Pages

10. 2. 2016

PÉČE O RUCE (NEJEN) V ZIMĚ

 
Zajímalo by mne, zda jsem sama, kdo má pocit, že se na beauty blozích objevuje zoufale málo postů na téma "péče o ruce"? Přitom ruce pro nás dělají tolik! Už před nějakou dobou jsem se rozhodla, že budu zkoumat více značky, které jsou na tuto oblast specializované a bohužel,  většina z nich je k dostání pouze na zahraničních eshopech. 

V dnešním postu volně navážu na článek o balzámech/přípravcích na rty, o kterých jsem psala ZDE. Ukážu vám své momentálně největší favority v této produktové oblasti. I když na úvod musím říct, že svůj svatý grál, přímo objev století :-), si nechám na samostatnou recenzi, neboť věřím, že stojí za bližší prozkoumání :-).


Co na ruce používám + jak o ně pečuji? 

Celkově bych řekla, že péči o ruce věnuji docela velkou pozornost, protože jsem dříve trpěla na exém, který mi po mnoha letech zmizel (huráá), ale sklon k obrovské suchosti rukou zůstal. Na ruce používám kromě jiného masky. Nejraději mám novinku - masku v rukavicích ze Sephory, a nanáším ji cca 2x týdně, ideálně přes noc. Tyto masky jste určitě viděli u mne na Instagramu. Používám také peeling (tělový) a ovocné kyseliny, které řeší hloubkovější exfoliaci. Ta je na povrchu rukou potřebná převelice, protože exponovaná pokožka má sklony k rohovatění, především na kloubech rukou, což se mi absolutně nelíbí. Ovocné kyseliny obsahuje třeba Neostrata anebo přípravek OPI Avoplex, jež je určen na odstranění nehtové kůžičky,  ale já ho vmasírovávám i do oblasti kloubů na prstech, posléze nechávám působit, ideálně přes noc.

Z krémů na ruce je mým, teď již víceletým favoritem,  zdařilý a božsky vonící Very rich hand cream Sephora. Obsahuje máslo z karité a je fantasticky výživný, za cenu něco okolo 150,- Kč (v akci) je prakticky zadarmo. U tohoto produktu oceňuji, kromě jiného, odklopné víčko. Protože jestli něco umím dobře, tak je to právě ztrácení víček a uzávěrů od čehokoliv :-D... Někdo se stejnou diagnózou?? :-D Už jsem spotřebovala minimálně 8 balení tohoto skvělého přípravku.

Dalším favoritem, který se ale pohybuje již ve vyšší cenové relaci, je Bobbi Brown Extra Nourishing Hand Cream. Má podobně intenzivní výživnou sílu, jako krém Sephora. Navíc nádherně voní po bylinkách a levanduli. Minimalistický retro design obalu je radost pro všechny, kdo si potrpí, stejně jako já, na estetickou stránku kosmetiky.

Výživný, antibakteriální krém Lanolips je naprosto unikátní brand, který založila mladá Australanka. Ústřední složkou značky Lanolips je lanolin, který se nachází v ovčí vlně. Údajně otec  této úspěšné dámy je zoolog, jež zasvětil kariéru zkoumání ovcí. Výsledkem spolupráce je ohromující rodinný byznys. A taky celá řada prestižních ocenění k tomu :-). Výrobky Lanolips koupíte například ZDE 

Na fotu vidíte ještě další, poměrně unikátní produkt Sephora. Balení, které připomíná houbičkové odlakovače (respektive nepřipomíná, je identické.. :-)), obsahuje speciální olejíček určený k péči o nehty a nehtovou kůžičku. Tento systém je opravdu geniální, protože s mastnými prsty nemusíte složitě šroubovat malá víčka běžných produktů z této kategorie. Navíc houbička olejíček jemně vmasíruje a rovnoměrně rozetře do prstů. 

