Pages

16. 7. 2014

MUA PALETTE - GLAMOUR DAYS - REVIEW

MUA GLAMOUR DAYS - RECENZE


V poslední době bylo na blozích velmi mnoho řečeno o paletách v "nude" odstínech. Věřím, že tuto barevnou škálu asi preferuje většina žen. Hodně mne překvapila informace, kterou jsem se dozvěděla na tiskové konferenci Sally Hansen.  Dle analytických údajů, se na Slovensku prodává výrazně více výrazných, barevných a netradičních odstínů, oproti ČR. Shrnuto, je statisticky podloženo, že Slovenky neberou make up tolik upjatě a vážně, nebojí se s barvami exprimentovat, jejich "spotřebitelské preference" se značně liší od českého trhu. Mě osobně je tento přístup blízký :-)-

Proč se, s nadsázkou řečeno, nevrátit do dětských let a neudělat si život aspoň na pár hodin barevnější?

Jak víte, oficiální zastoupení MUA pro Čechy a Slovensko, věnovalo čtenářkám Beautypedie mimo jiné i tuto paletku Glamour Days do Giveaway. Nezbyla na mne, ale velmi mne zaujala, a tak jsem si ji dodatečně sama objednala sama v eshopu KLIK.

Obal GD již tradičně není žádný zázrak, více se mi líbí bílá varianta Udressed Me Too. Nicméně za cenu 169,- Kč, asi netřeba čekat luxusní obal.
Stínů je 12 a váží celkem 9 gramů. Pouze 3 odstíny jsou matné. To je myslím škoda. Tím spíše, že pigmentace zvláště světlých matných stínů není úplně ideální. 

V čem je ale paleta Glamour Days výjimečná, je rozumný kompromis mezi konzervativními nude odstíny a výraznými barvami, což je fajn obzváště v létě, při cestování. S touto paletou vytvoříte jak přirozené, tak i extravagantnější nude líčení.








Pigmentace perleťových odstínů je již tradičně nadprůměrně dobrá, výbornou kvalitu má i neutrální matný odstín "taupe" studené hnědé, na obrázku se swatches je to čtvrtý zleva ve spodní řadě.

Výdrž stínů je solidní, ale jak jsem psala již dříve, vždy pod oční stíny používám podkladovou bázi Urban Decay, popř. Benefit.

Líčení, které vidíte na fotu, (Google mi opět přebarvuje fota :/, takže netuším, jak se zobrazí právě na vašem počítači), vzniklo kombinací neurálního světlého matného stínu, dále jsem použila perleťovou růžovou a fialkovou a na vytvoření přechodů studený, matný nude odstín. Bohužel v odstíny v paletce namají žádný název ani označení, tak snad pochopíte, jak to myslím :-).

Celkově jsem s paletkou spokojená a s drobnými výhradami bych ji určitě doporučila.

Mínusem je slabá pigmentace matných odstínů, relativní prášivost a obal také není úplně "dechberoucí", zkrátka taková MUA klasika.

Paletce GD dávám 4 srdíčka z 5-ti možných.

Kdo mne sledujete na Instagramu, viděli jste možná i další varianty líčení s Glamour Days. Velmi brzy budu pokračovat s paletkou Glamour Nights, která obsahuje odstíny z tzv. studené zimní barevné škály a mně osobně se líbí trochu více. Zdá se mi, že tmavě hnědé oči lépe vyniknou ve výraznějších barvách.




Máte někdo z paletou Glamour Days zkušenost? Kterou paletku MUA máte nejraději? Osobně nejvíce používám Undressed. A jak je se cítíte v barevném líčení vy osobně? Dáváte přednost čistě nude odstínům??

Krásné letní dny, 
Ája


9 komentářů:

  1. Taky mám v plánu si aspoň jednu jejich paletku pořídit :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Paletka je na první pohled super, krásné odstíny, ale na mě jsou pak až moc "perleťové", já raději matné.. Ale pigmentace i odstíny vypadají fajn. S tou úpravou fotek, když se nahrají to je děs, mě to také dělá, dokonce mi to jakoby zaostřuje ty fotky či co, divné..
    Paletka je super, kdyby byla matná, hned bych do ní šla:))

    OdpovědětVymazat
  3. Paletka má krásný barvy, mě se moc líbí :). Já mám ráda nude stíny, ale i ty barevnější :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Paletka vypadá dobře, odstíny jsou krásné... Ale já se stejně vždycky vracím k nude klasice, ve výrazných stínech se moc necítím, raději mám výrazné rty. :) A navíc, namalovat rty není až taková věda jako udělat perfektní stíny. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně tuto paletku jsem si minulý týden objednala z MUA e-shopu a momentálně jsem ve fázi zkoušení. Líbí se mi odstíny a je pravda, že ty matné jsou špatně pigmentované, jak to tak bývá. Ale i přes to s nimi lze vytvořit fakt pěkné líčení. Za mě zatím palec nahoru.
    Určitě nezůstanu u jedné paletky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. barvy vypadají nádherně, ale většinou nemám odvahu nosit je jen tak ven:)
    Eva Hearts Life

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezká paletka, měla jsem v plánu si ji koupit, ale bohužel byla na skladě jen Glamour Nights, kterou tolik nevyužívám.. Škoda. Ale asi počkám spíš na paletky od Makeup Revolution :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tá paletka je krásna ! :OO :))

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.