Pages

24. 4. 2013

HOME MADE HIGHLIGHTS

BARVA ANEBO MELÍR???

ANEB JAK NA MELÍRY DOMA :)

  




Krásný večer všem ,

druhým nejčastějším dotazem, který mi píšete, je "zda mám melíry anebo barvu"….
Odpověď je „OBOJÍ“ :o))))

Důvod je prostý,  klasická barva je opticky příliš „placatá“, monochromatická, nemá „strukturu“, vytváří dojem, že „máte méně vlasů“. 
Zdůrazňuji, že celý článek i návod je určený pro výchozí odstín vlasů zvaný „šedá myš“ :o))), zde mám mnohaleté zkušenosti a nebojím se je předat dál :o))). Pokud máte velmi tmavé vlasy, zde nemohu bohužel sloužit.

Oproti barvě, klasické melíry, ať už platinové nebo více-barevné, se při opakované aplikaci bohužel „spíjejí“.
V případě platinových melírů do tzv. platinové blond "barvy", navíc s tím, že jako "bonus" máte relativně hodně tmavé odrosty (což mně osobně se absolutně nelíbí). Dále, po delší době, řekněme po mnoha měsících až letech, budete mít velmi zničené a lámající se vlasy. A to většinou na nejvíce exponovaných místech, jako je třeba okolo obličeje.  Mohla bych Vám vyprávět o své, opravdu silně „nechtěné ofině“:o)))), kterou jsem si takto kdysi „vyrobila“.

Pokud si opakovaně dáváte melíry více-barevné, neexistuje žádný kadeřník na světě (pokud ano, řekněte mi a já se hned objednávám :o))), který by Vám stejnou barevnou kompozici aplikoval tak, aby nové melíry navazovaly přesně na ty odrostlé.  Tzn. opět se při opakované aplikaci dostáváme do bodu, který asi není esteticky optimální, tj. „strakaté“ vlasy.


Tudíž po mnoha letech přešlapů, omylů a upadaných vlasů :o))), jsem si vyvinula svoji vlastní metodu, která spočívá v kombinování klasické barvy na odrosty již melírovaných vlasů (snad to píšu srozumitelně ..) a v doplńování melírů do mírně zesvětlených odrostů (barvou).

Ale protože nemám oči vzadu na hlavě (tato informace bude jistě pro některé z Vás překvapující, že :o))))), navštěvuji již skoro 10 let salon Libora Šuly, konkrétně naprosto úžasnou Lucii, která mi jednou za delší čas (cca 9 měsíců) promelíruje vlasy kompletně a to i v zadních partiích, s vynechání úplně spodní vrstvy vlasů nad krkem. Můj cíl je mít vlasy vzadu vždy tmavší, protože když Vám vlasy přirozeně „vyšisuje“ slunce, budete je vždy mít světlejší pouze tam, kam dopadají sluneční paprsky… nevím, zda jsem něco nepřehlédla, ale myslím, že „pod culík“ až tak moc slunce nesvítí :o)))).

POSTUP:

 Začneme v měsíci 1., kdy jdu od Lucinky s naprosto dokonalými melíry, protože ona je jediná kadeřnice v Praze a možná v celé ČR, která umí a není líná udělat melíry přímo od hlavy, tzn. bez odrostů, max. tak 1-2 mm od vlasové pokožky. Což většina kadeřníků neumí a hlavně se bojí, aby jim melír neprotekl a nevytvořil „kolečko“. To, že melír vytvořený téměř "bez odrostů" patří do "oboru lidských činností" mi dokázaly opakovaně některé kadeřnice v salónu Tonny & Guy v zahraničí, tzn. výmluvy většiny českých kadeřnic, že to "hele fakt NEjdééé" prostě neberu!  Za Lucku dám v tomto ruku do ohně, prostě umí!!! Zkoušela jsem velmi mnoho kadeřníků a vždy jsem odcházela nespokojená, protože odkráčet z kadeřnictví, po 3h sezení s fóliemi na hlavě,  s odrostem půl cm a více, sorry......,  to je paráda tak  max. na 14 dnů, pro lidi, kterým rostou vlasy velmi rychle (můj případ).