Velkým objevem mých posledních několika měsíců jsou Krásné ruce z Havlíkovy Apotéky. Tato česká značka je mi nesmírně sympatická. Za jejím vznikem stojí i poměrně dojemný příběh, ale o tom vám napíšu v samostatném postu. Přípravek Krásné ruce je vysoce hydratační a pečující krém, poměrně tekutý a dobře se vstřebávající. Obsahuje bio slunečnicový olej, výtažky z meduňky a rakytníku. Jako dcera včelaře oceňuji obsah mateří kašičky :-D. Ovšem alergici pozor! Seznam prodejních míst a eshop ZDE

Samostatnou kapitolu představují produkty dermokosmetických značek a lékárenské přípravky...

Kalciovou mast asi netřeba dlouze popisovat :-). Zachránce miminek i větších dětí a často dospělých. Navíc cenově více než přijatelný (cca 70,- Kč). V zimě ji používám velice ráda na ruce (občas i na popraskané rty).  Receptura i balení Dr. Max jsou zdařilé.

Bioderma Atoderm - tento krém jsem si koupila za relativně dobrou cenu (snad si dobře pamatuji, že to byla něco pod 200,- Kč). Výrobce proklamuje "vysoce reparační" schopnosti krému, je určen pro velmi suché ruce. Překvapila mne nemastná konzistence, spíše tekutější. Tento krém už je připraven do videa o spotřebovaných produktech. Naprosto ho miluji pro použití přes den. Na rukou totiž vytváří opravdu účinný a nelepivý ochranný film. Velmi decentní čistá vůně je také plusem. O mé náklonnosti k odklápěcím víčkám už jsem napsala výše :-).

Na závěr si nechávám Urige Cold Cream, což je krém,  který není primárně určen na ruce. Ovšem já ho, mimo jiné, na ruce používám. Jak jinak, už mne znáte.... Do mrazivého počasí je skvělý.

Bohužel se mi do článku zdaleka nevejdou všechny mé oblíbené krémy/přípravky na ruce a netuším ani, zda by to vůbec někoho zajímalo a bavilo. Budu moc ráda, když mi napíšete, zda vás toto téma zaujalo. Určitě se v komentářích podělte o to, jaký je váš nejoblíbenější krém na ruce!

PS. zapomněla jsem na modrou indulónu a spoustu dalších.... :-)

21 komentářů:

  1. Já se o ruce snažím starat, ale musím na sebe prásknout, že přes den je ničím nemažu. Nemám ráda, že když si pak ruce myji, cítím na nich tu vrstvu krému. Ale na noc na ně vždy dám velkou dávku oříškového másla Balea, stejně jako na chodidla :) Moc mě zaujal ten první krém Sephora :) A jak píšeš s tím lanolinem, tak jsem si vzpomněla, že nám kdysi na přednášce říkali, že lanolin je to nejlepší, co si můžeme na vlasy nebo pokožku dát, protože je pro nás docela přirozený (docela by mě zajímalo porovnání s vepřovým sádlem, ale o tom nám bohužel nic řečeno nebylo - každopádně babi skoro nic jiného nepoužívá) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sádlo má složení nejbližší lidskému tuku :-), takže na suchou pleť určitě fajn. Ale lanolin mi připadá ještě lepší, resp. Lanolips krém je úžasný. Výhledově si chci pořídit i něco na rty..

