Pages

14. 4. 2013

SMART-CASUAL SPRING OUTFIT

Smart- casual spring outfit

Krásné nedělní ráno všem :),
i když "ráno" asi spíše pro nás, "noční sovy",..... "ranní ptáčata" už mají pravděpodobně "poledne" :o))). Na úvod svého "blogování" jsem si vytvořila kromě plánu i pravidla, včetně toho, že se blogu nebudu věnovat v neděli ..... :D. Jenomže jsem netušila, že když publikuji v sobotu večer článek, přistanou mi desítky dotazů k outfitu, který jsem si oblékla při příležitosti oslavy otevření butiku Jimmy Choo.

Protože razím heslo "v jednoduchosti je krása" a miluji neutrální barvy, které pro méně "oficiální" příležitosti většinou zkombinuji s něčím "crazy", sestavila jsem outfit, který je založen na jednoduchém, černém základu, v kombinaci s kvalitními materiály a luxusnějšími doplňky. Popis jednotlivých kousků outfitu, včetně líčení najedete pod fotografiemi :).



 

Outfit:

Popis od zhora, s vynecháním hlavy, asi neseženete, nevadí, stejně v ní jsou samé blbosti :o))))

Kabát: kašmírový kabát Aňa for Pietro (Filipi). Je to jeden z mých nejoblíbenějších kousků šatníku.
Věřím, že mne bude provázet hooodně dlouho, pokud ho tedy už znovu nedám do běžné čistírny v OC,
kde dostal chudák trošku "na frak" :((. Tudíž všem, kdo vlastní nějakého cenného "mazlíka" a mají nervák vždy, když ho předávají do "normální" čistírny, doporučuji více než vřele fantastickou čistírnu v hotelu Intercontinental v Praze. Ceny jsou tak o 20% vyšší, než jinde, ale vezmeme-li v úvahu, že svůj oblíbený
kousek si vyzvednete z čistírny ve stavu lepším, než když jste ho tam odevzdávali (a také ve stejné velikosti :o)) ), určitě se to tisíckrát vyplatí!!!! PS. kolekce "Aňa for Pietro" miluji!!!

Kabelka: Michael Kors, seženete v USA, na netu nebo přímo zde. Miluji kabelky a kdybych si měla vybrat jen jednu značku, byla by to právě tato, prostě MK je "the best" :o)))
Kozačky z aligátora: Enzo Angilioni, seženete v USA nebo se podívejte zde
Černé rifle: překvapivě Takko Fashion, z výprodeje asi za 490,- Kč, když je viděla kamarádka, myslela si, že si dělám legraci :o))), mají nádherné detaily.... Asi mne milovníci riflí ukamenují, ale já prostě nedám za rifle více než 2.000,- Kč, většinou seženu super kousek za mnohem méně. Nemám problémy s postavou a utrácení za rifle mne vysloveně "neba" :o)))))
Tričko: H&M Organics, černé tričko a černé kalhoty jsou bezesporu moje "basics". Tématu "basics" každého šatníku určitě věnuji samostatný článek, protože "basics" jsou prostě základ :o))))))). Ohledně triček mám stejnou "nechuť" jako v případě riflí, utrácet za předražená trička je mi vysloveně proti "srsti"....
Doplňky: 
náušnice: diamantové "pecky", další nadčasový kousek, věřím, že jednou potěší moje vnoučata :D
náhrdelník: mandala "uzel života", zakoupeno na Interbeauty od neskutečně milé paní, která šperky sama vyrábí. Nejen, že má mandalka "kouzelné" účinky, ale hlavně se mi strašně moc líbí :), stála cca 90,- Kč.

Make-up:


Make up - na ten se mne ptáte nejčastěji a upřímně, kosmetika a líčení mne baví daleko více, než oblečení, takže obecně je to téma, o kterém bych mohla možná napsat knihu :D
Stejně jako u oblečení, jsou kosmetické produkty, za které má smysl utrácet a pak produkty, za které utrácet je vyslovená "blbost" :o))). 
Teď se omlouvám všem, kteří mají jiný názor, včetně těch, pro které je "blbost" utrácet za cokoliv, co se "plácá na obličej", každý máme nárok na svůj názor, pochopitelně! A naštěstí "svobodu" projevu, doufám :o))).

OBLIČEJ:
Podklad: podkladová báze Benefit, the POREfessional, je famózní, už jsem spotřebovala 3 tuby, pokud máte mastnější pleť, bude tato pro Vás ta pravá!
Make-up: díky skvělé bázi totiž potřebuji i spotřebuji  make-upu už minimálně, spíš používám ty lehčí tónovací a doplňuji korektorem podle potřeby (což je v praxi potřeba vždy :D). Na fotu: Clinique, Supermoisture make-up, odstín 10 Beige
Korektor: tvrdím, že najít správný korektor je stejně těžké, jako najít "správného chlapa" :o)))), v tomto případě jsem použila skvělý Stage line, H-Definition Cover, odstín 2 a Benefit, ERASE paste, odstín 2.
Pudr: YSL, Radiance Enhancing Pressed Powder, odstín 3, aplikováno pochopitelně štětcem, Stage BS Professional J207832
Fixace: termální voda ve spreji La Roche Posay