Pokračujeme v měsíci 2., kdy mé melíry od Lucky už jsou odrostlé  a fakt to nevypadá dobře. V tomto okamžiku nastupuji do Tesca (nevím proč, ale tuto konkrétní barvu mají pouze tam nebo v Rosmannu)
a koupím si za cca 90,- Kč balení (vydrží mi na 2 aplikace) barvy Garnier, odstín 113 Ultrazesvětlující blond – zlatá. Tou „zlatou“ se nenechte zmást ani odradit, pokud koupíte odstín „perleťový“nebo nedej Bože „popelavý“, barva Vám chytne do „šediva“, což opravdu nedoporučuji, pakliže nechcete vypadat jako Vaše babička :o)))).

 Postup je takový, že pomocí profi širokého štětce (viz foto) barvu aplikuji pouze na odrosty!!!!, v žádném případě se tato barva nesmí dostat na melíry, aby se nepřebarvily do nežádoucího odstínu. Barvu nechám působit max. 10 minut a poté promasíruji, takže cca max 1 minutu barva působí i na místa, kde začíná melír. Poté barvu důkladně vypláchnu, vlasy si umyji šamponem a ošetřím kondicionérem.




Po dalším měsíci, (tj. měsíc „3“) moje vlasy vypadají tragicky - viz foto, jen upozorňuji, že následující záběry jsou drastické :o)))))),  protože jsem Vám chtěla zdokumentovat stav „před“, melíry není dobré dávat na čerstvě umyté vlasy. Jestli se Vám zdá, že mé  vlasy na fotu mají „divný povlak“, tak se Vám to nezdá, to je suchý šampon :o))), jeden ze 2 kosmetických produktů, bez kterých bych asi mohla žít, ale dost složitě :D




Melíry vytvářím pouze na místech, kde nosím „pěšinku“ a na kontury okolo obličeje (viz následující fota). Cca 1x za půl roku nanesu melír i do spodních délek (viz poslední foto).

Pokud nanášíte směs na vlasy, které již máte před-zesvětlené barvou (přechozí měsíc), musíte vyplétat spíše široké pruhy, v opačném případě by melíry nebyly prakticky vůbec vidět a opět bychom se dostaly(li) do bodu, kde být nechceme (nechci), tzn. vzhled „barvy“. Drobné proužky se slijí s béžovým podkladem a melír nikde, takže pozor na to.





Z přípravků na melír, které se dají sehnat bez Živnostenského listu, doporučuji tuto značku, kterou seženete pouze v menších drogeriích, popř. v některých „Tetách“. Já ji konkrétně koupila v  drogérii "Bety", v Kopřivnici na Moravě.









39 + 29= 68,- KČ, COŽ MI JAKO "ÚTRATA" ZA MELÍRY NEPŘIPADÁ NEJHORŠÍ :O))))


K odbarvovací - melírovací směsi je výrobcem doporučován 12 % peroxid, ale to je na mne už opravdu  “drasťák”, vhodný myslím spíše tak pro brunetky nebo popřípadě do výbavičky “Viktora Čističe” :o))))

Já si vystačím s “devítkou” a směs nechám působit trošku déle, tzn. než proberu ty nejdůležitější novinky s mojí nejlepší kamarádkou :D, cca 40-50 minut.

Na tuto směs nepotřebujete žádné fólie, protože prášek po aktivaci peroxidem vytvoří fialovou pastu, která postupně "zmutuje" v pěnu a ta okamžitě po aplikaci zasychá. Takže fleků se nebojte.

