Pages

24. 5. 2018

TOP TIPY NUTRIČNÍ PORADKYNĚ BRITSKÉ KRÁLOVSKÉ RODINY PRO STRAVOVÁNÍ

Gabriela Peacock: 11 zásad, aby (nejen) muž vypadal před svatbou co nejúžasněji

Jak jsem již zmiňovala na IG, nedávno jsem se potkala osobně s Gabrielou Peacock a získala jsem od ní zajímavé rady a tipy ohledně stravování a potravinových doplňků. V posledních dnech získala velkou pozornost světová top událost, svatba prince Harryho. Dnes mám pro vás od Gabriely rady pro muže, ale samozřejmě, platí i pro ženy. Snad se vám bude článek líbit :-)

Princ Harry, který se v sobotu oženil v jedné z nejsledovanějších a jistě nejoriginálnějších svateb britské historie, údajně už dva týdny před svatbou shodil několik kilogramů, navíc se mu vyrýsoval obličej a vypadal výrazně svěžeji. Co za tím stojí?

Za jeho zlepšující se vizáží prý není pouze jeho nyní už manželka Meghan Markle, která je propagátorkou zdravého životního stylu a nyní prý i vegankou ve všední dny, ale také Gabriela Peacock Báňová, nutriční poradkyně hvězd.  Mezi její klienty nepatří pouze řada známých a vlivných osobností, ale také členové královské rodiny – Princezna Beatrice je její blízkou přítelkyní. Na svatbě tak Gabriela Peacock samozřejmě nemohla chybět. I když Peacock fakt, že by byl i Harry jejím klientem, oficiálně nepotvrdila, dle autorky Harryho biografie Katie Nicholl Harry už nějakou dobu doplňky stravy GP Nutrition Gabriely Peacock užívá, jako součást své nové diety a zdravějšího životního programu.


„Jezte každé tři a půl hodiny, s celkovým počtem pěti jídel za den“

Své doplňky GP Nutrition Gabriela odstartovala před dvěma lety a najdete mezi nimi vše, co člověk potřebuje k současnému životnímu stylu a jeho nárokům. Doplňky stravy na zklidnění a lepší spánek jako Calm Me, posílení trávení i imunity jako Clean Me nebo Slim Me, nebo zlepšení výkonu a soustředění Energise Me. A řadu dalších novinek a limitovaných nabídek.

Možná proto, že Gabriela je v celé řadě inovací i inovovaných ingrediencí průlomovou odbornicí, která navíc jako bývalá modelka zdůrazňuje zdraví a přirozenou schopnost těla dobře fungovat. Mezi její klienty patří dokonce mnoho mužů. „Myslím, že důvodem je, že já nic nezakazuji. Pouze nasměruji ke zdravějšímu jídlu. Funguje to,“ říká Gabriela Peacock. Dovolí vám tak v podstatě vše. Sušenku, čokoládu, skleničku, pečivo – ze své vlastní zkušenosti ví, že příliš restriktivní diety fungovat nebudou. „Zásadní je, že hubnutí musí být něčím, co člověk jednak dokáže, jednak si udrží. Diety, které jsou zásadně omezující se vždy v nějakém bodě zbortí,“ uzavírá Peacock.


Pro muže: Jak se dostat do formy před svatbou dle Gabriely Peacock:  
Snídejte jako král
Jsem velkou zastánkyní bohatých snídaní, co se mužů týče, protože velká, zdravá snídaně nastartuje metabolismus na zbytek dne a zamezí výkyvům krevního cukru, které způsobují chutě na svačinky už v polovině dopoledne. Krevní cukr nejlépe vyrovnáte kombinací bílkoviny a sacharidů, takže ideálním ranním jídlem je porridge s mlékem nebo alternativou mléka nebo ovesné vločky nasáklé džusem podávané s jogurtem nebo mlékem. Navrch přidejte třeba lesní plody, napěchované antioxidanty, které zásadně posílí obranyschopnost organismu (a obsahují velmi málo kalorií) a do dalšího jídla to hravě zvládnete.