      Vymazat
  2. Já se přiznám, že pokud nevydrhnu celou domácnost od stropu po podlahu bez rukavic, tak se mi nestane, že bych měla suché ruce, takže já jako v podstatě nemažu. mám krém od Manufaktury, který krásně voní a ten teda občas použiju :) Spíš přemýšlím o tom, jestli bych měla začít mazat třeba na noc v rámci anti-age boje? :D :D Protože jako ruce pak taky stárnou a přeci jen jsou pořád na očích :) U té masky ze Sephory, kterou jsem si samozřejmě po shlédnutí Tvého nového videa měla hned chuť pořídit, mě napadlo, jestli by se nedal udělat zábal i z čistého arganového oleje? Asi jo, co myslíš Ájo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No upřímně, v noci probíhá regenerace pokožky. Anti-age je ochrana proti vlivům, které způsobují tzn. nezvratné změny v tkáních. Tyto agresory působí ale ve dne! Takže nemazat si ruce mi připadá jako docela velká chyba, pokud chceš oddalovat stárnutí rukou. Ochrana proti volným radikálům, slunečnímu záření atd... to je tedy můj názor. Zábal z čehokoliv na ruce je určitě fajn. Arganový olej ti ale nedodá tak komplexní spektrum účinných látek a hlavně hydrataci. Mám ho doma a na ruce nic extra účinek se mi zdá.

      Vymazat
  3. Anonymní10/2/16

    zo všetkých týchto krémov som vyskúšala iba biodermu atoderm :) u mňa starostlivosť je píling (kokosový olej s cukrom) a krémy na ruky milujem od weledy a najnovšie od Balei s kokosovým mliekom a dračím ovocím :) veľmi ma prekvapil a teraz je u mňa napoužívanejší :))

    OdpovědětVymazat
  4. Super článok Ajo, dakujem :-) Ja krémy na ruky používam stále, po každom umytí si ich musím nakrémovať. Ten svoj oblúbený stále ešte hladám :-) Skúsila som rôzne značky, skôr lacnejšie Mixa, Nivea, Kamil, Avon, Indulona atd. Mám velmi rada Biodermu, od nich som ešte neskúšala, takže viem čo bude najbližšia kúpa, vďaka za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-). Také si ruce krémuji po každém umytí, jinak je mám nesnesitelně vysušené.. Myslím, že lepší cokoliv levného, než nic a hlavně pravidelně. I modrá indulona je super. Kamarádka dělá v porodnici na neonatologii a mažou modrou Indulonou nedonošená miminka, protože je to nejlepší :-)...

      Vymazat
  5. Já miluji L'occitane z řady bambucké máslo. Je lehký, dobře se vstřebává a přitom je dostatečně výživný ... a ta vůně! Na té přímo ulítávám :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jémine, tohoto krému jsem taky spotřebovala hrozně moc balení a stále nosím minibalení ve své KPZtce :-). Nicméně více výživný je krém ze Sephory a i Bobbi B., tak teď mají přednost. Máš pravdu, vůně je úchvatná a připomíná mi léto u moře, achhhh :-)

      Vymazat
  6. Anonymní11/2/16

    Zdravim Andrejka, ja mam najradsej Vaseline Intensive Care, stiahlo mi to pekne z ruk alergiu na cistiace prostriedky. Pouzivam aj normalne z drogerky a mam rada E.Arden Eights Hours Hand Cream. Na noc si davam L´occitane bambucke maslo. Co mi absolutne nevyhovuje su kremy na ruky od Baley, to je katastrofa, uplne ako voda.

    OdpovědětVymazat
  7. Za mě zatím nejlepší modrá Indulona.Ještě jsem nenašla krém,který by mi udělal takovou službu.

    OdpovědětVymazat
  8. Mixa pro suché ruce - jednou mě vytáhla z počínajícího exému. Chtěla jsem zkusit i tu variantu se 40% glycerinem, ale tu už zřejmě přestali vyrábět. A potom mě pozitivně překvapila Balea - koncentrovaný krém na ruce proti chladu. Dělá unikátní film (ne mastný), který přetrvá i jedno umytí rukou. Lékarenské značky (Avene, Uriage,...) mám taky ráda. Bez namazaných rukou bych asi neusla :-)), takže už jsem vyzkoušela kde co, ale vzhledem ke spotřebě nejsem ochotna investovat více než cca 300,-