Směs nanáším tak, že špičkou tupírovací hřebínku vypletu cca půl až ¾ cm široké proužky a ty pak natřu směsí, která ihned zaschne, prameny položím, hotovo :). Začínám v místech, kde jsou vlasy nejtmavší, tj. na temeni hlavy. Postupuji směrem k obličeji, kde jsou vlasy častým česáním poničené, takže v těchto partiích směs nechávám působit  max. 20- 30 minut.

Melírovací směs v průběhu zesvětlovacího procesu změní barvu z fialové na bílou a úplně zaschne, takže když máte na hlavě něco jako “dredy” :o)), je nejvyšší čas  jít tuto parádu  umýt :).

Po důkladném!!!! vypláchnutí zesvětlovací směsi, používám výživný šampon na blond vlasy Tonny & Guy a jako kůru „Express repair treatment“ Balea (DM), stojí do 30,- Kč a je opravdu skvělá!


PO APLIKACI: 

(věřte mi, že nic se nefotí hůř, než "vlasy" a zejména pak bezprostředně po "melírování" :o))





Pak vlasy už jen vyfénuji. Před každým fénování vlasů používám přípravek Kerastase, řada Resistance (zelená), CIMENT THERMIQUE. Řada Resistance obsahuje patentovanou složku, která vlasy vyplňuje "zevnitř" a zamezuje jejich lámání. Účinek se zvyšuje teplem a chrání tak vlasy před poškozením, při sušení či žehlení. Požívám ho již asi 5 let  a za tuto dobu se mi neuvěřitelně zlepšila kvalita vlasů.

Nedoporučuji kupovat v klasických salónech, protože se "nedoplatíte" :), ozkoušené mám tyto eshopy: eshop1 nebo eshop2. Ze zkušenosti bych poradila počkat s nákupem vždy na víkend, pokud se v eshopech zaregistrujete, dostáváte pak emailem promo kód na slevu 10-20%, což se opravdu vyplatí, dostanete se pak téměř na poloviční nákupní cenu, oproti klasickým "salónům".

Velmi důležitá je i následná a pravidelná péče o vlasy, ale to je již téma na další samostatný článek, který pro Vás ráda někdy připravím :).

Takže blondýnkám zdar a melírům zvláště :o))), třeba má někdo jiný a lepší "recept", já používám již 5 let tento a vzhledem ke stovkám dotazů "kam chodím ke kadeřníkovi" jsem se rozhodla sepsat svůj postup zde.
Netvrdím, že to bude fungovat na tmavé vlasy, to zkrátka nevím a odhaduji, že spíše nee .. Napište klidně do komentářů, co Vás bude zajímat, pokud jste nenašly(li) odpověď na to, co jste hledaly(li) :)

PS.stříhám se také sama ...




35 komentářů:

  1. Andrejko, děkuji za super článek, jsi šikulka! :-) Já chodím teda pouze ke kadeřníkovi, protože jsem poněkud levoruká a doma se s vlasy opravdu neodvážím nic dělat :-) Ale možná, že to přeci jen po přečtení tvého článku někdy vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc díky :), určitě bych se nebála, pokud se melírovací směs aplikuje jenom na dobře viditelná místa, není čeho se bát :), ten odstín Platinum v aktivační peroxidové složce navíc odstraňuje žlutý nádech. Nejsou to žádná kouzla ani čáry a pokud to člověk zvládne, dá se tím docela hodně "ušetřit " :)

      Vymazat
  2. Anonymní24/4/13

    Teda Andrejko,ty jsi úžasná spisovatelka:-)
    Konečně nějaký laidský postup pro blondýny:-) jelikož jsem přírodní blondska fakt světlá BLONDSKA,a vlasy mi stářím tmavnou:-( tak ty Tvoje rady jsou pro mně k nezaplacení!!!!
    Děkuju Andy!!!!:-)Veronika H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, moc děkuji za milý komentář, velmi mne to potěšilo :). Cokoliv budeš chtít poradit, tak písni :)! Mějte se krásně!!!

