Pages

2. 7. 2016

VELKÝ LETNÍ SPECIÁL - OBLÍBENCI - SUMMER FAVS




Vítejte u prvních Oblíbenců (nejen) měsíce, které nejsou video... Sama nevím, jak to dopadne! Mám pro vás jak kosmetiku, tak i nějaké random/lifestyle věci, snad se vám dnešní post bude líbit!


V létě používám z dekorativky hlavně linky a výrazné rtěnky. Zjistila jsem, že mé oblíbené linky od Estée Lauder nemají až tak super výdrž ve velkých vedrech. Nejčastěji používám Ink for Eyes -Urban Decay a Ink Liner - Kat Von D, které považuji za nejlepší linky na světě, ovšem dají se koupit pouze v USA. Skoro stejně skvělé jsou linky od Urban Decay, které můžu s klidným svědomím doporučit. Z drogérie mám momentálně nejraději Rimmel Extrageous, které používám pouze na spodní linku, kde mezi řasy namaluji pár piditeček a bez efektu "namalování" řasy vypadají mnohem hustější. 

Co jsem hodně omezila, jsou báze pod oční stíny. Zjistila jsem totiž, že bez nich mám mnohem hezčí a zdravější pokožku na víčkách. Jediná báze, které mi nepřipadá až tak agresivní je Bobbi Brown.

Ze štětců jsem si oblíbila multifunkční Sephora PRO-full coverage č.53, který je určen na tekutý makeup, ale fantasticky se s ním nanáší i pudr.



Z řasenek nyní používám, jako vždy, moji top řasenku Perversion od Urban Decay a dost jsem si oblíbila i řasenku Marc Jacobs, která mi nejprve dost opadávala. Avšak když na ni použiju fixační přípravek od Clarins Double Fix' Mascara, je výsledek mnohem lepší a tato řasenka dělá opravdu přenádherné řasy. Často se také vracím i ke StudioLASH od Miss Sporty. Fixační "řasenku" Clarins používám úplně každý den, protože jinak se mi řasy dost obtiskávají.

Na obočí jsem si doslova zamilovala nový Gimme Brow č.3 od Benefitu, který je z inovované Brow řady. Ta se v těchto dnech začíná prodávat v Sephoře, takže určitě jukně, produkty jsou úžasné a navíc v 6 odstínech!


Kartáček nového Gimme Brow není tolik hustý, ale připadá mi, že je lepší náplň, alespoň pro mne.


 Na tvářenky mne v létě moc neužije. Občas používám meruňkou s nádechem do modra od KIKO a také krémovou tvářenku KIKO. Nicměně většinu času to jistí Benefit Dallas, popřípadě Hoola.


 Makeupy používám, protože se mi v létě většinou zvýrazní pigmentové skvrny. Na doma anebo jako bázi používám skvělý EE z řady Enlighten od Estée Lauder, který navíc obsahuje SPF 30, což mi bohatě stačí, pokud je pod mrakem. Bohužel jsem už dopotřebovala můj milovaný Tein Idole Lancome, jeden z mých top 5 makeupů ever. Většinu dnů používám kaviárový Dermacol, který dělá moc hezkou pleť na fotkách, popř. ještě více krycí Clarins Everlasting Foundation.


 Nevím proč, poslední dobou moc nepotřebuji korektor na kruhy pod očima. Na fleky či žilky používám Boi-ing od Benefitu, nebo korektor Lasting Perfection (koupíte v Boots). Na projasnění pod očima u mne momentálně vede Naked Skin Concealer Urban Decay. Od stejné značky také miluju pudrový makeup, který jak vidíte, už dostal slušně zabrat :o))) Nosila jsem ho skoro pořád na Bali, kde je tak šílená vlhkost vzduchu, že vám vše ne-pudrové okamžitě steče :o))). Z pudrů se neustále vracím k červenému Rimmel 25h, jak vidíte, brzy to bude mít za sebou :-D. V kabelce nosím Prolongwear powder od MAC, který je také fajn, ale na Rimmel bohužel nemá. 


