Pages

16. 8. 2016

OBLÍBENCI ČERVENEC - July Favs

 

Dnes mám pro vás rubriku, kterou máte dle statistik hodně rádi,  a to Oblíbence za červenec.  Video by bylo určitě lepší, ale bohužel, nestíháááám :o)))).

 

V kategorii dekorativní kosmetiky produktů za červenec není úplně moc, jelikož jsem se příliš nelíčila (na mé poměry samozřejmě, haha..). Ovšem objevila jsem několik nových fantastických produktů, které vám chci zmínit, protože se bleskově zařadily mezi mé svaté grály.

Absolutně jsem se zamilovala do sypkého pudru NARS - Translucent Crystal Light Reflecting Setting Powder. Nanáším ho vlhkým anebo mírně vlhkým Beauty Blenderem a musím konstatovat, že svým efektem překonal i můj milovaný Glazel. NARS Setting Powder totiž fantasticky "zmizíkuje" nedokonalosti pleti a navíc je to jediný pudr, který snesu v očním okolí. Výdrž je na jedničku, desetkrát podtrženou :o)))!

Ze stejně "wow" kategorie je i báze NARS Instant Light and Pore Perfector určená na linky a rozšířené póry. Je balena v tyčince, což je super na cesty. Na fotu není úplně perfektně vidět, tudíž přidávám odkaz na oficiální stránky KLIK. Tato tuhá forma báze absolutně dokonale funguje na rozšířené póry a drobné jizvičky. 

Nikdy bych si nemyslela, jako né moc velký fanda konturování, že budu někdy používat krémovou konturovací sadu #neversaynever. Pro-Sculpting Palette od MUFE jsem měla už nějakou dobu doma a moc se mi nechtělo do testování pouštět. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že paletka je absolutně geniální, božsky pigmentovaná, odstíny přirozené, aplikace (BB) rychlá a výsledek megapřirozený.

Jako makeup jsem v červenci používala skoro pořád CC cream od Bourjois, který jsem si koupila už před hodně dlouhou dobou a stále se k němu vracím. Kombinuji odstín 33 + 34 a nanáším ho flat top štětcem anebo opět BB.  Na doporučení Rendy jsem si koupila a zamilovala do Bourjois Radiance Reveal concealeru, v odstínu 02. V očním okolí vypadá fantasticky, dobře kryje, rozjasňuje a hydratuje. Jen se musí zapudrovat. Další, nejvíce frekventovaný korektor byl můj milovaný UD Naked Skin, který se skvěle hodí i na větší plochy obličeje a v kombinaci s CC cream vytváří opravdu dokonale a přirozeně vypadající pleť. 



Přestala jsem úplně používat báze pod oční stíny, protože se mi zdá, že při každodenním používání, hlavně více let, pleť na víčkách úplně nejásá :-(. A také vidím, že po dvou měsících experimentu víčka vypadají mnohem, mnohem lépe. Nicméně, objevila jsem absolutně úžasný produkt Air Patrol Benefit, který krásně sjednotí barevně víčka, pečuje a navíc má SPF 20, což je absolutně žádoucí, v této partii! Je to prima kompromis mezi bází pod stíny a šetrnou péčí a naprosto ho miluju!

Co se týká očních stínů, moc jsem jim nedávala a používala jsem hodně bronzer z "želátkového tria" od Estée Lauder. Miluji odstín rozjasňovače i tvářenku. Je matná a to mne u tvářenek hodně baví :-). Z řasenek jsem používala stále TAR od Benefitu a na spodní řasy se mi velice osvědčila nová, voděodolná řasenka Cannonball od Urban Decay. Je to první voděoodolná řasenka, která nedělá žmolky na řasách ( i když je pravda, že tuto kategorii nemám úplně moc prozkoumanou...).


 Rtěnky jsem nosila nejčastěji hodně výrazné, viděli jste asi u mne na IG a Snapchatu. Většinou  to byly odstíny Tilt anebo Menance, což jsou matné odstíny nové Vice Lipstick Urban Decay, o který jsem psala ZDE. V recenzi můžete juknout i na swatche přímo rtech, přesněji řečeno "pokus o swatche", haha :-).

