je fakt načase s tím něco udělat :-).

Dnes mám pro Vás aktualizovaný přehled všeho, co aktuálně nejvíce používám z péče o pleť na obličej i z přípravků na tělo. Napíši  něco málo také o parfémech, které u mne momentálně vedou :-). Podobný článek jsem uveřejnila myslím někdy před půl rokem, ale pochopitelně, i když jsem s přípravky byla spokojená, testovací mánie beauty blogerky je nekonečný příběh... respektive "diagnóza" :-D.

Začnu dle posloupnosti, tj. v pořadí, ve kterém přípravky používám ráno i večer.


1. Důkladné čištění pleti ráno i večer, je alfou - omegou zdravé pokožky. 




Micelární voda - L´Oreal Skin Perfection. Momentálně jsem s ní nevěrná růžové Biodermě a po spotřebování poloviny balení musím říci, že se mi po mém "svatém růžovém grálu" začíná stýskat. Micelárka L´Oreal je podle mého názoru to nejlepší z drogérií, v této kategorii. O trochu hůře rozpouští make up, než Bioderma a zdá se mi, že má pleť byla celkově po Biodermě v lepší kondici. Ale možná je to jen změnou počasí. Každopádně všem, kdo hledají levnější variantu Biodermy, bych ji doporučila. Pořídila jsem ji za 75,- Kč v DM, ve slevové akci, běžná PC je okolo 100,- Kč.


Brusinková čistící štola - Lush je druhým krokem mého odličovacího procesu. Má velmi zajímavou sypkou konzistenci, která se po promíchání s vodou změní v mléčný čistící, velmi jemný "peeling". Určitě by se hodil i na suchou pleť. Je to pecka a určitě si tento přípravek pořídím znovu.

Skin Pharmacy - Lush je zklidňující, hojivé a protizánětlivé mýdlo na obličej. Má nádhernou levandulovou vůni a překrásně čistí. Po pár týdnech mám pocit, že mám sjednocenější pleť, bez pupínků. Tento přípravek jsem si koupila na doporučení sestry, která s ním měla také výbornou zkušenost.


Clarifying Lotion 2 - Clinique - slouží k finálnímu dočištění pokožky, stažení pórů a k odstranění odumřelých buněk. Je to můj mnohaletý favorit, kterého asi už nikdy nevyměním :-). Používám jen večer, stejně jako micelární vodu. Ráno používám jenom čistící štolu anebo mýdlo Lush.




Základem mojí péče o pleť jsou momentálně přípravky od Estée Lauder. K této značce mám naprosto ambivalentní vztah, chvíli ji miluji, pak odkládám a následně se k ní opět vracím :D. 

Ranní péče:
po očištění pleti mýdlem Lush, aplikuji sérum Perfectionist Estée Lauder. Toto sérum už jsem dříve opakovaně používala, spotřebovala jsem minimálně 3 velká balení. Jeho hlavní účinek je proti-vráskový, zlepšuje tvorbu kolagenu a sjednocuje odstín pleti, což je ústřední "skin concern", nebo-li hlavní problém. Vrásky mne zatím netrápí, nicméně vítat je s otevřenou náručí nebudu, jsem pro preventivní používání i silnějších přípravků, protože pleť si z přípravků stejně vezme jen to, co potřebuje a navíc, jakmile se Vám vrásky jednou udělají, tak pak už Vám nepomůže lautr nic, možná tak svěcená voda, ale spíše pouze jen a jen "plastická chirurgie s.r.o." :)
Po nanesení séra, aplikuji oční sérum Vissionaire od Lancome, kterému fakt tleskám, je naprosto skvělé na kruhy a váčky pod očima, tisíckrát lepší, než jeho starší sourozenec sérum Vissionare, které mne nenadchlo, jako ostatně většina přípravků Lancome. Nicméně toto oční sérum je pecka! Další oční přípravek, který používám, je fantastický regenerační krém Revitalizing Supreme od Estée Lauder. Tento oční krém je snad nejlepší, ze všech očních krémů, které jsem kdy vyzkoušela, po jeho nanesení se pleť okolo očí okamžitě promění na "miminkovskou", a i když málo spíte (že o tom něco vím, za poslední týdny, haha..), na očích to není poznat! Oční sérum i krém nanáším ráno i večer a někdy i přes den.