Prakticky každý den, pokud se líčím používám fixační sprej. Clarins je rozhodně nejlepší z této produktové kategorie, a že jsem toho zkusila už dost.

Oční stíny moc nepoužívám, a kdy už ano, stále se vracím ke Clinique Lid Pop, 03 Cocoa Pop, paletce Clinique Pretty Easy Brow, kterou si maluji obočí a naprosto miluju rozjasňující stín, který je v ním obsažen. Z klasických paletek momentálně vede Bon Bons od Too Faced a Urban Decay ViceLTD Reloaded. Nikde jsem neviděla hezčí odstíny na léto! Tuto paletku miluji pro její barevnost, která je však stále hodně decentní a nositelná.


 Rtěnky by vydaly na samostatný post, což asi brzy nastane :-). Nebudu se moc rozepisovat. Nosím teď skoro pořád matné rtěnky. Miluji MAC, Stilla, ABH, KVD a z těch levnějších je skvělá i tekutá rtěnka od Jordana, která vysušuje méně, než obdobná rtěnka Milani. Hned vedle Jordanyna fotu je matná rtěnka Inglot, ostín 433 (bohužel, Inglot nemá názvy :/). Tato barva je velice podobná na MAC Mehr, ale hezčí, více do malinova. Kvalita je výborná u tohoto konkrétního odstínu.




 Matné rtěnky přeci jen vysušují. Proto nedám ani ránu bez MAC Prep & Prime a hlavně naprosto miluji "puntíkatý" a "kytičkovaný" balzám od Clarins. Jediný balzám,  který můžete lehce máznout i přes matnou rtěnku a nezničí to její finish (pokud to nepřeženete...). Novinkou je Instant Ligh Lip Perfecting Base od Clarins. Je hodně hutná, a tak ji používám spíše jako skvělý  balzám. Ve funkci báze pod rtěnku u mne vede MAC.

Další kapitolou jsou letní vůně. Miluju tyto tři od Victoria Secret : Sheer Love, Secret Charm a Aqua Kiss. Samozřejmě, třeba do práce nebo večer nosím klasické parfémy, ale doma, na zahradu či výlet volím tyto svěží vůně. Bohužel se dají koupit buď v USA nebo v Rakousku. Já osobně je kupuji ZDE KLIK. O vůních vám také brzy napíšu více. Bohužel už dodělávám moji nejmilovanější Biotherm Eau Vitaminée. Je to pro mne nejnádhernější vůně na léto. Voní absoutně luxusně, čistě a svěže a rozhodně i zlepšuje náladu :-).


Někdo z vás mi poradil 72h antiperspirant Eucerin a jsem za to neskutečně vděčná!!! Dříve jsem používala pálivý a nepříjemný Driclor a toto je úplně jiná liga. Stačí, když ho použijete jen 1x za 3-4 dny. Stejně ale pro lepší pocit používám klasickou Niveu.


Opalovací krémy v ČR na tělo moc nepoužívám, i když bych to neměla psát. Jsem fototyp č.3 a skoro nikdy se nespálím, pokud tedy nejsem od rána do večera na horách nebo u vody. Na obličej ale používám nejvyšší možnou ochranu. Už jsem několikrát psala, jak moc se mi osvědčil Clarins SPF Sun Wrinkle Control, který předchází vzniku pigmentových skvrn. Opravdu funguje skvěle. Proti lesknutí jsem si ještě koupila v lékárně La Roche Posay Anti-Brillance a ten můžu také maximálně doporučit, pokud máte mastnou pleť.

Random věci: Balea pěna na nohy, úžasně změkčuje a už jsem o ní také psala.  Kvůli sluníčku teď hodně používám svůj svatý grál Sunkiss Jelly od L'Oreal, toto je mé už asi 3.balení. Kupuju si odstín č.2, který je na můj světlý odstín vlasů tak akorát.


Novinka, která mi byla zaslána z LRP a naprosto mne nadchla, je kultovní Serozinc. Konečně dorazil i k nám. Obsahuje vysoký podíl zinku, jež má protizánětlivý a zklidňující účinek. Je skvělý na pleť, která má sklony k akné, popř. působí výborně na různé  jiné kožní problémy a fantasticky zklidňuje pleť po slunění.