Dalším objevem, samozřejmě matným, je Pure Matte Lipstick NARS, odstín Tonkin (na fotu). Je to podobný odstín, jako Velvet Teddy od MAC, ale mírně výraznější, tudíž pro mé tmavší rty absolutně ideální. Někde jsem slyšela, že tento odstín používá i Madonna :-)....  Rtěnka má pigmentaci snů a výdrž taktéž. Jako pod všechny matné rtěnky, vždy používám bázi MAC Prep & Prime Lips.

Abych nepsala jen o high end věcech, mám pro vás i tip na skvělou, cenově dostupnou rtěnku od Avonu. Je to novinka Gloss Stick, v odstínu Peach Punch a mám ji na sobě v posledním videu. Je to velmi lesklá, balzámová rtěnka, avšak hezky drží a na rtech vytváří skleněný efekt.  Některé odstíny jsou naprosto luxusní.


Ve skin care se toho v červenci událo více :-). V první řadě bych chtěla zmínit skvělou houbičku na odličování mastné pleti s gelovými přípravky - Konjac, která je vyrobena z kořenů asijské rostliny, konjaku. Houbička skvěle čistí póry a zmatňuje pleť. Seženete ji za pouhých 190,- Kč v eshopu Sephora ZDE KLIK.

Konjac používám společně s novinkou,  City Block Purifying čistícím gelem od Clinique. City Block je novinka založená na čistícím a detoxifikačním účinku uhlí. Je určena na všechny typy pleti. Ze City Block jsem nadšená. A maska/peeling 2v1 (bledě modrá) je pro mne 2. nejúčinnější maska na póry, hned po bílé Glamglow.  Brzy se o ní dočtete více, ve speciálu o maskách :-).

Níže na fotu vidíte mé čtyři absolutní svaté grály! Zcela a bez jediné pochybnosti mne nadchl nový přístroj na masáž očního okolí Foreo Iris. Přístroj sice vypadá trošku legračně, ale na oční okolí funguje fantasticky! Pokud máte pocit, že vám těžknou víčka, nemusí to být jen procesem stárnutí, ale také špatnou funkcí lymfatických cest okolo očí. Iris lymfu pěkně uvede do pohybu a oči naprosto prokouknou! Nutno dodat, že Iris používám i na masáž tváří, spánků i čela. Na to, že jsem mnoho měsíců hledala cestu k Foreo Luna, Iris je láska na první použití (na pohled teda rozhodně ne :-D). 

V kombinaci s Iris se mi bezvadně osvědčilo Extra Firming Eye Lifting Serum od Clarins. Účinek jsem neviděla hned, ale když jsem balení dopotřebovala, málem jsem ho obrečela :o))). Je to nejlepší pomocník na těžká víčka a kruhy pod očima, vhodný pro kategorii okolo 35+. O Clarins séru Mission Perfection už jsem mluvila mockrát. Je to jediné sérum (asi na světě), které funguje na korekci skvrn pleti a může se používat i v létě (protože nefunguje na principu zesvětlování skvrn). Momentálně dodělávám 2.balení (50ml) a rozhodně si pořídím další. Efekt, který sérum má, se dá přirovnat jedině k IPL ošetření. Za mne skvělá investice. A opět se mi potvrdilo, že účinky Clarins nevidíte hned, protože přípravky neobsahují "wow efekt" komponenty, jakou jsou např. některé druhy pleti škodlivých silikonů. 

Největší skin care objev nakonec. V podzimních novinkách Sephora mi přišlo i bílé StriVectin sérum, s názvem Overnight Micro-Perfecting Concentrate. StriVectin je mega-účinná americká značka, která je u nás stále málo doceňovaná. Avšak moje zkušenosti se StriVectinem jsou ohromující a kosmetiku znám z USA, ještě z doby, kdy se u nás neprodávala. V případě novinkového séra platí mé nadšení absolutně. Obsahuje totiž pleti vlastní, exfoliační enzymy, které přes noc pleť absolutně vyhladí! Není asi úplně ideální používat silné exfolianty přes léto, ale já trávím bohužel většinu dnů v práci a používám SPF 50 na obličej každý den. Btw. nevím, jestli je stále ještě léto :-/.... dle počasí.