Na den používám po nanesení séra EL, hydratační bez-olejovou, anti-age emulzi Advanced Time Zone, Estee Lauder. Geniální je slabé slovo, pokud bych měla tento tekutý přípravek ohodnotit. Konečně!!!! nějakému výrobci došlo, že existuje obrovská množina žen, která má mastnější pleť, ale zároveň, překvapivě, že?? :))); potřebuje i nějakou účinnou anti-age složku v denním přípravku. Je fakt, že třeba Dermacol vyrábí Mat&Lift, který je také fajn, ale prostě účinností nesahá Estee Lauder ani po kotníky. Teď se omlouvám všem "dermacolím" nadšencům, já tuto značku mám také moc ráda, hlavně v oblasti dekorativní kosmetiky, ale v péči o pleť, je to pro mne osobně 2.liga. 

Noční péče: 
zleva na fotu vidíte přípravek proti akné Effaclar Duo od LRP, který momentálně moc nevyužiji, protože díky Lush se mi pleť hodně zlepšila. Další přípravek, který bych označila za "objev roku" v kategorii péče o smíšenou pleť je hydratačně - výživný a zároveň zmatňující krém Mixa Balancing Cream. Zdá se, že nemožný úkol, tj. vyvinout krém který by vyživoval i "odmaštoval" zároveň, což zní úplně proti přírodě, se značce Mixa podařil! 

Tento krém používám přes silně exfoliační, noční krém Neostrata Face Cream Plus, který obsahuje 15% kyseliny glykolové. Používám ho každou zimu, již několik let a přestože je má pleť extrémně citlivá, tento přípravek mi vůbec nevadí a výsledky jsou ohromující! Je dobré ho ale kombinovat ještě s krémem na zklidnění pleti, což skvěle splňuje Mixa Balancing Cream. Neostratu nanáším i na krk a dekolt a pokud něco zbyde, šup s tím na ruce :)

Ještě jeden přípravek, který testuji momentálně ve vzorku, a ze kterého mám radost jako malé dítě, je legendární Eight Hour Cream od Elizabeth Arden. Sice obsahuje propylparaben, což mne trošku zarazilo, ale i mnoho přírodních, léčivých olejů, včetně ricinového. Konzistencí mi trošku připomíná Infadolan :), mám ho na nočním stolku a na noc ho nanáším na horní oční víčka a vějířky očí a na kůžičky okolo nehtů. Vzorek obsahuje 2ml, ale vzhledem ke konzistenci, myslím vydrží tak měsíc. Pokud se mi na něj neobjeví alergie, určitě do něj "půjdu". Přípravek je starý asi 50 let, možná i více a získal celou řadu ocenění. Velkou chválu na něj pěla mj. i Catherine - Zeta Jones. Dá se sehnat například na www.allcosmetics.com (což je bývalý CheapSmells.com) za cenu cca 11 GBP, což je sen!


O tělo pečuji:





Jak vidíte, momentálně "jedu na malinách" :-). Skvělý sprchový gel treaclemoon je z Německa, ukazovala jsem ho ve videu na Youtube. Téměř identicky voní výživné tělové máslo od The Body Shop. Je opravdu hodně výživné a mastné, což mi absolutně nevadí, ráda si počkám, až se vsákne. Na těle mám velmi suchou pleť a toto je doslova zázrak. 


O ruce pečuji již 2. rokem fantastickým krémem od StriVectin SD, který střídám s přípravkem Eucerin urea 10%, který je určen primárně sice na nohy, ale já jím mažu i ruce, je vysoce hydratační a díky němu znám slovo "záděra" jen z vyprávění :). Používám ho cca 5 let.

Už Vás nebudu dlouho trápit, ještě pleťové masky, protože jak víte,  já je nejenže "můžu", ale doslova "musím" :-). Naučila mne na ně babička už někdy na gymplu, takže za to vlastně nemůžu, že.... :).



Na obrázku vidíte volné pokračování slavného Shakespearova díla "Mnoho povyku pro nic", s názvem GLAMGLOW :o)))).  Což asi může vyznít jako zdrcující recenze, ale jak jste mne asi poznali, nemám sebemenší problém označit věci pravými jmény. Masku jsem spotřebovala celou a myslím, že na toto téma mám co říci, tudíž mu věnuji samostatnou recenzi. Jiná kapitola je Glamglow Brightmud Eye Treatment, u níž bych i uvažovala i pořízení dalšího balení. Ale nejspíš to neudělám, protože odvar ze světlíku lékařského je daleko levnější a stejně účinný.

Masky LUSH - Svatá pravda a Drsňák medík bydlí v lednici :), a to proto, že se jedná o masky čerstvé a dle mého testování, jsou to ty nejlepší masky na jakýkoliv pleťový problém.
Konkrétně tyto dvě jsou na unavenou a vyčerpanou pleť (uvažuji, že bych je i snědla :D) a dále působí hydratačně a proti akné. Moc ráda mám i Bojovníka a připadá mi o dost lepší, než slavná Magnaminty.

