Pages

8. 8. 2015

MY FAVOURITE FACIAL MASKS

NEJOBLÍBENĚJŠÍ PLEŤOVÉ MASKY - LÉTO

Dnešní post chci věnovat pleťovým maskám, které momentálně miluju úplně nejvíc a nestydím se za to :-D. Samostatný článek o maskách mám v hlavě minimálně rok. Vždy mne fascinovaly rozhovory s herečkami a modelkami, které prohlašovaly, že v životě nebyly na kosmetice a nikdy na sobě neměly pleťovou masku. Tak to já ne :-).

Má láska k maskám vznikla v době, kdy se jimi neustále natírala moje babička a často to byly masky domácí výroby. Právě proto, kdybych si mohla vybrat jen jedinou značku, byly by to čerstvé masky od LUSH. Kdo mne čtete už delší dobu, určitě jste je musely zaznamenat v mnoha videích. Masky od Lush jsou složeny pouze z organických surovin, a protože neobsahují konzervační látky, musí se skladovat v ledničce. Jsou baleny do recyklovatelných kelímků. Když nastřádáte kelímků 5 (možná 4 - nejsem si jistá), dostanete 1 masku (náplň) zdarma. To je naprosto úžasné, už jsem takto získala masku několikrát. :-)

Masky LUSH se dají koupit v kamenné prodejně v Praze v Palladiu, kde vám ochotně připraví malý vzoreček na vyzkoušení. Pokud nejste z Prahy, lze si masky koupit v eshopu. Už jsem vyzkoušela celý sortiment (s výjimkou banánové), a to opakovaně, tak myslím mohu plnohodnotně recenzovat. 

Momentálně doma nemám všechny své favority. Ty které vidíte na fotu, mám už poněkolikáté, kromě Ayesha (česky vráskožrout). Má pleť je mastnější, (nejen v T-zóně), barevně mírně nejednotná, nemám vysloveně skvrny, ale po celém životě s akné se mi vytvořily drobné skvrnky. Navíc není mi dvacet, takže pleť potřebuje i trošku vypnout a povzbudit. Rozšířené póry vyžadují důkladnou a hlavně pravidelnou očistu.

Catastrophe Cosmetics (kosmetická katastrofa) - je mou dlouhodobě nejoblíbenější maskou, spolu s bojovníkem (Cosmetics Warrior). Kosmetická katastrofa je určena hlavně na mastnější pleť, akné, podrážděnou pleť. Hlavní složkou jsou borůvky a kaolín, heřmánek, mořské řasy, růži a další složky. Maska má úžasnou, typicky "lašáckou" vůni. Na akné a rozšířené póry funguje fantasticky.

Ayesha (vráskožrout) - se nachází v mé kosmetické sbírce poprvé. Je to maska omlazující, obsahuje chřest a kiwi, vilín viržinský na stažení pórů, esenci z růže, která je hodně cítit. V konzistenci tuším nějaké oleje, které jsem ve složení nedohledala, ale není to typická jílová maska, spíše hydratačně-vyživující. Myslím, že bude super na suchou pleť. Mně vyhovuje spíše v chladnějším počasí, kdy se pleť tolik nemastí a nepotí.

BBseaweed (mořská BB) - tato maska je určena pro muže i ženy a připadá mi ze všech masek Lush nejvíce hydratační. Kromě mořských řas obsahuje olivový olej, med a aloe vera. Je to úžasná maska, nádherně pleť zklidňuje, není mastná a pleť je po ní jako vyžehlená. Doporučuji max. na všechny typy pleti. Voní mořem :-).


S ohledem na typ pleti, většina masek, které vlastním jsou adstringentí (stahující) a nejraději mám ty s kaolínem.

Avon - Clearskin pore penetrating mask - je naprosto úžasná maska, barvou černá, kaolínová, ale současně i jakoby gumová, tato konzistence je hodně ojedinělá. Důležité je, že obsahuje 0,5% kyseliny salicylové, což je nejúčinější exfoliační bojovník s mastnou pletí. Maska stojí něco okolo 120,- Kč (podle akce) a za sebe můžu max. doporučit.

KIKO purifying mask - opět jílová, minerální maska, není tolik stahující oproti Avonu, proto bych ji doporučila na všechny typy pleti, kromě suché anebo normální). Pasta obsahuje i drcené částečky, takže ji můžete použít i jako peeling, když zachlou masku namočíte a oplachujete. Kosmetiku KIKO seženete ale pouze v zahraničí, je to kosmetika italská. Já ji mám z Drážďan.

The Body Shop - Blue Corn 3in1 - je krásně voňavá maska s výtažky modré kukuřice, čistí, odstraňuje odumřelé buňky a také pleť hezky oživuje. Je určena na pleť smíšenou až mastnou. Konzistencí připomíná hustou pastu a také obsahuje trošku exfoliačních částic.