Až budou dny Marianne, rozhodně na toto  sérum jukněte. Na své pleti vidím ještě větší zlepšení, než při pravidelném používání přípravků zn. Neostrata. Více o StriVectin ZDE.



Jak víte, jsem maniak na pleťové masky. Chci vám ukázat dvě nové masky, které absolutně vybočují v předních řadách, co do účinnosti. Zaprvé, Peter Thomas Roth Rose Steam Bio Cell Repair Mask, více info ZDE

Růžový gel obsahuje kmenové buňky z růží. Jaký má maska efekt? Neuvěřitelný! Kromě hydratace vidím okamžitý a patrný omlazující efekt. Vůbec nevím, k čemu tuto masku přirovnat, ale rozhodně jsem si jistá, že jakmile dopotřebuji cestovní balení, poletím si koupit další. Masku používám obden a nechávám ji působit klidně celou noc.



Pokud máte občas pocit, že vám obličej "jede dolů", ať už kvůli otokům, únavě, či věku, rozhodně jukněte na masku 3-D filler mask od Dr. Brandt. Maska se nanáší štetcem do tvaru trojúhelníků tváří a pod bradu, nechá se vstřebat a hned vidíte, že pleť je viditelně vyžehlená. Už jsem spotřebovala minimálně polovinu balení. Maska mi vyhovuje i na mastnou pleť.  Její konzistence je gelová. Více info opět ZDE. Naštěstí ještě nemám tzv. nosoretní rýhy, ale maska má účinkovat i na tento problém.





 Co se vlasové péče týká, úplně náhodně jsem zkusila pánský šampón Nivea Strong Power a jsem z něj absolutně nadšená. Neobsahuje totiž žádné "vylepšováky", typu perleť, silikony, barviva atd.,  jako většina šampónů, určených pro ženy. Vlasy a pokožku hlavy zbavuje residua všech možných přípravků. Díky tomu jsou pak vlasy vzdušné, objemné a mnohem méně se mastí! Dalším objevem je intenzivní hydratační vlasová maska Hempz. Vybrala jsem si ji díky svělé recenzi u Rendy ZDE.

Maska Intense Moisture Mask tak zásadně změnila strukturu a kvalitu mých vlasů, že jsem se dokonce rozhodla odložit zkracování konečků vlasů. Jestli máte rádi hodně výživné, hutné a hydratační masky, jukněte na ni. Vlasy překvapivě vůbec nezatěžuje. Ale používám ji pouze na konce vlasů. Více info ZDE a zrovna vidím, že je na ni teď i nějaká akce. 

Od stejné značky mám dnes ještě jeden objev. Nevím, s ohledem na počasí, jestli se vám tato informace bude hodit, ale přípravek na mne udělal opravdu dojem. Hempz After Sun Cooling Spray and Body Hydrator rapidně zklidňuje pleť po opalování.  Fantasticky funguje i na komáří štípance , bohužel komárům fakt chutnám a nepomáhá mi žádný repelent:o))). Sprej obsahuje výtažek z legračně znějící byliny Terminalia Ferdinandia, která má protizánětlivé účinky, není moc přípravků z této kategorie, které by sofistikovaně působily na potlačení zánětu, které slunce v pokožce vyvolává. Sprej obsahuje vysoký podíl mízy z Aloe a také trochu mentolu (ne moc, tak akorát) a příjemně chladí. Další info o složení a ceně ZDE





V kategorii tělových produktů u mne zabodovala Manufaktura. Především mátovou řadou, asi nemusím psát po 10 000x, jak moc miluji mentol a mátu :o))). Líbí se mi, že koupel má čistě bylinné složení, božsky vonní a osvěžuje. Neobsahuje densidy, tzn. nepění. Naprostý balzám na unavené nervy je Olejová koupel s meduňkou. Působí opravdu relaxačně, když nemáte dobrý den. Mám ji ráda před spaním. Další velký benefit je cena. Koupel vám vydrží na min. 10 použití, takže je rozhodně levnější, než populární balistiky a efekt srovnatelný.