    OdpovědětVymazat
  9. Krémy na ruce mám všude - v koupelně, na stolku v ložnici, v práci na stole, v kabelce. A mažu kdykoli je potřeba. Jendou týdně peeling a pak masku - používám krém od Cuccia - namažu, namočím ruce do parafínu a šup s nima do tlustých rukavic. Neznám nic lepšího. Nicméně nenám nikoho, komu by se podařilo zametit pigmentovým skvrnám, které se časem objevují. I když vidím udržovanou ženskou, ruce a krk věk nejčastěji prozradí. Krk se dá řešit invazivně, ruce asi ne.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Ájo,
    moc zdařilý článek :o) Taky trpím na suché ruce a zatím jsem nenašla svého favorita, který by mi je dal dohromady. Ta Sephora vypadá dobře :o) Vsakuje se rychle?

    OdpovědětVymazat
  11. Krémy na ruce furt střídám. Mám jeden v kabelce od Mixa, ten výživný a pak mám v práci Dermacol SOS. A oba krémy jsou moc fajn, jen by bylo lepší, kdybych si spíš ten Dermacol hodila do kabelky a Mixu měla v práci, ale už jsem líná to přehazovat, takže příště :) Ten Mixa je fajn, že se během chvíle vstřebá, vyživí je a nezanechá mastný film oproti Dermacolu, který ruce víc promaže a je super do chladnějšího počasí. Nicméně mojí největší stálicí, která u mě na poličce nesmí nikdy chybět a kdybych si měla vybrat jeden krém úplně na všechno, byl by to klasický Excipial. Nejvíc ho používám na ruce a i na nohy a když mám ekzém v nejhorším stádiu, promažu se s tím celá (mimo obličeje, který mám spíš smíšený až mastný). Ekzém se mi ale dělá každý rok, ať se mažu jakkoliv často. Pokaždé ho mám na kloubu ukazováčku na pravé ruce. Navíc tento rok má obzvlášť suché ruce s malým atopickým flekem právě na tom kloubu, ale cítím suchost, i když se promáznu Excipialem a vysušené mám i nehty, které se vrství už od lůžka :/

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Ájo, článek se mi moc líbil. Hlavně v zimě trpím na hodně suché ruce, až se mi kolikrát praská kůže. Nepomáhá tomu ani městská voda, kterou máme. Krémuji si proto ruce co nejčastěji. Mám ráda krémy od Manufaktury. Krásně voní a pěkně promastí. Na Vánoce jsem dostala krém od l'occitane s vůní růže a je úžasný. Abych si ho hned nevypotřebovala, tak si ho nechávám vždy na večer jako odměnu po celém dni. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Mým favoritem je jednoznačně L'occitane, klasika z bambuckým máslem...ale určitě vyzkoušim Havlíkovu apoteku a pro moje holčiny Biodermu - díky za tipy 😉

    OdpovědětVymazat
  14. Ja pouzivam od Mary Kay sadu 3 produktu - zvlacnujici krem, peeling, hydratacni krem s vuni granatoveho jablka. Muzu doporucit ☺️ Jen ted maji vuni broskev misto toho granatoveho jablka 😟

    OdpovědětVymazat
  15. to je nálož :) krémů... díky za nové info...houbičkový olejíček zaujal hodně neznala jsem.
    Špatný krémy na ruce nemá ani Ziaja..krásně se vstřebávají...nenechávají mastný film..a za pár kaček..., krémy na ruce mám taky všude po domě, kabelkách v autě ..a stále nakupuji do zásob...mrknu na ten OPI Avoplex díky ..po sundaných umělých nehtech se mi dělají stále záděry :(..nyní tedy testuji BURT´S BEES hand salve

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, nevim jestli si zkousela italskou biokosmetiku. Ja pouzivam uz nekolik mesicu tento krem na ruce http://shop.sardinie.cz/bio-kosmetika/hydratacni-krem-na-ruce-cuor-d-olivo-100m.html a nemuzu si ho vynachvalit. Je z bio oliv a nadherne hydratuje ruce a nekolik hodin po namazani jeste citich ochranu rukou a prijemne voni.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.