Poslední dvě masky jsou z úplně jiné rodiny, ale obě velice miluji!

Už jste je pravděpodobně viděli v některém z videí, pokud odebíráte můj YouTube kanál.

Sephora - bubble mask - detoxifying & oxygenating - tato maska je malý zázrak, který mi připomíná oxidační masku od značky Philosophy, jež se bohužel nedá v ČR koupit. Proto jsem po "šumáku" v Sephoře doslova skočila! Konzistence je čirá, gelová a obsahuje bílý čaj. Chemické složení gelu je takové, že při smíchání s vodou probíhá šumivá peroxidová reakce, kdy dojde k oddělení molekul kyslíku, které okysličí následně povrch pleti, a ta pak vypadá jako po několika hodinách spánku. Tato maska je rozhodně můj svatý grál a doufám jen, že se nepřestane vyrábět! :-)

Avene soothing moisture mask - (ukazovala jsem ji v posledním videu ZDE). V posledních týdnech ji používám neustále. Fantasticky hydratuje a zklidňuje podrážděnou pleť, zvláště po slunění je to záchrana a můj osobní "must have". Konzistencí připomíná hustou smetanu, obsahuje termální vodu, po nanesení se velice rychle vstřebá. Navíc, krásně voní jako svěží vítr u moře. Prodává se v lékárnách. Oficiální info ZDE.

Hodně by mě zajímalo, jaké jsou vaše oblíbené masky, určitě mi napište do komentářů své favority, moc ráda si vaše doporučení přečtu :-)!


34 komentářů:

  1. Anonymní9/8/15

    Ja mam vyzkoušení take kyslikovou masku od Etani.jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuto značku vůbec neznám, kyslíkové produkty jsou obecně moc fajn, alespoň na můj typ pleti.

      Vymazat
  2. Ahoj Ájo, moje nejoblíbenější maska je čistící jílová od Yves Rocher (snad to píši správně) v modrém obalu, dále Purifying Neem maska od Himalaya a teď jsem si přidala hydratační masku od Ryoru. Bez masek bych nemohla existovat ;-) s mojí problematickou pletí. Tu černou masku od Avonu jsem také zkoušela, je fajn. Měj se moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlo, tu YR jsem měla min. 4x, je vážně skvělá, úplně souhlasím :-)! Hezké léto :-)

      Vymazat
  3. Avene masku jsem kdysi měla, ale bohužel mně příliš nevyhovovala. Čerstvé masky z Lush mám moc ráda, hlavně Zelinku :). Já mám ještě ráda masku z Kiehl's a z The Body Shopu (pro sméšenou plet).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kiehl's je super, hlavně Deep Rare Earth řada, od té mám teď jenom čistič. Zelinku už jsem dlouho neměla, budu muset doplnit zásoby :-D.

      Vymazat
  4. Nejraději mám též masky z Lush. Kosmetická katastrofa mi ale až moc vysušovala pleť, místo ní používám Mask of Magnaminty, která je opravdu dokonalá. Více o mých dojmech zde: http://slecnajahodova.blogspot.cz/2015/05/lushkovani-s-legendarni-mask-of.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magnaminty jsem měla také, je určitě super, na méně mastnou pleť, ráda se podívám na tvoji recenzi :-).

      Vymazat
  5. Jednu dobu jsem si kupovala čistý jíl a míchala si ji sama. Ale se vzrůstajícím počtem dětí se mi do toho moc nechce, navíc se to dost blbě smývalo. Momentálně mám taky jílovou Yves Rocher a peeling z řady na akné od Uriage, která se dá použít i jako maska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavý nápad, můžu se zeptat, kde se dá koupit čistý jíl? Děkuji :-)

      Vymazat
    2. Áji, ekokoza.cz nebo přímo z Francie aroma-zone.com. Na mastnou pleť je nej zelený. Já na smíšenku mám nejradši růžový. A výborný je taky čistý bahno z Mrtvého moře.

      Vymazat
  6. Ja ted mam zalusk na masku od Nuxe-Clarifying Cream-Mask Cetla hsem na bi super recenzi 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tuto bych moc ráda vyzkoušela, už jsem se na ni dívala v lékárně :-)...

      Vymazat
  7. Zdravím! :-) Moc pěkný článek! Masky také ráda používám, na moji smíšenou pleť mi vyhovovala Mask Of Magnaminty od Lush. Jejich čerstvé masky jsou skvělé, nejraději mám Ayeshu a Kosmetickou katastrofu. Jen mi trochu vadí, že se musí tak rychle spotřebovat... V jednom komentáři je zmíněna Purifying Neem Mask od Himalaya Herbals. Tu jsem taky vyzkoušela, na spoustě blozích jsem četla pozitivní recenze. No... Jsem asi jedna z mála, kterým maska extrémně nesedla. Tady je recenze pro "pobavení" :-)

    http://allegravox.blogspot.cz/search/label/Himalaya%20Herbals

    Teď mám zálusk na tu od KIKO... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za odkaz, abych pravdu řekla, tak tahle značka mě nikdy nelákala a tato recenze mi to jen potvrzuje :-)... Magnaminty je na moji pleť málo "vysušující", je něco na způsob KIKO, ale voňavější samozřejmě :-).

