Pages

27. 5. 2014

URBAN DECAY NAKED 2 & MUA UNDRESS ME TOO REVIEW (SWATCHES)

TAJEMSTVÍ ODHALENO - UD NAKED 2 VERSUS MUA UNDRESS ME TOO

Krásný večer všem,

na dnešní post jsem se připravovala dlouho, hodně dlouho a sama jsem byla nesmírně zvědavá, jak dopadne srovnání těchto dvou kosmetických dvojčat a bestsellerů zároveň, a zda budeme mít v souboji jednoznačného vítěze :-)...

Již rok používám, nejen na sebe, paletku UD NAKED 2, o které jsem psala zde, KLIK. V té době jsem blogovala cca  měsíc, takže grafickou úpravu berte trošku s rezervou a hlavně se nelekejte mého obočí á la "Brežněv", které jsem v té době nosila :-D. 

Značku Urban Decay seženete například na FEELUNIQUE (zde za 37,- GBP), popř. na BEAUTYBAY (cena "lehce" nastřelená 47,- GBP), popř. LOOKFANTASTIC. Paletky se poměrně často prodávají v tzv. trial packu se vzorkem báze pod oční stíny, kterou bych více, než vřele doporučila, a to pod jakékoliv stíny. Zaprvé, báze rapidně prodlouží životnost stínů a zadruhé, odstíny jsou intenzivnější. O bázích dáme řeč někdy příště :-).

V kosmetickém světě se vedou nekonečné diskuse, zda se vyplatí investovat do paletky UD anebo zda-li "stačí" MUA, která je řádově levnější a seženete ji například na MAKEUPACADEMY.CZ KLIK  za 169,- Kč. V tento okamžik je ale paletka vyprodána, možná je to akcí, která momentálně probíhá pro registrované zákazníky, tj. sleva 20% na vše. Akce potrvá, pokud jsem to správně pochopila, do zítra, tj. 28.5.2014.

Nejprve se podíváme, jak levnější "dvojče" NAKED 2 - UNDRESS ME TOO vypadá:




Záleží na tom, jak máte kalibrovaný monitor, na mém profi seřízeném monitoru poslední foto vypadá velmi reálně.

Začneme tím, že se podíváme na gramáž obou produktů. Na první pohled je totiž cenový rozdíl vskutku propastný. Ale je tomu tak doopravdy??

Na paletce Naked 2 je uvedeno, že obsahuje, jak vidíte na obrázku níže, 12 x 1,3g stínů. Undressed Me Too stíny mají celkovou gramáž 9,6 g. Jednoduchým výpočtem zjistíme, že 1ks stínu má 0,8g. Tzn. gramáž MUA je 61% oproti Urban Decay.

Co z toho vyplývá? MUA je  stále min. 3x levnější (při předpokladu stejné gramáže). Já osobně právě ve hmotnosti palety MUA spatřuji  největší benefit, protože nosit v kabelce 72g, které paletka váží anebo 200g, které váží "cihla" Urban Decay, tak to už je sakra velký rozdíl, pominu-li i rozměry obou paletek. (MUA je mnohem menší a tenčí).

Dále se podíváme na stíny jako takové, jejich kvalitu a případné rozdíly v odstínech. Když jsem vytvořila na ruce swatche, následoval šok, stíny vypadají na první pohled lautr totálně stejně!! Nevěřila jsem svým očím, a  protože u mne byla zrovna sestra na návštěvě, nechápaly jsem obě dvě :-D.

Podívejte se sami:




Dnes píšu recenzi na stíny MUA, takže se zaměřím primárně na jejich vlastnosti ve srovnání se stíny UD. 
Mínusy:
- stíny více práší 
- některé odstíny jsou lehce méně pigmentované a to zejména: Naked, Tranquil
- několik odstínů má lehounce odlišný podtón, který je vidět až na víčku: Lavish (více do růžova, ale 
  mně osobně se to líbí více, než originální ekvivalent Tease UD, dále to pozoruji u odstínů Exposed, 
  Wink a Obsessed (verusus YDK, Pistol)
- výdrž - nepatrně horší při celodenním nošení, ale zdůrazňuji, že i pod stíny MUA vždy používám
  bázi pod oční stíny Urban Decay (buď Original anebo Anti-Age, která je skvělá na suchá víčka, je 
  výživnější a tekutější, takže ji lze použít i pod korektor, který se případně dává na kruhy pod očima)
- paletka MUA neobsahuje štětec, UD ano, je sice relativně kvalitní, ale stejně ho nepoužívám,  
  nevyhovuje mi tvarově.