      Vymazat
  3. Teda Andrej já to zhltla jedním dechem tento článek ...ty jsi kouzelnice ba co?přesně co nenávidím jsou odrosty a jak píšeš to je přesně to co bych potřebovala aplikovat jenže já jsem levák zakže obě ruce levé a myslím že bych to nezvládla a stříháš se sama?????téédááá tak to smekám já nezvládnu totálně nic:o((((( pa máš to dobře napsané se s inteligencí a kapkou tvého úžasného humoru jen tak dál pa Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, moc děkuji! :) Opticky "srazit" odrosty je možné také suchým šampónem, nejlepší je zelený ve spreji z DM, spotřebuji tak 3 balení měsíčně :o))), je to výborný pomocník, když nestíháš....
      Stříhám se zásadně sama, páč vlasy mám jen jedny :o)))
      Jinak se neboj, je to mnohem jednodušší, než to vypadá (myslím barvení :o))), papa!

      Vymazat
  4. Dobrý den paní Andrejko,chtěla jsem se zeptat něco ohledně Vašeho blogu,respektive toho mlíčka od Kerastese jak to objednáváte z toho webu.To vám přijde až domů bez poštovného?A jak se to platí v librách nebo v Kč?Já bych si to chtěla objednat,ale nevím jak to chodí,protože jsem ještě z takových stránek neobjednávala.
    A jinak jste teda moooc šikovná,jako udělat si takový krásný melír to klobouk dolů).Taky bych chtěla,ale určitě by to dopadlo hrozně.Měla bych strach,že to budu mít žlutý nebo že to nějak blbě chytne.
    A ty Vaše tipy a zkušenosti jsou perfektní,vždycky letím do drogérky koupit vaše vychytávky už tam mám nachystaný ten samoopalovák z DM,ještě bych brala ten xen tan-za kolik ho kupujete z těch stránek co jste napsala?
    Moc děkuji Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Alčo,
      při objednávání u zahraničních eshopů se vždy podívejte na "reviews", tzn. recenze zákazníků, kteří v eshopu nakoupili.

      Na eshopy, které zde uvádím, si troufám říci, se může spolehnout na 99%, protože tam nekupuji už několik let.
      E-shopy, které doručují v rámci EU Vám zboží dodají (některé) zcela zdarma a bez celních a dalších poplatků (pouze v rámci EU)!

      Postup při nákupu:
      Zboží vložíte do košíku a jdete na "check out", kde vyplníte a)dodací adresu b)"billing address", což je adresa, kterou uvádíte v bance, když si zřizujete platební nebo kreditní kartu. U obou typů karet musíte napřed zkontrolovat, zda máte v nastavení povolené platby přes internet. Adresa, kterou píšete do kolonky "billing address" se musí shodovat s tou, kterou máte ve smlouvě s bankou, jinak Vám platbu neautorizují!!!

      Před zaplacením zkontrolujte, zda obsah košíku odpovídá Vaší objednávce a zda máte vše ve správném množství.
      Pak už jen opíšete údaje z platební karty. Platební certifikace vyžaduje ještě tzv. "CV code", což je certifikační kód, který najdete na zadní straně platbní karty, za podpisovou kolonkou.

      Po úspěšné autorizaci Vám přijde emailem (který zadáte), potvrzení o realizaci transakce, autorizační číslo transakce a číslo objednávky, tento doklad vždy uschovejte!!!

      Balíček Vám normálně pošťák doručí domů (v lepší případě :o) nebo Vám jej uloží na poště.
      Dodání je vždy cca do týdne, někdy dříve. Za 2 GBP si můžete ve většině eshopů připlatit za dodání rychlejší a navíc máte přístup do on-line tracking systému, kde můžete sledovat pohyb balíčku :)
      Za cca 6 let, kdy přes net objednávám, se mi ještě nestalo, že by mi něco nepřišlo.

