Pages

10. 10. 2013

OOTD - BASICS PIECES YOU NEED FOR FALL

OOTD - ZÁKLADY PODZIMNÍHO ŠATNÍKU :)




Krásný podzimní  večer,

cítím se trošku provinile, neboť mne už delší dobu žádáte o podzimní outfit posty. Abych řekla pravdu, moje garderóba je tvořena nadčasovými "basics", omlouvám se za tento výraz, ale vhodný český ekvivalent mne fakt nenapadá :).

Což v praxi znamená, že investuji do nadčasových kousků, kvalitních, které vydrží minimálně několik sezón. Protože mám ale ráda změny :), každou sezónu doplňuji své "basics" různými trendy kousky, do kterých už tolik neinvestuji....

Dnes mám pro Vaši inspiraci 2 outfity, které jsou složeny ze základních "basics", mezi které patří (mimo jiné): kvalitní kabelka, kožená bunda, kvalitní, nadčasové kozačky, dobře padnoucí rifle a samozřejmě hodinky.  

Doplňky - ať už se jedná o šály, plédy, kloboučky (ty miluji, naučila mne na ně moje babička :), či bižutérii, trička, pásky atd. obměňuji a pořizuji zásadně co nejvýhodněji. Výjimku pochopitelně tvoří nadčasové kašmírové plédy, ale to už je jiná kapitola. Uvidíte, že pomocí doplňků získají "basics" prvky úplně jinou dimenzi.

Celkově se oblékám na podzim stejně jako v létě, tzn. systém "cibule", protože září a říjen jsou typické tím, že se během dne drze :))), změní teplota i o 15-20 stupňů Celsia, což není úplně příjemné. Většinou nosím tílko, další vrstvu tvoří tričko s dlouhým rukávem či tunika nebo košile, následuje svetr , na který vrstvím bundu nebo kabátek, který doplňuji samozřejmě šálou nebo plédem a klouboukem či čepicí. Také moc ráda nosím ponča :). Jednotlivé vrsty ubírám nebo přidávám během dne, dle potřeby :). 
V tomto outfit postu mluvíme o "casual" outfitu, tzn. oblečení, které není vhodné pro byznys. Snad Vám bude, alespoň částečně, inspirací :)....





CO MÁM NA SOBĚ:
některé mé "basics" se již objevily v mých předchozích outfit postech:

Kožená bunda - Bershka, je vyrobena z úžasné, jemňounké kůže a dělá mi velkou radost už několikátou sezónu, nebyla sice vůbec levná, ale považuji ji za super investici.  Věřím, že mne ještě dlouho bude těšit....
Kozačky - zpravidla je mou destinací při výběru kozaček obchod Beltissimo anebo La Farfalla, ale v tomto případě se "láska na první pohled" odehrála překvapivě v obchodě H&M, na kozačky jsem dostala nespočetně komplimentů.
Kabelka - La Farfalla, říci, že jsem z ní nadšená, je slabé slovo. Kdo neznáte tento obchod, vřele doporučuji, ceny o něco nižší, než Beltissimo, ale některé kousky min. stejně kvalitní ne-li lepší...
Rifle - Mango, mám docela kliku, že mi poměrně dobře padnou rifle i dostupnějších značek, takže nemusím investovat do "riplejí, pepík džínů a spol." :)...zaplatit více, než 2 tisíce na rifle by mi bylo hodně proti srsti a žádné takové ani nevlastním.

DOPLŇKY:
Zlatý pásek - H&M, hezky koresponduje s aplikací na kabelce a bižutérií, stál asi 130,- Kč, tzn. hodně muziky za málo peněz. Není super-kvalitní, ale pořizovací cena odpovídá délce využití.
Modré tričko - F&F, má 3/4 rukáv, rovný výstřih a během dnů Marianne jsem ho pořídila asi za 110,- Kč, je kvalitní a i moje velikost 36 je dostatečně dlouhá (dost často jsou mi trika krátká).
Chrpově modrý tunýlek - sinsay - toto je můj "úlovek sezóny", za 80,- Kč je naprosto úžasný, je mi jasné, že za pár měsíců se začnou vytvářet drobné žmolky, ale to neřeším, mám na ně stroječek a možná si koupím za těch 8 "pětek" tunýlek ještě jeden, kromě klasického způsobu nošení okolo krku se dá nosit i jako kapuce, jak vidíte na fotu...
Bižuterie - směs různých značek, vše ve zlatých odstínech :)

NYNÍ TROCHU OBMĚNĚNÁ VARIANTA, MYSLÍM, ŽE VÝMĚNA DOPLŃKŮ ZMĚNILA STYL CELÉHO OUTFITU, CO MYSLÍTE?







DOPLŇKY, KTERÉ JSEM OBMĚNILA:
Klobouk - mám již několik let a nemůžu si vzpomenout, kde jsem ho pořídila, dokonce mám pocit, že to byl možná dárek :D
Śála/pléd - Lindex, loňská kolekce Missoni,, ze které jsem byla a stále jsem nadšená, pořídila jsem pár kousků i pro svoji dcerku. Pléd měl původně třásně, které jsem dala do "pryč" , vyznělo to už příliš "překombinovaně" a já mám ráda jednoduchost.....Moc se mi líbí barevná kompozice plédu.
Taška - Takko, de facto se jedná o kabelku, velmi výrazně kopírující Longchamp, a protože mám orig. Longchamp, jen v černé barvě, troufám si říci, že rozdíl sice je, ale minimální. Tento čokoládově hnědý kousek jsem pořídila za krásných 190,- Kč ve slevě. Velká výhoda je, že taška se dá bez problémů vyprat a kromě "auta" se do ní vejde snad vše :D

Pokud budete mít zájem, ráda doplním i líčení, respektive, jaké produkty jsem na líčení použila :).