OČI:
Obočí: fantastická fixační, mírně zbarvená a zhušťující řasenka na obočí od Benefit(u), speed Brow, neznám na obočí nic lepšího, používám již 6 let. Různé gely, laky na vlasy a průhledné řasenky v žádném případě neposkytnou stejnou službu!
Podkladová báze: Urban Decay - potion, nejlepší báze na světě, pokud ji použijete, stíny zůstanou na místě celý den,  i když použijete stíny třeba úplně levné.
Stíny: Stage-line, odstín: nevím :o))), kupovala jsem jednotlivě a vlepila do paletky, ale je to základní matná, světle béžová, s lososovým podtónem (asi A 35) a středně hnědá, studený a matný odstín. Dále Urban Decay, paletka AMMO, odstín SIN a POLYESTER BRIDE, (zbožňuji názvy odstínů :o))), je to legrace a perfektně se to pamatuje, lépe než třeba D 48, která zní spíše jako diagnostická kategorie nebo označení dálnice :o))), grrrr ...........:D)
Linky (fixa): Maybelline, black. Dostala jsem ji jako dárek v salónu Libor Šula a je opravdu skvěláááá!! Lucko, tímto děkuji :)!!!!
Řasenka: Maybelline, the Rocket Volum`, black.Čímž jsme se dostali k dalšímu produktu, za který si myslím absolutně nemá smysl utrácet více, než 200,- Kč a možná ani to ne :o))). O řasenkách napíšu samostatnou recenzi.
Kontury obličeje, bronzer a tvářenka: Dermacol, krajková tvářenka č.4, použito jako na kontury a jako rozjasňovač, fantastický produkt za "5 Kč" (možná trošku více, ale ne moc :o))), tvářenka Sephora, č.9, rose frais/ healthy rose, jaký krásný název :o)))), jestli se necítíte ve své kůži, zkuste "healthy rose" :D
Rty: osobně se v líčení rtů moc nevyžívám, své rty mám hodně pigmentované a relativě dobře ohraničené,
takže nepoužívám prakticky nikdy konturku a ani rtěnku (zcela výjimečně), za to miluji lesky, které se dají dnes sehnat naprosto fantastické a to opět za "5 Kč" :o))), v tomto případě jsem použila:
a) Essence - stay with me, odstín 03 Candy bar, cca 49,- Kč
b) Jordana - LOL - Lip out loud, Super Shiny Gloss, odstín 101 LOL, úplně čirý, bezbarvý, bez třpytek či shimmeru, za cca 60,- Kč a je to naprosto fantastický produkt!!!! Který jsem objevila díky Pétě z Lovely Hair, Péťa je moje asi úplně nejoblíbenější a také myslím nejkrásnější česká bloggerka, jukněte zde

Samozřejmě, nikdy nevynechávám krk a dekolt, o který pečuji celý rok a teď před létem s nadšením používám přípravky XEN TAN, konkrétně "Daily Self-Tan", je to to nejlepší, co jsem zatím vyzkoušela z této kategorie, takže recenze bude zcela určitě následovat :o))).

Jaké máte Vy zkušenosti s produkty, které jsem použila? Popř. jaké jsou Vaše "stálice" a oblíbenci?? :)





 


 

 

 

5 komentářů:

  1. Ahoj Andrejko, moc jsem se na tvuj blog tesila. A nejvice na outfity. Hezky den. L.

    OdpovědětVymazat
  2. Andrejko super blog,máte tady perfektní tipy.Zajímalo by mě kde se dá sehnat ta kosmetika Benefit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, moc děkuji :)!
      Kosmetiku Benefit seženete v Sephoře. Osobně mám úplně nejlepší zkušenost se Sephorou v OC Šestka, Praha 6. Konzultantky Vám poradí, ale nechají Vás v klídku vybírat a zkoušet, "sekuriťák" Vám nedýchá za krk,a i když si nic nekoupíte, nikdo se na Vás nedívá z "patra". Další možnost jsou eshopy, jako např. www.lookfantastic.com nebo www.feelunique.com, popř. www.strawberrynet.com, ale zde pozor na celní a jiné poplatky. Snad jsem Vám poradila :).

      Vymazat
  3. Anonymní22/4/13

    Ahoj Aji,
    nejprve musím pochválit skvělý blog, jsi šikovná a vkusná hlavně, žádný "máčky" okolo, jasně a výstižně.
    Já bych na tebe měla prosbu ohledně mastné pleti, obzvlášť čelo to mám po namalování kolem oběda už v jedné mastné mapě :o(( používám ráno BB sensibio a na čelo trochu pudru nic víc. Taky mě zaujalo jak sis dávala pleť do pořádku po solárku. Já teda nemám zničenou se solárka, ale po akne mam hlavně u kořene nosu ošklivé flíčky :o( budu ráda za tvou radu a zkušenost
    Petra

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.