      Vymazat
    2. PS. děkuji Vám za pochvalu! :), ten přípravek Xen Tan stojí něco kolem cca 20ti něco EUR, ceny se budou lišit dle jednotlivých e-shopů....

      Vymazat
    3. Moc díky za odpověď,takže to se nedělá přes internetové bankovnictví,tam se nikde nezadává číslo účtu?jen se tam píše adresa a údaje z karty,jestli jsem to dobře pochopila a ta částka se zadává v librách?Díky Alča

      Vymazat
    4. Alčo, to jsou dvě rozdílné věci, internetové bankovnictví a platba kartou na internetu.
      Částku k zaplacení Vám vygeneruje prodejce, jakmile vložíte zboží do košíku. Některé eshopy mají možnost výběru měny, v opačném případě Vám Vaše banka odečte z účtu ekvivalentní částku dle aktuálního kurzu. Vy musíte udělat jen 2 věci, a)vyplnit dodací adresu a adresu, kterou máte uvedenou ve smlouvě s bankou a za b)opsat údaje z karty (číslo karty, expirace, jméno a CV kód - jak kde). V žádném případě NIKDY neposílejte údaje o Vaší kartě nikomu emailem, ani kdy to vypadalo, že email je poslán z eshopu.

      Vymazat
  5. Jak píšete,že mám zkontrolovat platby přes internet tak to je internetové bankovnictví ne?A to mám. Ještě nevím ten CV code,mám nějaký čísla napsaný tam jak se podepisuje v tom okýnku je tam sedm čísel to je ono?
    Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Internetové bankovnictví je on-line systém, který Vám umožňuje pracovat s Vaší účtem přes internet, samozřejmě i provádět platby, kromě jiného. V případě eshopů platíte platební kartou, jak jsem psala, to je něco jiného,než "internetové" bankovnictví.
      Musíte vždy napsat do kolonky to, co je požadováno. Zpravidla to bývá: jméno držitele karty, datum expirace karty, číslo karty a ten CVC kód (jak jsem již psala, je na druhé straně karty, vedle podpisového vzoru).
      Snad jsem Vám poradila... :o)
      Hlavně tyto údaje pište zásadně pouze když se Vám na obrazovce otevře stránka, která začíná https a ne jen http. "https" znamená, že Vás obchodník přesměroval na stránku se speciálním bezpečnostním režimem.

      Vymazat
    2. Moc děkuji jste zlatá:-)))

      Vymazat
  6. Anonymní28/4/13

    Andrejko, ty jsi proste pecka!

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní28/4/13

    Andrejko, ty jsi proste pecka!

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní3/5/13

    Přesně tohle se Ájo snažím teď provádět s vlasy, nechci totiž už klasický melír, ale barvu a do toho melír, myslím, že je to pro vlasy šetrnější. Doma si teda netroufám, chodím do salonu, ale ještě tak 1 návštěvu a budu to mít podobné jak máte, tedy doufám :-) A tip - jestli můžu pro ostatní co nechtějí nakupovat na zahraničním eshopu - mimochodem znám oba a mohu je také vřele doporučit :-) tady jsou ceny myslím hodně dobré, snad lepší i jak na looku http://www.kadernictvi-ms.cz/parfemy-kosmetika/kosmetika.php?CA=288&cuid=279 Jinak přeji hodně štěstí v blogování a já se těším na plno dalších novinek. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za milý komentář a tip na eshopy, to se vždy hodí!!! :)