Náhodně jsem objevila zubní pastu Manufaktura, která mne de facto úplně zbavila bolestí zubních krčků a dásní. Je ještě lepší, než Herbadent. Neobsahuje fluorid, což je další plus a oblíbila si ji i Niča.


 V létě je hrozně moc důležitá hydratace pleti. Osobně se mažu minimálně 3x denně.
Samozřejmě, opravdu hodně piju, tj. 3 litry vody denně. Pokud cestujete a hledáte krém, který bude na den i na noc a dokonce i na oči, navíc se zklidňujícím účinkem, podívejte se na značku Eisenberg Paris,  konkrétně Creme Apaisante Répatrice Visage & Yeux. (prodává exkluzivně Sephora). Už jen to,  že přípravky této značky mají expirační lhůtu 6 měsíců po otevření, svědčí o tom, že jsou vysoce kvalitní a neobsahují pokožku poškozující konzervační látky. Tento krém obsahuje patentovanou trio-moleculaire technologii. Měla jsem ho s sebou na dovolené a používám ho i doma.



Další dva moji favorité: božsky vonící a fantasticky hydratující Hydra Quench od Clarins. V této řadě najdete několik stejných přípravků, které jsou uzpůsobeny pro různé typy pleti. Já mám variantu na smíšenou pleť, gelový krém, který zmatňuje a působí proti rozšiřování pórů. Mou velkou láskou je i oil-free varianta Revitalizing Supreme Cream-u od Estée Lauder. Co do multi-účinků je podobný, jako Visionnaire od Lancome. Momentálně přemýšlím, který z nich miluju více :o)))


Po dvou letech jsem opět začala používat galvanickou žehličku NU Skin Galvanic SPA II. A jsem ohromená účinky! Byla to velká investice a nechápu, proč jsem ho přestala používat. 

Séra jsou podle mne jedna z mála věcí, na které by se podle mne nemělo šetřit. Momentálně u mne vedou: Clarins Shaping Facial - Lift, který používám proti zavodnění, společně s galvanickou žehličkou NUSkin. Mou stálicí je sérum Clarins Mission Perfection, brzy napíšu samostatnou recenzi. Je to jediné sérum na sjednocení barevné jednolitosti pokožky, které se může používat i v létě. Nově se prodává "XXL" 50ml variantě, což je při mé spotřebě ideální :-).

Velikým objevem je pro mne "bramborové" Hraběnčino sérum z Havlíkovy Apotéky. Moc jsem od něj nečekala, ale je fantastické, nejlepší, co můžete dát na pleť vystavenou slunečnímu záření. O Clarins Boosterech už jsem také psala. Momentálně si přidávám pár kapiček do séra. Nejraději mám modré (po opalování) nebo oranžové, když jsem teď byla nemocná.


Nemám teď extra mastnou ani aknózní pleť #hurá. Dopotřebovala jsem 3. balení bílé Glamglow a maximálně mi nyní vyhovuje úžasná okurková maska NightWear Plus od Estée Lauder. Díky vysokému obsahu jílu svěle čistí póry. Obsah okurek je mimořádně hydratační. Tato maska je můj svatý grál na léto. Protože v létě pokožka potřebuje obojí, jak účinější čistění, tak silnou hydrataci. 

Pokud cítím, že se mi přeci jen začíná klubat nějaký pupínek, nanáším lokálně gel Anti-Blemish Solutions od Clinique. Na lokální používání je to pro mne přípravek č.1, neznám nic účinnějšího.


Měsíc po dovolené už jsem hodně vybledla. Opálený odstín pleti jednoznačně jistí samoopalovací krém od Clarins. Vytváří barvu, která je identická s mým odstínem kůže, pokud se opálím. Navíc, naprosto božsky tento přípravek voní!! :-) Snadno se nanáší a nedělá fleky.






Na závěr ještě pár random věcí. Začnu u relaxační hudby, kterou poslouchám pořád, hlavně před spaním anebo třeba teď, když píšu článek.