      Vymazat
  8. Já bych strašně něco chtěla zkusit od Lush, ale pořád nebyla příležitost. Jak se naštvu, tak si asi objednám něco z jejich eshopu a nebudu čekat, až se dostanu do Prahy..

    Saloos BIO Tělový Peeling Čokoláda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S eshopem zkušenosti nemám, nakupuji přímo v Palladiu, ale četla jsem u holek dobré recenze, na eshop :-)...

      Vymazat
  9. Barbi9/8/15

    Ahoj Ajo, hned ako som dočítala blog o maskách dala som si aj ja :-) dnes to bola od Ziaja olivová a je fakt velmi príjemná, pekný deň :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No panečku, to mě pobavilo, že jsem někoho nalákala na masky, podle mě je to nejlepší relax :-). Ziaja je také moc fajn :-).

      Vymazat
    2. Barbi10/8/15

      masky používam pravidelne :-) mám rada Avéne, Bioderma, Ziaja, Clarins atd.

      Vymazat
  10. Takže tu Bubble mask si píšu na seznam :) To mě zajímá! Za sebe můžu doporučit jílovou masku od Kiehl´s a od Clarins, která je kupodivu dost krémová a vůbec se nechová jako typická jílová maska, co člověku zmenší obličej o několik čísel :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, tak to já právě potřebuju, zmenšit obličej o několik čísel :-D.... Kiehl's je na mě málo "stahující", Clarins jsem nezkoušela zatím .... Hodně dobrá mi přišla zelená Glamglow, jako jediná od této značky. Ta černá nic extra, za ty love ... :-).

      Vymazat
  11. Anonymní9/8/15

    http://www.etani.cz/kyslikova-pletova-maska/94-etani-kyslikova-pletova-maska-858800460088.html

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za tipy :) Škoda že ta od Sephory se tu neprodává, hned bych si pro ni skočila :) Jinak do Lushe mám v plánu skočit zanedlouho pro Mask of Magnamint, ale teď jsi mě nahlodala s tou kosmetickou katatrofou, to si tedy taky píšu na seznam a určitě zkusím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, škoda, že Sephora nemá e-shop...

      Vymazat
  13. Anonymní10/8/15

    Ahoj Ájo, já jsem si oblíbila hydratační masku od Nuxe, a když chci, abych rychle měla hezkou pleť, tak si na obličej naplácám kaviárovou, slupovací masku od Avonu. Pleť je po ní jako vyžehlená - objevila jsem ji díky Tobě mimochodem:) Moc ráda bych vyzkoušela některou z masek od Lush a tu ze Sephory. Pa Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kaviárová od Avonu je úžasná, tu už jsem spotřebovala :-). Nuxe mě hodně moc láká na vyzkoušení, to nejsi první, kdo ji chválí :-).

      Vymazat
  14. Veľmi pekný článok. Som rada, že som objavila nové skvelé produkty ♥

    {Dresslink} Haul
    ♥ ~ Japan Candy Box Giveaway ~ ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní13/8/15

    Ahoj Ájo, poprvé v životě jsem si koupila dvě masky od Lush - Vráskožrouta a Kosmetickou katastrofu. Paní v eshopu mi ríkala, že vydrží měsíc, že se mají používat 2x týdně. Jenomže zase 4x týdně maska, abych je stihla spotřebovat, mi připadá trochu moc. Ty s nimi máš bohaté zkušenosti - opravdu nevydrží déle? (samozřejmě víš, co chci slyšet :) :) :) Moc Tě zdraví Klára*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydrží déle, ale výrobce to nemůže garantovat, protože laboratorní testy po 30 dnech ukazují zřejmě kontaminaci. Já je používám ale o chlup déle :-), mám je uložené na nejchladnějším místě v ledničce...

      Vymazat
  16. Ahoj! Na masky jsem byla doposud lempl. Pořád si říkám,že na to nemám čas.Ale pochlapim se,zasloužim si péči. Koupila jsem si dvě Tebou doporučované ze Sephory a kouknu i na Avon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono se to dá aplikovat třeba když se člověk sprchuje, čte atd. Na pleti je to hrozně moc znát, alespoň na té mé ano :o)))

      Vymazat
  17. Jako Renča si píšu na seznam Bubble masku... :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.