      Vymazat
  9. Anonymní4/5/13

    Ahoj Andrejko, moc chválím tvůj blog, strašně ráda sem chodím :o)Mám chuť vyzkoušet barvení a následné melírování dle tvého návodu, ale také se toho dost bojím, protože já se k něčemu takovému rozhodnu jednou za x let a nikdy to nedopadlo dobře, většinou (ačkoliv si koupím blond barvu) jsem nakonec tmavá a pak strašně dlouho kadeřnice napravuje škody, protože později se mi to vymývá do zrzava. Na melíry jsem si tedy ještě nikdy netroufla, nevypadá to složitě, ale bojím, bojím!!! Chtěla jsem se zeptat, jak daleko vzadu si nanášíš tu barvu (myslím od temene dolů)? Já si to nějak neumím představit, abych to neměla flekaté nebo moc násilný přechod (jakože do půlky hlavy blond a pak zase tmavší)!Své vlasy mám také takové nic neříkající barvy, vzadu (pod culíkem) tmavší a nohoře pro změnu už i dost šedivé. Bude to chytat i na tu šedivou? Moc děkuji za odpověď! Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, omlouvám se, že reaguji až dnes, úplně mi tento komentář "vypadl".
      To se velmi obtížně radí takto na dálku, protože směrodatná je hlavně výchozí barva vlasů a také jejich struktura, na každého chytne stejná barva třeba úplně jinak......
      Na přechodu temene ve spodní část hlavy barvu nanesu vždy jen na krátkou chvíli, aby se barevný rozdíl rozetřel jakoby do "ztracena".

      Vymazat
  10. Anonymní16/5/13

    Dobrý den , Andrejko chtěla jsem se zeptat jakou můžu použít barvu místo te garnier 113 tady ji nikde nemají a taky nevím jestli by na mě nebyla moc světlá , chtěla bych něco jako má tvoje sestra :)melíry si snad udělám sama nebo někoho moc poprosím vždycky když jsem se barvila nějakou barvou z obchodu tak to byla katastofa tak bych už ráda vyzkoušela něco odzkoušeného z čeho nebudu mít vlasy jako pomeranč :D děkuju moc jsi užásná a za tvůj blog a taky že nám prozradíš tvoje triky ,moc ti fandím ! Zuzka K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, odpověď bude stejná jako pro Renču (viz komentář výše). Rozhodující je výchozí barva vlasů. To bych musela vidět osobně. Já mám své vlasy v odstínu tmavá, myší blond, takže na mne je ta 113 Ok, ale na někom jiném by třeba nemusela vypadat dobře :(.....
      Jinak moje sestra melíry vůbec nemá a vím, že používá barvu od Palette Color (snad to píši správně), ale na mne by to například nebylo, ona má zlatavý odstín, vypadá to na ní hezky, protože je modroočka. Já bych takovou barvu mít nemohla, protože bych vypadala jako příslušnice našich "tmavších" spoluobčanů.
      Ještě důležitá rada, jak jsem psala v tom postu, barvu nikdy nenechávám působit celou dobu, jen tak do 10 minut! maximálně!, tzn. barva moc světlá nebude, to bych se nebála. Cílem je trošku zesvětlit odrosty, aby se srazil optický rozdíl.

      Vymazat
    2. Anonymní17/5/13

      Dekuju moc za odpovědˇpřirozený odstín mám asi jako ty neboli šedá myš :) taky mám modré oči pihy a když jsem zkoušela světlejší odtín tak jsem vypadala jako 60letá paní , no uvidíme neco zkusím třeba to bude ok hlavně že už vím jak na to , melíry ale zkusím už se těším , jsi skvělá :)hezký den !

      Vymazat
    3. Děkuji moc :)! Pozor na odstíny blond, které mají označení jako "popelavá nebo duhová", ty většinou nedopadnou moc dobře :D (vlastní zkušenost)

      Vymazat
  11. Anonymní29/5/13

    Dobrý den, musím Vám hrozně moc poděkovat za tento Váš skvělý článek. Po devíti letech, co si odbarvuji vlasy na blond se mi nikdy nepodařilo chytnout (ani od kadeřnice) přesně ten odstín (NE do oranžova) který jsem chtěla. Zítra pro melír mířím znovu, dokud ho tam ještě mají :))) Nikdy by mne nenapadlo si ho koupit a pokud bych nevěděla, jak vypadá, tak ho ani hledat. Teď jsem vlasy dofénovala a jsem nadšená... Proto ještě jednou DÍKY :))))Anička P.

