Pages

10. 10. 2013

BEAUTYpedia MAKE-UP SCHOOL

BEAUTYpedia MAKE-UP SCHOOL aneb  KURZY PÉČE O PLEŤ A LÍČENÍ



Krásný večer milé holky,

jak víte, v předchozích postech jsem zmiňovala kurzy péče o pleť a líčení, které organizujeme společně s kamarádkou vizážistkou. A protože mi průběžně chodí spousta dotazů na toto téma, tak odpovím touto formou, abych nemusela psát každému individuálně dokola to samé :).  Proč kurzy děláme, v čem se liší od jiných kurzů, jaký výsledek můžete čekat?

Asi jste si všimly, že je na trhu velká nabídka kurzů líčení anebo služeb vizážistů. Obě s kamarádkou líčíme různé dívky a ženy, občas i kluky :), jednoho dne jsme, jako vždy, klábosily v autě a shodly jsme se v tom, že nám zákaznice dost často večer píšou smsky, že je jim "líto se odlíčit" :).... no a nám je to pak také následně líto, jelikož jsme získaly jeden revoluční poznatek - 90% žen je daleko hezčí, než si ony samy myslí!!! (Zbylých 10% to má naopak :D)..... Další objev - 90% žen má výrazně zkreslené představy o tom, jak vypadají, v negativním slova smyslu bohužel :(. 

Důvod - od dětství slýcháme a to nejen od spolužáků, ale i od vlastních rodičů naprosto nemístné poznámky týkající se vzhledu a není zákaznice, která by něco takového nezmínila.

Dokonce i "hodné" maminky vypouštějí z úst "zabijácké" výroky, které na sebevědomí jejich dcer zanechávají celoživotní "šrámy", pak se k tomu přidávají spolužáci, zakomplexované kamarádky, zakomplexovaní partneři.... Ve finále Vám přijde krásná holka anebo pošle foto, že má nějaký mega problém a já jenom žasnu, protože "problém" není realita, ale "fikce"!!! Pokud jste toho názoru, že jenom Vy si myslíte, že máte něco moc "malé, zapadlé, velké, vystouplé, nevýrazné, moc výrazné atd., atd., atd., tak Vás můžu uklidnit, že podobné věci si myslí 9 žen z 10 (a to jsem možná ještě optimistka).

Přišlo mi nespočet emailů, kde se mi ženy po mateřské svěřují, že se necítí dobře a chtějí poradit, co jíst, jak se malovat atd., což by mne až tak neudivilo, jako to, že to chtějí dělat proto, aby jim partner nekoukal po jiných, případně neodešel s jinou... :(((!!!!!

Co dodat,  pokud něco chcete měnit, dělejte to vždy jenom kvůli sobě, jen a jen pro Váš dobrý pocit. Nikdy ne "jenom" kvůli Frantovi, Pepíkovi, Honzovi, protože jestli je ten Franta, Pepík nebo Honza s prominutím takové pako, že by Vás vyměnil a to jenom kvůli vzhledu.....tak Vás ujišťuji, že to udělá stejně, i kdybyste vážila 50 kg i s postelí, měla tři vysoké školy, vypadala jako Adriana Lima  a vařila jako Magdalena Dobromila ..... To snad už raději vyměňte Frantu za Pepíka, než Vaše vlasy, postavu, obličej atd......... protože to, že Vám Franta říká, že "Vy máte něco špatně" je jenom o tom, že "Franta" má něco špatně se svým vlastním sebevědomím. Vím, že toto téma se možná tzv. "nehodí" na beauty blog, ale já cítím potřebu Vám to takhle napsat, protože těch dotazů mi přišlo hrozně moc a pořád je to ten samý příběh.....


  
Toto vše nás s kamarádkou přivedlo na myšlenku, naučit ženy, aby se na sebe dívaly ne skrz "optiku nejapných výroků rodičů, sourozenců či partnerů", ale tak, aby viděly svůj skutečný potenciál a věřte, že ho má téměř každá žena. A není to jenom o tom, "kterou barvu kam plácnout", ale především o tom, jak se cítit dobře na duši i ve svém těle, mít zdravou pleť, naučit se pravidelným "beauty" rituálům, no a pak až mohou přijít na řadu líčidla. 

Hodně slečen a žen navštívilo vizážisty a utratily třeba i docela hodně peněz za krásný make-up, ale ten neměl delšího trvání  než 1 den (maximálně).

Naše kurzy jsou koncipované tak, aby si dívky a ženy neodnesly "jen nalíčenou tvář", ale to nejdůležitější základní know how  péče o pleť, ( včetně úpravy obočí, které je mimochodem alfou - omegou celkového rozčlenění obličeje a velmi zásadní prvkem pro celkový vzhled). Naše zákaznice vedeme krok za krokem nejen v péči o pleť, ale i v líčení. Jen mizivé procento žen ví, co a v jakém pořadí nanášet, jaké barvy a odstíny barev jejich vzhled vylepší a naopak.

Ještě pár fotek, pouze zákaznic, které daly výslovný souhlas  s tím, aby se jejich fota objevily na mém blogu.



Naše klientky si odnášejí kromě již zmiňovaného, "vlastnoručně nalíčeného obličeje", také manuál s rozpisem péče o pleť a postupem líčení. Podstatné je, že se nevážeme na žádnou konkrétní značku nebo brand a dokážeme v rámci budgetu, který klientka má, vytvořit  manuál jak z těch nejlevnějších zdrojů, tak i z těch dražších.

Kromě know - how a beauty manuálů zákaznice ještě dostanou portrét od profesionálního fotografa, aby pak doma měly možnost si podle fota připomenout výsledný "look".