Máte také Vy nějaké své osvědčené kousky a podzimní "vychytávky", pokud ano, budu moc ráda za Vaše tipy! :)

Krásné podzimní dny! :)





20 komentářů:

  1. Andrejko, nádhera. Tu bundičku Ti závidím. :-) Natrefit na krásnou koženou bundu je umění. :-) Ta modrá šála je bomba. :-) Moc Ti to sluší. Moc mě bavíš. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, děkuji Ti moc, pochvala právě od Tebe potěší dvojnásob!!! :)

      Vymazat
  2. Andrejko, moc Ti to sluší, ostatně jako vždy. Líbí se mi hlavně bundička a kozačky! Moc bych si tuto sezonu přála béžové kozačky, které nikde nemají, kromě Beltissima,ale cena dvojnásobně převyšuje můj rozpočet :-)
    Tunel je také moc hezký, také je ráda kombinuji. Pořídila jsem si moc pěkný v FF, kde jsem si udělala radost i podzimním kabátkem ve fuchsiové barvě, který se výborně hodí do práce. Jestli sleduješ Petra lovely hair, tak Petra ho má taky.S černou šálou a lodičkami vypadá dokonale :-) Zajímal by mě také outfit "do kanceláře".
    Měj se krásně a děkuji za krásný post :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabinko, na kozačky se jukni do Farfally, je to fakt skoro jako Beltissimo, ale levnější. Z F&F mám na podzim hned několik kousků, včetně bot, které mi hodně lidí chválí :). Ten fuchsiový kabátek znám, viděla jsem ho v postu na Pétě už někdy koncem léta, také mne zaujal! Outfit do kanceláře???? To asi zatím néééééé , moc se mi do toho nechce :D

      Vymazat
  3. Super blog! Nechceš se vzájemně sledovat? Byla bych moc ráda!:)

    vik-ladyla.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ájo, překrásný fotky, neuvěřitelně ti to sluší a kozačky, ty jsou skvělý, budu se na ně muset jít podívat, přesně takové by se mi také líbily!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, děkuji Ti moooc! :) Musím ale říct, že ty kozačky jsou docela široké přes lýtka, je to loňská kolekce. Nicméně myslím, že i v té letošní mají něco podobného :)

      Vymazat
  5. krásné fotky, strašně ti to sluší!

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  6. Super fotky, outfity jsou luxusní a moc Ti sluší. Chválím kozačky a vlastně úplně všechno. Loňský rok jsem si pořídila pár podzimních kousků v GATE, sice kvalita nic moc, ale za ty peníze docela fajn... a taky mám u několik let, radši nebudu ani prozrazovat kolik :-D , manšestrové sáčko z polského butiku REPORTER, láska na první pohled a už opravdu dlouho a ráda ho nosím.
    Těším se na další posty, takové módní inspirace "žeru"!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Péťo, v GATE se dají najít hodně zajímavé a originální kousky, dokonce hned dva budu mít v dalším outfit postu :). Já jsem v tomhle stejná, pokud si nějakou věc oblíbím, nechám si ji, dokud slouží :)

      Vymazat
  7. A super líčení, prozradíš odstín rtěnky? Taky bych uvítala, jak si upravuješ obočí....líbí se mi Tvé obočí, vypadá velmi přirozeně...nevím, ale nějak nemusím takové ty "čárky"...sama mám hodně výrazné obočí, moc si s ním nevím rady... díky, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obočí je kombinace očních stínů, které nanáším zkoseným štětcem od Petry Lovely Hair (nová sada na oči), kromě toho ještě používám tužku (ale jen na určité partie), plus speciální gel-vosk pro lesk od Benefitu anebo od Clinique. Správně upravené obočí je naprostý základ. Já ho mám teď nově zúžené. Léta jsem ho nosila příliš vytrhané a pak jsem se dostala zase do opačného extrému, tj. "Marfuša" :D. Na téma obočí mám v plánu udělat nějaký tutorial :)

      Vymazat
    2. PS. rtěnka je úplně obyčejná, z poslední kolekce S-he z DM, velmi temná, vínová burgundská, konturka Make Up For Ever a ještě v kombinaci s korektorem od HR na střed rtů. Pokud Tě to bude zajímat, tak Ti dohledám čísla :), pa!

      Vymazat
  8. Anonymní10/10/13

    Ajo, skvely outfity, moc ti to na fotkach sekne, ostatne jako vzdy. Taky jsem zastancem par kvalitnich kousku a kombinovat s levnejsimi. Kabelka boty ty musi byt kvalitni. Letos jsem porusila pravdlo kvalitnejsich bot a zkusila na podzim jedny kotnickovy z FF a parada (zatim drzi:-))). Hezky den a tesim se dalsi inspiraci od tebe. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji a naprostý souhlas!!! A propos také mám na podzim kotníčkové boty z F&F a jsem z nich unešená! :)

      Vymazat
  9. Moc ti to sluší :-) Líbí se mi víc ta první varianta, mám ráda kombinaci modré s tímhle odstínem hnědé (okrové? :-)). A mám úplně stejný zlatý pásek! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji! Mně se také víc líbí ta 1. varianta, no ale člověk nechce chodit pořád ve stejném ... chtěla jsem ukázat, jak zásadní jsou doplńky pro celkový outfit :)

      Vymazat
  10. Outfit se ti povedl! :) Nejvíc se mi líbí ta kožená bundička. Také takovou vlastním, mám ji z www.answear.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.