Pages

12. 6. 2016

MOJE KOMPLETNÍ PÉČE O PLEŤ A NEJOBLÍBENĚJŠÍ PŘÍPRAVKY JARO 2016




Jeden ze tří nejčastějších dotazů, které od vás dostávám, je moje péče o pleť, nebo-li "skin care routine". Slovo "rutina" nemám moc ráda :-D. Spíš bych to nazvala systémem, který je pro mne už úplně automatický a tím pádem se stává "rutinou" :o))). Úplně první článek o skin care jsem psala v roce 2013 ZDE.

 

Na podnosu je relativně hodně produktů. Nepoužívám je však najednou, přípravky přizpůsobuji tomu, co si pleť aktuálně žádá, v jaké je formě a co potřebuje. Co neměním nikdy, je posloupnost jednotlivých kroků, které jsou hodně jednoduché.

Denní péče

Každé ráno vyčistím pleť pěnou/gelem pomocí Forea. Pak nanesu sérum, hydratační krém, oční krém a krém s UV faktorem.
 V poslední době mne nadchl tento opalovací krém Clarins. Je určen jako prevence a potlačení skvrn a vrásek. Zatím jsem spíše používala opalovací krémy z lékárny. Pigmentové skvrny mám (náznakem), ale i po přípravcích SPF 50 se mi na slunci vždy zhoršily. Clarins Sun Wrinkle Control jsem měla s sebou na Bali a po skvrnách ani památky, takže můj nový svatý grál!

Večerní péče

Nikdy nechodím spát s neodlíčenou tváří, je mi to naprosto odporné, stejně jako kdybych si nemohla ráno a večer vyčistit zuby. 

První krok je čištění a odlíčení pomocí odličovacího mléka, balzámu anebo hydrofilního oleje. Zásadně jako první používám něco mastného, protože kožní maz a nečistoty se nejlépe rozpustí ve stejné prostředí, tj. v tuku. Naprosto miluji odličovací balzám Estée Lauder. Nejprve ho zahřeji mezi prsty a pak nanesu na celý obličej, včetně očí. Malý ručník ponořím do velmi teplé vody a vše důkladně setřu. Je to mimořádně příjemná procedura. Pokud je potřeba, postup zopakuji. Odličovací balzám Estée Lauder je zatím nejlepší, co jsem vyzkoušela, jelikož má fantastickou rozpouštěcí schopnost. Další mým favoritem je odličovací balzám Clinique Take the day off, který je skoro stejně skvělý, ale je větší a tudíž cena je přeci jen o něco příznivější. Z levnějších produktů mi mnoho let vyhovuje odličovací mléko Mixa anebo Nivea. Odličovací mléka stírám jemnými papírovými ubrousky Kleenex Balsam, které jsou určeny na obličej.

Oči následně dočistím micelární vodou, mým svatým grálem je růžová Bioderma. Pak použiji odličovací gel nebo pěnu (Kiehl's Herbal Blue nebo LRP Effaclar), za pomocí mého milovaného Forea. To, že jednou ho budu milovat, jsem si nejprve několik měsíců naprosto nemyslela :-), protože jsem si nemohla zvyknout na jeho tvar bez rukojeti. Dnes si péči bez Forea neumím představit a za 3/4 roku používání se mi pleť viditelně zlepšila. 

Pěnu opláchnu a pleť dočistím tonikem anebo použiju Solutio Jarisch, o kterém jsem psala v jednom prvních článků ZDE. Nikdy nezapomínám na krk, dekolt, uši atd. ... :), to vše patří k obličeji! Mými nejoblíbenějšími toniky je Clinique č.2, kterou používám již 10 let. Nově zkouším Kiehl's Herbal Blue, která obsahuje alkohol a kyselinu salicylovou. Ta je skvělá na odstraňování odumřelých buněk. Alkohol v toniku mi absolutně nevadí, je to nejpřírodnějí konzervační látka. Herbal Blue je určena na velmi mastnou pleť a já ji používám i na záda, ale jen obden, protože je poměrně silná.