Plusy:
+ cena
+ hmotnost -> mobilita (nevím jak vám, ale mně prostě stíny nevydrží od rána do večera ani omylem,
   takže vím, že pokud budu pryč třeba 12 hodin, mezi lidmi, paletku beru s sebou na drobné retuše 
   během dne
+ multifunkčnost - vzhledem ke kulatému tvaru stínů lze některé odstíny použít na konturování, popř.
   jako rozjasňovač či tvářenku (z kulatého tvaru se lépe nabírá stín štětcem, než z protáhlého 
   obdélníku :-))
+ pigmentace: paradoxně, některé stíny jsou dokonce více pigmentované, než UD, zejména tyto
   perleťové odstíny: Devotion, Shy, Reveal
+ stíny nevypadávají z obalu - ano, po několika měsících se mi stíny UD Naked 2 samy depotovaly :/
   a nyní v pouzdře trošku "plavou". Paletka MUA má stíny lépe přilepené (to je asi detail, ale víte, že 
   stíny nebudete lovit v kabelce, pokud paletku náhodou nedovřete).

Můj závěr - paletka UD vám vydrží podle mého názoru min. 5+ let při každodenním používání. Možná i déle, protože pochybuji, že ji s sebou bude někdo dobrovolně každý den nosit. I přes nižší gramáž se nemohu zbavit dojmu, že Naked 2 není 3x lepší, co do kvality, než MUA. 

Pokud právě nechcete vyndavat z "prasátka" min. 1200,- Kč, domnívám se, že můžete v klídku spát, nepřicházíte o žádný zázrak, pokud "nejkidku" nebudete hned mít doma. Je to bezesporu kultovní produkt, o tom žádná, ale já osobně nyní více používám paletku MUA. Uvažuji o tom, že si k Undressed a Undressed Me Too, které vlastním, pořídím o paletu Pretty Edge. Možná ještě poslední věc závěrem, domnívám se, že velký podíl na mé spokojenosti s MUA má skutečně podkladová báze pod oční stíny od UD. To je i můj osobní tip pro vás :-).

Budu moc ráda, když mi  napíšete, jestli vám recenze pomohla při rozhodování a jaká je vaše osobní zkušenost, pokud vlastníte paletky jak originál UD, tak dupe od MUA.

PS. pokud jste se ještě nezapojili do Giveaway s MUA, určitě neváhejte, hlasovat můžete až do 28.5. do 22.h.! :-)
Do GA se prosím zaregistrujte přímo pod článkem na který uvádím odkaz KLIK ZDE.


40 komentářů:

  1. Páni, nikdy bych neřekla, že budou až takhle stejné :) Z čehož vyplývá, že tu MUA paletku si musím pořídit. :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-may-2014.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně, také jsem to nečekala, obě jsme se ségrou nevěřícně civěly :D

      Vymazat
  2. Tak to vypadá skvěle, až ji naskladní, určitě objednám. Jinak co se týče té 20% akce.. Jsem registrovaná, ale nějak o ničem nevím. To se na konci objednávky zadává nějaký slevový kód nebo tak nějak? Na stránkách o tom nic nemají a to bych jim přitom chtěla udělat kšeft :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tery, na stránkách o akci nic není, protože je to jen pro "registrované" zákaznice. Pokud registraci nemáš a vytvoříš si ji, tak by ti měla přijít informace o akci emailem anebo sms-kou... Každopádně, hrozná škoda, že Undressed Me Too je teď vyprodána, chtěla jsem ještě pár paletek dokoupit do GA pro čtenářky :/, tak snad ji brzy doplní....

      Vymazat
    2. Já jsem právě už zaregistrovaná, ale nic mi nepřišlo.. No to je jedno, aspoň nebudu utrácet :)

      Vymazat
  3. plánujem si objednat tu mua paletku :) mam už undressed a je perfektná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To každopádně souhlasím, Undressed je moje top paletka! :-)

      Vymazat
  4. ta podoba stínů je až neskutečná :)) to zírám
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) to je nás myslím víc, nechápu, jak se jim mohlo podařit odstíny tak identicky namíchat (okopírovat), to je úplná alchymie!

      Vymazat
  5. Vzhladom na to, ze tiene pouzivam len na niektore prilezitosti kde planujem vyzerat lepsie ako po ine dni by mi ani nevadilo dat za NAKED tolko penazi, kedze ma lepsiu vydrz co je napr na party, svadbe a pod dost podstatne no ale vydrzala by mi najmenej 10 rokov :D nikdy som nerozmyslala o vahe produktu :) . Kazdopadne niejaku paletku si zaobstarat musim, pretoze mam NYX a pride mi, ze tiene z nej nemaju ziadnu vydrz aj ked pouzivaj bazu od UD. Asi najprv skusim MUA a ak by som zatuzila po niecom kusocek lepsom investujem do UD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než jsem si koupila MUA Udressed, tak jsem používala úplně každý den NAKED 2 a prakticky vůbec z ní neubylo! Viz foto. Takže pokud bys ji chtěla jen na občasné použití, myslím, že vydrží 10 let :D, akorát je fakt nepraktická na nošení v kabelce - škoda :/

      Vymazat
  6. Anonymní28/5/14

    ta cena na beautybay.com není 47 GBP ale 47 EUR...