Miluji relaxační nahrávky od Infinite Waters KLIK ZDE.  (na instagramu @infinitewaters)
Účinky po cca dvouměsíční poslouchání jsou neuvěřitelné. Pokud trpíte úzkostí anebo nespavostí, určitě zkuste při těchto nahrávkách usínat. Ralph Smart má i skvělá motivační videa, které najdete také na tomto kanále. Moje nejoblíbenější nahrávka na tomto kanále je asi tato KLIK ZDE


Pak tu máme četbu a knihy :-). Musím říct, že se opět vracím k P.S., kterou napsala Aňa Geislerová. Pokud máte rádi spiritální knihy, vřele doporučuji Tvořivou sílu čaker od Anodea Judith a Lion Goodman. Je to nejvíce komplexní a praktická kniha, kterou jsem kdy na toto téma přečetla. 

Mnoho let se zajímám o krystaly a Léčivá síla minerálů je podle absolutně nejlepší kniha, která kdy byla v tomto oboru napsána (četla jsem jich hodně). Mou stálicí je i Tajemství síly podvědomí od Dr. Joseph Murphy, k této knize se ráda vracím, je pro mne velkou inspirací.


Dnešní post uzavřu tipem na aplikaci na spaní :-). Před cca 3 měsíci jsem byla šíleně unavená a nevyspalá. Hledala jsem aplikaci, která by mapovala můj spánek. Pak jsem našla Sleep Cycle. Nevím, jestli je tato aplikace určená pouze pro iPhone. Každopádně, aplikace vás vzbudí, když se nacházíte mimo REM fázi (nejhlubší spánek). Díky tomu se probudíte a nemáte pocit, že vás právě vykopali z hrobu. Kromě toho, máte super přehled, jaká je ve skutečnosti kvalita vašeho spánku a zlepšuje to také disciplínu, pokud máte problém chodit brzy spát. 

Jsem noční sova a tato aplikace je pro mne skvělá pomůcka. Navíc, miluju grafy, přehledy a vše, co dává věcem řád a strukturu. Sleep cycle vám ukáže, jak jste na tom ve srovnání s celorepublikovým průměrem, ostatními zeměmi, dále počítá kroky, tep a generuje různé sestavy v závislosti na dalších parametrech (stresový den, pozdní jídlo, pití kávy atp.). Sleep Cycle je ke stažení zdarma! P. S. pořád vás zajímalo něco o mne, tak tady máte kompletní data o mém spánku, haha, to jsem ještě nikomu neukázala kromě vás :-D...


Ufff, mám pocit, že toto je snad nejdelší post, jaký jsem kdy napsala. Mám dokonce blbý pocit, že mi "dojde papír" a bolí mne silně ruka :o))))).  Hluboce smekám před všemi, kdo dočetli až sem :-D.

Miluju vaše komentáře, budu mít opravdu radost, když mi napíšete, co říkáte na psanou formu Oblíbenců a jestli vás něco zaujalo. Krásné léto, XoXo, A.

45 komentářů:

  1. Áji,díky za článek, moc pěkné. Nejvíc mě zaujala paradoxně relaxační hudba a zubní pasta :-)), mrknu na ni - i když jestli tě bolí při čištění zubní krčky, doporučuju preventivně zajít na paradentologii, není to v pořádku. Mě odbývala několik let zubařka slovy "vyplachujte Corsodylem" až jsem skončila na operaci :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za tip Ještěrko. U zubaře jsem docela často, ale děkuji za upozornění. Mám zuby hodně narvané na sobě, takže i při sebelepší hygieně furt řeším nějakej problém... A ta pasta je vážně tisíckrát lepší, než všechny Corsodyly a spol. :).....

      Vymazat
    2. Anonymní3/7/16

      Odporucam ajurvedsku pastu Vicco.. prestali mi krvacat dasna, zlepsila sa kazivost zubov, dokonca mi aj zastavila bolest zuba.. je cisto prirodna, bez fluoru.