 Odličovací balzám Estée Lauder už dopotřebovávám a bude mi po něm smutno, je to fantastický produkt.
Kiehl's Blue Herbal je skvělý i po holení a rozhodně i pro muže, tzn. zaručeně nákup, který doma vysvětlíte :-D.




 Zoubkovaná strana je skvělá na odličování pomocí gelu anebo pěny.
Vroubkovaná strana slouží skvěle na vmasírování séra nebo krému. Používám je i na peeling a nejen na obličej, ale i na záda nebo ruce. Foreo je můj svatý grál.


Druhý krok - nanesu pleťové sérum a hydratační krém. Sérum považuji za velmi klíčový krok, hned po čištění pokožky. Někdy sérum vmasíruji obrácenou stranou Forea. Nejraději mám séra Clarins. Důvěřuji jejich složení, které je prosté barviv, silikonů a dalších "udělátek". Hlavně vidím výsledky. Momentálně používám další balení séra Mission Perfection, které barevně sjednocuje pleť. Odstraňuje a zmírňuje pigmentové skvrny, avšak ne systémem zesvětlování pleti, tudíž se může používat i v letních měsících. Dobrá zpráva je, že se nově prodává i 50 ml balení za 2.300,- Kč (původní bylo jen 30ml). Sérum má losovou barvu a gelovou, hydratační konzistenci.

Objevem letošního roku jsou Skin Booster(y). Clarins uvedl na trh detoxifikační (zelený), opravný (modrý) a energizující (oranžový). Osobně nejvíce miluji zelený. Modrý je docela mastný a bude fantastický na suchou anebo zcitlivělou pleť. Zatím to jsou prvotní dojmy. Více napíšu, až budu boostery používat delší dobu, rozhodně už teď vím, že boostery jsou revolučním produktem.

Krémy používám nejraději gelové, bez oleje, silně hydratační a ideálně "anti-age". Volím mezi značkami Clinique, Lancome, Clarins, Estée Lauder, Kiehl's. Lancome Visionnaire už mám 4. balení, je mým asi absolutně nejoblíbenějším krémem všech dob. Dalším takovým krémem je Estée Lauder Revitalizing Supreme "oil free". Hydratační přípravky miluji  tyto: DDMG (emulze á la vaječný koňak, bez oleje) a Moisture Surge od Clinique, dále Hydra-quench Clarins (modrá řada se specificky zaměřenými produkty na jednotlivé typy pleti). Vždy mám doma nějakou péči na akné. Nejvíce se mi osvědčil Vichy Normaderm anebo LFP Effaclar DUO.


Na krk a dekolt nanesu krém. Samozřejmě, není to nutnost, ale je lepší, pokud máte krém, který je vyvinut tak, aby podporoval regeneraci právě těchto partií.  Clarins Extra-Firming Neck obsahuje výtažek ze slunečnic. Ty se jak víme, otáčejí za sluncem a jejich stonek zůstává naprosto rovný. Vědci z Clarins zkoumali tento mechanismus a účinnou látku izolovali a dali do krému. Můžu potvrdit, že krk i dekolt mám rapidně hladší, a to na první pohled.



Jak víte, svatým grálem mé péče o oční okolí je Clarins Super Restorative Total Eye Cream. Detailní recenzi na tento produkt jsem psala ZDE. Používám ho již rok a půl a pleť okolo očí nikdy nebyla hezčí (anebo byla, tak okolo dvacítky :o)). Další můj miláček je Bobbi Brown Extra Rich Repair Eye Cream. Je velice hustý (skoro jako indulona). Naberete malinké množství, zahřejete mezi prsty a vklepete. Je opravdu fantastický a po roce mám spotřebovanou teprve polovinu. Momentálně používám sérum Extra Firming Clarins, ale nemám na něj ještě vytvořený názor.