Hodně se mne ptáte, jestli máme nějaké stránky na webu atd., odpověď je "nemáme" a důvod je ten, že zatím žádné nepotřebujeme, protože poptávka převyšuje naší kapacitu a klientky k nám chodí na doporučení. Navíc nechceme rozjíždět kurzy jako typický "byznys", termíny vypisujeme podle toho, jak máme čas a náladu. S kamarádkou máme hodně tzv. "musárem" a my děláme kurzy z radosti, ne z "musu" :D. Moc si přejeme, aby naše kurzy byly zábavné a měly dobrou atmosféru a věřím, že se nám to i daří ... :)

Individuální přístup znamená i to, že každá klientka dostane od nás určité materiály předem abychom měly možnost se dobře připravit. Kurzy trvají cca 4 hodiny i s přestávkou, maximální počet míst v jednom kurzu je 6-8 klientek, abychom zachovaly za a) individuální přístup a za b) udržely i komorní atmosféru, protože nevím, komu by se chtělo ve větším počtu lidí řešit "svoji vizáž" :) a dost často nejen to.

Kurzy probíhají v centru Prahy, nově teď přímo ve fotografickém studiu, a to z toho důvodu, že je zde zaručeno ideální osvětlení i v případě, že počasí a venkovní světlo má do "ideálního" daleko :).




Snad jsem alespoň v kostce zodpověděla Vaše otázky :). Všem holkám, které se na mne obracejí pro radu, děkuji moc za důvěru, velmi si toho vážím a  zároveň prosím o trpělivost při čekání na odpověď. Nikoho nechci odbýt dvěma větami, takže někdy prostě trvá třeba týden, než se dostanu k  napsání "kvalitní" odpovědi.....

P.S. pokud Vás zajímá, kdy je nejbližší termín dalšího kurzu, tak v sobotu 26.10.2013 (v odpoledních hodinách). P.P.S. v tomto termínu máme již jen pár posledních míst. Další termín pravděpodovně 3. víkend v listopadu)....

P.P.S. - protože mi přišlo obrovské množství dotazů na cenu kurzu, kterou jsem záměrně nechtěla uvádět, a to z toho důvodu, že ze svého blogu nechci dělat "sales point". Nicméně, aby tato informace byla transparetní a pro všechny dostupná, zde je odkaz na naší FB stránku, kde se dozvíte popis a cenu služby:

BEAUTYpedia MAKE UP SCHOOL - popis služby

17 komentářů:

  1. Anonymní10/10/13

    Napsala jsi/ jste to skvěle.
    Mohla bych se jen zeptat, kolik to tak stojí? Moc by se mi to líbilo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :) Určitě se ptejte, pište prosím přímo na kontaktní email Beautypedia.byAja@gmail.com

      Vymazat
    2. Veškeré info, včetně ceny, jsem dopsala do P.P.S. článku, je to odkaz na FB, kde jsou kompletní informace :-)

      Vymazat
  2. Úžasný článek! :-) Jak jsi psala (můžu tykat? :-) ohledně toho podkopávání sebevědomí od zakomplexovaných lidí, tak i já jsem se s tím bohužel ze strany partnera setkala a i když je to už 6 let, pořád jsem se s tím ještě nesrovnala :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji moc, no jasně, tady si všichni tykáme :)! To bohužel, to nejsi zdaleka sama, kdo má takovou zkušenost, ale dobrá zpráva je, že se s tím dá určitě něco udělat, i když snadné to není :(. Držím pěsti! :)

      Vymazat
    2. Dobře ;-) To dá, už na tom pár měsíců pracuji pod vedením kouče, ale lehký to fakt není... Nicméně malé výsledky už pozoruji, což je paráda :-)
      A abych se taky vyjádřila k článku :-) Je to skvělý nápad a přeji hodně spokojených zákaznic ;-) Být z Prahy (resp. mít tam o víkendu spojení), tak se hnedka objednám :)

      Vymazat
    3. No věřím, je to bohužel běh na dlouhou trať, ale už jenom to, že na tom pracuješ je úžasné!!! Pro čtenářky, které to mají do Prahy na kurz daleko připravujeme "e-book" :-)

      Vymazat
  3. Velmi me to zaujalo, zkusim nalakat maminku:) Sama ji bohuzel tak dobre neporadim! Drzim pesti, at mate co nejvic spokojenych klientek:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ájo,moc fajn post.Vaše kurzy musí být super,pokusím nalákat kamarádku;-)Mám pocit,že se mi i po přečtění zvedlo sebevědomí,natož pak po kurzu:-))))))).
    Krásný víkend přeji.Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlínko, moc děkuji, to jste mne potěšila :), tak se třeba uvidíme, krásný víkend! :)

      Vymazat
  5. Anonymní12/10/13

    Holky, moc Vám děkuji za minulý kurzík!! Bylo to super a moc jsem si to užila! :) Páá Lůca

    OdpovědětVymazat
  6. Luci, děkujeme hrozně moc! :) My jsme si to také užily :D Mějte se krásně!!

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní12/10/13

    Ahoj, skvělý nápad a krásná cena... V Brně asi nebudete, že? Něco takového bych potřebovala jako sůl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc! :) V Brně zatím ne, nemáme tam vybudované "zázemí". Ale myslím, že z Brna do Prahy to není tak daleko .. tedy pokud se člověk nezasekne na D1.... :/ :D

      Vymazat
    2. Ahoj Ajo po přečtení snad neužasnějšího článku mi povylétlo sebevědomí do vyšších sfér ty jsi kouzelnice co pohladí po tváři stejně jako po duši moc dííííky škoda že je to v Praze ale určitě někdy udělám výlet a zajedu za Vámi holky zlatý takže tisíckrát děkuji

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.