Závěrem ještě něco málo o parfémech, které momentálně miluji nejvíc a slibuji, že už dnes končím :D. Jak víte z mých postů a videí, jsem "holka od Chanelu", málo-co mi voní a tato značka mne provází celý život, zejména pak vůně Allure, která pro znamenala zlaté časy a pak Coco Mademoiselle, kterou považuji za nejkrásnější vůni všech dob, ale mám ji spojenou s nejhorším obdobím ve svém životě, takže momentálně "odpočívá" v pokoji, v mé šatně :).


Mojí novou láskou je Chanel 19 Poudré a Chanel 5 Premiére (není na fotu, schovávám ho do samostatného postu o parfémech). Dalším mým favoritem je naprosto ojedinělý parfém Tom Ford - White Patchouli, který se u nás nedá koupit nikde jinde, než v naprosto skvělém eshopu Parfums.cz KLIK, který si dovoluji "polepit" štítkem STAR STORE, jelikož má jednoznačně nejlepší zákaznický servis na internetu, alespoň co se parfémů týká.  Poslední můj voňavý favorit je Life by Esprit, který jsem si přivezla z Německa, je to holčičí, svěže-květinovo-pudrová vůně, ideální na volný čas.

PS. zapomněla jsem na rty, omg :D
Takže ve zkratce. Balzám Bobbi Brown, díky kterému mi ani jednou za 3 měsíce nepopraskaly rty, což se mi ještě v životě nestalo, zařazuji tímto mezi své "evergreens". O něco levnější, ale také super balzám, s mátovou vůní a příchutí je Yes To Carrots. Mám z něj dobrý pocit, je 100% organic, tudíž ho klidně můžete i sníst :-). 

Peeling na rty LUSH SANTA´S je neskutečně úžasná vychytávka a navíc voní a chutná jako cherry cola, mňam! :). Na dásně poměrně agresivní, abrazivní zubní pastu Marvis jsem vyměnila za enzymatickou Swissdent a jsem nadšená já i mé dásně :-)



Máte zkušenosti s některým z přípravků, které zde uvádím, jaké parfémy používáte na podzim a v zimě Vy :)???

Budu ráda, když mi napíšete, jak se Vám tento post líbil a pokud ano, vyprodukuji pokračování se zaměřením na péči o vlasy a třeba i dekoratiní kosmetiku.

Přeji krásné předvánoční dny a kdo sledujete zde na blogu Giveaway Yankee Candle, tak se těšte 22.11. na vyhlášení vítěze :-).



 

12 komentářů:

  1. já mám tu micelárku a přišla mi lepší než Bioderma, po té mi někdy zůstávaly šmouhy, tahle je lepší, aspoň pro mě :) ale odličuju s ní jenom oči, na zbytek obličeje teď mám zelenou Biodermu, ta je super, ale na oči bych se bála.
    vůně Tom Ford jsou vůbec nádherné, čichala jsem je v takové obrovské parfumérce v Moskvě a jedna byla lepší než druhá.

    OdpovědětVymazat
  2. super článok :) zhltla som ho celý :))) na ten Clinique sa určite pôjdem pozrieť :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také mám tuto micelárku a jsem také více spokojená než s Biodermou.....tak mi neodlíčila voděodolný makep..Jinak Lush určitě vyzkouším a na masky jsem vyloženě ujetá....ted mám na vyzkoušení od Freemana- máta a citron, čokoláda a jahody, masku se zlatým obilím, uhlí a cukr a granátové jablko..:-))))

    OdpovědětVymazat
  4. také mám tuto micelárku a jsem s ní spokojena více než s Biodermou....přijde mi, že neodlíčila voděodolný makeup, musela jsem pořád dočištovat něčím jiným...Lush hodlám vyzkoušet, vyloženě ujíždím na pleť. maskách..ted mám od Freemana..jahody a čokoláda, citron a máta, zlaté obilí, uhlí a cukr, granátové jablko..:-))))

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek, moc povedený :-) Většinu věci, které zmiňuješ, znám, ale zatím jsem je nezkoušela. Od Lushe jsem zatím měla jen masku Cupcake a po nasbírání 5 prázdných kelímků si půjdu pro další :o) Uvažovala jsem o Mořské BB nebo Medíkovi. Ale upřímně řečeno nevěřím, že se některá z nich vyrovná mé milované MoM, té jsem měla už 4 balení a až dodělám gely a masky, co mám doma, tak si půjdu rozhodně pro další. Musím být na sebe tvrdá - když mám doma MoM, tak nic jiného nepoužívám a věci z doby před MoM mi tu jen tak leží :-D