Speciální péče

2x týdně používám peeling a 3-4 týdně masku, dle potřeb pleti. Používám i masky na ruce, oční okolí a nohy.
 Peeling Dr.Brandt je velmi intenzivní a ultrajemný, je to téměř mikrodermabraze na domácí použití, nejlepší peeling, jaký jsem kdy měla. Mým svatým grálem je bílá maska Glamglow, o které už jsem mluvila tisíckrát ve videích, takže se nebudu opakovat. Mám již třetí balení a věřím, že není poslední :-).
Značka Peter Thomas Roth se objevila nedávno Sephoře. Znám ji již delší dobu, ze zahraničí. Patří k takzvané dermokosmetice. Obzvláště jsem si oblíbila hydratační masku, která se může nechat působit i přes noc. Její složení je fantastické: okurky, ananas, aloe, papaya, ananas, pomeranč, citrón a další..., možná by se dala i sníst :-D. Skvěle se mi osvědčila po slunění.

Péče o tělo

je téma na samostatný článek, nicméně po každém sprchování, což je 2x denně, si celé tělo důkladně namažu, včetně chodidel. Velikou péči věnuji každý den pokožce rukou.

Momentálně miluji výrazně levandulově vonící a velmi výživný přípravek Softy od Lush, který je určen na nohy. Jeho konzistence je tekutá a já ho používám na celé tělo, fantasticky vyživuje, krásně se vstřebává a ... miluju prostě vše, co je "levandule" :-)

Snad se vám dnešní článek líbil, věřte, že jeho vytvoření dalo docela hodně práce a hlavně v něm shrnuji vše důležité a zásadní, co jsem se o péči o pleť v průběhu let naučila. Napište mi do komentářů, jaký je váš svatý grál ve skin care, ráda se inspiruji :-)

50 komentářů:

  1. Ajo,
    nádherný článek a ještě krásnější fotky. Na péči o tělo se určitě těším.
    Můžeš mi prosím poradit? Začly se mi tvořit na krku( pod čelistí) obrovské zanícené boule, bohužel už ne pupínky. Mačkat to nejde, bolí to a špatně se to hojí, vůbec nevím co s tím. Jeden zahojím a vzápětí je další, jinak mám i tři boule zároven. Jsem z toho neštastná, asi budu muset na kožní..:-(
    Děkuji moc a krásnou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarmilko, to chce antibiotika (asi jen lokálně), musíš určitě na kožní, jinak budeš mít jizvy. Určitě bych to neodkládala. A děkuji moc jinak, mám radost, že se článek líbí :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Ajo, úžasné tipy, děkujeme! Co se týče pleti, cistis ji i zevnitř? Nějakými čaji nebo tak? Popřípadě, co bys doporučila? Já popijim Nimbu, nemáš s ní nějaké zkušenosti?
    Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc a moc děkuji :-). Ano, určitě. Je to široké téma, takže bych o tom ráda někdy napsala více. Snažím se, abych konzumovala více zásaditých potravit. Překyselené prostředí organismu je pro kůži velice špatné. Denně piju 3 litry vody, užívám ajurvédské čaje a kosmetické kapky Epam č.37. Je to na samostatný článek.. někdy.

      Vymazat
    2. Super článok Ajo, dakujem. Mňa osobne by tiež zaujímalo niečo o vnútornej očiste organizmu. Krásny zvyšok víkendu prajem :-)

      Vymazat
    3. Anonymní13/6/16

      Bezvadný článek plný užitečných informací,hlavně poučné a inspirující-určitě některé použiju. A k té vnitřní očistě - ráda bych se o tom něco dozvěděla, takže článek o tom přivítám.

      Vymazat
  3. No tak to je fantasticky článek, absolutně jsem ho přečetla jedním dechem. Jsi šílené inspirativní člověk, skříň care mám úplně stejnou jako ty, dělám to podle videa, které jsi natočila jestli někdy před rokem, ted už přesně nevim a pleť se mi moc zlepšila.. Chystám se pořídit si ten oční krém od Clarins a od Lancome Visionare:)) nyní jsem měla hydratační od Clarins a stala jsem se závislá na jejich vůni :)) měj se moc krásné a prosim více článku, nebo raději videí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jémine, to mám obr radost, hrozně moc jsi mě potěšila! :-)

      Vymazat
  4. Super clanek :-) urcite se podivam po tom levandulovem kremu na nohy �� Jsem totiz taky blazen po levanduli ��

