Pages

11. 7. 2014

AVON CALMING EFFECT POWDER FOUNDATION - REVIEW

AVON CALMING EFFECT - powder foundation - recenze



Budu upřímná - nejsem nadšencem make upů pudrové konzistence. Vyzkoušela jsem různé minerální sypké make upy od různých výrobců a výsledek mne opakovaně nenadchl, spíše naopak. Moje dojmy byly tyto:  nejen, že make up nekryje, dokonce spíše ještě více zdůrazní na pleti všechny nedokonalosti - hlavně rozšířené póry :-/...

Když se mi naskytla příležitost otestovat Calming Effect od Avonu, nečekala jsem, že se můj názor na tuto "rodinu" přípravků změní.
 




Začnu u balení. To mne překvapilo velmi mile! Jak vidíte na fotu, krabička je malá, schová se do dlaně. Obal má, dle mého názoru, elegantní, minimalistický design. V horní části balení je umístěno zrcátko a také vystouplé tlačítko, které při zavření balení stlačí kovový uzávěr, a tím se do víčka uvolní přesná dávka přípravku. Chvíli mi trvalo, než jsem pochopila, že lépe to funguje, když se balení otočí "hlavou dolů" :-)).

Samotného přípravku je 6g, což není zase úplně tak moc. Můj odhad je, že při každodenním používání by mohl produkt vydržet cca 5-6 měsíců. Na obalu není uvedeno, zda a jaký má ochranný SPF. V kosmetickém průmyslu bývá zvykem, že pokud to není uvedeno, make up má faktor max. 8 SPF, pokud se nemýlím. Pokud ano, věřím, že mne někdo s radostí opraví :-).


Pudr - make up jsem nejprve nanesla na hřbet ruky a poté následovalo největší překvapení, kterým je samotná konzistence přípravku. Po rozetření se pudr jakoby rozpustí a vytvoří jednolitý film (viz. foto níže). Nutno podotknout, že výsledný efekt není vyloženě matný ani lesklý, je zdravě "štavnatý", což se mi líbí moc!

Krycí schopnost je překvapivě velmi dobrá, minimálně lehce až středně silně krycí, make up můžete samozřejmě vrstvit. Ještě lepšího efektu docílíte, pokud pod make up nanesete podkladovou bázi. To jsem ale pro účely testování neudělala, aby výsledek nebyl zkreslený. 



Na posledních 2 fotografiích vidíte detail pleti. První fotka je "nahá" pleť bez čehokoliv, foto druhé ukazuje, jak pleť vypadá to nanesení přípravku. Na aplikace se mi nejvíce osvědčil  rounded flat top štětec. Na 2. fotu jsem nepoužila jsem souběžně žádný korektor! 

Myslím, že Calming Effect Powder Foundation relativně hezky sjednotil barvu pleti, solidně zakryl póry a částečně schoval i popraskané žilky, což je momentálně můj největší "problém" s pletí. V mém případě tedy pro opravdu dokonalý efekt musím ještě použít na žilky korektor. Kruhy pod očima přípravek zakryje obdivuhodně dobře.

Největší úskalí vidím v odstínech :-(. Přestože mám středně tmavou, olivovou pleť a jsem i mírně opálená od moře, i nejsvětlejší odstín "nude" je pro mne takzvaně "na hraně"... Bohužel, tento přípravek nebude v žádném případě vhodný pro bledulky.

Pátrala jsem, jak jsou na tom s odstíny v USA a samozřejmě, na tomto trhu se produkt prodává v 6-ti odstínech, včetně nejsvětlejšího Ivory, který u nás bohužel není. Ale věřím, že v letní sezóně si tento pudrový make up své zákazníky určitě najde.
 
 Výdrž je nadprůměrná. Mám mastnější pleť, ale i po 3-4 hodinách vypadal výsledný "finish" hezky a upraveně. Později už se musím přepudrovat. To se dá ale oddálit tím, že pod pudrový make up nanesete podkladovou bázi.

Do analýzy složení se raději pouštět nebudu, v popisu je uveden jeden z parabenů, jinak jsem nenašla nic, co by mne na první pohled zarazilo. Ostatně, přípravek má mít "calming" nebo-li zklidňující efekt.

Závěr: mé hodnocení jsou jen 4 srdíčka z 5ti a to kvůli škále odstínů, které jsou pro lokální trh příliš tmavé. Výrobce by také mohl uvést, jak je to se sluneční ochranou, zda můžete s tímto benefitem počítat anebo ne. Jinak za sebe mohu určitě doporučit všem, kdo nemají extrémně problematickou pleť, velmi mastnou, velmi suchou, vrásčitou atp., v těchto případech by si asi pudrový make up nebyl nejvhodnější volbou.


PS. Máte někdo s tímto pudrovým make upem zkušenost? Pokud ano, jak jste spokojené a jaký odstín jste si vybraly? :-)

9 komentářů:

  1. Tenhle jsem ještě nezkoušela, ale kdysi jsem měla od od více firem a bezkonkurenční byl od Mary Kay. Výborně kryje, projasní a není vidět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za tip! Musím říct, že pár věcí od MK jsem měla a byly super. Jediné, co mne zaráží, je způsob prodeje, to je myslím docela škoda......

      Vymazat
    2. Anonymní21/7/14

      Taky mam "tento" od Mary Kay a bezkonkurencni!! Mam mastnejsi(lesknouci se) plet a krasne zmatni i kryje, na leto bomba. Ale Avon tedy vychazi o dost levneji, takze ho mozna také zkusim:-) Jindra

      Vymazat
  2. Pro mě je nepoužitelný právě kvůli odstínu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No věřím, obávám se, že se to bude týkat asi většiny holek/žen a neumím si představit, kdo si koupí ten tmavší odstín... ten budou muset asi exportovat do Afriky :-D

      Vymazat
  3. Tenhle make-up mě hodně lákal, ale jelikož obličej se mi nikdy neopálí, tak mám smůlu, škoda :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je fakt hrozná škoda, že na náš trh nedali ten odstín Ivory :/. i ten světlý je docela oranžáda, fakt škoda, jinak je super....

      Vymazat
  4. Původně jsem si ho chtěla objednat, ale nyní jsem ráda, že jsem to nedělala. Byl by moc tmavý. Jeden odstín pro celou ČR...špatná taktika.

    OdpovědětVymazat
  5. taky patřím spíše mezi bledulky :D takže nic pro mě, ale pro tmavší typy úplně super.
    modniblog.com

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.