Budu se opakovat, ale našla jsem asi nejlepší pastu na zuby svého života, a to jsem vyzkoušela opravdu kdeco. Zubní pasta Manufaktura neobsahuje fluor, který je toxický a rozhodně se mu chci za každou cenu vyhnout. Hlavní účinek pasty spočívá v zázračně léčivém efektu na dásně a zubní krčky. Pochopitelně, používám mezizubní kartáčky atd. (někdo mi to radil, v domnění, že to asi neznám :-D). Ale i tak, většina zubních past mi nepomáhala zlepšit stav dásní a krčků. O pastě píšu podruhé, protože vím, jaká je to hrozná nepříjemnost, když dásně a krčky zlobí a věřím, že tato recenze rozhodně mohla někomu pomoci. Pasta je vhodná i pro děti (Nikča ji miluje).


Dnešní post zakončím tipem na knihu, kterou jsem již zmiňovala v posledním videu, ZDE. The Life-Changing Magic of Tidying pojednává o minimalismu a minimalizaci věcí, které jsou okolo vás. Případně věcí, jež jste naprosto zapomněli a máte je někde tam, tam nebo tam :o)). 

Knížku jsem dostala jako dárek od Mii. A to za zvláštních okolností :-). Už několik dnů jsem si četla na netu recenze a dívala jsem se i na video, kde vystupuje Maria Kondo. Nikomu jsem o tom ale neříkala! A pak, z ničeho nic, mi Mia knížku přinesla jako dárek. Úžas a nadšení z nečekaného dárku nedokážu ani popsat :o))). Myslete, na to, co chcete a ono to k vám přijde. Tím bych dnešní post ukončila. O knížce mám v plánu samostatný článek, až ji dočtu a dokončím doma selekci toho, co si ze všech věcí nechám. Pokud vás totiž pohled na jakoukoliv věc netěší anebo dokonce rozčiluje, tak vás to stojí spousty energie. PS. kniha vyšla i v češtině a v AJ ji seženete na Amazonu - například.

Napište mi do komentářů, co vás z červencových oblíbenců zaujalo anebo co jste v červenci nejvíce a nejraději používali vy sami :-). Přeji vám vše krásné léto (stále ještě... doufejme).

27 komentářů:

  1. Ahoj Ajo, krásný článek jako vždy.Z tvých oblíbenců mě zaujalo trio od Estee Lauder a mrzí mě, že jsem tuto myslím limitku nestihla.
    Já jsem v červenci a vlastně i srpnu nadšená ze tří produktů a ve všech případech mi pomohly tvoje články a recenze.
    Clinique žlutý hydratační gel
    Foreo luna mini
    Too faced bon bons paleta
    Z těchto věcí jsem naprosto nadšená a jsem ráda,že jsem si je díky tvým recenzím pořídila.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Ájo, opět super počtení! Na co se teda těším bude povídání o maskách (jsem masks_magor :))!!! No už aby to bylo :-) Na Tvé doporučení jsem letěla do Sephory (Palladium) pro bílou Glamglow (kvůli pórům) a byla zrovna vyprodaná :-( Kdybych v té chvíli věděla o City Block, už jí mám doma :) Tak jsem si v Lush koupila aspoň kosmetickou katastrofu :)) též na jedno z Tvých youtube doporučení. Je boží. Moc Tě zdravím a jdu si to přečíst ještě jednou :-))) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, moc a moc děkuju, právě mi došlo 3.balení bílé Glam Glow a poběžím pro 4. :o)). Bohužel se jí nic nevyrovná. A na podzim bych moc chtěla oranžovou, měla jsem od ní vzorek a byla úžasná. Krásné léto :-)

      Vymazat
  3. Anonymní17/8/16

    Ahoj Ájo, zaujalo mě, jaký popisuješ efekt masky Peter Thomas Roth.Když se na jaře objevila, tak jsem si vyžádala vzorek, který mi vystačil na 3 použití. A efekt zcela čistá 0, prostě nic, ani hydratace. Co pleť, to unikát:)).
    Pastu z Manufaktury mám také doma, určitě působí hojivě a zklidňujícně, ale není bez fluoru. Bez fluoru mám slaný Parodontax, který mým dásním moc svědčí. Ovšem největší vzpruha pro dásně podle mě je pravidelné užívání kvalitního Q10, na to nedám dopustit.Zdraví Carol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Q10 souhlasím, užívám :o))). Růžová maska od PTR mi připadá nejlepší, ze všech tří a teď zkouším 4., ale i tak růže vedou :)).