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Ajo, naprosto skvely článek, dekuji za nej. Je pro me motivací šetřit penízky a neco super dopřát me pleti. Od doby, co jsi přestala natáčet na YT, jsem začala číst tvůj blog, abych nějak vyplnila mezeru, která po tobě zbyla.
    Pro me je svatý grál Kiehls Midnight recovery concentrate. Teď testují i to jejich denní sérum, ale zatím nevím, zda bude taky tak skvěle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, moc jsi mě potěšila :-). Midnight recovery je skvělý :-)

      Vymazat
  6. Ahoj Ájo, naprosto skvělý článek. Právě jsem se rozmýšlela jaký peeling si mám koupit a díky tobě mám jasno. Všechny výrobky, které jsem si koupila na Tvoje doporučení byly vždycky sázka na jistotu. Moc a moc děkuji za takový článek, je pro mě opět skvělou inspirací. Mrzí mě, že už nebudeš dělat videa, ale pokud budeš dále takhle skvělé psát, tak jsem za to moc ráda. měj se krásně. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, to mám velkou radost! :-) Psát určitě chci :-)

      Vymazat
  7. Super článek, já momentálně zkouším legendární Pixi Glow tonic a zatím jsem opravdu příjemně překvapená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Jani :-). Glow tonic mám na wishlistu. Ale myslím, že to bude asi podobné jako exfoliační voda od Clinique. Rozhodně ji chci někdy zkusit.

      Vymazat
  8. Ahoj Aji od Tebe jsem si vzala velké ponaučení, mazat si i krk a dekolt. Na to jsem dřív zapomínala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to mne těší, že jsem mohla předat nějaké "know-how" :))

      Vymazat
  9. Anonymní12/6/16

    AHOJ AJO,
    sleduji tě už nějakou dobu, zprvu jsem měla názor na Tebe trošku rozpačitý, teď se nemohu dočkat článu nebo videa. Nejsem už zrovna nejmladší, ale inspiruješ mě a jsem tvým velkým fanouškem. Prostě ti tímto chci jen poděkovat, za to, že mi svojí you tube tvorbou dokážeš zlepšit den a naladit do další práce nebo péče o mou vlastní osobu.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Danielo, moc jsi mě potěšila :-).

      Vymazat
  10. Ahoj Aji, mým svatým grálem je teď Nightwear maska od EL. Mam rozšířené póry (spíš široké:) a tohle je zatím první produkt, který zabral, akorát masku nepoužívám dvakrát týdně, ale dvakrát denně (doslova :) Pokud bys věděla o něčem dalším, co funguje na póry, ráda se nechám inspirovat. Jinak krk i dekolt zapomínám taky, musím to napravit!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jitko, na póry zabírá jedině mechanické čištění u kosmetičky, vše ostatní vyčistí pouze povrch póru. Ale z toho všeho, co jsem vyzkoušela, je naprosto nejlepší bílá maska Glamglow, té se nic nevyrovná. Ale je hodně silná, takže bych ji 2x denně nedoporučovala moc :o))

      Vymazat
  11. Dobrý den Ajo, z komentářů jsem vyrozuměla, že videa již netočíte (vím, že se na blozích a ve virtuálním prostoru tyká, ale mě to moc nejde...), což jsem si sice všimla, ale doufala jsem, že je to jen nedostatkem času nebo tak něco... No, moc mě to mrzí, měla jsem je ráda!!! Pro mě jste prostě rozkošná a ještě u toho, co děláte přemýšlíte a šíříte pozitivní atmosféru - za to Vám velmi děkuji. Sleduji hodně, i když nekomentuji.
    A k článku - tento i ty předchozí (videa tuším) s péčí jsou pro mě inspirací, vždy jsem si něco odnesla a přidala do své... Sice víc frčím na "čisté" kosmetice (přírodní jsem nepoužila záměrně), pokud to jde!, nejsem fanatik a make-up používám stejně klasický, tam jsem to ještě nedotáhla :) Foreo mám mrňouse od prosince a jsem rozpačitá, neboť si nejsem jistá, zda má nějaký efekt?! Ale stále zkouším... Skutečně jsou ty Clarins séra bez fujtajblů?? Děkuji. Pěkné dny. Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, hrozně moc děkuju za tak hezký komentář :-). Co se týká sér Clarins, nemám vyzkoušené úplně všechny, nicméně, ty které jsem zkoušela mi nikdy nezpůsobily zhoršení akné. Někteří výrobci přidávají kvůli okamžitému efektu do sér silikony, a to je přesně to, co mi vadí (kromě barviv, parfémů atp.). Chystám se psát brzy nějaký speciál o sérech...