      Vymazat
  2. Mila Aja .. velmi dobre napisany blog :) taky pisany youtube :) dakujem

    OdpovědětVymazat
  3. Blog je skvělej!!! I když mě mrzi Tvůj konec na YouTube tak musím říct, že z tebe cítím veliký klid a úlevu. Posty jsou často a strašně se na ně těším. Za mě snad i lepší než videa. Moc krásně se to čte. Jsem ráda, že to pro nás děláš. Moc zdravím mátovou tyčinku. Díky Petra 😀👏👍🌷

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, děkuju hrozně moc za krásný komentář :-). Moc jsi mě potěšila :-). Je fakt, že klid mám teď větší, ale lhala bych, kdybych řekla, že mi YT nechybí... Ale i blog mne moc baví a snad je to i trošku znát :o)))

      Vymazat
  4. Anonymní2/7/16

    súhlasím s tým matným lip creamom od jordany, zbožňujem ho a za tú cenu? super :) a článok taktiež super, prečítala som ho na "jeden nádych" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za milý komentář :-). Jordana je vážně super a baví mne i jejich matné rtěnky v klasickém balení, neskutečná kvalita za tu cenu...

      Vymazat
  5. Pekny a inspirativní clanek👍❤️

    OdpovědětVymazat
  6. Perfektne napsany inspirativni clanek:-) Nejvice jsi me nalakala na zubni pastu a na serum od Clarins. Stejne tak musim juknout po rtence od Inglotu:-) Paletky ocnich stinu pouzivame ted stejne, bonbonky a reloaded jsou super:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Lindo :-). Reloaded je pro mne nejlepší paletka od UD a to samé Bon Bons, s těmito dvěma bych si asi úplně vystačila. Líbí se mi, že růžová z Bon Bons se dá použít i jako tvářenka a to samé světlé odstíny, dají se použít jako rozjasňovač. A už jen když paletku otevřu, tak ta vůně mi vykouzlí o 100% lepší náladu :-D

      Vymazat
    2. Mám to úplně stejně :o) Já s radostí u bonbonků využívám zrcátko, protože celou dobu můžu čichat tu omamnou vůni čokolády :o) Teď jsem si pořídila i čoko bronzer, odstín soleil, je parádní :o) Použít růžový stín jako tvářenku mě nenapadlo, zítra to vyzkouším :o)

      Vymazat
  7. Opravdu,články jsou v poslední době skvělé.Hudba , zubní pasta ,knížky-mám ráda tyto tipy i mimo kosmetiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sofi, moc děkuju, mám radost, že se líbí i nekosmetické tipy, občas asi udělám i nekosmetický post, když to rádi čtete :-)

      Vymazat
  8. Anonymní3/7/16

    Ahoj Ájo, jaký je to prosím odstín té tekuté rtěnky Jordana? Je krásná. Díky, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano určitě :-), je to 09 Rose Macaron :-)....

      Vymazat
  9. Anonymní3/7/16

    Nikoho jiného jsem si na YT nepouštěla než Tebe, ostatní jen čtu, tak teď s chutí i tady ☺. Díky, vím že to stoji spoustu času. Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za hezký a milý komentář <3, vážím si toho!

      Vymazat
  10. Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda nemáš po tom séru od HA pocit, že ucpává pory?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám ten pocit, ale já teď užívám HA a zlepšila se mi celkově pleť, takže už není tak mastná. Na aknózní a mastnou pleť bych sérum určitě nedávala, protože obsahuje olej, sice rostlinný, ale jsem toho názoru,že pokud olej není vysloveně antibakteriální, na mastnou pleť to nepatří...

      Vymazat
  11. Anonymní3/7/16

    Clsnky, ktere ted posledni dobou pises se skoro vyrovnaji videu. Super Ajo! Andrea

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní3/7/16

    Pane boze, zas som zistila, ze potrebujem tolko veciii :) perfektny clanok! Moni

    OdpovědětVymazat
  13. Další skvělý článek plný společných oblíbenců! A tentokrát jsi mě nalákala na tu okurkovou masku od EL :) Ach jo #jsemmarna :))