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, zajímavé. Osobně mám od MUA Undressed 1 a na druhou stranu od UD Naked 2. Co se ale mých oček týče, tak MUA mi nevydrží ani s primerem a to je co říci, protože ten většinu stínů zachrání. Na druhou stranu, upřímně, neřekla bych ani o UD že je to "must have", jelikož po ní (za ty peníze, co jsem za ní dala) sahám málo kdy a UD má rozhodně i lepší paletky, se kterými jsem více spokojená a častěji je používám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou výdrží musím souhlasit, i když jsou některé odstíny MUA, které drží skvěle a naopak. Originál UD Naked 2 také používám minimálně, pochybuji, že ji vůbec někdy úplně dopotřebuji, je nesmrtelná :D... Nemáš prosím tě náhodou UD VICE??? Ta mne láká moc, není "nude-ná" :-D

      Vymazat
  8. Paletku mám a jsem s ní moc spokojená.... UD jsem neodolala až s 3 - ty "růžové" odstíny. Jen musím napsat, že ať dělám co dělám, používám různé kombinace stínů, vždycky mi líčení s UD3 vyjde tak nějak stejně.... Takže mím favoritem je jednoznačně Chocolate Bar od Too Faced. Ta je úplný ZÁZRAK.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za zmínku o UD 3, přesně tento pocit jsem z ní měla, že odstíny se tak trochu barevně slévají, osobně mne láká paletka UD VICE, protože jsem už trošku "přejedená" nude odstíny :-). Na Chocolate Bar jsem se dívala v Sephoře, je vážně moc hezká, to souhlasím!

      Vymazat
  9. Na paletky moc nejsem a to přesně z toho důvodu, že už takhle tahám po kabelce půlku kosmetického stolku :D Ale o nějaké v neutrálních odstínech uvažuji už dlouho, protože je to asi jediná kombinace barev, kterou bych používala furt. Navíc škála odstínů je dost široká na to, abych stvořila jak svoje líčení "rychle do školy", tak něco na večer. A podle srovnání je jasné, že bych šla do levnější varianty :) Taky by mě ani ve snu nenapadlo, že paletky budou skoro stejné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naire, také jsem to nečekala. Osobně mám ale raději Undress (á la Naked 1), protože tam jsou i odstíny do růžova a do modra, tzn. vytvoříš z ní více "looků". Ale na denní líčení stejně používám jen 2 nebo 3 odstíny, perleťová béžová a taupe matná hnědá :-)

      Vymazat
  10. je zajímavé, jak jsou ty odstíny vážně na chlup stejné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, také jsem nechápala :-). Ale při nanesení tam malinký rozdíl přeci jen pozoruji (jak jsem psala)...

      Vymazat
  11. Super článek Ajo, už dlouho jsem si říkala, kdo se odváží tyto dvě zlatíčka srovnat. Já jsem kosmetický šílenec, což se týká hlavně dekorativky a Naked byl vždycky můj sen, ale 1 200,- za paletku 12 stínů?? To je už hraniční šílenství! Každopádně jsem četla mnoho pochval právě na MUA a při akci Poštovné zdarma, jsem neváhala a objednala. Spolu s ní mi dorazila ještě Glamour days a rozhodla jsem se vyzkoušet i jejich primer. A jsem opravdu nadšená a spokojená. Už se těším na souboj bází, o kterém se zmiňuješ. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, na Glamour Days se také chystám, líbí se mi, že v ní jsou i jiné odstíny, než jen neutrální :-). Ohledě bází myslím, že už teď je to jasné... zkoušela jsem toho hodně a UD je prostě nejlepší, ale ke srovnání mi chybí MUA, to budu muset dohnat :-)

      Vymazat
  12. mám obě, jak Naked 2 tak i Undress Me Too a na dovču bych si klidně vzala tu od MUA, protože kdyby se s ní náhodou něco stalo, nebylo by mi to tak líto :) jinak pokud někdo opravdu nemá peníze (nebo mu to přijde za paletku stínů zbytečně drahé), aby je investoval do UD, tak MUA je fakt nejlepší alternativa :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně souhlasím, solidní alternativa jsou i stíny Sleek (pokud někdo hledá cenově dostupný produkt)