      Vymazat
    2. Asi mi to "sežralo" odpověď. Na článek se tedy těším! Mě právě vadí silikony, myslím se, ale také glycerin - to je podobné; taky alkohol, hlavně z dlouhodobého hlediska samozřejmě.
      Placený (nebo nějakým způsobem soukromý) kanál bych klidně brala, ať si to každý rozdýchává jak potřebuje :)) Jestli to je ale kvůli času, tak to je jiná - jakože nemám argument... K

      Vymazat
  12. Ahoj Ájo,
    článek je vyčerpávající :-)!! Opravdu jsi si dala záležet a ty fotky :-)!Já jsem na tvé doporučení začala používat oční serum od Clarins - a děkuji za tip je skvělé ( už mám 2. balení ). Velmi mi vyhovuje CC od Esthee Lauder ( už mám v zásobě 2.balení - teď na něj je "akce" :-) ). Já masky pouřívám obden a střídám je , dle momentálního stavu pleti ( jílovou ze Sephory a hydrateční od Avene - ta je opravdu bezkonkurenční - mám už asi 4. balení - doporučuji vřele !!). Na den mám serum to fialové od EL a na noc dodělávám také od EL, ale chystám se na to modré od Kiehls - hodně si ho všichni chválí .
    Velmi na YT chybíš - kdyby šlo, tak bych byla pro, aby jsi měla nějaký svůj soukromý placený kanál , já osobně bych si klidně zaplatila za tvá doporučení :-))!! - a určitě bych nebyla sama - tím by se určitě vytřídili různí "škodiči", ale tvé rozhodnutí respektuji.
    Těším se na další článek
    Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlínko, hrozně moc děkuju, tvůj komentář mne neskutečně potěšil :-). Líbí se mi, že pleti věnuješ takovou péči a kvalitní přípravky, za mne je to důležitější, než mít doma 10 paletek :-). S placeným kanálem jsi mě pobavila, jako nápad dobrý :-D, ale to by myslím někteří nerozdýchali, haha :o)))

      Vymazat
    2. ..hi,hi...to jsem rada,ze jsem ti zvedla naladu :-)),ale pokud by to slo ,tak jsem 1.zakaznice a odberatel ;-). A s peci mas pravdu a jako by jsi byla u mne doma - paletky mam 2 ,ale tech "patlatek" na oblicej plnou policku :-)))

      Vymazat
    3. I & 3 S1/7/16

      Přidávám se k Pavlíně, také bych byla šťastnou odběratelkou na placeném kanále! Zpětně pročítám články, jsou super, fotky také, ale Ája ve videu mi opravdu moc chybí - byla pro mě balzám na duši. Petra

      Vymazat
  13. Anonymní13/6/16

    Moc super článek, zase velká inspirace....👍👍👍 děkuji Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, moc děkuji za milý komentář i za návštěvu blogu :-)

      Vymazat
  14. Ahoj Ajo, ani nevis jakou jsi mi udelala radost s novym clankem :)
    Myslis, ze opalovaci krem Clarins muzu na aknozni plet? :)
    Dekuji za odpoved a mej se krasne! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakou formu akné máš?

      Vymazat
    2. Těžkou formu.. :/ bojuju s tím už 3 roky, měla jsem i antibiotika,která zabrala, ale pak jsem si čistila bylinkama játra a střeva a vrátilo se to :/ pořád doufám,že to zmizí ... už si fakt nevím rady.