Než si dáte něco sladkého, snězte kousek sýra
Mnoho mužů je překvapeno, že nezakazuji věci jako čokoládu nebo sušenky. Nicméně co doporučuji, je sníst kostku sýra nebo nízkotučný bílý jogurt právě než si sladkost dopřejete. Proč? Protože obsažená bílkovina vás zasytí a vy tak nebudete mít potřebu se sladkým přejíst. Je to jednoduchý trik, který funguje.

Jezte červené maso kvůli získání bílkoviny a zinku
Zvláště muži mohou ze zahrnutí červeného masa do jídelníčku velmi profitovat, protože je to skvělý zdroj bílkoviny a železa, ale také zinku, který zásadně posiluje plodnost. Jedna z prvních věcí, kterou říkám mnoha mužům, je: více masa, méně chleba. Zinek v mase tělo lépe vstřebává než ten obsažený v zelenině. Pokud jste červené maso přestali jíst, protože si myslíte, že vám škodí, zahrňte ho zpět do jídelníčku jednou či dvakrát týdně. Vyhněte se pouze zpracovávaným masům a uzeninám jako burgery, párky, salámy, které zvyšují riziko určitých typů rakovin.

Konzumujte tu zeleninu, kterou musíte nejvíc kousat
Vláknina vás zasytí, takže celkově zkonzumujete méně kalorií. Důležitá je i pro vaši střevní mikroflóru, která souvisí s váhou i počátkem obezity. To znamená konzumace více zeleniny – mým nejlepším tipem je vybrat si takovou, která vyžaduje nejvíc žvýkání, protože takové obsahují nejvíce vlákniny. Brokolice a kapusta jsou jejím ideálním zdrojem, stejně jako další zelená listová zelenina jako růžičková kapusta, celer a chřest. Listy salátu obsahují vlákniny méně, protože mají spoustu vody.  

Jezte každé tři a půl hodiny
Skutečně doporučuji jíst pět jídel denně nebo každé tři a půl hodiny tak, aby snídaně a oběd byly jídly největšími a odpolední a večerní jídla se postupně zmenšovala. Vaše poslední jídlo byste měli zkonzumovat dost brzy a určitě ne po deváté večer, abyste řádně vytrávili. Tento režim vyrovnává hladinu krevního cukru a předchází jak výkyvům energie, tak chuti na sladké, které přichází, když krevní cukr klesá. Pokud se toto stane, instinktivní reakcí je sníst něco super sladkého, co vám dodá energii a dobrý pocit, ale na krátkou dobu. Pak cukr opět klesá. Tyto neustálé vrcholy a pády jsou pro tělo velmi stresující. Když jíte, tělo uvolňuje hormon inzulin, který pomáhá uvolňovat energii z jídla a přepravit cukr (nebo glukózu) do buněk, kde funguje jako palivo. Pokud je ale inzulin uvolňován neustále, tělo k němu může začít být rezistentní, čímž se v krevním řečišti nahromadí cukr, a vzniká riziko onemocnění jako třeba cukrovka 2. typu.  

Omezte alkohol
Netrvám na tom, aby lidé vyřadili alkohol, ale je rozhodně dobré ho omezit, zvlášť pokud se snažíte rychle snížit váhu. Alkohol je zdrojem cukru a kalorií a neobsahuje téměř žádné vitamíny či minerály. Příliš velká spotřeba je u mužů spojená s abdominální obezitou a ukládáním tuku v oblasti prsou a břicha vedoucí nejen k nevzhlednému pupku, ale taky mužským ‚prsům‘. Pokud občas chcete pít, vybírejte čiré nápoje jako vodka nebo gin, které obsahují méně aditiv a toxinů, i méně kalorií. Šampaňské je další možností. Zvolte malou sklenici a zřeďte si drink sodovkou.

Nevynechávejte cukr, sacharidy ani mléčné výrobky
Zakazovat by se nemělo nic, pokud netrpíte intolerancí. Zdravé sacharidy nalézající se v zelenině, celozrnných výrobcích či luštěninách zajišťují vitamín B potřebný k výrobě energie. Mým pravidlem je zaměřit se na kvalitní sacharidy. Vynechte bílý chléb, koláče a sušenky tak, jak je to jen možné a do ničeho si nepřidávejte cukr.