    Micelárku používám momentálně od Lirene. Z těch, co jsem vyzkoušela, je zatím nejlepší. Ale já micelárky moc nemusím, přijde mi, že mi vysušují a ulepují obličej. Až ji dodělám a pak ještě další 3, co jsem si v nějakém záchvatu koupila, vrátím se k odličovacím mlékům. Na dočištění a ránou používám roládku od Lushe, ale tu druhou vánoční :-) Let the good times roll. Krásně voní a nevysušuje, ale její čisticí schopnost se mi nezdá úplně dokonalá. Co se krémů týče, tak teď spotřebovávám pytlíčkové vzorečky, kterých se mi tu nastřádala plná krabice. Z parfémů u mě vede celoročně Hypnose :-) Chanel bych taky chtěla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  6. Micerálku mám taky a nemůžu si ji vynachválit:)) a ten sprchový gel vypadá úúžasně!!!:)))) A můžu se zeptat?:) Body shop je někde v ČR?:))

    OdpovědětVymazat
  7. Ájo, opět skvělý článek, já už musím jít do nějakýho výrobku od Lush to se prostě nedá:-), zaujala mě ta vůně Tom Ford. Jinak moje láska je taky COCO Mademoiselle:-).

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj ajo super článek chci něco z toho vyzkoušet ale za co ti chci moooooc poděkovat dnes jsem mela blbou náladu nic se nám nedaří a smůla se na nás poslední dobou nějak moooc lepí ale tak koukam na tvůj instegram a co na me nevykoukne ta něj něj fotrcka s papouchem a věnována mě, super takže ti děkuji za pozvednutí nálady a vykouzleni šťastného úsměvu,mějte se holky jinak chanelu moc tleskam a už ajo konečně Ježíšek snad dorazí i k nám do kopců pa alca

    OdpovědětVymazat
  9. zas pohlazení po duši:-))Máš recht se Shakespearovým dílem, mám stejný názor, těším se na recenzi rtěnek, minulý týden jsem utratila litránka za dvě v MAC a další korunky vypustila za jejich krásnou tvářenku. Bobbi Brown "blysček na pysček" asi zkusím, moje i Nikolky rty si o něj říkají... bavíš mě Ajko, díky!!!!:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Andrej, článek byl super a jako obvykle mám pocit, že musím doplnit řady mé kosmetiky :-) Už dlouho uvažuji o Neostratě, zatím jsem jí nezkoušela, ale moc mě to láká. Jinak Lush je naprosto perfektní, také čistím roládkou,ale mám Let the good times roll a jsem s ní strašně spokojená, koupila jsem si také pleťovou vodu Roma water, je úžasně příjemná. V mé lednici bydlí Rudolph a vzorky medíka a svaté pravdy :-) Zrovna příští týden se chystám do centra ,tak vezmu lush opět útokem, zaujalo mě to mýdlo na obličej... Krémy hodně střídám,ale teď používám shiseido - k němu se ráda vracím. Co se týká vůní, jsem maniak a mám jich doma spoustu. Teď na podzim jsem měla náladu na sladší vůni a tak dnes voním Woman od Versace - kterou mi jednou k vánocům koupil manžel. Nejdřív jsem myslela, že ho budu muset někomu darovat /parfém - né manžela/,ale pak jsem zjistila, že to vůbec není špatné :-)
    Ještě jednou díky za super post a těším se na další!
    Měj se krásně S.

    OdpovědětVymazat
  11. vidno, ze sa staras same kvalitne a vyborne produkty!

    Pozyvam na 2 giveaways, jedna o GUCCI RUSH 75ml a druha o LADYBOX! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  12. Teeeda, to je sbírka....já teď používám krémy Hydreane a čistící gel od La-Roche Possay a micelárku od Avene. Micelárka od Avene u mě překonala růžovou Biodermu, ta mi začala dělat neplechu. Od Lushe miluju Mask of Magnaminty, zkoušela jsem i Válečníka, ale osypala jsem se. Taky jsem od nich měla Dark Angels, ale přišlo mi to na obličej docela hrubý a hlavně ten nepořádek v koupelně za to nestál :D Zaujala jsi mě brusinkovou štolou, asi vyzkouším. Ale s krémy radši už neexperimentuju, odvázala jsem se a chtěla zainvestovat do krému od Renophase, ale hrůza...takže odteď jen LRP nebo Avene nebo Bioderma. A z masek můžu doporučit zelený jíl, účinky snad překoná i Mask of Magnaminty...paráda

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.