      Vymazat
  15. Čteš mi myšlenky, protože mám zrovna rozdělaný článek s aktuální pečující rutinou a máme tam několik společných oblíbenců :) Máš to neuvěřitelně krásně nafocené a zpracované, vážně radost pohledět :) Díky za další tipy na produkty, co jsem ještě nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc děkuju, pochvala od profíka potěší dvojnásob :-). Jsem zvědavá, na kterých produktech se shodneme, ale asi tuším :o)))

      Vymazat
  16. Anonymní14/6/16

    Ahoj Ajo, jsem tvoji věrnou čtenařkou, hlavně, mám podobný problém s akné ve věku 35,takže žádná puberta,bohužel, mám stejný dotaz na ten opalovací krém akvaristika, jako slečna přede mnou.Jak působí na akné.Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zjišťuji pro vás holky odpověď přímo v Clarins. Záleží na formě "akné", akné je několik různých forem. Pokud má pokožka hnisavá ložiska, tak by se dle mého názoru nemělo na pleť dávat nic, v čem je olej. Olej vytváří prostředí, ve kterém se množí mikroorganismy způsobující akné. Protože si nejsem jistá, zda přípravek je anebo není oil-free, počkám, co mi napíšou z Francie.

      Vymazat
  17. Anonymní14/6/16

    také už nejsem nejmladší a po porodu se mi problémy s pletí vrátily v nebývalé síle, takže akné řeším neustále - s Clarins produkty na opalování jsem neměla nikdy problém, používám fluid - je to prakticky jen filtr SPD 50, který se maže na krém - a již druhé léto bez problémů. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky za komentář a jsem ráda, že ti Clarins sedí, stejně jako mě. Nicméně obecně snášenlivost je hrozně individuální, každý produkt má několik desítek komponent. Dlouhou dobu jsem se osypávala s přípravky obsahující vitamín C, což si teď už hlídám, no ale je to nevyzpytatelné. Navíc, pokud se přípravky vrství, tak je to tak trošku "chemická válka" :o))), u aknózní pleti ve špatném stavu bych se určitě radila s dermatologem...

      Vymazat
  18. Milá Ájo i já se připojím s pozitivním komentářem. Prima inspirativní článek opět a už se zase těším na další .-) a jen k té Biodermě v lékárně Dr.Max je teď akce 1+1 zdarma na 500ml balení .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, děkuji moc, to je super tip, už jsem odložila balení z fotek do spotřebovaných, tak se mi to akorát hodí :-)

      Vymazat
  19. Anonymní15/6/16

    Ahoj Ani,musím souhlasit s holkama,opravdu moc pěkný článek😉.Aji,chtěla bych te poprosit jestli vy jsi me mohla poradit nějaký krém na značenou a zasedli obličej?Jde si věkem podobne i typem pleti.Děkuji a přejí krásný den.Misa

    OdpovědětVymazat
  20. Omlouvám se za ten překlep,špatně se mě s mobilu píše.Psala jsem na unavený a zašedlí obličej:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, určitě Skin Booster od Clarins, oranžový, má název Energy, popř. to sérum Mission Perfection.
      Ale takhle na dálku radit je těžké, musela bych pleť vidět, takže píšu to, co vyhovuje mě :-). Měj se krásně!

      Vymazat
  21. Děkuji Aji za radu a určitě vyzkouším ten Clarins:-).

    OdpovědětVymazat
  22. Lovely products and beautiful photos! :) x
    Helena - Swedish girl in Tokyo
    http://www.ilenczfalva.com/
    https://www.instagram.com/helena_de_ilenczfalva/

    OdpovědětVymazat
  23. Micelárnu vodu od Biodermy milujem ! Skvelé výrobky :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  24. Úžasně zpracovaný článek! Já jsem stále na cestě hledání ideálního hydratačního denního krému. Mám smíšenou pleť a doposud se mi nepodařilo najít takový, který by dostatečně hydratoval a zároveň měl dostatečné SPF. Na akné se mi nejvíce osvědčila řada od Uriage, pro případ slunění pak Uriage Hyseac Fluid SPF 50. Recenze zde: http://slecnajahodova.blogspot.cz/2014/07/hyseac-fluide-spf50-od-uriage.html

    OdpovědětVymazat
  25. Děkuji moc za super článek o tom, jak pečovat o svou pleť. Já jsem našla článek na stránkách jsme , kde jsem se dozvěděla o tom, jak pečovat o svou pleť v době zimy, protože v tuto dobu dostává pleť asi nejvíce zabrat :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi velkou radost ! :)


 photo copyright.jpg
envye template.