      Vymazat
  13. Já UD miluju, takže asi nejsem moc objektivní, ale upřímně můžu říct, že vzhledem k tomu, jak dlouho člověku takováhle paletka vydrží, tak bych si takovou bílou šeredu jako je MUA nikdy nekoupila :D Navíc při kvalitě UD stínů ji nikdo nepotřebuje nosit v kabelce, stačí ráno nanést a vydrží až do večera. MUA bych volila jen v případě, že UD je pro někoho fakt finančně neúnosné. Navíc UD netestuje na zvířatech a v tomhle ohledu má opravdu dobrý přístup a to taky ovlivňuje cenu produtku, takže se to nedá hodnotit jen podle gramáže a kvality stínů ta cena. Ale nevím jak je na tom MUA s testováním... Jinak podobnost odstínů je vážně ohromující, ale já jsem pro originál:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu úplně rozumím, UD je prostě originál, o tom žádná! Mám od nich i AMMO paletku a dost mne láká VICE. S testováním na zvířatech nevím, jak to MUA má, upřímně myslím, že firem, které na zvířatech testují je dnes minimum, doufám, že MUA není jedna z nich...

      Vymazat
    2. Vice je nádherná a teď ta nová Electric <3 :) Já totiž myslím, že jsem četla, že UD jako jedna z mála odmítla čínský trh, protože by museli začít testovat, ale to jsem fakt jen někde zaslechla...

      Vymazat
  14. Normálně stíny od MUA zase tak nemusím, ale podle toho swatche vypadá paletka opravdu dobře! Naked doma nemám, tohle ale vypadá opravdu velmi podobně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je to taková dobrá "neutrálka", víc ale používám Undressed, než Undressed Me Too. Jsem ráda, že UD mám, ale používám ji spíše na výjimečné příležitosti anebo když líčím někoho jiného a potřebuji, aby líčení fakt dlouho vydrželo... Od UD mne hrozně láká paletka VICE, je více barevná :-). Neutrálních odstínů mám 200 a většinou stejně používám dokola max. 3 stejné odstíny :-)

      Vymazat
  15. Doma vlastím právě tuhle paletku od MUA a jsem moc spokojená, sice mě hrozně láká paletka Naked, ale bohužel finance mi ji momentálně teď nedovolují :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to můžeš být myslím v klidu, ten rozdíl je fakt malý. UD určitě déle vydrží (tím myslím na obličeji), ale já mám mastnou pleť, takže na mne nevydrží celý den prakticky nic...

      Vymazat
  16. Anonymní28/5/14

    WAU, jste moc krásná, ale to obočí je i bylo vždy skvělé!!..máte obrovské charisma.. líčení jste za ten rok velmi zlepšila! Prosím, jak jste dříve (před rokem)stínovala nos, že byl tak dokonalý. Moc děkuji! Jste úžasná, velmi inspirativní!! A velmi podobná Daře!!:-)ale větší kočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, to jste me potěšila! :-) Ohledně nosu - nijak extra nekonturuji, jen na hranu nosu nanáším rozjasńovač (krémový) a po stranách dávám korektor, abych zamaskovala pár žilek, které mi tam prosvítají....

      Vymazat
  17. Anonymní28/5/14

    ahoj marně čekám na článek o tvém stravování :( dočkám se ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ano, mám toto téma v plánu na červen, jen nevím kdy přesně .... hrozně moc bych si přála mít na starosti jenom blog a YouTube, ale bohužel, mám k tomu docela hodně dalších věcí...

      Vymazat
  18. zajimavy clanek skvele jsem si pred spanim pocetla, dik:-D
    prasne, mene pigmentovane, mensi vydrz - jakmile toto slysim/ctu, mam jasno, tohle nejsou ty spravne vlastnosti ocnich stinu, takze myslim, ze pokud cloveka liceni bavi a venuje se mu, je rozhodne lepsi si priplatit. Ono paletka je sice za litr, ale na kolik let, ze.. Ja proste na UD nedam dopustit, i kdyz zrovna tahle paletka neni moje nej, prijde mi nudna:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pro profíka jako jsi ty, jedině UD! Ale na druhou stranu, pro kočky, které třeba ještě studují anebo jsou na mateřské, si myslím, že MUA to solidní alternativa.....a ta paletka Undressed (á la Naked 1) se mi zdá ještě kvalitnější, fakt. Používám ji skoro denně. Ještě budu zkoušet barevnější paletky MUA, takové ty výraznější barvy, pak podám hlášení. Posledí dobou mne také nude odstíny nudí! :D

      Vymazat
  19. Já musím říct, že s výdrží od MUA nemám problem a to místo klasické báze používán jen korektor nebo rozjasňovač a vydrží mi tak stíny celý den a to ať používám stíny z vyšší cenové kategorie a nebo stíny jako právě MUA... A odstíny se MUA velmi povedly a na očích vypadají moc pěkně, takže za mě palec nahoru :))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.