      Vymazat
  4. Ahojky nejčastěji jsem v červenci používala paletku od TF Sweet Peach :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, je krásná, na mne naštěstí moc teplé barvy, jinak už by mi říkala paní :).

      Vymazat
  5. Pánský šampon mě nikdy nenapadl, tak možná někdy zkusím :) Masku Hempz mám na seznamu a ten sprej zní taky skvěle, zrovna v sobotu jsem byla na houbách a mám snad 20 štípanců na nohách, zatím mažu Grease Lightning od Lush a taky pomáhá. :) Zkusím i pastu z Manufaktury, momentálně mám mega zásoby Zendia, ale pak určitě přijde řada na ni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky by mne to nenapadlo, byla to náhoda, ale je konečně šampon, po kterém se mi rozhodně nejméně mastí vlasy, pominu-li šampuk na mastné vlasy od Lush... PS. pozor, ta pasta nepění :)))

      Vymazat
  6. Konjakovou houbičku zbožňuju taky :) Mám z DMka za 79,- a naprostá spokojenost :)
    FitBlanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tu jsem nezkoušela, tak nemám srovnání, ale proč ne, DMko má fajn věci :-)

      Vymazat
  7. Zdravím Andrejko,
    velice výživný článek, tolik novinek..hodně mě zaujala maska od Dr. Brandta, ale teda ta cena.. a určitě se moc těším na článek o maskách, protože je také ráda používám, ale ještě jsem nekápla na nějakou, ze které bych si sedla na zadek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, děkuju :-). Je fakt, že najít opravdu účinnou masku je na dlouho. Sice se jich prodává milion, ale každému sedí absolutně něco jiného, klasika... Měj se krásně <3

      Vymazat
  8. Zdravím Ájo,
    tak si tak pěkně čtu příjemný článek a pak mě buchne do očí věta o toxicitě fluoru v zubních pastách. Prosím, nenech se zmást tím, co si kdysi vymyslel nějaký laik a šíří se to mezi lidmi jako poplašná zpráva a my pracující ve stomatologii jim pak musíme vše objasňovat. Této fámy se chytili i někteří výrobci kosmetiky, a aby uspokojili tyto zákazníky, kteří se bojí otravy, tak vymysleli pasty bez fluoridu. Zkusím Ti to aspoň trochu vysvětlit. Je VELKÝ rozdíl mezi fluorem a fluoridem. Fluor je jedovatý plyn, takže jeho "konzumace" by byla opravdu fatální. Fluorid je sloučenina fluoru a běžně se nachází v tkáních našeho těla (kosti, zuby..) a je ve spoustě potravin a nápojů, které konzumujeme (např. minerální vody, zelený čaj, sůl, pivo..). Bavíme se konkrétně o fluoridu sodném, který bývá obsažen v pastách. Takže to, že se mu mu lidé snaží vyhýbat touto cestou, jim stejně nepomůže, protože většina z nás ho konzumuje vnitřně. Pasta (pokud ji nepolykáme po kilech), působí pouze lokálně zevně na zubech. Sklovina potřebuje 3 základní minerály, aby zůstala pevná a bez kazů - fluorid, vápník, a fosfát. Tím, že konzumujeme potravu se nám v ústech snižuje pH - v důsledku toho se nám celodenně opakuje proces demineralizace a remineralizace. V kyselém pH minerály ze zubu odcházejí, a za pomocí sliny a látek v zubních pastách se zpět mineralizují. Sklovina se vyvíjí do 18 let, do té doby lze minerály dodávat hlavně vnitřně, což je důležité především u dětí. Od zhruba těch 18 máme smůlu a můžeme posilovat pouze zevně za pomocí přípravků. Pokud je dodávat nebudeme, tak musíme mít 100% domácí péči a modlit se, aby věkem sklovina bez minerálů nezkřehla, zuby se nezačaly drolit či jinak poškozovat. Přírodní složení je sice fajn, ale sklovinu nám nezachrání. Dá se dnes najít spousta past, které obsahují fluoridy, které potřebujeme a naopak v nich nejsou prokazatelně škodlivé látky jako pěnidla (SLS), plniva, abraziva atd. Dříve se taky říkalo, že má na fluorid někdo alergii - není možné, jinak by nesnesl ani ten zmíněná zelený čaj. Alergii ve formě kožních problémů( dermatitidy) způsobují dráždivé pěnidla či silné aroma silice (mentol...) Takže doporučuji případně se poradit s odborníkem, než věřit nepodloženým fámám. Je to stejné jako jiné zubní pověry, jako třeba že kokosový olej či jahody bělí zuby... Měj se krásně Ájo, děkuji za články a snad bude i více videí :-) Hanka, dentální hygienistka