Volte celé ovoce radši než smoothies
Ovoce je další potravinou, která má neopodstatněně špatnou pověst. Mé pravidlo zní: vždycky volte radši celé ovoce než džusy, protože ovoce ve svém normálním stavu obsahuje vysoké množství vlákniny, takže cukr přirozeně v něm obsažený se do oběhu vstřebává pomaleji. Odšťavnění zláme rostlinné buněčné stěny a sníží obsah potravní vlákniny. A protože tekutiny se vstřebávají rychleji než jídlo, džus zapříčiňuje strmější vzestup hladiny krevní glukózy. Také mohu být doslazené a obsahovat vyšší množství kalorií než celé ovoce, takže dávejte pozor.

Bílkovinu vždy jen se sacharidem
Kvalitní sacharidy jsou při hubnutí pro muže zásadní, a spousta zeleniny s quinoou, laskavcem (amaranth), krupicí, černou rýží nebo jáhlami doporučuji já. S každým jídlem ale potřebujete bílkovinu, a přidání malé porce sýra, kuřete, ryby nebo masa úplně stačí. Tato kombinace sacharidů a bílkovin v těle při trávení zapojuje různé enzymy; když je smícháte, trávení se zpomalí a cukry uvolněné ze sacharidů se zpozdí. Výsledek? Delší pocit plnosti a dlouhodobější pocit energie.

Kávu nepijte nalačno
Nevadí mi, když lidé pijí tři až čtyři šálky kávy denně, ale nesmí to být na prázdný žaludek. Kofein je stimulantem, který spouští uvolňování glukózy z jater. To vyvolává prudký nárůst krevního cukru a následné chuti na sladké.

V průběhu odpoledne si dejte proteinový prášek a vlákninový ‚šot‘ před večeří
V ideálním světě bych nikdy nedoporučovala doplňky namísto skutečného jídla, ale většina zaneprázdněných lidí se není schopna kvalitně stravovat, navíc dnešní potraviny nejsou bohužel výživné jak tomu bývávalo před 50ti lety. Pro muže, kteří chtějí shodit, doporučuji můj doplněk s vlákninou Slim me – obsahuje ve vodě rozpustný glukomanan a další látky, které zajišťují spalování tuků jako piperin, účinná složka černého pepře – před hlavním jídlem. Když ho smícháte s vodou, vytvoří gel a částečně vyplní žaludek, takže sníte méně. Mnoho mužů, kteří ke mně dochází, bojuje s únavou v polovině odpoledne; těm doporučuji svůj proteinový prášek Boost me, který je těmito hodinami provede. Zaplní a je výživný.



Doufám, že se vám dnešní článek líbil, já osobně mám radost z toho, že vám můžu předat i nějaké non-beauty informace, které mají velkou hodnotu a jsou přímo od zdroje :-). Potravinové doplňky můžete koupit na oficiálním eshopu GP NUTRITION.

Napište mi vaše postřehy do komentářů :-), plus třeba to, jestli jste už vyzkoušeli něco z potravinových doplňků GP Nutrition a také se podělte o dojmy ze svatby, jak se vám líbila :-)

5 komentářů:

  1. Anonymní24/5/18

    Upřímně jsem se na článek moc těšila. Včera jsem ten samý četla na Novinkách. Myslela jsem, že napíšeš rady a postřehy, které si dostala při setkání s Gabrielou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V článku jsou přesně ty informace, které jsem se při setkání dozvěděla.

      Vymazat
    2. Anonymní24/5/18

      Je pravda, že je úplně stejný slovo od slova jako včera na novinkách.. nevadí, opakování matka moudrosti 😊

      Vymazat
  2. Ahoj, taky koukám jako blázen, že jsou stejné celé věty. Škoda, doufala jsem ještě v nějaké jiné informace, jinak článek je zajímavý, jen jsem ho už jednou četla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel nečtu noviny, takže netuším, co v nich bylo. V článku je část tiskové zprávy, kterou jsem dostala k dispozici.

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.