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek, plný skvělých tipů :). Řekla bych, že máme dost podobný typ plěti, a tak máme spoustu oblíbenců společných. Já se ted asi poslední tři měsíce líčím více méně pořád stejně, jen občas vyměním rozjasnovač nebo rtěnku. Ted jsem akorát změnila makeup, používala jsem NARS Velvet Matte Skin Tint a mám dojem, že se mi z něj dělají pupínky. Tak uvidíme, jestli se to se změnou makeupu zlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No panečku, to jsem překvapená, mě tenhle makeup vyhovuje. Ale je fakt, že každém sedne něco jiného. Tak držím palce! A děkuji <3

      Vymazat
  15. Super clanek Ajo. Je pravda, ze par tvych gralu mam a za Clarins bych take dala ruku do ohne a jsem rada, ze je i vetsi baleni :-) A tu okurkovou masku od Estee Lauder jsem mela zatim jen ve vzorku a dost o ni uvazuju...No, ted uz si ji asi evidentne koupim :-) Uzivej si leta a krasnych dni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásný komentář :-). Okurky patří k létu, to je přeci jasný :o)))). Užívej krásných letních dnů <3

      Vymazat
  16. Skvely clanok. Zubnu pastu pouzivam tiez a vyhovuje mi,ze velmi nepeni a nepali v ustach.
    Ostatne vyrobky beriem ako typy na nakupy. Zatial vsetko, co som si kupila na tvoje doporucenie bolo skvele. 😀

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělý článek. Děkuju. Mám chuť si teď hned doplnit kosmetický arsenal:). Ráda bych zkusila ten clarins na obličej proti pigmentovym skvrnam,ty me po opalovani trapi. Mam rada v clancich i nekosmeticke veci,takze za me super! Sledovala jsem i videa ale mnohem raději čtu takže miluju Vaše články. Mejte se hezky.

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní7/7/16

    Nemůžu si pomoct, ale články mám ještě radši než videa <3 Díky moc za tipy!

    OdpovědětVymazat
  19. Wow, tak o této aplikaci na spaní nemám ani páru. Poslední dobou nejsem se svým spánkem kamarád, takže tuhle aplikaci v mém mobilu určitě ocením :) Jinak psaná forma oblíbenců je super, stejně jako byla ta ve formě videa.

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní8/7/16

    Ahoj Ajo, další moc pěkný článek. Vždy se těším na nový ;-)
    Prosím, mohla bys mi doporučit něco na černé tečky na nose? Já vážně nevím, co s tím... Pleť mám jinak spíše citlivou a sušší...Byla jsem i u kosmeticky, ta na to použila nějaký přístroj, jenže nejen, že to nepomohlo, ale dokonce jsem pak měla celý rudy obličej...:-( Moc děkuji, Iva.

    OdpovědětVymazat
  21. Skvělý článek! Už jsem si na tvé doporučení objednala ten matující opalovák LRP a když už jsem byla u toho, přihodila jsem i nějaké produkty Nuxe a další věci a ve výsledku jsem tam za 2.000 :-D ale zas jsem si dodatečně udělala radost k narozeninám, tak žádné výčitky nemám :-) Moc mě láká také Serozinc! Jak je někde zinek, dělá to mé pleti moc dobře. Krásné léto! :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní8/7/16

    Aji, vdaka za super tipy. Vzdy som bola cela spalena na tvari, ale na zaklade vasho doporucenia som si kupila Clarins a 1000 % spokojnost. Teraz som na dovolenke v dutyfricku ulovila balzam Clarins 2 za cenu 1, no nezober to :D :D :D Chybaju mi videa, to je fakt a odkedy sledujem tento blog, zistila som, co vsetko mi chyba a nutne potrebujem. Prajem Vam pekne leto a zdravim aj Matovu tycinku :-) Zuzana

    OdpovědětVymazat
  23. Super článek, díky ♥

    OdpovědětVymazat
  24. Ajo, super článek. Zaujala mě mimo jiné ta relaxační hudba a aplikace spánku-jen by mi asi vadilo, že tím pádem by asi měl být mobil blízko těla. A dále ten Eucerin zkusím koupit,Driclor se mi zdá dost agresivní.Díky.:-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.