    OdpovědětVymazat
  9. Aoj Ajo. Clanek pekne napechovany novinkami :-). Trio od EL pouzivam denne...je bozske...uz v nem mam pekne kratery :-). Masku mam oblibenou stale od Avene hydratacni a zkousim od Kiko na stazeni poru. Jinak se tesim na limitku od Diora ,ve ktere bude i rozjasnovac,tak ho tentokrat snad nepropasnu. Nic jineho uz porizivat nebudu ... mam toho dost a bavi me vse spotrebovavat :-). Pa Pavlina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jémine, jaká limitka od Diora??? :o)) Trošku se bojím, že mi ten můj rozjasńovač dojde :-D. Což reálné až tak za pár let, ovšem je to nejlepší rozjasňovač mého života, zatím... Ale i rozjasňovač z EL tria je fajn. Avene maska je super :-)!

      Vymazat
  10. Ahoj Ájo, v poslední době jsem asi nejvíc používala La Roche Posay Anthelios SPF 50 zmatňující, se kterým jsem vydržela celý pobyt na Rhodosu při 40 stupních a ani jednou se nespálila, přitom nepoužívala make-up ani pudr a přesto neházela prasátka :-) Zázrak :-) tímto ti moc děkuji za doporučení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LRP taky miluju! Mám radost, že ti vyhovuje :-), děkuju za komentář.

      Vymazat
  11. Od Manufaktury jsem měla několik sprcháčů a byli takové průměrné... ale ta pasta fakt láká:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že jsou v jednotlivých produktech rozdíly. Třeba mátový sprcháč je super, ale měla jsem i jiné a ty byly, jak píšeš, průměr.

      Vymazat
  12. Hana Jakubová: super, že to někdo vysvětlil :) tablety fluoridu se klasicky předepisují malým dětem a na pastě fluoridem nevidím nic špatného :)

    Článek super :) já nedávno koupila HD Poeder od MUFE a je to naprostá láska! snad nikdy jsem nevlastnila lepší pudr. Celkově MUFE vyrábí skvělou kosmetiku a určitě se chci podívat po konturovací paletce :).
    Péče po opalování se vždycky hodí, já momentálně používám gel s aloe vera od Rituals a krásně pokožku zklidňuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rituals značka mě zatím nějak míjí, ale slyšela jsem na ni hodně chvály. Zatím jsem měla jen dvě sprchové pěny a překvapivě jsem obě dvě dopotřebovala, zdály se mi fakt kvalitní :-)...

      Vymazat
  13. Ahoj Ajo, moc prima clanek!! Vzdycky se tesim na dalsi :-)
    Zajimalo by me, jestli si nekdy zkousela kosmetiku Mary Kay, pripadne jaky mas na ni nazor.
    Moc dekuji

    OdpovědětVymazat
  14. Aji, skvělý článek :)
    Já jsem si houbičku Konjak objednala z katalogu Avon, tak jsme na ní velmi zvědavá!

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  15. Super článek, potřebuji alespoň polovinu produktů:-) Články mi vyhovují více než videa, takhle když potřebuji nové sérum nebo krém, najdu si článek s oblíbenci od Tebe, v klidu si ho pročtu a pak objednávám.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.