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní29/5/13

    Dobrý den, musím Vám hrozně moc poděkovat za tento Váš skvělý článek. Po devíti letech, co si odbarvuji vlasy na blond se mi nikdy nepodařilo chytnout (ani od kadeřnice) přesně ten odstín (NE do oranžova) který jsem chtěla. Zítra pro melír mířím znovu, dokud ho tam ještě mají :))) Nikdy by mne nenapadlo si ho koupit a pokud bych nevěděla, jak vypadá, tak ho ani hledat. Teď jsem vlasy dofénovala a jsem nadšená... Proto ještě jednou DÍKY :))))Anička P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, děkuji, tak to jste mne hrozně moc potěšila!! :) Já jsem strávila léta experimentováním, než se našla tyto barvy a celý systém, tak mám velkou radost, že to zafungovalo i na Vaše vlásky! :)
      Určitě brzy napíšu ještě článek o vlasové péči...

      Vymazat
  13. Anonymní20/6/13

    Dobré ráno Andrejko, moc děkuji za odpověď výše!!! Já bohužel tu konkrétní barvu Garnier u nás v Brně nemůžu nikde sehnat, je to možné???!!Už jsem obešla různé drogerie a nic. Nemáš prosím nějakou náhradu? Já bych ale potřebovala, aby mi přebarvila i šedivé vlasy, nevím, jestli to zesvětlovač dokáže???

    Andrejko a ještě jsem se chtěla zeptat na jednu věc, ráda bych se k tvému blogu nějak přihlásila, abych tu nevystupovala jako anonymní (navíc se spolu "známe" už i odjinud), kde to mám udělat? Koukala jsem, že tu jsou nějací členové a pravidelní čtenáři, to je ono?? Mám si založit nějaký účet? Nemám s tím zkušenost, tak se asi možná ptám trochu hloupě, tak to se předem omlouvám :o)))) Měj se moc hezky a děkuji za super články, strašně ráda je čtu! Renata

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Andrejko:-),
    Prave jsem si dofoukala vlasy po naneseni meliru, ja nechapu, proc jsem s tim tak dlouho otalela! Je pravda, ze jsem se tak bala otevrit oci po tom co jsem tam jakymsi zpusobem napatlala tu modrou barvu doufajic, ze nebudu vypadat jako cvok :-) a po otevreni oci jsem byla v soku....myslim tim v tom pozitivnim smyslu, dekuji dekuji dekuji, ze jsem diky tobe nasla postup ktery jsem cele roky hledala, moc dekuji!!!! krasny den a doufam, ze az ostatni vyzkousi budou nadseni jako ja! Papa Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Janičko, tak to mám obrovskou radost, jsi šikulka :)!!!! Díky za zprávičku a krásnou dobrou noc! :)

      Vymazat
  15. AHOJ, DIVALA JSEM SE NA TEN SALON V PRAZE ALE ZADNY KONTAKT NA KADERNICI LUCII JSEM NENASLA, TAK KDYBYCH TE MOHLA POPROSIT O KONTAKT NA NI BYLA BYCH MOC RADA A PROSIM JESTE CCA CENA TOHO MELIRU V SALONU? DEKUJI

    OdpovědětVymazat
  16. AHOJ, DIVALA JSEM SE NA TEN SALON V PRAZE ALE BOHUZEL KONTAKT NA KADERNICI LUCII JSEM NENASLA, TAK KDYBYCH MOHLA POPROSIT O KONTAKT NA LUCII BYLA BYCH MOC RADA A PROSIM PRIBLIZNOU CENU TOHO MELIRU? PREDEM MOC DEKUJI.

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.